Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 8
Clover spune:
Androix, cum exista locuri sub soare unde sistemele medicale functioneaza fara spaga, daca medicii ar avea salarii normale s-ar putea crea o presiune asupra lor de imagine. Dar pretentiile astea ca din 7 milioane trebuie sa traiesti bine si sa nu iei nimic in plus sunt bs de la cineva care probabil n-a trait din banii astia. N-am persoane apropiate doctori si urasc sistemul, dar asta nu ma impiedica sa nu pricep ca sunt si ei victime la randul lor ca si pacientii.
If all else fails, look cute.
Androix spune:
Claucia, aia cu avertismentul era o gluma si nu prea, o profetie
Clover, eu nu am emis nici o pretentie, eu am spus ca exista solutii ca medicii sa traiasca din bani multi, impozitati si castigati din meseria care le place atat de mult si nu din ciubuc. Nici eu nu am trait niciodata doar din 7 milioane sau echivalentul acestei sume acum cine stie cati ani. Dar nici nu am cosiderat ca solutia ar fi sa cer niste ciubuc ca sa il dau pe sefu la telefon chiar daca el mi-a spus ca nu vrea sa fie deranjat. Am o prietena care este rezident, nu are 5 milioane, nici 7 ci vreo 15. Solutii exista, dar sunt greu de pus in practica. E mult mai simplu sa casti buzunarele rosind sfios, pentu ca tu nu ai cerut nimic si ti-ai facut treaba bine, decat sa iesi in strada si sa-ti ceri drepturile sau sa-ti pui pe picioare propirul cabinet, sau sa-ti cauti de lucru la o clinica particulara unde scapi si de spaga si de mizerie.
Cam asta e, va las sa despicati firul in paispe mii in continuare si sa nu ajungeti nici de data asta la nici o concluzie
Andreea mama de Filip si Georgia
claucia spune:
Ei, lasa-ne sa-l despicam atunci in cateva fire mai mici
Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007
printesa mea Alessia
profesoressa spune:
Dupa multe ore in care bb nu m-a lasat sa ma desprind de el, il vad in sfarsit dormind profund si ajung iar aici, pe forum. As vrea sa raspund tuturor, dar sigur nu va dormi bebelusul atat de mult... Din fericire, vad ca Androix tocmai a rezumat ce as fi spus si eu, asa ca sunt linistita :)
Trebuie sa va marturisesc cat de uimita sunt de numarul impresionant de vizualizari si raspunsuri - nu mi-as fi imaginat niciodata asa ceva. Indiferent de parerile exprimate (si e bine ca sunt asa de diferite), multumesc oricui si-a facut timp sa spuna ce crede. Pe de o parte, ma ajuta sa trec peste tot ce a fost, chiar si peste niste mizerii pe care nu le-am povestit aici, pe de alta parte ma conving ca cel putin femeile, in tara asta, au ochii deschisi si incearca sa inteleaga si sa gaseasca solutii. Faptul ca discutam despre astfel de probleme ne face mult mai constienti de existenta lor si mai pregatiti sa reactionam cum am vrea atunci cand va fi cazul. Poate unele dintre noi nu vor mai da spaga, poate altele doar vor incerca sa nu dea, poate vor aparea mai multe reclamatii impotriva doctorilor care cer/accepta bani, poate nu ne vom lasa orbiti de furie impotriva doctorilor, dar le vom spune politicos ce gandim...
Nu pot sa nu ma intreb cum ar fi daca toti cei care am plecat din spitale umiliti si "jumuliti" de bani am iesi in strada si am spune "NU DATI SPAGI DOCTORILOR!". Nu ca o razbunare, ci ca o incercare de a aduce lucrurile la normal. Poate statul s-ar simti presat sa le mareasca salariile, poate doctorilor le-ar fi teama/jena sa mai intinda mana. Sigur, e doar o fantezie, vor mai trece probabil multi ani pana cand romanii vor mai avea atata incredere in puterea lor de a schimba ceva incat sa iasa in strada. Sau ma insel?
elyanne spune:
Cateva precizari:
- la cantacuzino sunt cel putin 2 anesteziste care fac peridurala (si sunt incontinuare... n-au plecat nicaieri)
- ecografii fac doctorii care sunt de garda... asa-i "regula" acu... probabil unul din doctoriide garda, care are si specializare in eco. face treaba asta... de dim. pana seara... sunt si programarile afisate la avizier... ca lumea nu-i platea ecografia si-i indesa in buzunar, treaba fiecaruia... de ambele parti...
- la municipal verisoara mea s-a externat la 24 de ore de la cezariana... a lasat-o doctora cand a intrebat-o daca poate... ca vroia acasa...
Si ca sa adaug... uite de-aia merg la cabinetul unde lucreaza doctorul, si nu la spital, ca sa nu ma simt prost ca-i ides niste bani in buzunar... probabil as plati mai putin daca i-as da spaga, decat sa platesc la clinica toate cele (consultatie, analize)... sar la inceput, cum zici si tu, nu le pica bine sa ia banii (unor dintre ei), dar cu timpul multi uita... acum depinde si de educatia fiecaruia... In primul rand ma simt eu prost sa ii indes niste bani in buzunar, in al doilea rand si doctorul nu-i tocmai etuziasmat de toata povestea asta...
