Petitie pentru facilitarea accesului carucioarelor
Raspunsuri - Pagina 4
stefaniya spune:
Semnat si dat mai departe!
Ar fi fantastic daca s-ar face ceva,eu am o prietena ce de la varsta de 26 ani e intr-un scaun si viata ei e foarte limitata pt ca atunci cand se face ceva nu se ia in calcul si handicapatii sau carucioarele pt copii.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
OanaP spune:
Ana din cate stiu eu Parlamentul European ia in considerare numai petitiile semnate de cel putin 700 de persoane. Eu am dat un forward si grupului Salvati Bucurestiul, iar cei de acolo ma intreaba daca putem sa includem si eliberarea trotuarelor, sa fie ceva ma complex, de genul sa fie redat bucurestiul mamicilor, citez "Sugerez insa sa adugati in petitia dvs. ina o cerere urgenta:
Retrocedati trotoarele proprietarilor de drept: pietonilor! Mame cu
sau fara copii, pensionari, copii, tineri, targoveti, soldati, etc. " Se poate?
OanaP spune:
Si uite ce mai scrie o doamna din Australia (va rog sa prindeti ideea, persoana in cauza vrea sa ne ajute):
Stimata Doamna "mama"
Ati putea sa luati in considerare daca Romania prin faptul ca nu are legi care interzic asa un fel de discriminare(contra handicapati si mame cu carucioare), sau avind legii nu le impune, nu respecta mai mutle legii ale European Union, inclusiv Conventia pentru apărarea Drepturilor Omului si a Libertăților fundamentale, sau Charter of Fundamental Rights of the European Union.
Daca asa este corect, s-ar putea ca un NGO de exemplu unul care sa
ocupa pentru handicapati ar fi foarte interesat sa va ajute in
astfel de proces. Este posibil ca asta v-ar da mai multe resultate si mai reprede ca petitia.
Un exemplu ar fi - la http://www.edf- feph.org/
Inchei citatul.
Sau macar sa ii avertizam pe dnasii de la metrorex ca daca nu ne dau curs solicitarii, atunci urmeaza sa luam legatura cu NGO internationale.
OanaP spune:
Acum ca o fi doar campanie electorala...
Articol romania libera
Investitii la metrou in urmatorii trei ani
Lifturi pentru persoanele cu handicap
Metropola - Lifturi pentru persoanele cu handicap
Persoanele cu handicap vor ajunge mai usor pe peroane
Cristina Boiangiu
Miercuri, 21 Mai 2008
Persoanele cu dizabilitati locomotorii vor avea la dispozitie lifturi si alte dispozitive care le vor ajuta sa aiba acces in statiile de metrou.
Toate statiile de metrou vor fi dotate cu lifturi si alte dispozitive care vor inlesni accesul persoanelor cu handicap. Investitia se ridica la 70,6 milioane lei fara TVA si va fi suportata de Metrorex. Lucrarile vor dura trei ani, urmand sa inceapa dupa desemnarea constructorului, prin licitatie. Metrorex va mai organiza o licitatie pentru instalarea scarilor rulante si a lifturilor pe
tronsonul Nicolae Grigorescu-linia de centura. Aceasta lucrare va costa 10,6 milioane lei fara TVA, iar peste cateva zile se va da anuntul de participare, urmand ca lucrarile sa fie finalizate pana la punerea in functiune a noului tronson de metrou, in toamna acestui an. Lucrarile la aceasta linie au inceput inainte de 1989, dar a durat foarte mult finalizarea lor din cauza lipsei de fonduri.
» Investitia pentru montarea lifturilor pentru persoanele cu handicap costa peste 70 milioane lei.
» Metrorex va mai instala lifturi si scari rulante la noua linie de metrou Nicolae Grigorescu-linia de centura.
anstoian spune:
Dragele mele,
Am avut o mica problema dar sa stiti ca nu am abandonat ideea de a face ceea ce trebuie cu acea petitie!
Am nevoie de tot sprijinul vostru!
Daca se ofera cineva sa ma ajute, ar fi minunat!
Eu, cum v-am spus, am de rezolvat o problemuta medicala, urmez tratamente, o sa fie si o operatie, iar tratamente si de aceea o sa fiu un picut ocupata cateva luni! :)
Astept cu mare interes si cu mare drag participarea voastra.
puteti sa ma contactati si pe yahoo sau PM, cum preferati!
Va imbratisez!
Dariela spune:
Am votat si eu.
Parerea mea este ca o astfel de facilitare ar trebui sa existe si in cazul pasajelor pietonale subterane. Locuiesc in Pitesti si acum cativa ani s-au costruit doua astfel de pasaje pe unul din cele mai circulate bulevade. Toate bune si frumoase, marcajele pietonale de suprafata au fost sterse, fiind lasate doar doua in extremitatile strazii. Anul acesta cele doua pasaje au fost refacute - in campania electorala si dotate cu scari rulante foarte inguste.
Practic o persoana in carucior sau cu un copil in carucior (nu mai zic de un carucior pentru gemeni) nu are nicio sansa de a traversa regulamentar, decat daca merge pana la capatul strazii
Dariela
Alexia27 spune:
Chiar astazi am traversat la piata Charles de Gaulle prin pasaj. Chiar atunci, un tip a luat-o pe scurtatura - de-a dreptul rin B-dul aviatorilor, iar un polititst pe motocicleta l-a atentionat. Corect, bineinteles. Numai ca si eu m-am gandit atunci cum poate traversa o persoana cu handicap fizic bulevardul? Ca sigur nu poate cobori si urca scarile din pasaj...Ma gandeam la mama, care merge in carje, la fie-mea care abia ce a scapat de carut...
Mult succes cu petitia! Am semnat si eu, si ma bag si la alte initiative similare
Eileen Nicole