personalul din spital...oribil

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

niky24 e bine ca tu ai putut sa ai parte si de lucruri bune prin spital, ca sa zic asa...
Eu una am ramas traumatizata de conditii, de asistente si medic.
Pot sa spun ca am nascut ca pe timpuri si pentru ca a fost la sfarsit de saptamana nu am primit nici macar un amarat de algocalmin pana luni.Nu am fost supravegheata pe acea perioada si nici bb.Infirmierele nu isi faceau treaba, nu curatau in fiecare zi, nu schimbau cearsafurile pline de sange cu zilele decat daca cotizai, nu erai chemata la masa si cate si mai cate.
Medicul nu a venit decat o data pe zi, 2 zile si atat.Pai la ce sa mai vina daca si-a luat partea?!Ba mai mult mi-a pus un diagnostic gresit si 8 luni de zile nu ma gandeam decat la faptul ca trebuie sa ma operez ca sa mai pot avea copii....Ar fi multe de spus... sunt dureroase pentru mine...Cum se poate face oare dreptate?Nu cred ca meritam asta niciunul.

Elena M.&Adrian Atit de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doctorul vine 1-2/zi,la vizita si contravizita.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

quote:
Originally posted by ramiris
In ce priveste faptul ca nu ai facut nimic cand ai vazut-o pe infirmiera respectiva punand ceva in biberonul copilului, nu pot fi de acord. Macar parintilor copilului sa le fi spus, sau sa reclami la directiunea spitalului daca era abandonat, cine sa-l apere daca toti cei care vad intorc capul?
Ne plangem cu totii ca nu se schimba nimic si ne scarbeste situatia din spitale, dar pusi in fata unei situatii care nu ne afecteaza direct alegem sa nu facem nimic.

Cum m-am uitat la ea, infirmiera a aruncat laptele. Ce mai puteam sa fac? De reclamat ... pot eu contesta cumva tratamentul care se aplica unui bolnav despre care nu stiu absolut nimic?
Am trait asta pe propria-mi piele. Eram insarcinata in 39 de saptamani si am ajuns la urgenta la maternitatea Bucur. Nu era acolo medicul meu, dar acolo a considerat Ambulanta ca trebuie sa ma duca, pentru ca mai aveam o cezariana si varsta sarcinii era foarte inaintata. Era de 1 mai. Mi-au facut niste injectii... dupa care dormeam tot timpul. Cand m-am trezit, dupa o zi si o noapte de somn, m-am dus sa intreb ce se intampla cu mine de dorm atat. Doctorita de garda, mi-a explicat, pe un ton care dupa parerea mea nici cu un infractor nu e normal sa-l folosesti, ca e normal sa dorm, ca mi-a prescris ea tratament cu blegomazin. I-am raspuns ca eu m-am ferit sa iau medicamente toata sarcina si ca nu vreau acest tratament, si semnez ca refuz tratamentul, iar ce scandal am declansat, nu vreau sa-mi amintesc. Blegomanzin este tratamentul care trebuie dat la toate gravidele ca nu stiu ce actiune are asupra uterului!!! Pot eu sa contest spusele ei? NU, doar ca eu am putut sa plec acasa si sa merg apoi sa nasc in saptamana urmatoare (nu de 1 mai, cand toata lumea se distreaza) si in alta maternitate, ca la Bucur mi-a spus clar ca nu mai am ce cauta.

Sa reclam la conducerea spitalului ... ce am constatat eu stand o zi si nu a constatat medicul de salon in cateva luni. Parerea mea e ca nu puteam face nimic.
Am scris aici si am spus la toti cunoscutii, poate se sesizeaza cineva care chiar poate face ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by XIO

Ajuns la locul unui accident rutier un medic din New York i-a spus romanului ca pacientul respectiv nu ar fi trait daca se intampla tragedia dincolo. Iti spun asta ca sa-ti dai seama ca totusi ai o idee putin deformata.

Sigur ca d-aia e o nebunie de lista de asteptare pentru spitalele din Bucuresti cu pacienti din toata lumea, pentru medicii sint atit de bine informati, scoliti, au aparatura de miine iar surorile medicale sint caline si tandre. Fie la tine acolo,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by GGina

Mai ,Nati esti la prima sarcina de asta iti explica mai mult, stai sa ajungi la a doua ca in 5 min esti consultata si data afara din cabinet.
Bineinteles ca sistemele sint diferite ,dar oricum....Mai lasa-ma si cu japonezii tai.

Ggina,nu stiu cine te-a suparat ,dar japonezii astia ai nostri chiar daca esti la a 10-a sarcina,pe cuvint ca nu te dau afara din cabinet dupa 5 min. de consult.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Hannen draga ,tu de cite ori ai fost la spital si ai fost consultata de un doctor?aceeasi intrebare si pentru tine.Dar tu vorbesti din experienta sau doar din auzite?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by XIO

Ajuns la locul unui accident rutier un medic din New York i-a spus romanului ca pacientul respectiv nu ar fi trait daca se intampla tragedia dincolo. Iti spun asta ca sa-ti dai seama ca totusi ai o idee putin deformata.

Sigur ca d-aia e o nebunie de lista de asteptare pentru spitalele din Bucuresti cu pacienti din toata lumea, pentru medicii sint atit de bine informati, scoliti, au aparatura de miine iar surorile medicale sint caline si tandre. Fie la tine acolo,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Andrada, bine ca mi-ai deschis si mie ochii, habar n-aveam de ce e asa inghesuiala in Bucuresti.

Xio, pe cuvant daca nu ma intreb daca tu intotdeauna crezi ceea ce scrii. Daca da, nu stiu in ce tara traiesti, ca sigur nu in "eterna si fascinanta...." iar daca nu crezi dar te simti obligata sa aperi breasla din care vei face parte in curand... think again.

Daca vrei sa ramai in istoria breslei n-ai s-o faci ca avocatul vechilor naravuri insa ai mari sanse sa ramai ca deschizator de drumuri...

N-ar fi o idee rea sa te duci la o bursa sau la voluntariat prin tarile alea inapoiate, gen USA, UK, Austria (unde se duce toata lumea buna din Rom. la interventii, etc.).
Poate asa ai si un termen de comparatie valabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by XIO

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Andrada , eu iti spun ce a spus rezidentul acela. Nu vad pt. ce trebe sa ma bagi in ironii.
A spus ca in America medicina de rgenta nu iese pe strada(doctorii) , ci doar paramedicii care nu au mana libera ca primii.
Si , din nou, n-am inventat eu , aceasta a fost parerea unui rezident din NY.Si nu avea nici o legatura cu aparatura ca totul se intampla in plina strada(oricum sectiile de urgenta din marile orase sunt dotate ca dincolo, totul e primit din SCotia)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:

quote:
Originally posted by hannen

quote:

Mai ,Nati esti la prima sarcina de asta iti explica mai mult, stai sa ajungi la a doua ca in 5 min esti consultata si data afara din cabinet.
Bineinteles ca sistemele sint diferite ,dar oricum....Mai lasa-ma si cu japonezii tai.

Ggina,nu stiu cine te-a suparat ,dar japonezii astia ai nostri chiar daca esti la a 10-a sarcina,pe cuvint ca nu te dau afara din cabinet dupa 5 min. de consult.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Hannen draga ,tu de cite ori ai fost la spital si ai fost consultata de un doctor?aceeasi intrebare si pentru tine.Dar tu vorbesti din experienta sau doar din auzite?