Poate daca legalizeaza spaga, le cerem contul... si ii viram acolo
Despre partea cu banii, numaratul etc. f.f.f. urat...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
Natasa spune:
ELyanne, la Cantacuzino pot sa fie si 10 anestezisti care fac epidurala, problema e ca in timp ce esti in travaliu si iti ies ochii din cap de durere, doctorii fac scenarii in jurul tau cum sa ia o spaga mai mare. Am o prietena care a nascut normal, cu dureri groaznice, cu trusa de epidurala-cumparata din timp-linga ea. Astea se intimpla in spiatele noastre si daca in cazuri extrem de grave ca cel al mamei care a murit acum aproape un an (parca) din cauza hemoragiei se da o suspendare de sase luni a dreptului de practica, daca reclami un doctor ca te-a lasat sa te chinuiesti ca pe un animal, ce o sa se intimple? O sa-i spuna "profesorul" pe un ton mustrator "nu-i frumos!"
maru spune:
mi-e imi place cand se comenteaza sistemul sanitar canadian sau cel din state de cei din afara.
da, e adevarat ca poti astepta luni pentru o anumita consultatie, analiza sau mai stiu eu ce, dar asta doar inn conditiile in care acea analiza nu e vitala, altfel esti vazut imediat!
la fel de adevarat e ca nu am dat aici nici un $ spaga la nici un fel de doctor, si nici la analize, si nici la operatie. si ca s-au purtat exemplar, si ca au tinut cont de demnitatea mea umana.
la fel de adevarat e faptul ca aici un doctor castiga f bine, dar nu sunt cabinete la fiecare colt de strada, nu sunt doctori pe metru patrat, ca sa termini facultatea inveti ani si ani, in paralel cu job, in paralele cu voluntariat ca altfel nu termini. si ca posturile sunt f putine, si ca doctorii de aici sunt vanati de atatea tari...
din pacate in romania sunt prea multe categorii de slujbe unde se sta cu mana intinsa...sincer, nu-mi vine una in minte unde sa nu se astepte ceva ce pica, curge sau ajuge in traista cumva
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
XIO spune:
quote:
Originally posted by maru
mi-e imi place cand se comenteaza sistemul sanitar canadian sau cel din state de cei din afara.
da, e adevarat ca poti astepta luni pentru o anumita consultatie, analiza sau mai stiu eu ce, dar asta doar inn conditiile in care acea analiza nu e vitala, altfel esti vazut imediat!
la fel de adevarat e ca nu am dat aici nici un $ spaga la nici un fel de doctor, si nici la analize, si nici la operatie. si ca s-au purtat exemplar, si ca au tinut cont de demnitatea mea umana.
la fel de adevarat e faptul ca aici un doctor castiga f bine, dar nu sunt cabinete la fiecare colt de strada, nu sunt doctori pe metru patrat, ca sa termini facultatea inveti ani si ani, in paralel cu job, in paralele cu voluntariat ca altfel nu termini. si ca posturile sunt f putine, si ca doctorii de aici sunt vanati de atatea tari...
din pacate in romania sunt prea multe categorii de slujbe unde se sta cu mana intinsa...sincer, nu-mi vine una in minte unde sa nu se astepte ceva ce pica, curge sau ajuge in traista cumva
Doamne'ajuta!
POZE
Maru , si in Romania se invata ani si ani , se fac proiecte , faci si voluntariat daca vrei , faci si rezidentiatul si de toate , nu stai in casa si astepti diploma .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
maru spune:
da, Xio, asa e, se invata pe rupte daca nu ai bani sa platesti examene..
nu vreau sa arunc cu noroi in cei ce fac facultatea cu pasiune, pentru ca asta le e vocatia
cati studenti sunt acum in ro la medicina si cati sunt in Canada?
cate facultati la colt de strada de unde poti iesi cu diploma sunt in Ro?
trierea e mult, mult mai drastica aici, fata de acasa, pentru ca notele, cunostintele, examenul sunt doar jumatate din admitere
Doamne'ajuta!
POZE
kariguld spune:
maru, ai rostit un mare adevar. in Ro sunt multe locuri de munca unde angajatii asteapta sa le "pice", si nu numai. mentalitatea e de asa natura, sa dea cineva mereu pomeni, un tatuca care sa toarne la toti degeaba!
numa la poarta unui spital se vad cate masini de lux sunt! mai vezi medici purtand bijuterii opulente, mult prea mari in dimensiuni si greutate.
familia mea munceste foarte mult, spun familie caci i-am implicat si pe copii in diferite activitati si la firma. vreau sa-i invat ca numai prin munca se obtine ceva, nu asteptand si crezand ca li se cuvine pentruca mama si tata au bani!
daca mentalitatea de "a primi" se va perpetua, sincer, nu stiu cand se va ajunge la o normalitate in tara asta, in orice loc si domeniu!
Kari