Unde gasesc o familie defavorizata care sa merite?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Eu nu am stat la tara decat maxim 2 luni in toata viata mea, da' pot sa-mi spun parerea, da?

Familie "vrednica" asa cum spune bnica, si care sa accepte sa locuiasca si sa munceasca serios pamantul altuia, nu prea cred sa existe.
Familiile vrednice au gospodariile lor de familii vrednice, chiar daca sunt mai saracuti.
Chiar daca gospodaria unei familii vrednice a luat foc sau a fost luata de ape, familia vrednica o va recladi la loc. Si de 3 ori daca e nevoie :-). Nu ar veni o familie vrednica sa stea in gazda pe termen lung la bnica.
Eu asa gandesc.

In plus!
Cam cat costa chiria pe o casa la tara? Indulgenti si mana larga sa fim, nu mai mult de 100 euro, da?
Deci, pentru astia 100 de euro pe luna, oamenii astia trebuie sa munceasca atata pamant, sa renoveze casa si sa stea tot timpul cu frica in san ca pot oricand sa zboare de acolo sau ca "domnii de la Bucuresti" se vor razgandi.

Apoi, oricat de bine intentionata e bnica, eu nu cred ca atunci cand va fi sezonul bulioanelor, nu va vrea rosii pt. bulion, iar cand va fi sezonul salatei de rosii nu va vrea periodic rosii, castraveti, ardei si ceapa. Si vreo doo vinetele acolo :-). Plus fructe din multii pomi fructiferi, plus malai sau mai stiu eu ce, ca doar e pamantul lor, nu? :-)

Eu cred ce spun Sirimie si Andrath si sunt convinsa ca niste oameni sarmani nu pot fi lasati sa traiasca acolo fara nici un ban, doar cu promisiunea unor "surprize", in conditiile in care sunt "vrednici" (discutabila si vrednicia asta).

Un prieten bun al bunicului meu, imediat dupa ce a iesit la pensie a preluat in Germania o gospodarie de care sa se ocupe de la a la z.
A stat acolo 2 ani (casa + masa), dar proprietarul l-a platit atat de bine (nu am intrebat niciodata cat) incat, zicea el, a scapat pana la moarte de grijile financiare si de grija pensiei romanesti.
Tot asa, proprietarul venea de cateva ori pe an acolo si nimic mai mult.
Dar...era Germania...

Bnica, parerea mea e sa-ti gaesesti pe cineva care sa-ti lucreze cu plata pamantul si sa nu te incurci inutil cu necunoscuti.
Renovati-va singuri casa, platiti pe cineva care sa vina acolo saptamanal si sa va aeriseasca sau pe cineva care sa treaca zilnic si sa vada daca totul e in regula. Sau, sa vina si sa pregateasca [] casa pt. cand va anuntati venirea.

Nu mi se pare corect sa tii dependenti de tine si de multumirea/nemultumirea ta niste oameni saraci care, sunt sigura, ar face orice ca voi sa fiti multumiti.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Mai, eu vad asa, fata nu vrea sa aiba nu stiu ce avantaje de pe urma cuiva, pur si simplu imbina utilul cu placutul, adica vrea sa mearga de 2 ori/an in casa ei, care sa fie bine intretinuta. Pentru asta, ea ofera un acoperis desupra capului GRATIS unor oameni amarati. Acesti oameni amariti, ar plati oricum o suma oarecare pentru oricare alt acoperis, asa ca nu vad legatura cu cat si din ce traiesc ei si cum fac sa faca fata in aceste conditii.
Mie mi se pare un gest frumos si cred ca trebuie sa decida daca le convine sau nu situatia, acei oameni amarati. ( una peste alta, presupunand ca macar barbatul are un oarece loc de munca, cati din lume nu ar da orice, sa le dea cineva o casa in care sa locuiasca GRATIS, ca de fapt, despre asta e vorba aici).

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

Casa e la 20 KM de Pitesti, banuiesc ca acesta este cel mai apropiat oras. Cam ce fel de loc de munca crezi ca ar putea sa aiba sau sa pastreze omul ala la 20KM de oras? Presupunind ca studiile superioare pica...

Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Printesa de Miorlau se lupta din nou

"Nowhere else have I seen such lions led by such lambs."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

