personalul din spital...oribil

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iul23 spune:

Asa este! Multa mizerie,umana desigur, ca pe strazi ce sa mai spunem? Intr-o tara corupta si subjugata de mizerabili care-si vad doar de propriile interese si s-au imbogatit subjugandu-ne pe noi toti, asta se intampla.Ce trebuie facut? NU MAI VOTATI ! Ce s-ar face idiotii astia care fac legi daca-i vor parasi toti cetatenii? Vor pleca din Romania poate si atunci va fi mai bine.Totul ni se trage de la gastile de huligani politici de la varful piramidei acestei tari de rahat.Daca ar avea ei japonezii aceasta tara, aici pe aceste meleaguri era raiul pe pamant, era fericirea si prosperitatea deplina, fara a avea vreo concurenta in lume.OMUL SFINTESTE LOCUL ! La noi OMUL NENOROCESTE SI PARJOLSTE TOT ATINGE SI TOT STAPANSTE !!!!!!!!!!!!!!!
Merticaru Iulian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by unboticutz

quote:
Originally posted by Manuc

Am avut tupeul sa ma uit la o infirmiera care punea o pastila in biberonul unei fetite abandonate de 7-8 luni care dormea non-stop. M-am uitat, atat, probabil putin mai insistent, dar asta a determinat-o pe infirmiera sa arunce imediat laptele din biberon in chiuveta din salon.

Si oare pentru copilul ala care doarme acolo tot timpul sa nu deranjeze pe nimeni nu se poate face ceva? Eu sunt dispusa sa contribui financiar, dar nu stiu cum sa procedez.

Manuela, Costin (care nu mai e bb) si bb Dragos

infiorator! te0as ajuta si eu dar nu stiu cum. poate vine cineva cu o idee..

Emma are nevoie de noi!

Eu de ex. am donat 2% din impozit pentru o fundatie care se ocupa de refacerea saloanelor spitalului Marie Curie.
Si am donat si atunci cand A1 a facut teledon pentru utilarea spitalului.
In ce priveste faptul ca nu ai facut nimic cand ai vazut-o pe infirmiera respectiva punand ceva in biberonul copilului, nu pot fi de acord. Macar parintilor copilului sa le fi spus, sau sa reclami la directiunea spitalului daca era abandonat, cine sa-l apere daca toti cei care vad intorc capul?
Ne plangem cu totii ca nu se schimba nimic si ne scarbeste situatia din spitale, dar pusi in fata unei situatii care nu ne afecteaza direct alegem sa nu facem nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teonia spune:

Cand m-am operat am cunoscut in spital o fate ce fusese de asemenea operata.Ulterior ei i-a mers bine dpv al sanatatii si-a continuat studiile si a ajuns asistenta intr-un spital din Bucuresti la maternitate.Intr-o vizita incepe sa-mi povesteasca cum ca toata ziua munceste pe un salariu de nimic iar "nesimtitele alea care nasc baga in ele totate bunatatile sa ne dea si noua ceva.M-am revoltat stiind ca si noi si parintii nostrii am trecut prin perioade grele cu jigniri, umilinte si desconsideratie atunci cand nu "dadeai"Nu mi-a venit sa cred si i-am adus aminte cand mama ei se imprumuta de la rude sa faca fata iar raspunsula fost la fel de stupefiant:tocmai d-aia eu de ce sa fiu mai proasta de ce crezi ca am ales meseria asta?...fiindca mi-am dat seama de oportunitati.Si atunci am realizat cat poate face banul dintr-un om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

quote:
Originally posted by teonia

Cand m-am operat am cunoscut in spital o fate ce fusese de asemenea operata.Ulterior ei i-a mers bine dpv al sanatatii si-a continuat studiile si a ajuns asistenta intr-un spital din Bucuresti la maternitate.Intr-o vizita incepe sa-mi povesteasca cum ca toata ziua munceste pe un salariu de nimic iar "nesimtitele alea care nasc baga in ele totate bunatatile sa ne dea si noua ceva.M-am revoltat stiind ca si noi si parintii nostrii am trecut prin perioade grele cu jigniri, umilinte si desconsideratie atunci cand nu "dadeai"Nu mi-a venit sa cred si i-am adus aminte cand mama ei se imprumuta de la rude sa faca fata iar raspunsula fost la fel de stupefiant:tocmai d-aia eu de ce sa fiu mai proasta de ce crezi ca am ales meseria asta?...fiindca mi-am dat seama de oportunitati.Si atunci am realizat cat poate face banul dintr-un om.

Asta denota cit de nule sint studiile in ro pt a deveni asistenta medicala.
Aia crede ca daca poate face o injectie si da niste pastile se numeste asistenta medicala.
Nici nu ma mir ca studiile de asistenta medicala din ro nu sint recunoscute niciunde.
Tocmai am terminat primul an la colegiu din cei 3 pt a deveni asistenta medicala, aici in norvegia.Relatia asistenta-pacient a fost mereu in centru atentiei. Oare s-o face vreun curs de etica in ro?Nu prea cred, ca altfel asitentele astea din ro ar stii ce inseamna respectul pt pacient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Era prin 2001 cand am ajuns la urgenta( Spitalul Judetean Ploiesti) cu puiul meu de 5 luni. Mi-am dat seama ca e mai mult decat o simpla raceala si medicul de familie m-a trimis la urgenta. Trec peste aglomeratia, mizeria si lipsa de chef a medicului de garda care-mi spune ca : copilul are pneumonie si e in insuficienta respiratorie- asta dupa ce doar l-a ascultat la plamani!!! Ne internam la pranz, pana pe la 2 impartim patutul de spital cu un alt copil- eu n-am prins nici macar un scaun. Imaginati-va ca pana la ora 6 nu a venit nimeni sa ne intrebe nimic! Insuficienta respiratorie pare ceva serios- mai ales pentru o mama la primul ei copil! Am inceput sa ma agit prin spital, sa intreb unde-i doctorul, sa dau telefoane si disperata am zis: spuneti-mi cui trebuie sa dau bani ca sa va uitati si la copilul meu? Vine o asistenta, se uita la copil si imi zice sa ma linistesc ca copilul e bine, dar nu poate sa respire fiindca e prea gras (8kg la 5 luni!!!). Mi-a venit sa matur cu ea pe jos de nervi, dar n-avea rost sa mai stau acolo- mi-am luat copilul, boccelutza de haine si dusa am fost- sa vedeti ce alergau dupa mine pe scari ca nu am voie sa plec, ca trebuie sa semnez un formular, ca copilul are febra si e bolnav, etc...Nu mi-a iesit in cale nici un gardian ca probabil iesea scandal- in momentul ala nu eram de oprit!

Dupa ceva telefoane si recomandari, am luat drumul Bucurestiului la Sp. Grigorescu(daca mi-aduc bine aminte), unde cel mic a fost luat imediat in primire, i s-au facut analize de sange, urina, radiografie la plamani si i s-a pus branula(m-am bucurat tare, ca la Ploiesti orice injectii le faceau in cap ca nu aveau assistentele timp sa caute venele la bebelusi). Dupa cateva ore am aflat ca bebe are bronshiolita(un disgnostic bazat pe niste investigatii!). Am stat vreo 5 zile in spital si am fost tratati decent- nu conditii de lux sau atentie sporita- dar spitalul si personalul mi-au inspirat incredere!

Trageti voi concluziile...si cand ma gandesc ca plateam la asigurarile de sanatate milioane bune...si nu am beneficiat(cel putin la Ploiesti) macar de niste conditii minime/decente nu-mi pun problema directei proportionalitati cu contributia mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Adriana , diagnosticul prezumtiv e ala care se pune la internare , cand ai cum sa-i faci toate analizele.
Pe foaia de observatie se pune diagnosticul la internare , diagnosticul la 24/72 de ore , diagnosticul la iesire , samd.

Daca asculti plamanul unui pacient poti sa pui diagnostic prezumtiv de pneumonie , astm , edem pulmonar acut , bronsiolita , samd.
Pt. ca starea baietelului tau era afectata(presupun ca avea si febra , respira greu, des , etc) , doctorul se putea gandi la bronsiolita pt. ca apare doar pana la 6 luni , pneumonie de mai multe tipuri.
Insufiecienta respiratorie poate apare in mult cazuri la internare , pt. ca din cauza bolii si a efectelor sale se produc multe schimbari.
Am inteles ca ti-au facut foaia de internare, au fugit cu ea dupa tine pt. ca trebuie sa semnezi ca pe proprie raspundere pleci din spital.
Eu iti spun obiectiv si cvasimedical , acum , e dreptul tau deplin sa pleci din pital pt. ca nu ti-a placut ce ai vazut , s-a purtat urat cu voi , a bruscat copilul , samd.
Dar din punct de vedere al diagnosticului prezumtiv n-a fost nimic tras de par.
Asta daca nu ati ramas internati mai mult de cateva ore , ca daca ati ramas si nu v-a facut si radiografie pulmonara , si examene de laborator, e vina doctorului.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Xio, ideea era ca timp de 6 ore nimeni nu s-a uitat la el, nici un tratament, nici macar sa-i dea ceva pentru febra- iar cand a venit "Maria-sa" asistenta- mi-a zis ca copilul sufera fiindca e gras!!!! Nici un tratament aplicat nici dupa aceasta "constatare".

Nu vreau sa ma bag in detalii medicale- eu imi doream ca cineva/un doctor care inspira incredere si nu ma trateaza ca pe cireada de vite de la CAP sa-mi spuna ce are copilul si sa-i prescrie un tratament/antibiotic ceva. Cum nimeni nu s-a inghesuit- mi-am luat grasanul si-am plecat la Bucuresti, acolo unde aveam pile!

Eu inteleg ca lucrezi in bransa si le cam tii partea la asistente si unii doctori, dar daca te-ai deghiza in "om de rand" ai vedea realitatea din spitale si sistemul sanitar.

Si da, sunt de acord exista spitale si spitale, personal medical cu inima si ticalosi fara scrupule. Eu, slava domnului sunt cu totii sanatosi si am avut doar experienta asta cu copilul si cele 2 nasteri.

Faza cu banii/atentia la doctori si asistente o sa tina pana cand se schimba mentalitatea sau noua generatie de medici buni, tineri si plini de viata o sa puna stapanire pe situatie. Altfel, oamenii bolnavi si familiile lor devin disperati ca nimeni nu le acorda atentie sau tratamentul corespunzator si indeasa bani in buzunarele doctorilor.

Mergi la inceput

Adriana , eu nu le tin partea , iti explic frumos ca acuzele pe care i le-ai adus doctorului sunt fara temei.
Acuzele medicale ti le-am explicat:
-diagnostic de internare
-foaia de observatie semnata
Am spus clar ca nu ma bag la altele , n-am fost acolo sa vad cum s-a purtat , dar acuzele acestea sunt fara temei.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

Mergi la inceput

Xio, chiar te simti datoare sa raspunzi la toate "acuzele" postate aici?

Nu de alta dar sunt convinsa ca reprezinti cu bine spitalul unde lucrezi, spital unde sunt medici cu fata umana si asistente dragute si amabile - dar nu toate institutiile sunt la fel, de ce crezi ca vine lumea din provincie sa se trateze la BUC?

Pe mine, va rog, iertati-ma fiindca am relatat o intamplare din 2001- si intre timp s-au schimbat muuuuuuuuuuuuulteeeee...??!!???

Mergi la inceput

Adriana , tu nu esti doctor. Prin urmare nu cunosti metodele de diagnostic , foaia de observatie ce se face si ce nu se face.
Tie ti s-a parut ca diagnosticul doctorului pus doar pe o auscultatie si examen obiectiv a fost o greseala medicala. Ca asistentele au fugit dupa tin ca sa te convinga sa stai.

Mie , ca om care a lucrat in spital mi se pare normal sa iti explic aceste lucuri pe care nu le cunosteai .
Si anume , ca exista un diagnostic prezumtiv la internare , ca pneumonia se poate diagnostica si pe baza auscultatiei , ca diagnosticul de 24 si de 72 de ore se pune pe baza examenelor paraclinice , ca pt. a pleca din spital , a refuza o procedura medicala trebuie sa scrii si sa semnezi ca pe proprie raspundere nu vrei ceva sau vrei ceva.

Daca vrei sa acuzi un doctor de un lucru te duci la avocat si avocatuul acela iti explica la randul lui de ce il poti acuza pe doctor si de ce nu .
Asa ti-am explicat si eu ce s-a intamplat dpdv medical.
POti sa acuzi pe cine vrei de nesimtire , lipsa de emaptie , n-am fost acolo , nu discut , dar din pucntul de vedere al acuzelor tale si anume ca doar l-a ascultat si a spus ca e pneumonie si ca asistentele alergau dupa tine sa stai nu ai dreptate.

Atat. N-am discutat de cum s-a purtat doctoru , asistentele , de cum era salonul, doar de ce ai spus tu referitor la consult si alergat.

Mergi la inceput