Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 23
chiriuc spune:
Ca de obicei...cand cineva nu este bagat in seama, se baga singur(a).Once again, ignore...
Cat despre chestia cu ,,caprul cu trei iade´´, no comment.Imi aminteste de sloganurile protv-iste, gen ,,ProTeVelion´´, ,,ProTeVara´´, ,,traieste-ti ProTeViata´´...mai este ceva de comentat?!
Natasa spune:
Chiriuc draga (asta e ironie, nu ma lua in serios), ca sa-ti raspund la aberatia cu eutanasierea copiilor strazii, ai o "logica" aparte, n-am ce zice. Cum poti sa compari niste copii amariti cu niste haite de ciini? De cind esti pe forumul asta, te intilnesc luind apararea ciinilor fara nici un fel de argumente logice, jignindu-l pe Dragulescu ca nu e destul de barbat si nu a strins "banuti pentru zile negre", pe Rufus ca e tata si sot (barbatul tau ce e???)... Ce mai urmeaza?
kid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chiriuc In afara eutanasierii cateilor sau a trimiterii lor in curtea dl senator Marinescu,v-ati gandit ca poate mai este o solutie? Aceea a implicarii fiecaruia(fiecareia)dintre noi.Si scriu acest lucru in cunostinta de cauza.Castrarea unei cateluse maidaneze costa doar 50 RON (adica 10 pachete de tigari..sau 2 bilete de film la Multiplex..sau o masa la o terasa..).Exista vet-uri care au contracte sau sunt sponzorizate de anumite asociatii, iar in cazul in care te duci cu un catelus maidanez nu dai 150-200 RON, asa cum ai da pt un catel de rasa, ci beneficiezi de reducere.Eu personal am castrat 2 cateluse la clinica Ortovet (tel.6425288, Str. M#259;t#259;sari nr. 54, Bucure#351;ti)si credeti-ma ca mi se umple sufletul de bucurie cand le vad acum in fata blocului cum se joaca fara nici o grija.Pt. ca in definitiv, problema care se pune este aceea de a reduce riscurile impuierii lor la nesfarsit.Si mai exista si alte clinici unde poti beneficia de reducere pt a castra un maidanez.Eu le-am dus cu masina mea personala, dar cei care nu au masina pot suna la Animaux sans frontieres sau la Vier Photen si vin ei si asigura transportul pana la clinica, asteapta sa castrati catelul) catelusa) si vi-l aduce acasa.Poate parea o procedura complicata, dar nu este asa: este vorba doar de a da 2 telefoane ( unul de a programa catelul pt catrare si unul pt a beneficia de transport)si de 50 RON pe care sunt sigura ca fiecare dintre noi s-ar putea dispensa cu usurinta.Eu dupa ce am castrat catelusele, le-am tinut la un alt iubitor de animale vreo 2 zile dupa care le-am eliberat pe strada.Pt a nu exista riscul de a le lua hingherii, am dat in plus 20 RON si le-a capsat urechiusa cu un microcip ( la exterior se vede un plastic de culare verde).Asa hingherii vad de la distanta ca e vorba de un caine castrat si luat in evidenta de cineva su nu-l mai pot lua. Ar fi bine sa ne gandim si la aceasta posibilitate.Este foarte simplu sa initiem discutii pe forum si sa raspundem la un sondaj.Ceea ce trebuie sa facem cu adevarat este SA ACTIONAM, sa facem ceva pt a rezolva aceasta problema. Si pt a incheia, ganditi-va ca un mascul castrat isi pierde din agresivitate.Deci un NU hotarat EUTANASIERII si un DA ferm CASTRARII!!! |
Ce dragut! Si mie mi se umple sufletul de bucurie cand aflu ca un iubitor de animale a mai castrat 2-3 caini vagabonzi si apoi i-a eliberat pe strada! Si care se joaca fara nici o grija, ca doar castrarea era singura!
De cine e luat in evidenta respectivul caine castrat?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
chiriuc spune:
Atunci cand te duci sa castrezi un catel,esti obligat sa arati si un buletin de identitate.Atunci cand catelul este luat de hingheri (ceea ce nu se intampla in cazul cainilor castrati si cu cip la ureche, dar sa presupunem ca poate au orbul gainilor si nu vad cipul), nu mai eutanasiaza catelul, ci te chiama sa vii sa-l iei, pt ca pe cip sunt stocate informatii privitor la numele si adresa celui care l-a dus la castrat.
kid spune:
Multumesc de raspuns.
Deci daca unul din cateii din fata blocului pe care i-ai dus la castrat ataca sau musca pe cineva, tu raspunzi pt ei?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
ANDREEA11 spune:
Chiriuc ce cunostiinte solide ai in domeniul veterinar. Eu nu am mai pomenit ca un caine castrat e mai putin agresiv decat un caine apt pt imperechere!
Vreau sa te intreb cati caini maidanezi ai acasa???? Banuiesc ca nici unul.
Si ca vorbeai de emisiunile de pe Animal Planet, ai vazut ce se intampla cu cainii fara stapan in afara???? Se fac teste pt a verifica agresivitatea cainilor, iar cainii considerati agresivi sunt EUTANASIATI!!!!! Ceilalti sunt dusi in adaposturi si dati spre adoptie. In nici un caz nu sunt eliberati pe strazi.
Si inca o data te contrazic cunosc maidanezi castrati ce au trait 17 ani.
Daca ai fi atacata de o haita de 7-8 caini nu cred ca ai mai fi asa dispusa sa accepti cainii peste tot. Daca este haita si ataca liderul ataca toti. Daca imi zici ca nu-i asa, inseamna ca nu cunosti cainele deloc.
chiriuc spune:
Spre deosebire de altii, nu fac afirmatii nefondate(referitor la cunostintele mele privitor agresivitatea sau mai bine zis scaderea agresivitatii unui catel castrat,acest lucru il poti afla si de la un veterinar, nu trebuie sa ma crezi pe mine).In afara, oamenii care brutalizeaza si neglijeaza un animalut primesc o amenda f mare ,iar in unele cazuri se duc la inchisoare.Cainii de pe strada s-au inmultit tot din cauza oamenilor, asa ca prima data oamenii trebuie educati sa nu mai tina catele pe care le imperechiaza si arunca puii in fata pe la vet sau pe la magazine alimentare.Maidanezi am dus acasa la bunicii mei 3, din pacate nu le mai pot duce.Eu, impreuna cu alte doamne, am ajutat la castrarea multora.Sunt de acord ca locul lor nu este pe strada,dar din pacate, pana cand nu se va infiinta si la noi o politie a animalelor, asta este.Solutia pe care eu o vad este sa stopam inmultirea lor.Tu ce solutie ai? ( in afara eutanasierii, bineinteles)