Cineva are nevoie de sfatul dvs.!!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maudi spune:

quote:
Originally posted by hannen
``nakayoku shita kunai``[bang

nu stiu japoneza!!! tradu, te rog frumos :)

quote:
Acum fetelor situatia cred ca se inrautateste.Draga Lia daca stii cate ceva te rog mai spune-mi.Ei i s-a expirat viza de un an pe 19 iulie.Au fost la immigration si deja a primit instiintarea acasa precum ca cererea i-a fost acceptata.Sotul ei acum i-a luat foicica aceea si zice ca o se gandeasca daca merge s-au nu cu ea sa-si ea viza,ca el decide daca ea va sta s-au nu.Ce sa faca ea acum ca o sa fie si mai rau daca e over stay si cu copilul.Astazi sunt ff suparata ca-mi vine mie sasparg vreo doi peretzi.Si tot el cica vrea sa se gandeasca ce sa faca cu ala micul,adica daca il da s-au nu
Dragutelor cred ca v-am facut cu nervii.Va rog mult sa nu va suparati,si daca stiti ce ar mai fi de facut va rog mult heeelp.
Va pup dulce
Nicole&Amira

nu inteleg!! de ce trebuie ca el sa decida? ea nu se poate duce singura cu "foicica" sa ia viza, daca i s-a aprobat prelungirea sederii? chiar ca ne-ai facut cu nervi....fata asta este ca in cusca acolo, presupun ca e ultra-confuza si nu mai vede clar ce are de facut, nici putere nu mai are biata de ea, singurica si dependenta total de un barbar, ca barbat nu ii mai spun! Hannen, ai putea sa printezi raspunsurile Ralucai si Liei si sa i le dai prietenei tale sa le citeasca? macar astea doua, primul ca ar incuraja-o grozav, mai ales ca vine de la cineva care a avut aceeasi experienta si al doilea ca ii ofera informatii nepretuite despre drepturile ei.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga maudi scuze,ai dreptate nu mi-am dat seama ca nu toata lumea intelege.
``Nakayoku shita kunai`` s-ar traduce ca ea e cea care nu vrea sa fie prietenoasa,sa se inteleaga bine.
Ea a fost la mine de sambata pana duminica seara.A citit raspunsurile voastre.A zis ca toate aveti dreptate si i-au placut raspunsurile lui ralucami si liei.Ea nu mai are ``foicica`` azi a vazut ca nu mai este unde a pus-o ea,la acte in sertar.
Va pup.
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Sa se duca la emmigration si fara foita,eu nu am primit instiintarea pe care mi-au trimis-o acasa pentru prelungire,probabil s-a ratacit pe drum.Asa ca m-am dus eu la emmigration si mi-a pus prelungirea de trei luni restanta si viza pe trei ani in aceeiasi zi.....dar a fost si sotul cu mine,ma rog prezentarea de acte,garantii si toate necesare vizei.
Ma gandesc ca si ea trebuie sa se prezinte cu sotul ei la emmigration,avand in vedere situatia creata,nu stiu cum are sa faca,si ce e mai bine pentru ea si bebe.
Nu stiu prea multe,asa ca mai bine vorbeste cu Lia sau Julie(trimitei un PM,poate te ajuta ea mai mult cu ceva sfaturi).
Dupa ce ne spui tu,e groasa rau de tot situatia,eu una personal nu vad nici o iesire din situatia asta,doar sa se schimbe si EL si BAIATUL LUI,asa peste noapte si sa o accepte cu bratele deschise......dar cred ca e deja prea tarziu,rau a fost facut.
Ramane sa o ajuti in continuare cu ce poti,si alte fete sa o ajute cu ceva cunoastere a legilor japoneze si drepturilor ei in aceasta situatie si in tara asta.
Mult noroc si rabdare de fier ii doresc.

