personalul din spital...oribil

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Dr Xio, ai ucis si topicul asta?

Nu-si mai varsa nimeni ofurile si pataniile de prin spitalele patriei de frica ta. Mai lasa-ne cu explicatiile din carti despre diagnostice si alte proceduri medicale. Aici e vorba in principal de conditiile din spitale si de lipsa de respect a medicilor, asistentelor si chiar a infirmierelor pentru pacienti!
Multumim frumos pentru intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by adrianaloy

Dr Xio, ai ucis si topicul asta?

Nu-si mai varsa nimeni ofurile si pataniile de prin spitalele patriei de frica ta. Mai lasa-ne cu explicatiile din carti despre diagnostice si alte proceduri medicale. Aici e vorba in principal de conditiile din spitale si de lipsa de respect a medicilor, asistentelor si chiar a infirmierelor pentru pacienti!
Multumim frumos pentru intelegere.

Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00)

Adriana, sa inteleg ca pe tine nu te intereseaza sa stii unde gresesti, nu? Nu te intereseaza ca ai facut niste acuzatii aiurea , te intereseaza si deranjeaza doar ca am avut tupeul sa-ti explic frumos despre ce este vorba.

Iti mai spun o data: tu nu esti doctor sau student la medicina, de aceea este asolut normal si natural sa nu stii toate hartiutele care se fac in spitale si cum se pune un diagnostic. Asa cum nici doctorii nu stiu cum se face martipanul , cum se face o planseta, samd.
Pe topicul acesta tu ti-ai spus ofurile. Erau 2 :
1. ca doctorul acela in opinia ta era un prostalau , ca a pus diagnosticul doar prin ausucultatie si ca asistentele fugeau dupa tine pe coridor sa ramai
2.mizeria din acel spital , comportamentul urat al celor care lucrau acolo,etc.

Ti-am spus frumos ca nu vorbesc despre numarul 2 , e dreptul tau daca te duci intr-un spital si vezi un gandac sau un WC necuratat sa-ti iei copilul si sa plecati , daca vezi lipsa de profesionalism la fel , daca se trezeste vreun ilustru sa tipe la voi , la fel , puteti pleca fara sa fiti invinuiti de ceva.

In privinta punctului 1 insa , tu ai adus niste acuze unui doctor iar eu , in naivitatea mea m-am gandit ca poate ai dori sa stii cum sta de fapt treaba si ca acuzele medicale pe care le-ai formulat se bazeaza pe argumente false.
Sincera sa fiu nu m-am gandit nici o clipa ca nu vrei sa stii cand gresesti , mai ales in situatia data.
Si imi cam lasa un gust amar

P.S:nu sunt doctor

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coranima spune:

Xio, i-ai dat Adrianei un raspuns obiectiv si cvasimedicaal......raportat la realitatea romaneasca....mai cauta si pe uptodate sa vezi cum se lucreaza prin alte parti.
La internare se face in prima instanta: anamneza, examenul obiectiv, X-torax(radiografie), examen de laborator (din care nu trebuie sa lipseasca gaze arteriale, proteina C reactiva cu leucocitele, ionii, functia renala, etc)...apoi in functie de aceste valori preliminare se face un plan de actiune.
Adriana spune doar ca i-a fost ascultat copilul la plamani si apoi lasat in salon..........asta dupa ce se pune diagnostic de insuficienta respiratorie doar pe ascultatul cu stetoscopul (fara sa cunosti valoarea gazelor arteriale....asta da profesionalism. Insuficienta respiratorie la copil e un diagnostic forte serios care necesita tratament prompt.
Adriana, nu o poti convinge pe XIO ca ai fost tratata cu o lipsa totala de profesionalism, poate se convinge ea singura daca va avea ocazia de a lucra si prin alte tariXio, mie imi esti simpatica, dar punctul tau de vedere se raporteaza la realitatea romaneasca fara suport de comparatie cu altceva.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by coranima

Xio, i-ai dat Adrianei un raspuns obiectiv si cvasimedicaal......raportat la realitatea romaneasca....mai cauta si pe uptodate sa vezi cum se lucreaza prin alte parti.
La internare se face in prima instanta: anamneza, examenul obiectiv, X-torax(radiografie), examen de laborator (din care nu trebuie sa lipseasca gaze arteriale, proteina C reactiva cu leucocitele, ionii, functia renala, etc)...apoi in functie de aceste valori preliminare se face un plan de actiune.
Adriana spune doar ca i-a fost ascultat copilul la plamani si apoi lasat in salon..........asta dupa ce se pune diagnostic de insuficienta respiratorie doar pe ascultatul cu stetoscopul (fara sa cunosti valoarea gazelor arteriale....asta da profesionalism. Insuficienta respiratorie la copil e un diagnostic forte serios care necesita tratament prompt.
Adriana, nu o poti convinge pe XIO ca ai fost tratata cu o lipsa totala de profesionalism, poate se convinge ea singura daca va avea ocazia de a lucra si prin alte tariXio, mie imi esti simpatica, dar punctul tau de vedere se raporteaza la realitatea romaneasca fara suport de comparatie cu altceva.

Pana sa-i faca toate acestea trebuie sa aiba foaia de observatie gata.
Pe foaia de observatie se noteaza diagnosticul la internare , diagnostic la 24 de ore , samd.
Nu putea sa-i faca RX , laborator , EKG si ce mai trebuia fara sa fie internat copilul.
Este un simplu diagnostic prezumtiv de internare care urmeaza sa fie confirmat sau infirmat de paraclinice , cand aestea vor fi gata.
Si la urgenta cand vine cineva , accident rutier , colica biliara , etc , are foaia gata si cu ea se duce la investigatii. Nu se fac fara nici un document

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

Mergi la inceput

Xio, fie cum zici tu, tu traiesti acolo si stii cum se lucreaza. Iti repet ca in alte parti investigatiile pe care le descrii se efectueaza in urgenta, nu exista notiunea de diagostic la 24 ore (pentru ca daca astepti 24 ore pana sa determini gaze sangvine in caz de reala insuficienta respiratorie si pneumonie s-ar putea sa pierzi pacientul) si pe baza lor se interneaza pacientul, nu numai pe baza auscultatiei....dupa care se trimite in salon pana vine apartinatorul cu plicul. Nu se trimite pacientul in salon doar cu foaia de observatie aici unde lucrez eu...nu am vazut asta in stagiul de respirator adulti niciodata. La internare mareata foaie o face medicul rezident in 5-10 minute, timp in care asistenta a recoltat deja sange, urina si sputa, laborantul radiologie a facut deja o radiografie, rezultatele apar imediat in computer si poti apoi sa trimiti pacientul in salon cu un plan de actiune preliminar (pe care acelasi rezident il stabileste si il noteaza in foaie).
Nu ma astept sa te pot convinge, tu te raportezi la doar ce ai vazut tu in Ro, dar se poate si altfel....pacat de pacientul roman care trebuie sa inghita in continuare servicii de proasta calitate.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by coranima

Xio, fie cum zici tu, tu traiesti acolo si stii cum se lucreaza. Iti repet ca in alte parti investigatiile pe care le descrii se efectueaza in urgenta, nu exista notiunea de diagostic la 24 ore (pentru ca daca astepti 24 ore pana sa determini gaze sangvine in caz de reala insuficienta respiratorie si pneumonie s-ar putea sa pierzi pacientul) si pe baza lor se interneaza pacientul, nu numai pe baza auscultatiei....dupa care se trimite in salon pana vine apartinatorul cu plicul. Nu se trimite pacientul in salon doar cu foaia de observatie aici unde lucrez eu...nu am vazut asta in stagiul de respirator adulti niciodata. La internare mareata foaie o face medicul rezident in 5-10 minute, timp in care asistenta a recoltat deja sange, urina si sputa, laborantul radiologie a facut deja o radiografie, rezultatele apar imediat in computer si poti apoi sa trimiti pacientul in salon cu un plan de actiune preliminar (pe care acelasi rezident il stabileste si il noteaza in foaie).
Nu ma astept sa te pot convinge, tu te raportezi la doar ce ai vazut tu in Ro, dar se poate si altfel....pacat de pacientul roman care trebuie sa inghita in continuare servicii de proasta calitate.

Coraima, diagnosticul la 24 de ore nu presupune trecerea a 24 de ore pana sa primeasca pacientul Rx-ul , rezultatul de la eco , sangele , samd.
Unii pacienti chiar daca vin la urgente vin cu bilet de trimitere.
Am avut o pacienta care s-a internat cu neo ovarian si de fapt avea neo de colon. Asta a fost diagnosticul la 24 de ore , pus in urma analizelor de tot felul.
La urgente te prezinti cu buletinul, foaia este facuta imediat, in urma trierii ajungi cu foaia la doctor la consult.El scrie pe foiae "rog Rx antepicior" de exemplu , si cu foicica aia te duci la raze sa-ti faca.
In urgente, pacientii adusi cu ambulanta/smurd vin deja cu foaia completata, se recolteaza tot imediat ca la tine, ca nu suntem in codru totusi

In acest caz s-a prezentat o mama cu copilul ei la urgente. Doctorul a mers in camera de garda , a vazut pacientul , l-a ascultat si in urma starii generale afectate s-a hotarat sa-l interneze. Internarea se facea cu dg prezumtiv de pneumonie. Urmatorii pasi erau RX , sange , ASTRUP , samd.
Care se fac DUPA ce exista foaia pacientului , pt. ca se trec coduri si alte cele.
Ajuns la locul unui accident rutier un medic din New York i-a spus romanului ca pacientul respectiv nu ar fi trait daca se intampla tragedia dincolo. Iti spun asta ca sa-ti dai seama ca totusi ai o idee putin deformata.

Mergi la inceput

Xio, nu are rost sa deviem discutia......aici nu era vorba despre SMURD sau NY....era vorba de un bebelus de 5 luni (care avand in veder varsta se poate decompensa fff rapid) care a fost trimis in salon la ora 12 cu diagnosticul prezuntiv de insuficienta respiratorie si pana la 6 seara nu a mai fost vazut....investigatiile paraclinice de baza trebuiau facute la internare si in cazul acestui copil, nu doar la SMURD si pe baza lor trebuia stabilit un plan de actiune. Deci in 6 ore dupa examinare nu ai deja un plan in cazul unui pacient de 5 luni cu prezumtie insufiecienta respiratorie
A...ca tot suntem off topic, sa-ti povestesc de un caz concret de aruncat banii pe fereastra prin internarea pacientului cu foaia si asezat in salon....s-a intamplat la Timisoara. O pacienta de 25 ani cunoscuta cu tahicardie paroxismala ce nu reactiona adecvat la tot felul de antiaritmice e trimisa de un cardiolog de provincie la un respectabil cardiolog de la Padurea Verde pentru ablatie. Tipa hotarata sa nu dea nici un fel de spaga. I s-a facut minunata foaie de observatie si a a fost asezata in salon. In prima zi nu s-a facut absolut nimic. In a doua zi o ecografie cardiaca, in a treia zi un test de efort, si apoi interventia de ablatie tot era amanata...desi pacientele din salon se dusesera cu plicul la domnul doctor, tipa nu si nu ca ea nu da nimic deoarece plateste totusi asigurare medicala? In ziua a 5a de internare e luata pentru ablatie (anestezistul nu trecuse pe la ea sa o intrebe despre alergie saub reactii la anestezic, cardiologul/rezidentul nu avusesera timp sa-i explice interventia desi ea solicitase in mod repetat)......in sala de interventie urmeaza o reactie cu bradicardie si hipotensiune la anestezic.....interventia nu mai are loc,nu urmeaza nici o explicatie din punt de vedere medical si pacienta este externata cu diagnosticul de tulburari isterice pe biletul de iesire plus recomandarea de a consulta un psihiatru. Mai tarziu aceeasi pacienta merge in Germania: investigatiile preoperative se fac policlinic, pacienta se interneaza cu 2 ore inaine de interventie si pleaca la 4 ore dupa interventie reusita de ablatie. Internare Romania 5 zile pe banii platitorului de taxe, doar doar se simte "nesimtitul" si da ceva. Internare Germania 10 ore.
Cazul a fost sesizat, nu s-a intamplat nimic......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

cred ca sunt off-topic, dar ma framanta o pb de mai bine de 1 an si am zis sa nu mai creez un subiect nou...

cand m-am internat anul trecut, pentru nastere, mi s-a pus in fata o declaratie tip prin care eu acceptam sa mi se faca ORICE interventie ar fi nevoie (si erau multe puncte-puncte pe acolo). m-am contrazis putin cu tipa de la internari, am ezitat daca sa o semnez sau nu, dar pentru ca mi-era frica sa nu nasc pe culoare... am semnat! intreb si eu: e normal asa??? cum sa semnez o foaie cu puncte puncte? pai pe spatiile alea libere se putea trece orice si dedesubt trona semnatura mea. care sunt procedurile legale? ca eu, dupa mintea mea, ma gandesc ca daca aparea vreo pb si eu eram inconstienta deci nu puteam semna, trebuia cerut acordul sotului, nu?

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

adinel, adica te-au pus sa semnezi in alb pe o foaie cu puncte puncte ca accepti orice interventie, incredibil. Nu, nu este normal ce s-a intamplat. Normal este ca orice interventie se discuta intai cu pacientul, se explica procedura, riscurile, complicatiile si pacientul este cel care decide daca o accepta...daca pacientul refuza este tratat in continuare cu alte alternative........in nici un caz nu este trimis acasa pentru ca a refuzat o interventie. Daca pacientul este in soc si el nu a lasat in prealabil o declaratie semnata ca nu a vrea sa fie resuscitat se trateaza maximal pentru a-i fi salvata viata, bineinteles familia fiind tinuta la curent cu evolutia lucrurilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niky24 spune:

Pana sa nasc luasem frica spitalelelor si cadrelor medicale,medici care desii trebuiau sa descopere problema pentru care te aflai in spital,nu te bagau in seama pana nu veneai cu sacosa sau banutu,asistente care iti treceau in fisa ca ti-au luat tensiunea,temperatura si alte investigatii,din trei in trei ore,dar tu nici nu aveai habar cand a facut asta,poate in somn si infirmiere care erau mereu puse pe harta.
Mi-am schimbat cat de cat parerea despre cadrele medicale in maternitate,mi-am dat seama ca sunt persoane care fac aceasta meserie pentru bani sau ca asa s-a nimerit si persoane care o fac din placere.In afara de asistentele de la copii,care majoritatea faceau parte din prima categorie,restul personalului medical m-a facut sa am o admiratie profunda si sa-mi aduc aminte cu placere de perioada din spital.De la medicul cu care am nascut,care nu a vrut sa ia nici in ruptul capului banii care ii bagasem in buzunar si m-a sfatuit sa-i iau fetitei mele ceva de acei bani,asistentele care veneau si vorbeau cu noi ca niste mame si ne dadeau sfaturi pentru sanatatea noastra si a copiilor si infirmierele care nu stiau cum sa faca ordine in saloane fara sa ne deranjeze.

Mergi la inceput