Ce sporturi practicati?
Raspunsuri - Pagina 3
anky spune:
quote:
Originally posted by sdaniela
Astea cum sunt Magda?
Dana
Sint arte martiale,Kung Fu...daca ai auzit
Anca, mami de Bianca si Cris
magda raluca spune:
quote:
Astea cum sunt Magda?
Dana
scuze ca raspund asa tarziu, dar nu am mai intrat de ceva vreme pe site.
Sunt arte martiale chinezesti.
Uite un link, cu o prezentare de la clubul unde practic eu, sa-ti dai seama despre ce este vorba.
http://video.google.com/videoplay?docid=-1689793608504423948&hl=en;pl=true
sdaniela spune:
Mersi Magda.
Foarte interesant. Implica foarte multa munca si concentrare, dar cred ca merita.
magda raluca spune:
quote:
Mersi Magda.
Foarte interesant. Implica foarte multa munca si concentrare, dar cred ca merita.
Dana
Pentru mine este foarte placut. Marela avantaj la taiji este acela ca te ia usurel, formele nu trebuie sa le faci precum cei din videoclip, ca amplitutide, ci cat te lasa flexibilitatea sau forta musculara. Apoi, incetul cu incetul,capacitatea fizica de a le face se mareste.
De la taiji am invat foarte multe: sa respir corect, sa fiu atenta la corpul meu, sa capat o pozitie corecta, echilibrata si in metrou, si cand ma plimb etc.Taiji-ul poate fi paracticat si de batrani sau gravidute, de exemplu.
Corpul se modeleaza frumos, nu izbitor, ca la alte forme de miscare, ci incetisor si bine.
De wushu, partea aceea mai dinamica, m-am apucat acum doi ani, dupa patru de taiji, pentru ca incepusem sa-mi doresc ceva mult mai dinamic. Si "m-a prins".
Eu am fost un copil grasut, caruia ii era rusine sa alerge, ca toti radeau de mine.Cu toate ca la adolescenta m-am subtiat, si la 30 de ani ramasesem cu sechele de genul "cum sa ma duc eu la sala, ca uite ce frumoase-s toate, si eu nu". Asa ca am cautat ceva cu care sa ma simt comfortabil. Am trecut prin sali de forta, de aerobic, bazine de inot (asta mi-a placut, dar nu prea aveam bani) si am ajuns la taiji.
Cred ca fiecare isi poate gasi un sport pe care sa-l faca cu placere.
rory76 spune:
Eu vreau sa ma apuc de sport pentru ca am auzit ca are efecte spectaculoase pentru sanatatea femeii. Asa e? De exemplu, eu am ceva probleme cu ciclul si speram sa le ajut un pic asa. Voi, fetele care faceti sport, ati observat ceva beneficii imediate? Va admir foarte mult , intotdeauna am vrut sa fiu si eu mai activa, dar nu mi-a iesit...Poate daca ma motivati si voi un pic...
"sky is the limit!"
sdaniela spune:
Mie imi place sa fac sport pentru ca imi pune sangele in miscare. Beneficii imediate nu stiu daca ai sa vezi daca nu ai mai facut sport de mai mult timp. Pentru mine sportul in schimb a rezolvat o mare problema INSOMNIA. Eu practic seara si pot sa spun ca dorm ca un copil.
XIO spune:
quote:
Originally posted by rory76
Eu vreau sa ma apuc de sport pentru ca am auzit ca are efecte spectaculoase pentru sanatatea femeii. Asa e? De exemplu, eu am ceva probleme cu ciclul si speram sa le ajut un pic asa. Voi, fetele care faceti sport, ati observat ceva beneficii imediate? Va admir foarte mult , intotdeauna am vrut sa fiu si eu mai activa, dar nu mi-a iesit...Poate daca ma motivati si voi un pic...
"sky is the limit!"
Eu daca fac port cand sunt la menstruatie tine mai putin si inainte , cand aveam dismenoree era ameliorata considerabil.
Dar unele femei nu suporta de exemplu efortul fizic, asa ca vezi si tu cum e mai bine.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
dooku3 spune:
Rory,la mine sportul are un efect extraordinar de diminuare(sau chiar anulare)a durerilor prem.Cu cat e mai intens efortul in saptamana pre,cu atat trec mai lejer de zilele clu.
rory76 spune:
Dooku3, si ce sport/sporturi faci? Pe mine ma chinuie rau ciclul asta, si cu SPM cu tot, cam 1/2 de luna nu sunt om! De aia chiar vreau sa fac ceva, sa schimb ceva in bine...
"sky is the limit!"
dooku3 spune:
Fa ceea ce iti place Rory,nu conteaza ca e sala,tenis sau kung-fu.Nu cred ca exista vreun sport anume care sa aiba efectul scontat)poate yoga in cazul asta),important e sa practici activitate fizica in mod constant.Cred ca are legatura cu eliberarea de hormoni gen endrofine care dau senzatia de "pace" si atenueaza si durerea.Mie,de exemplu,avand un metabolism foarte accelerat,imi foloseste orice activitate anaeroba.Dar nu e ceea ce fac pentru ca nu e ceea ce imi place:-)Asa ca alerg.Pe picioare,pe bici,pe role..alerg cand sunt nervoasa,alerg cand am nevoie de energie extra..Cum spuneam mai devreme,fa ceea ce iti place:-)