Ce credeti?

Ce credeti? | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

Am rascolit arhiva de la subiecte generale in speranta ca voi gasi un subiect despre ceea ce ma intereseaza.N-am gasit si sincer imi cer scuze daca repet cumva o "dilema" deja discutata.

E o poveste asa de lungaaa,ca nici detalii prea multe nu stiu sa dau,le-am uitat!
Prin 98-99 cred,mi-am cumparat primul tel. mobil cu abonament(firma habar n-am).dupa vreo 2-3 luni poate 4 ,am renuntat la abonament ,nu renta,plateam mult pe degeaba asa ca am trecut pe cartela.

Anul trecut mi-a venit acasa o scrisoare in care eram anuntata ca nu mi-am platit ultima factura la abonamentul Orange(acum ma intreb,oare la orange am avut eu abonament???) si ca in timp de 10 ani s-au strins penalizari pe care daca nu le platesc ma vor actiona in judecata.
Am ignorat,eu nu-s in tara..
Acum o sapt. a venit iar o scrisoare,iar amenintari ca daca nu platesc nu stiu cite milioane ma vor da in judecata,nu stiu ce termeni de "groaza" is bagati pe acolo "penal" si altele ca maica-mea saraca s-a panicat!

Spuneti voi ,e posibil?Ati auzit de asa ceva?Ati patit?Ce imi vor face?Pt. ca eu nu consider normal ca daca nu am platit O FACTURA ,sa astepte 10 ani in care sa se stringa o "caruta" de bani si sa te someze sa o platesti.Eu stiu ca au datoria sa insiste cu factura,poate prima data s-a pierdut,poate a fost furata din posta ,nu?
Nici eu ,nici maica-mea nu ne amintitm nimic,de vreo factura neplatita!!
Hai,va astept cu pareri ca azi am vorbit cu mama si era asa speriata saraca.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Buna hannen

Din cate stiu eu pentru ceea ce te someaza ei acum e de fapt rezilierea contractului. Orice contract de telefonie mobila se face pe un an, doi...la inceputuri erau pe sase luni parca. Si daca intre timp nu mai platesti abonamentul se considera reziliere unilaterala a contractului si ti se aplica o suma care era trecuta in contract, probabil vreo 100 de dolari.....era pe la inceputuri. Acum...treaba e ca din cate stiu eu dupa 3 ani se cam prescrie orice datorie. Deci nu prea ar mai avea ce sa iti ceara mai ales ca in cei 3 ani de dupa nu s-au sinichisit sa iti ceara nimic, nici sa te informeze. Probabil acum firma a incredintat tot ce inseamna datornici unei firme de recuperare care treimite pe banda rulanta acele hartii...fara sa analizeze ca unii au de plata 3 lei sau altii 100 de lei si de cand dateaza datoria. Stiu cazuri din cunostintele mele care au facut exact la fel......si inca mai primesc hartii de instintare....dar degeaba. Mai ales daca suma e prea mica nu cred ca merita sa actioneze in instanta si sa piarda timp....se concentreaza pe datornicii cu sume mari si probabil mai recente, cu clauze clare stipulate in contract. Asa ca eu zic sa ii spui mamei tale sa stea linistita. Sa ceri dupa 10 ani bani...e cam deplasat...plus ca mai nou penalitatile nu mai pot depasi suma datorata....asa ca....eu zic sa nu iti faci griji.

Nu-i pasa nimanui cat de mult stii decat dupa ce afla cat de mult iti pasa

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Hannen poti sa pui o intrebare oficiala si prin email chiar catre cei care sunt in masura sa iti dea detalii... sa ti se aduca la cunostinta exact daca e adevarat sau scrisorile pe care le primesti tu acasa or fi ceva fake-uri facute de vreun "destept" care vrea sa va incaseze niste bani in niste conturi sub numele de Orange... sarlatani s-au mai gasit, vezi situatiile de furt calificat prin clonarea de site-uri de banci chiar!!! deci nu iti sugerez sa fii paranoia ca mine, dar mai bine verifica....

uite pagina de contact a ORANGE: http://www.orange.ro/new_contact-body-ro.html

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu cred ca daca nu vei plati au sa te dea in judecata si ca e bine sa ceri parerea unui avocat inca de pe acum, ce sanse ai si ce e mai bine sa faci.

Cum ai renuntat la abonament? Le-ai spus ca nu il mai vrei si ai dat numarul inapoi?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Fetelor,va multumesc pt. raspunsuri.
Karli,asta as vrea sa fac,sa scriu un email dar ma credeti ca nu mai stiu nici un detaliu,absolut nimic,nimic!Sunt aproape 10 ani,poate 11!Am facut eu 3 cupiii in 5 ani,cine mai stie ce a fost inainte?

Nu stiu nici pe cit timp a fost contractul,nici teremenii de reziliere,absolut nimic.Retin doar ca plateam factura la o banca,ma caram jumate de oras sa o platesc.Ar fi fost culmea ca tocmai la ultima sa nu ma duc!
Si chiar de nu am platit-o,sigur e din cauza ca nu a venit!
Cum naiba sa formulez email-ul ala,ca sa nu cad de papagal?
Nu as vrea sa le dau "idei",pt. ca eu chiar nu-mi mai amintesc nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

chitante vechi nu mai ai?? din acelea de demult?? ca daca ai gasi chitantele...sau mama ta, ca tu nu esti in RO, ar fi foarte bine!!!

poate vre-o prietena din acea perioada, care stia ca ti-ai facut abonament...la ce companie de telefoane...
in RO, s-au schimbat lucrurile in aceasta privinta, de cativa ani...daca nu platesti o factura...te dau pe mana unei firme de recuperare!
DAR, pentru tine important este sa gasesti chitantele vechi, sau macar sa incerci sa afli amanunte din acea perioada...
ca pana la urma te vor obliga sa platesti....foarte serios iti spun...

chiar nu stiu...daca companiile de telefoane mai tin evidente de acum 10 ani...ca ai putea sa te interesezi si la ei....

Kari

Mergi la inceput

kari,faza dura e ca maica-mea ma intreba azi la tel daca mai am facturile!!!Sa rid sau sa pling?Ca eu nu mi-am luat certf. de nastere cu mine(si n-am stiut din timp si n-am facut celei mici certf. de nastere romanesc)Iti dai seama ca numai facturile alea nu le luam cu mine!
I-am zis sa le caute ea!Nu stiu ce o iesi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GiaDavid spune:

of, facturile astea si telefonia asta mobila!
Chestia cu 100 euro in contu nu stiu cui- parca tot Orange- am avut-o si eu si idiotii idiotilor, ca altfel nu am cum sa le spun, nu m-au sters din lista dupa ce am achitat suma si eu tot apaream ca "furacioasa" si nu-mi puteam face niciunde abonament,pana ce am vb cu un tip de la Orange si m-a sters personal de pe pagina neagra, asa ca IDIOTI se gasesc! Daca ai reziliat contractul, e ok, numai ca nebunii s-ar putea sa nu te fi sters si din "monitorul oficial" si de aceea sa-ti vina tot felul de somatii acasa!

Pup si mai vb!

Mergi la inceput

Si in cazul asta ce sa fac?Sa le platesc citeva milioane ca apoi peste 10 ani sa o iau de la capat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

hannen dupa 3 ani intervine prescriptia. deci cu alte cuvinte daca tu in astia 10 ani de zile nu ai mai achitat nici o suma, ei nu au mai trimis nicio notificare, suma s-a prescris si nu o mai pot cere. asa ca scrie tu frumos un mail in care sa le spui ca esti plecata din tara de 10 ani, deci nu ai cum sa ai abonament la ei, iar daca ai fi avut atunci oricum orice actiune impotriva ta este tardiv introdusa deoarece dupa termenul de 3 ani intervine prescriptia. ceva de genul asta am patit si eu, am sunat la ei si mi-au spus ca sunt firma de recuperari si datoria lor este sa incerce sa recupereze banii si cum nu toata lumea stie drept ... au incercat si ei sa vada daca le merge. deci nu recunoaste nimic ca ai avut la ei contract, spune-le nu tu nu iti amintesti sa fii avut un contract cu ei iar daca ai avut acum 10 ani oricum actiunea este prescrisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Da, Hannen. Incearca ce ti-a spus Irinabobe ! Si mie mi se pare ciudat, ca dupa zece ani, sa-ti vina astfel de somatii! Pana acum unde au fost aceste somatii?!? Tu nu crezi ca e cam ciudata treaba? Adica... zece ani pauza... iar, dupa zece ani apar "chestiile" (somatiile adica) astea? Hmhhh, dubios...
Mult succes in rezolvarea problemei!

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput