Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Tu esti foarte tare ca nu te-ai duce si chiar oi avea optiunea asta unde locuiesti, aici stiu medici care lucreaza si in 3 clinici/spitale. Nu ziceam ca un medic sa-si ia o slujba de dadaca, ii spuneam unei studente ca munca nu e rusinoasa!

Mergi la inceput

Tu esti foarte tare ca nu te-ai duce si chiar oi avea optiunea asta unde locuiesti, aici stiu medici care lucreaza si in 3 clinici/spitale. Nu ziceam ca un medic sa-si ia o slujba de dadaca, ii spuneam unei studente ca munca nu e rusinoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Natasa , stiu ca munca nu este rusinoasa pt. ca si eu muncesc. Singura diferenta este ca o fac benevol , fara sa primesc vreun leu si renuntand la alte mici placeri dintr-un singur motiv: imi place la nebunie. Si da , este vorba despre munca din spital.
Iar majoritatea medicilor sa stii ca lucreaza la spital , la facultate si la cabinetul or , al altora , sau isi ajuta colegii de la alte spitale.
In mod normal.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

prin urmare, domnul iliescu avea dreptate cind ne propunea prin 1990 modelul japonez. daca medicii au salarii prea mici, sa munceasca dublu de ore. daca la 2 operatii pe zi a 2 hr fiecare nu e multumit cu salariul, sa faca 6 operatii si sa le faca mai repede. dublarea nr de ore de lucru ca sa iti cresti venitul se aplica la alt gen de meserii, oameni buni, la cei ce vind la McDonalds spre ex. ca nu e bai daca puna de oboseala cartofii prajiti in pahar in loc de cutie.

Mergi la inceput

Miau-miau, ce are varza cu capra? Eu mi-am argumentat logic punctul de vedere. Traim in tara asta bolnava (din fericire acum avem si optiunea de a pleca) si fiecare face cum ii dicteaza educatia, bunul-simt si morala. Xio si alte persoane sustin ca doctorilor li se cuvine spaga pentru ca sint prost platiti. Atunci pentru aceste persoane este perfect de inteles cercul vicios in care se da spaga functionarilor, politistilor, judecatorilor, profesorilor samd. Tuturor li se cuvine, pentru ca daca X isi face vila cu piscina, Y cum sa se lase mai prejos? Nu conteaza ca asta inseamna dezumanizare, umilirea unor oameni care nu ne-au facut nimic, calcam pe cadavre pentru ca sistemul o permite. Si in loc sa ne luptam cu sistemul, sa iesim in strada si sa condamnam toate leprele politice si din alte domenii, ne complacem si chiar incepem sa intelegm de ce biata Xio trebuie sa ia spaga. Foarte bine ca lucrezi cu pasiune acolo unde esti, dar nu cred ca bolnavii vin sa-ti dea "atentii" dupa ce ii tratezi. Xio si altii ca ea, care nu pot trai fara spaga pacientilor (ca salariile sint cum sint), au optiunea de a lucra intr-un spital privat sau in afara sau sa se lase de meserie. Cum oare puteti considera mita ca un lucru normal? A fortat-o cineva pe XIo sa se faca medic? Stia ce va urma si desi nu este medic inca, deja are principii clare: daca mi se da, iau! Si sint convinsa ca nu e singura cu principii sanatoase!
Am mai spus-o, si eu sint profesoara si stiam ca voi avea un salariu mizerabil, dar asta e meseria care-mi place. Nu am luat in viata mea niciun leu spaga, desi liceul in care am lucrat permitea spagi la nivel de mii de euro! Probabil in ochii celor carora spaga li se pare normala eu sint un soi de dinozaur prost , dar asta e. Imi asum riscul , nu putem sa ne coborim cu totii pina la nivelul de a crede ca saracia (sau ce percepem noi ca saracie, pentru ca stiu oameni care se simt saraci pentru ca nu au reusit sa-si ia o vila sau terenuri)ne permite si ne scuza orice!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Natasa, n-a zis nimeni ca doctorilor li se cuvine spaga. Cred ca ideea e ca ar trebui platiti mai bine. Nu acum serios in afara de XIO care o freaca degeaba pe forum( ce ma enerveaza cand cuantifica unii prezenta si calitatea mesajelor altora pe forum) de unde ar trebui un medic sa scoata un ban in plus? Sa isi faca un butic, sa lucreze noaptea la Mc? Teoretic doctorul ala are program zilinc si eu seara vreau sa mai citeasca ceva nou din domeniul lui, nu sa vanda cheesburgeri.

Acum la intrebarea cum s-ar rezolva problema platii doctorilor si profesorilor si altor categorii similare... e alta mancare de peste si n-am solutie. Asa cum functioneaza spaga acum e ca sa te fereasca de un tratament prost, nu sa iti asigure unul preferential. De aici la un sistem in care salalriile le sunt suficient si ei sunt draguti numai zana cea buna cu bagheta ar putea face transformarea.

profesoressa, imi pare foarte rau pentru experienta ta si pentru toate experientele de groaza ca ale tale. Ce te-as incuraja eu e sa iei ce ai scris, sa adaugi datele si numele si sa faci o plangere la ce autoritate il poate trage la raspundere pe individ. Daca ar exista suficiente plangeri la un moment dat indivizii astia ar deveni mai precauti cu marlaniile.

Nu mi-as face probleme ca ai stat doar doua zile in spital daca nu ai avut complicatii. Acasa nu contactezi infectii nasoale cum sunt cele din spitale.

If all else fails, look cute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Natasa, aici doctorii lucreaza la 3-4, chiar 5 clinici, nu doar la 1-2, ca in Ro. Si? Tu spuneai ca sa se reprofileze, sa faca distributie de medicamente sau altele, ceea ce e cu totul altceva decit meseria pe care si-au ales-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bateti apa in piua...
Nu mai suntem pe vremea lu ceausescu sa nu existe altceva in afara de spitalele mizere in care sa lucreze "maestrii", astazi din fericire avem spitale private, clinici private, cabinete particulare.
Va mintiti singure cand spuneti ca bietii medici iau spaga pentru ca sunt prost platiti si au nevoie sa traiasca decent fara sa se extenueze ca nu trebuie sa le tremure mainile in sala de operatii. Cati medici, hai sa spunem de exemplu ginecologi, au cabinet particular si in ciuda faptului ca toata sarcina te cheama la consultatii acolo si platesti, uneori tarife considerabile, la nastere isi primesc si binemeritatul plic? O gramada!!! Asa ca asta e un argument care pentru mine nu sta in picioare. Si sunt convinsa ca indiferent ce salarii vor avea si pacientii o sa-i alerge nitel dar nici ei nu vor refuza. Cine a avut principii "sanatoase" pana acum nu o sa se sfiasca sa le aibe si dupa majorarea salariala. Nu de alta dar la un moment dat iti intra si mama lor de "principii" in reflex

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Androix , asta am crezut si eu pana sa ajung sa vadcum sta de fat treaba.
Habar n-aveam cand am dat la medicina ce salarii sunt, cum e rezi-ul , cum iti gasesti post , samd. Eu am dat pt. ca mi-a placut medicina si punct.
Majoritatea celor care are bani au de la parinti. Vezi in fata spitalelor cateodata masini luxoase ,s unt ale rezidentilor sau doctorilor si dupa aia afli ca e fiica nu stiu cui de la SRI , ca tata are nu stiu ce restaurante , samd.

Natasa , ma scuzi numai putin : eu nu am luat bani ;)
Iar , repet , daca tu ii dai bani si insisti , el de ce n-ar lua?
Daca eu ma duc si ii dau o bluza unei colege nu o fac hoata dupa ce a luat-o.
Din nou , sunt 2 parti care contribuie la toata povestea asta cu banii, nu doar una.
Pe mine nu ma baga in discutie i exemple ca nu ai nici un motiv , nu incurajez nici datul si nici luatul.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Na, hai ca m-ai facut sa ma mai gandesc Natasa...si bine ai facut. Ok, nu e corect sa consideri ca salariile proaste indreptatesc spaga, insa Xio de nenumarate ori in postarile de la inceput a spus sa nu mai dam. Eu nu dau pentru ca mi se cere, nici pentru ca vad privirea de catel, mi se rupe, iar daca ma trateaza vreun pic altfel pentru ca nu am dat sau mise pare, fac scandal. Asta spunea Xio, faceti scandal daca vi se cer bani. Nu e normal.