Sa auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Draga Hannen,
Unde locuiti?Dar prietena ta?Va trebui gasita o organizatie neguvernamentala aproape de unde locuiti voi si discutat cu un avocat(trimite-mi PM si voi incerca sa gasesc un NGO in apropiere).
Spune-i prietenei tale sa nu fie speriata(greu in situatia asta,biata fata...).Am citit acum despre overstay,cica de relativ putin timp procedura a fost simplificata,daca a fost impreuna cu sotul ei la immigration bureau de care apartine si au fost intervievati pentru mai multe ore in legatura cu overstaying-ul(asta-i procedura),i s-a dat "special permission of residence",toate vor fi in regula.Pasaportul prietenei tale e la Immigration acum?Ei doar trebuie sa mearga ca sa ia pasaportul cu viza pe el(adica au fost facute deja toate demersurile necesare?)Daca-i asa,ea poate merge si singura sa-si ia pasaportul cu viza,in ziua in care scrie pe hartia care e-n posesia sotului.E norocoasa sa aiba o prietena buna cum esti tu.
Spuneai ca acel bebelus are certificat de nastere romanesc.E trecut in pasaportul ei?Sau are pasaport japonez?
Ti-am scris un PM.Noi plecam in Bali miercuri seara si ne intoarcem luni.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Ti-am scris deja intr-un PM adresa si numarul de telefon al unei NGO din Shizuoka,scrie-mi te rog ce ati aflat despre situatia legala a prietenei tale.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Vai mie Hannen!Cum se poate asa ceva?
Ati dat telefon la Ambasada noastra din Tokyo?Sunt sigura ca de acolo veti primi lamuriri,ce si cum sa procedati.Unde locuiti?In ce parte a Japoniei?Cum adica se mai gandeste el ce sa faca ?Dar nu e sanatos la cap?Fata noastra stie sa vorbeasca bine japoneza?Sa se duca singura ca in mod sigur tot va rezolva ceva.Vai m-ai naucit de cap!Cum e posibil asaceva?Daca esti aproape de ea incearca sa-l convingi pe sotul tau(cu toate ca stiu ca japonezii nu se prea baga in treaba altei familii)sa se intereseze ce o asteapta in situatia data.Dar sunati mai intai la ambasada la noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Vai da ce nenorocit nici nu pot sa cindesc prin ce trece saraca fata.Cred ca daca se duce la ambasada cei de acolo o vor ajuta.Ea avind copilul japonez nici nu e nevoie de el pentru viza, ea poate obtine viza permanenta pina la virsta copilului de 20 ani dupa cite am inteles de la sotul meu.Imi pare tare rau de ea saracuta prin cite trece.E clar ca sotul nu o iubeste si acel copil e prost crescut si alintat cum de altfel sint majoritatea aici.Ea sa aba grija de ea si bb si neaparat mers la ambasada si explicat toata situatia sau unui avocat .Ii doresc numai bine si sa fie tare .Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Fetelor din Japonia, vreau doar sa spun ca solidaritatea voastra mi-a adus lacrimi in ochi...Sinteti minunate si sper ca aceasta fata necajita sa poata iesi din incurcatura si sa-si poata creste copilasul in dragoste si intelegere...
Hannen,
te rog sa ne tii la curent cu ce se mai intimpla si transmite-i prietenei tale toate cele bune si nervi de otzel.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virginia spune:

mIE MI SE PARE CUMVA BOLNAVICOASA RELATIA DINTRE FIUL MAI MARE SI TATL...NU STIU CE SA SPUN..POATE USNT PARANOICA...DAR CRED CA CEVA ESTE IN NEREGULA CU OMUL ASTA SI TREBUIE INVESTIGAT...EU PROPUN SA INCERCE SA IL SPIONEZE PUTIN PE SOT...CHIAR NU AM IDE DE CE SE POARTA ASA....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea30xi spune:

virginia..punct ochit,punct lovit!! Am urmarit cu atentie aceasta poveste si am ajuns sa-mi pun aceeasi intrebare..insa mi-a fost putin teama sa o expun pe forum.Nu vreau sa fiu inteleasa gresit..tu ai avut mai mult curaj!

Mergi la inceput