b.nica stiu la ce te referi si te inteleg pentru ca si noi suntem cam in aceeasi situatie.
Avem o casa la tara,unde au stat bunicii din partea tatalui si nu are cine sa stea acolo. Casa e renovata, are toate conditiile, e intr-o zona a tarii buna, avem o livada de peste 1000 de pomi, cam 2 ha suprafata totala.
Am gasit acum 2-3 ani o familie cu 7 copii ca sa stea acolo, noi ne-am oferit sa platim impozitul la pamant, sa le platim lumina, gaze, dar ei au pus conditia ca noi sa nu mai trecem deloc pe acolo si tot profitul pe care il aduce livada sa fie al lor,ceea ce noi nu am putut accepta.
Pana la urma parintii mei au hotarat ca sa gaseasca sateni sa se ocupe de livada contra cost, sa mai stam noi pe acolo vara sau cand putem. Profitul pe care ni l-a adus livada anul trecut a fost in jur de 50.000 lei.
Cel mai bine ar fi sa gasesti sateni pe care sa ii platesti ca sa se ocupe de casa si pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Sint efectiv siderata de ce raspunsuri sint la o oferta de mult bun simt!B.nica da-i foc!
Eu nu stiu pe ce planeta sinteti,dar in mediu rural,in general familiile nu au alta sursa de venit decit munca in agricultura,adica din pamintul pe care-l detin sau lucrind in arenda pamintul altora.Ori poate or fi rentieri si nu sint eu la curent?
Este raspunsul tipic al romanului,gen :ia o pauzati is posmagii?Adica ea pune la dispozitie o casa si un teren pentru care nu doreste decit sa vina in vizita,pe proprietatea ei ,de 2,3 ori pe an si ar trebui sa nu-i streseze pe aia?Auzi ce suspiciune ca ar dori rosii?Voi stiti cumva cit sint rosiile in piata?De banii de benzina iei rosii,bulion si alte fructe,un morman.Si cind ai in chirie o casa ii platesti taxele de intretinere.Apropos, impozitele in mediul rural sint nesemnificative.Mi se pare normal ca cei care beneficiaza gratuit de aceste bunuri sa le ingrijeasca si sa achite niste amarite de taxe.
B.nica pentru a nu fi suspctata de afaceri oneroase infiaza-i.
Traiasca poporul roman,harnic ,muncitor,ospitalier!
B.nica da internet ai ,aer conditionat,canalizare si un cal mato imbracat in chimono?Daca nu,atunci ce pretentii ai?
Cool mesaje ,realiste,fundamentate,logice si originale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Si eu sunt de la tara,am tatal,am alte rude in sat si ceea ce spune b nica este super ok,doar ca nu va gasi pe nimeni.Stiti de ce?o familie sarmana dar de buna credinta va dori casa ei si o va obtine pentru ca sunt atat de depopulate satele noastre si de imbatranite incat vor gasi ceva de cumparat.Vor accepta varianta propusa doar pana ridica o camera si o bucatarie si se vor muta la casa lor.O familie sarmana dar de rea credinta va distruge toata proprietatea.Nu te-ai gandit la varianta unor pensionari mai in putere de la oras?Eventual cu copii,copii care raman in apartament,sa stea acolo macar de primavara pana toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

B.nica daca mai ai oferte caritabile ,o sa-ti dau eu direct numarul meu de cont ,ca as vrea sa plec pina la Nice si mi-ar trebui,ca tu sa nu te mai obosesti cu cautatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor sunteti scumpe,toate!
Acum se ingrijeste de pamant un vecin,vorba vine,mi-a taiat o groaza de pomi batrani pe motiv ca sunt uscati,de fiecare data cand m-am dus eru capite mari de fan.Sunt meri,peri,gutui,ciresi dar batrani si nefiind ingrijiti cu fructe mici si putine.Interesandu-ne prin sat ni s-a spus ca scoate profit bunicel din fan si din prune.Va pot spune ca ne mai ducem toamna si ne mai luam cate o lada de mere si una de pere,daca nu s-ar ocupa el nu am mai avea nimic pt. ca s-ar fura tot.
Ideea este numai cu ce este deja, un gospodar ar scoate profit nu numai sa se intretina.
Una din surprizele de care va vorbeam era ca ne gandisem ca daca dam de o familie buna sa le oferim o bucata din teren in proprietate.
A vorbit cineva de adoptie si sa stiti ca o data,mai demult ma gandisem sa gasesc niste orfani dar este mult prea complicat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dulcetica

B.nica daca mai ai oferte caritabile ,o sa-ti dau eu direct numarul meu de cont ,ca as vrea sa plec pina la Nice si mi-ar trebui,ca tu sa nu te mai obosesti cu cautatul.

dulcetica

Dulcetica, da' ce fata buna esti tu!
Pentru casa si masa din munca ta!!!, esti dispusa sa lucrezi din greu din zori si pana-n noapte si sa-ti platesti haine, incaltaminte, alimente, curent, seminte, masinarii agricole si alte angarale din vandut fan si porumb. Da-mi nr. tau de telefon!

Eu merg pe explicatiile date de Andrath. Daca nici Moromete nu era vrednic, nu stiu cine mai era. Daca nici el nu era sarac lipit, apai nu stiu cine mai era...
Dar, desigur, saracia e o virtute si ar trebui sa zica mersi taranii ca au parte de asa onoare .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Bnica, tu trebuie sa te gandesti asa:
1. cat costa chiria casei tale de la tara?
2. cat costa munca la cele n hectare, plus pomi fructiferi, plus absolut tot ce se face acolo?
3. care sunt costurile suplimentare legate de munca pamantului si pe care familia trebuie sa le acopere?
4. cata productie de fructe, legume, fan si cereale iese din munca respectiva?
5. cat din productie isi insuseste familia vrednica?
edit
6. cat te-ar costa (daca ai sta la o pensiune) serviciile pe care vi le va face familia in timpul sederii voastre acolo (gatit, spalat vase, curatenie etc)

Combini toate astea si vezi daca ceea ce propui este mai mult in avanatajul familiei vrednice sau in avantajul tau.
Daca e mai dezavantajos pentru ei, repari aceasta, oferindu-le ceva in plus.
Daca e mai dezavantajos pentru tine, nu le mai ceri nimic in plus si esti multumita ca ai ajutat intr-adevar pe cineva .
E bine asa?

Mergi la inceput