Androix, toata stima pentru tine, dar avertismentul lui Xio din alta parte nu are a face cu nimic din topicul asta. Plus ca a vorbit atat de frumos, a se voi logic si deloc inversunat incat e o placere sa o citesti.

Dar pana a-i considera pe dr niste criminali "te omoara astia domle ca nu le dai bani", da, nu te baga in fata pt ca asta e sistemul, mai sunt mii fara bani care asteapta la rand, de ce sa intri in fata? Stiu ce spun, in state si in Canada e sinistru cat ai de asteptat si cat de tristi si de nemultumiti sunt cei de acolo fata de sistemul sanitar si cum mai vuiesc ziarele, si a crede ca NUMAI dr sunt vinovati pt ca ACCEPTA si cei care DAU saracii nu au nici o vina, li s-a parut ca "se cere" cu privirea de catel, invatata sau nu la scoala, e cale lunga.

Si eu am o sora medic, e chirurg si a trecut prin toate. Prin studentia grea, prin rezidentiatul cel banos in care opera 4-5 ore pe zi pentru 5 milioane sau 7 pe la sfarsitul rezidentiatului, care poza operatiile impreuna cu colegii pentru a le comenta si care nu se gandeau cu saptamanile la bai, bine sincer la ce sa se gandeasca, si eu care lucrez intr-o multinationala ca sa-i zic asa si aveam de x ori salariul ei imi permiteam sa ii tin prelegeri despre rautatea medicilor.
Niciodata nu ar fi plecat sa vanda medicamente sau sa se faca reprezentant medical pe un salariu "decent" si sa abandoneze tone de cunostinte pe care nu le putem face rost in n traininguri si niciunul dintre colegi nu ar fi facut-. Si da, acum lucreaza in sistem privat, nu ia un ban in plus fata de salariu (de care nu sunt impresionata insa) si cauta cat mai mult sa opereze ca sa nu se piarda esenta meseriei ei. Si ar fi ramas in spital, dar nu sunt locuri insa asta e o alta poveste.

Sa va intreb altceva: credeti ca la un sondaj printre doctori intrebati fiind daca vor salarii mari si confortabile, (indeed, Miau-miau, nici una dintre noi nu s-ar duce la un dr care nu a mancat prea bine pt ca nu ii ajung cele 5 mil si mai are si persoane de intretinut, sa se opereze pe cord,) sau vor sa continue sa stea la dorinta pacientului de a da sau nu ceva, de a sta cu mana intainsa (in cazul in speta buzunarul) ar alege a doua varianta? Eu nu cred.

Eu condamn spaga, sunt de formatie profesionala jurist, condamn spaga din toata inima, nu ii scuz pe cei care cer si conditioneaza actul medical de spaga si i-as denunta in secunda 2, dar de ce sunt mai presus saracii oameni care DAU SPAGA (apropos se pedepseste, este ilegala darea de mita) fata de cei care accepta?
POvestea cu salariile dr ar tebui sa fie vazuta separat. Avem 3 probleme:
1. Unii dr CER spaga
2. Fiecare padure are uscaturile ei, nu ar trebui sa generalizam
3. Medicii sunt platiti foarte prost, la fel si bugetarii in general dar medicii in speta.

Edit cu problema nr 4: exista oameni care DAU spaga si dupa aceea plang ca sunt rai medicii care iau. :-)
Nu ar trebui sa DATI insa nici sa ignoram ca exista o problema cu salariile in medicina. Separat vorbind. Eu gasesc 2 vinovati: statul care nu are buget pt doctori si oamenii care DAU spaga. Glumesc bineinteles, nu putem generaliza. :-)dar nici sa nu ne mai victimizam atat.

Va pup

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput