Petitie pentru facilitarea accesului carucioarelor
Raspunsuri - Pagina 3
viviana spune:
Eu am citit dar nu am semnat petitia inca - nu mai am adresa de email si vad ca fara ea nu se poate?!.
Exista deja o lege prin care care institutiile, mijloacele de transport in comun sunt obligate sa se doteze cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati. Din pacate sanctiunile nu sunt prea aspre.
La Gara de Nord exista intr-adevar un lift.
Ca mama cu copil + carucior nu m-a deranjat foarte mult urcatul si coboratul scarilor cu caruciorul. In schimb este ingrozitor pentru persoanele cu handicap fizic.
Acum ma deranjeaza ca copilul meu, cand mergem cu metroul, nu are de unde sa se tina in vagon. Avand 9 ani, nu apuca niciodata sa stea pe scaun iar la sustinatoarele de sus nu ajunge. Cum nu exista decat barile din fata usilor tricoul meu ramane singurul punct de sustinere.
PS. In Lucerna celebrul pod Kapelbrucke din sec. al XIV este dotat cu rampa de acces pentru persoanele cu handicap. Arata ca o mica platforma stransa care o data ce ai apasat pe buton se transforma.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
anstoian spune:
Buna ziua, mamici si tatici (sau matusici, bunici...)!
Am strans pana acum 105 semnaturi.
Putem mai mult de-atat.
Voi apela si la asociatiile persoanelor cu handicap, pentru a avea si sprijinul lor.
Vreau ca, dupa ce se strange un numar ceva mai maricel de semnaturi (300-400 macar) sa trimit petitia Metrorex, Ministerului TRansporturilor, televiziunilor, radiourilor samd.
Apoi, in functie de reactia autoritatilor vom discuta si vom elabora impreuna (cu dumneavoastra) planul unei actiuni mai ample sau mai vizibile.
Va multumesc pentru sprijin si sper sa simtiti acest proiect ca pe unul personal si sa va implicati pentru a reusi impreuna sa schimbam mentalitati si viata noastra in una mai buna, in care sa ne pese mai mult de cei din jur!
O zi minunata sa aveti!
Atentie! Pot vota atat membrii cat si vizitatorii forumulul www.desprecopii.com, la
http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_facilitarea_accesului_carucioarelor_copiilor_sau_persoanelor_cu_handicap_la_transportul_in_comun_cu_metroul-p08460049.html
Androix spune:
Petitia ca petitia, dar nu vreti sa facem ceva mai "vizibil" de atat? Sper ca autoarea topicului sa nu se supere pe mine ca intervin aici in loc sa deschid un subiect nou. Fetele din cluj s-au organizat si au facut marsul carucioarelor. Le-am vazut aseara la televizor. Nu v-ar tenta sa facem si in bucuresti ceva asemanator?
Andreea mama de Filip si Georgia
anstoian spune:
M-am bucurat tare mult cand am vazut ce s-a intamplat la Cluj!
Le doresc din toata inima succes!
Androix, binenteles ca nu ma supar ca sunt si alte initiative in acest sens!
Cu cat mai multe actiuni, cu atat mai bine!
Dar sunt opinii care ma pun pe ganduri...Nu vorbesc neaparat de cele de pe forum....pe mail, pe mess ..Sunt oameni care spun: dar pana acu de ce n-ai facut ceva? sau: de ce nu faci mai mult de-atat? Nu stiu. POate ca nu am fost suficient de inteleapta, poate am fost insensibila la nevoile celorlalti pana a avea eu copiii mei si a ma lovi de aceste probleme...
Nu stiu exact. Insa as putea sa intreb si eu aceleasi lucru (de ce nu ai facut ceva pana acum?) pe cel care nu a avut nici macar initiativa de a face ceva.
Trebuie sa ne sustinem reciproc si nu sa cautam tot felul de raspunsuri la aceste intrebari care ne irosesc energia si timpul aiurea.
Trebuie actiune! Eu fac primul pas cu aceasta petitie. Asa vad eu lucrurile. POate persoanele de decizie din Metrorex sau alte institutii care ar fi putut face ceva in acest sens au fost la fel ca mine, acum 5-6 ani (nu eram constienta de aceasta problema, sau poate eram dar nu in atat de mare masura incat sa fac ceva).
POate vor apleca urechea la cererile noastre. Vom vedea.
Multumesc pentru sprijin celor care au/vor semnat/semna.
anstoian spune:
Am gasit o stire care mi-a atras atentia:
"Rampe si lifturi la metrou pentru pentru persoanele cu handicap"
Vesti bune pentru persoanele cu dizabilitati – in curind toate statiile de metrou vor fi prevazute cu lifturi si platforme speciale care permit accesul persoanelor cu handicap.
Investitia necesara se ridica la peste 20 de milioane de euro si va fi asigurata printr-un credit extern. Constructia lifturilor speciale este impusa atat de legislatia interna, cat si de cea europeana.
Directorul Metrorex Liviu Soava a declarat pentru Radio Total ca pana in prezent au fost finalizate doua astfel de lifturi, la statiile de metrou "Gara de Nord 2" si "1 Mai". "
De cand este stirea?
Joi, 29 decembrie 2005
NO COMMENT
ariel_7000 spune:
semnat! acum ar trebui sa se faca o astfel de petitie adresata administratorilor de bloc. eu am bloc cu parter inalt, asa ca in afara de cele 3 trepte din scara, chiar la intrarea in bloc avem inca 6 trepte!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO
Mariaa spune:
semnat. succes!
acceptarea celorlalti e un semn de civilizatie..sper sa-l vedem cat mai repede si la noi!
pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
Mariaa spune:
Anca, poate un impact mai mare ar avea petitia daca ar fi trimisa Parlamentului European si s-ar insista mai mult si pe persaonele cu handicap - se stie ce grija mare exista 'afara' pe subiectul asta..
uite ce am gasit www.petitiipe.ro/?cat=5" target="_blank">aici despre petitiile catre Parlamentul European, cum trebuie sa arate ele, ce subiecte pot aborda, masuri si publicare si formatul electronic al acestora!
si mai cred ca petitia trebuie sa aiba ca arie de interes Romania nu doar Bucuresti! Aici sunt mamici de peste tot, nu doar Bucuresti, ca sa nu mai vorbesc de persoane cu handicap..
cum zice si site-ul ala...sa obtinem dreptul nostru european!
(daca nu de la ai nostri care dorm in papuci, atunci de la Europa..)
pentru Emma
povestea mea - Agonie si Extaz,, Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
anstoian spune:
Multumesc mult, Mariaa!
E o idee foarte buna. O sa trimitem si la Parlamentul European.