Dar tu de cite ori ai fost in Japonia la control medical de le contrazici pe fete cu asa tarie?? Sau te raliezi si tu la parerea ca daca tu nu stii o treaba, atunci inseamna ca acea treaba nu ezista, domle'!!La o asa logica, nu e de mirare ca treburile stau asa cum stau in RO..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Si pt. linistea ta personala, da, la clinica obisnuita unde este medicul tau se intimpla sa stai si pina peste o ora, daca este aglomerat si nu ai programare, la spital la fel, daca asistenta de triaj considera ca ce ai tu nu e prob. de viata si de moarte, astepti cu orele, insa, daca se considera ca treaba e cit se poate de serioasa, esti luata imediat in primire de asistenta si de personalul medical aferent. Iar o gravida si un sugar sint intotdeauna prioritati, oriunde intri, la medic de familie sau spital, ceea ce nu am intilnit prea des pe culoarele spitalelor si clinicilor din RO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

20 decembrie 2007. Ajung tarziu acasa, pe la 8 seara, sotul cam palid si fara chef de vorba, mi-arunca: mi-e rau.Este diabetic insulino -dependent de 15 ani, isi tine boala sub control foarte bine, nu are pb decat din cauza nervilor si al stresului. In ziua aia fusesem la o banca ptr o refinantare si se contrase bine cu o duduita de 22 ani care-i dadea niste sfaturi(el de meserie fiind consultant financiar). Intra in baie, ramane acolo vreo jumatate de ora, intru peste el si-i spun ca sun la salvare. Ma convinge sa mai astept 10 minute, daca nu-si revine telefonam. Bineinteles sun la nr public, mi se raspunde ca in 30-40 min maxim vine. Asteptam, starea lui se agraveaza, telefonez din nou dupa 30 min. mi se spuna sa asteptam toate masinile sunt ocupate, nu mi se ofera nici o alta varianta prin telefon, nici un sfat, nimic, doar sa astept. Pe la 10 si 15 min sun iarasi, deja sotul meu era incoerent, nu putea sa-si traga tricoul peste cap, nu reactiona daca vb cu el, nimic. Mi se raspunde intr-un final si mi se comunica sec: ptr boala pe care o are sotul meu pe salvare tb sa fie neaparat si un Medic, si in momentul acela nu au nici un dr disponibil si nici nu stiu cand vor avea. Pierdusem 1 ora jumatate, sotul aproape agoniza. Am telefonat la Puls, in zece min a venit salvarea, i-au facut teste, deja glicemia era la 396, iar din cauza respiratiei sacadate electrocardiograful mobil inregistra ceva de parca sotul meu suferea stopuri cardiace sau infarcturi. Ne-am dus de urgenta la Bagdasar Arrseni, unde de garda erau doua dr ADMIRABILE (nu le-am retinut numele) L-au preluat pe sotul meu, i-au facut toate analizele, i-au scazut glicemia pana la 80. Am ramas la spital pana la ora 6 dimineata. Erau 4 paturi, toate ocupate, o femeie care lesinase pe strada, un barbat afumat bine si un pacient cu o colica renala. Cele doua doctorite i-au SALVAT viata sotului meu!S-au purtat exemplar(si ptr infirmiere si asistente numai cuvinte de lauda). Spre final, am vrut sa le multumesc, nu au vrut sa primeasca absolut nimic, salvarea privata ma costase 450 ron, pb stiau si ele, dar chiar nu contau ptr mine banii in momentele alea. Cu chiu cu vai am reusit s-o prind pe o dr la o cafea, mai mult de 50 ron nu a vrut sa accepte si mi-a specificat sa nu mai incerc ceva cu cealalta ptr ca "isi beau cafeaua impreuna". Intre timp venise si cumnatul meu, a incercat si el si la fel: nu au vrut sa primeasca absolut nimic!
Pentru serviciu public de salvare o mare bila neagra! De cand cotizam la asigurarile de stat, nici eu, nici sotul meu nu am telefonat vreodata. O singura data am avut nevoie si atunci nu s-a putut!
Pentru doctoritele de garda, asistentele si infirmierele de la Bagdasar Arseni numai cuvinte de lauda si de admiratie.

(Ptr o radiografie la plamani sotul a tb transportat intr-o alta aripa a spitalului, un brancardier "s-a luptat" cu el, am vrut sa-i dau 5 lei si m-a refuzat: "haideti, doamna, dvs sunteti la necaz. Cum sa profit eu?")

Asta a fost experienta mea pozitiva cu personalul medical, sunt curioasa cum va fi la nashtere!

Vasile
24+

bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput