personalul din spital...oribil
Raspunsuri - Pagina 10
viviana spune:
Aiurea, sunt mai mult de 2-3 rataciti. E ca marul putred care le strica pe toate. Daca vezi ca se poate, daca il asculti pe presedintele colegilor medicilor cum ia apararea unui coleg de breasla infirmand fara perdea, un raport al institutului medico legal ce pretentie poti sa mai ai de la ceilalti?
BTW: acum cativa ani matusa mea a cazut si a trebuit sa i se faca protazare la sold. Nu se putea fara. Numai ca nu aveau proteza care ii trebuia ei. Si mi s-a spus ca trebuie sa astepte vreo 2 luni. Dar, seful clinicii de ortopedie m-a luat pe dupa umeri si mi-a spus ca mai are una nemteasca in sertar. 500 euro + 200 euro la anestezista + 200 euro ca sa nu mai aducem alte trei persoana sa doneze sange. Mana a doua era un prieten si nu a fost cazul. atata i-am spus medicului sef: astia sunt banii dar ii impartiti dvs, pentru ca mie mi se pare penibil sa alerg prin tot spitalul dupa diverse buzunare.
A operat-o in ziua urmatoare. Dar... a venit la mine anestezista care mi-a reprosat ca nu i-am dat niciun ban si mi-a spus ca mai asteapta inca... ca a avut de furca cu matusa mea in timpul operatiei...
M-am intors la chirurg si l-am intrebat ce si cum. Raspuns: asa-i trebuie nici ea nu a impartit cu mine la operatia de saptamana trecuta: sic!
morala: daca te bagi in cocina te mananca porcii.
Xio e inca tanara si nu e trecuta prin viata destul ca sa poata sa isi dea seama de adevarata valoare a oamenilor.
De aceea va combate cu vehementa orice "rautate' la adresa cadrelor medicale.
Nu conteaza ca urla televiziunile, ziarele, ca oamenii sunt nemultiti important este sa isi apere breasla.
Si inca o chestie de care, poate, nu si-a dat seama, daca cineva a fost nemultumit de tratament si il contesta ea se simte datoare sa ii explice persoanei repsective ce si cum uitand ca ar fi fost de datoria medicului sa faca acest lucru.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
XIO spune:
quote:
citat din mesajul lui ramirisquote:
citat din mesajul lui Amina_Marina
Ramiris! Tare articolul.
Lu` mama i-a zis in fata medicul. " Imi dai ata ca sa te operez si oricum vino luni ca n-am timp acum ." De fapt, era la sfarsit de saptamana si medicul avea liber. Asta in Spitalul Militar Central.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
Reflexia luminii pe suprafata apei
se misca neincetat.
totusi luna straluceste
si nu pleaca nicaieri
ea sta, dar se misca.
Si eu am ramas surpinsa atat de articol cat si de comentarii.
Stai ca vine Xio acum sa ne explice cum ca de fapt se refera la doi-trei rataciti care le strica blazonul tuturor.
Ramiris , daca eu iti spun ca stiu cel putin 10 doctori care vorbesc frumos cu pacientii si care ii consulta cu profesionalism vei afirma oare ca toti doctorii sunt asa? Intrebare retorica , stiu ca nu .
Atunci de ce te miri ca eu ma enervez cand citesc pe aici generalizari si cand ma gandesc cum ii bagati pe toti doctorii buni in aceeasi oala cu nesimtitii din spitale?
Eu n-am ochelari de cal , stiu ca sunt si doctori idioti, ba chiar am povestit aici de un exemplar , dar de la a accepta realitatea si pana la a scuipa orice nume la care vezi "dr" in fata e cam multicel.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
cristi_2003 spune:
quote:
citat din mesajul lui XIO
Ramiris , daca eu iti spun ca stiu cel putin 10 doctori care vorbesc frumos cu pacientii si care ii consulta cu profesionalism vei afirma oare ca toti doctorii sunt asa? Intrebare retorica , stiu ca nu .
Atunci de ce te miri ca eu ma enervez cand citesc pe aici generalizari si cand ma gandesc cum ii bagati pe toti doctorii buni in aceeasi oala cu nesimtitii din spitale?
Eu n-am ochelari de cal , stiu ca sunt si doctori idioti, ba chiar am povestit aici de un exemplar , dar de la a accepta realitatea si pana la a scuipa orice nume la care vezi "dr" in fata e cam multicel.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
ma scuzati ca ma bag si eu unde nu imi fierbe oala
nu sunt doctor, sunt economist, si nu lucrez nici macar pe departe in sistemul sanitar
dar am cunoscut doctori care sunt OAMENI cu inimi bune, care nu doar ca vorbesc cu respect, dar chiar isi practica meseria cu pasiune si dragoste. unul i-a salvat viata bunicului meu si i-a mai dat 15 ani - pe gratis. alta e doctorul bunicii mele care de 20 de ani nu ne-a cerut nici un leu, si o consulta de fiecare data exemplar - desi bunica mea ar innebuni pana si un sfant cu pretentiile ei.
si altul e doctorul meu de acum - care ne supravgheaza sarcina - bun, bland, cu rabdare, ne explica absolut tot ce intrebam si iaca - de 3 ori am fost la eco si toate au fost din partea casei, am platit doar inainte de a fi gravida un test papanicolau si unul de secretii.
asa ca nu ii putem baga pe toti doctorii in aceeasi oala- sunt si unii normali, si unii cu adevarat speciali si mai mult ca siguri sunt si unii care nu isi merita numele.
14+ cu Traian Carol
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
ramiris spune:
quote:
Nu s-a afirmat ca toti sunt asa insa majoritatea asa sunt, imi pare rau sa te dezamagesc dar daca nu vezi inseamna ca nu vrei sa vezi.
Nimeni nu s-ar scandaliza si nu ar aparea astfel de articole daca 2% sau 10% din doctori ar fi asa si restul s-ar comporta normal si civilizat.
Din pacate se pare ca e invers.
Si eu am intalnit doctori care se poarta civilizat, cand nu s-au purtat cum trebuie am renuntat la serviciile lor. N-as putea sa-ti spun cum e acum in spitalele de stat pentru ca nu mai folosesc, ma duc la o clinica privata unde macar sunt tratata civilizat, nici acolo asa cum mi-as dori dar....
Insa nu vreau sa-mi amintesc cum a fost cand am avut copilul internat la Budimex sau la Babes...horror...
Ginecologul cu care am nascut a fost al cincilea medic la care am mers, aveam deja 16 saptamani de sarcina si nu ma convinsese nici unul dintre cei dinainte (4 dintre care doi sefi de sectie de obstetrica in spitale de stat si doi ginecologi super recomndati din clinici private). Nu ma convinsesera nici profesional (ca de, nu am eu studii medicale dar de citit stiu sa citesc) si mai ales pt. ca ma tratau ca si cum imi faceau o favoare ca imi acorda atentie.
Plictisiti, scarbiti, deranjati daca ceream lamuriri, explicatii, imi prescriau diverse chestii pe care daca mi-ar fi explicat la ce-mi folosesc poate chiar le-as fi si luat.
Nici ultimul nu dadea pe dinafara in ceea ce priveste informarea de bunavoie a pacientei, insa este o persoana cu mult bun simt si cu 7 ani de-acasa si probabil i-a fost jena sa ma repeada sau sa ma ignore atunci cand insistam cu intrebarile. Profesional foarte bun dealtfel, chiar un super-doctor.
Acum sa stii ca si el avea un limbaj extrem de "colorat" cu multe dintre celelalte paciente, mie nu mi-a spus niciodata decat "dna..."
Are si el o meteahna : functioneaza mai bine "uns". Si nu, nu mi-a cerut pentru el in fata, insa mi-a spus mercurialul pentru mana a doua, anestezist, asistente de la terapie intensiva, neonatolog, asistente de la copii. Pentru el ...I did the math...
La nivel de personal fara studii superioare in spitale era jale ultima oara cand am fost, ce se descrie in articolul din RL e chiar soft. ASistentele si infirmierele sunt de o mojicie si de o obraznicie fara margini, una dintre ele a venit sa-mi ceara bani dupa ce colega ei imi luase sange "ati uitat sa fiti atenta cu colega care v-a luat sange, da-ti-mi mie 50 mii sa-i duc."
gabriella1 spune:
Viviana,acum 2 zile,mama mea a suportat acelasi tip de operatie ca si matusa ta. N-a trebuit sa duc decat o singura grija ..DACA va rezista inima... Dar medici ca la UPU Iasi ,n-am mai intalnit.OAMENI! Nu au vrut bani,n-au cerut sange,nu mi-au zis nici macar cat costa proteza, am aflat de pe net..si se da GRATUIT prin Casa ... DOMNUL DOCTOR ASFATEI,OM!
In schimb,la Vaslui,sta altfel treaba,eheheeee.Luni a fost mama internata la spital. a trecut 1 h pana a ajuns salvare..si ne desparteau 500 m .La spital, dupa ce sotul meua sunat doctorul acasa, MULTUMIRI DIN INIMA SI LUI ,ca NU EXISTAU ORTOPEZI de serviciu, i s-a pus diagnosticul si i s-a facut fisa de trimitere/internare ptr Iasi.
In conditiile in care mama acea fractura de col femural pe picior cu hemipareza, nu i se administrau calmante ptr ca era pacienta Iasului. Au trecut 32 h pana s-a gasut salvare sa o duca la Iasi,si cred ca ar mai fi trecut inca 100,daca tata n-ar fi amenintat ca aduce presa,tv si politia.
La iasi ,situatia s-a schimbat.Si fara spaga si atentii.Si fara tipete si comportament deviant al celor in halate albe.
Am uitat sa mentionez... la 2 zile dupa ce mama a cazut,s-a dus la medicul de familie, diagnosticul lui:coxactroza dreapta!!!!!!!!!!!!!!!!!! FANTASTIC!
Fara trimitere catre radiologie, fara absolut nimic.Doar o reteta ptr tramadol si aulin, in conditiile in care mama are tensiune oscilanta.
M-am dus la "distinsul" medic de familie , mi-a spus ca se poate considera "eroare medicala".Cand a vazut ca nu ma las si ca am argumente logice si de neclintit era dispus sa ma despagubeasca , deh, sanatatea se "ajuta".
Mi s-a facut o cumpliat sila de el. SI ca el mai sunt cu zecile.
Ca doctorii de la iasi sunt putini,asta-i necazul.
Sanatate multe celor aflati in suferinta si putina in plus si noua, celor care o avem!
Gabriela
XIO spune:
quote:
citat din mesajul lui gabriella1
Viviana,acum 2 zile,mama mea a suportat acelasi tip de operatie ca si matusa ta. N-a trebuit sa duc decat o singura grija ..DACA va rezista inima... Dar medici ca la UPU Iasi ,n-am mai intalnit.OAMENI! Nu au vrut bani,n-au cerut sange,nu mi-au zis nici macar cat costa proteza, am aflat de pe net..si se da GRATUIT prin Casa ... DOMNUL DOCTOR ASFATEI,OM!
In schimb,la Vaslui,sta altfel treaba,eheheeee.Luni a fost mama internata la spital. a trecut 1 h pana a ajuns salvare..si ne desparteau 500 m .La spital, dupa ce sotul meua sunat doctorul acasa, MULTUMIRI DIN INIMA SI LUI ,ca NU EXISTAU ORTOPEZI de serviciu, i s-a pus diagnosticul si i s-a facut fisa de trimitere/internare ptr Iasi.
In conditiile in care mama acea fractura de col femural pe picior cu hemipareza, nu i se administrau calmante ptr ca era pacienta Iasului. Au trecut 32 h pana s-a gasut salvare sa o duca la Iasi,si cred ca ar mai fi trecut inca 100,daca tata n-ar fi amenintat ca aduce presa,tv si politia.
La iasi ,situatia s-a schimbat.Si fara spaga si atentii.Si fara tipete si comportament deviant al celor in halate albe.
Am uitat sa mentionez... la 2 zile dupa ce mama a cazut,s-a dus la medicul de familie, diagnosticul lui:coxactroza dreapta!!!!!!!!!!!!!!!!!! FANTASTIC!
Fara trimitere catre radiologie, fara absolut nimic.Doar o reteta ptr tramadol si aulin, in conditiile in care mama are tensiune oscilanta.
M-am dus la "distinsul" medic de familie , mi-a spus ca se poate considera "eroare medicala".Cand a vazut ca nu ma las si ca am argumente logice si de neclintit era dispus sa ma despagubeasca , deh, sanatatea se "ajuta".
Mi s-a facut o cumpliat sila de el. SI ca el mai sunt cu zecile.
Ca doctorii de la iasi sunt putini,asta-i necazul.
Sanatate multe celor aflati in suferinta si putina in plus si noua, celor care o avem!
Gabriela
Salvarea are urgente , nu sunt destule pt. a acoperi toate urgentele.
Si de la spital trebuie sa suni sa chemi o salvare pt. persoanele care rtebuiesc transoprtate la domiciuliu si in functie de celelalte urgente trebuie sa astepti.
In fracturile de col ,si celelalte , pacientii ajunsi la urgente nu primesc sedative,aceastea se dau doar in cazul reducerilor cand pacientul in functie de locul fracturii sau al luxatiei este anesteziat local sau sedat intravenos , in rest doar in rare cazuri se dau medicamente.La urgente.
Annie80 spune:
quote:
Salvarea are urgente , nu sunt destule pt. a acoperi toate urgentele.
Si de la spital trebuie sa suni sa chemi o salvare pt. persoanele care rtebuiesc transoprtate la domiciuliu si in functie de celelalte urgente trebuie sa astepti.
In fracturile de col ,si celelalte , pacientii ajunsi la urgente nu primesc sedative,aceastea se dau doar in cazul reducerilor cand pacientul in functie de locul fracturii sau al luxatiei este anesteziat local sau sedat intravenos , in rest doar in rare cazuri se dau medicamente.La urgente.
Si ti se pare normal ?
Sanatate multa si sa nu aveti vre-odata nevoie de doctori !
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
moruna spune:
ioi!!!!!!nu m-am asteptat ca subiectul asta sa creeze atatea suparari.asa cum am mai spus-o nu am scris despre asta pentru a arunca cu noroi in medici si cadrele medicale si in nici un caz pentru a generaliza.de exemplu medicul meu de fam este o femeie extraordinara care ma trateaza cu respect si seriozitate fara sa ii dau ceva.pediatra la care merg cu andrei,la fel.o pot deranja la orice ora si pentru orice intrebare.ginecologul de aici,un tip cam grabit,dar care ma trateaza cu profesionalism....deci am intalnit si oameni minunati.eu nu am generalizat.chiar si in perioada cat am fost internata atunci am intalnit oameni foarte draguti.eu am scris la momentul respectiv strict despre ce m-a deranjat pe mine atunci.e oare vina noastra ca unele asistente se poarta asa cum se poarta?e oare vina mea ca UNII medici asteapta ceva ca apoi sa se poarte frumos?i se pare cuiva absurd ca am ramas socata in momentul in care asistenta se ia la cearta cu mine ca tulcea e in jud galati ca mai apoi sa nu ii convina nimic si sa tranteasca si sa buseasca pe tot parcursul zilei ...in conditiile in care acolo eram 4 femei lauze,cu emotiile si frica de rigoare?asa ca dragele mele asistente medicale care va suparati de criticile unor oameni care s-au simtit neglijati la un moment dat nu va mai suparati asa si nu mai incercati sa acoperiti un foc cu o foaie de hartie.eu inteleg ca poate voi tratati oamenii cum trebuie sau ca gasiti logica in toate aceste intamplari nefaste...dar nu toate se poarta asa ca voi.nimeni in spital nu se duce pentru a se distra si nici ca sa fie dragalit,dar toata lumea se asteapta la un pic de rabdare si respect.
gabriella1 spune:
"In momentul de fata ,parcul de masini al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ)Vaslui dispune de un nr de 62 de ambulante , din care 18 au aer conditionat si dotare conforma. Aparatura, echipamente medicale si medicamentele ,conform baremului, sunt prezente pe fiecare ambulanta in functie de tipul acesteia,respectiv tip A1/A2, B1/B2 ,tip C ,confrom Ordinului 1092 /1500 din 7 septembrie 2006.
www.obiectivuldevaslui.ro
azi, 14 iulie 2008
ps- oare in ziua cu pricina toate 62 erau la urgente?! mira-m-as!!
XIO,lumineaza-ma,te rog, daca nu esti pe jumatate mort, nu ti se da nici o medicatie?!Fractura de femur,ca orice fractura implica DURERE !!! Orice om are o limita a durerii....sau ai impresia ca mama mea e supraom?!NU I S-AU ADMINISTRAT MEDICAMENTE -CALMANTE- PTR CA , SCRIPTIC FIGURA INTERNATA LA IASI.AVEA FEBRA 39,5! E NORMAL SA NU TE UITI LA UN BOLNAV NICI CA LA UN CAINE?!Si de un animal ti se rupe inima, darmite de un om!
numai bine !
Gabriela