Deci? Votati la urna. Ce e de facut cu cainii?
Raspunsuri - Pagina 22
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramoneloo unora nu le ajunge nici milionul ala de ani ca sa inteleaga mesajul meu:( |
Te referi la cainii care nu inteleg mesajul tau, presupun.
Altfel ar trebui sa recitesti regulamentul inainte sa-ti dai cu parerea despre cei de pe forum.
ramoneloo spune:
previzibila replica.desi era un compliment cu referire la imaginatia bogata pe care o poti folosi in mod constructiv;repet,nu e nimic rau in asta.regret ca te simti ofensat,dar macar poti sa refuzi complimentul politicos,ca sa nu te dezici de regulament.
ps:de altfel,faceam referire la...pisici.
ramoneloo spune:
revenind la subiect,in parcarea unui supermarket isi fac veacul cam 15 caini.pot fi considerati 'haita',nu-i asa?atunci de ce nu musca pe nimeni?doar li se incalca zilnic teritoriul,nu numai de catre constanteni,ci si de catre turisti.
alte 'povesti'.la o florarie,printre ghivece,o sa gasiti si 2 pisici,nu numai rasaduri si seminte.sunt lasate libere,nu strica nimic,nu au atacat pe nimeni(sa stiti ca si pisicile ataca,noi am patit-o,am fost nevoiti sa iesim in sosete pe casa scarii din cauza unei pisici mature care s-a simtit amenintata de prezenta propriului pui pe care nu-l mai vazuse de cateva luni).la service-urile auto o sa gasiti din nou,caini.m-a mirat f tare cand unul din domnii de acolo mi-a spus ca isi hraneste paznicii patrupezi cu bobite,conserve,ca au carnet de sanatate si ca nu i se pare mult ca o data pe luna sa dea 60lei pt 3 fiole de frontline,pt deparazitarea externa.in incinta port,la o sucursala a unei banci,o sa gasiti o catelusa cu cei 3 pui ai sai,ingrijiti de dnele de la ghiseu,de asemenea,cu cercelusi in ureche.la farmacie,da,chiar asa,la farmacie,au un motan orb in grija.
ce este in neregula cu oamenii astia,in concluzie?de ce isi bat capul si nu raman muti si orbi la ce se petrece in jur?de ce nimeni nu intreaba de ce am eu un singur caine la bloc si cum s-a ajuns la recordul asta?de ce nu avem o politie a animalelor ca in tarile civilizate,de ce nu exista un nr de telefon la care sa putem semnala abuzurile si abandonurile de animale?de ce e mai simplu sa le salvam de la ecarisaj ca sa le 'cazam' in lagarele numite'adaposturi pentru animale',ca mai apoi sa uitam de ele,in timp ce animalele mor de sete,se mananca de foame intre ele,(in lipsa unor monitorizari veterinare permanente ajung sa se inmulteasca pana si in adaposturi)voluntarii sunt putini,donatiile si mai putine,adoptiile nesemnificative,de ce autoritatile nu iau masuri,de ce tocmai aia putini care au decis sa actioneze sunt condamnati pt ceea ce fac?de ce sunt toti oameni care n-au ocupatie,care n-au cu ce-si umple timpul,de ce considerati ca toti arunca resturi menajere cainilor de la geam?de ce dupa prima eutanasiere basesciana,avem in continuare caini si pisici(mai nou,cai si magari) pe strazi,iar nr lor este in continua crestere?de ce ne-am da acceptul pt o a doua eutanasiere in masa?chiar asa.de ce?ca sa ne 'certam' la fiecare runda intre noi?
Natasa spune:
citat din mesajul lui ramoneloo revenind la subiect,in parcarea unui supermarket isi fac veacul cam 15 caini.pot fi considerati 'haita',nu-i asa?atunci de ce nu musca pe nimeni?doar li se incalca zilnic teritoriul,nu numai de catre constanteni,ci si de catre turisti. |
Nu stiu de ce nu musca haita din parcarea cu pricina (esti tare daca reusesti sa-i monitorizezi 24/24), dar poate imi spui tu de ce musca si ataca haita din parcul in care imi plimb eu copilul sau prin care trec cu bicicleta dimineata. Probabil pentru ca-mi permit sa alerg prin fata lor si sa le tulbur linistea si pentru ca baiatul meu e inconstient si nu sta sa joace sah in parc. CUm sa poti sta linistita in fata unei haite de ciini si sa nu vezi ca avem o mare problema? Ce-ar trebui, sa luam lectii de mers pe virfuri, sa-mi mut copilul in alte zone, sa renunt la bicicleta ca asa zise suflete generoase si aruncatoare de laturi sa fie fericite? Ciinii trebuie eutanasiati si eliminati din oras, dar asa cum ne-am obisnuit cu rahatii de ciine, cu mitocanii care arunca gunoaie pe jos, cu scirbele care scuipa sau isi fac nevoile la coltul strazii si haitele de ciini ni se par ca fac parte din jalnicul nostru peisaj urban si plini de "mila" sarim in sus cind cineva indrazneste sa spuna ca nu au ce cauta pe strada.
ramoneloo spune:
Natasa...am sarit eu cumva in sus?am afirmat ca 'locul lor este pe strada',undeva?atunci de ce ma agit ca aceste animale sa ajunga intr-o curte si nu pe strada?mda.ajungem inapoi la partea cu 'milionul de ani si intelegerea'.cainii din parcarea respectiva nu-i monitorizez,dar dc se intampla ceva,sigur ajungea in mass-media,nu crezi?sau poate ai vreo cunostinta care a vizitat supermarketul respectiv si a mers pe varfuri pe langa ei,habar n-am.iti par linistita?ti se pare ca nu vad cat de mare este problema?ti se pare ca generozitatea mea in ceea ce priveste animalele se rezuma doar in a le arunca laturi si la fericirea lor?de cate ori i-ai atras atentia mitocanului care arunca gunoaie pe jos,Natasa?de cate ori ai intors capul in alta directie cand 'scarbele' scuipa sau isi fac nevoile la coltul strazii?sa-ti spun eu?de fiecare data cand asist la o astfel de scena.in rest...sunt in continuare impotriva eutanasierii,atata vreme cat exista si alte solutii.repet:nimeni nu-i curios de ce am un singur caine la bloc?poate va este de folos'solutia',nu de alta.
zi frumoasa tuturor!
laura1713 spune:
SUNT SOCATA!!! Sunt socata de ceea ce arata pana acum voturile!
Nu pot sa cred ca atatia oameni isi doresc sa omoare niste suflete! Observati ca nu am spus "suflete nevinovate", si nu vreau sa supar pe absolut nimeni, dar chiar asa de simpla este rezovarea?! Daca nu gasim o solutie pe placul nostru putem, avem dreptul oare sa spunem: Gata, la eutanasiere cu voi? Suntem niste fiinte civilizate, educate, chiar asta este singurul lucru pe care il putem spune - sa fie omorati???
oare nu se poate gasi o solutie? Am ajuns intr-un punct in care este foarte greu de rezolvat situatia, dar ar trebui, cred, sa ne gandim ca foarte putini dintre noi au facut ceva in sensul asta. Am sa ma explic. Credeti ca toti cainii vagabonzi provin doar din caini vagabonzi? Nu v-ati gandit ca tot oamenii sunt aceia care au aruncat cainii pe strada? Au rezolvat problema simplu si usor, pe moment. La fel cum este foarte usor sa spui: eutanasia este singura solutie. Sau care este motivul pentru care unii caini ataca si altii nu? Oare nu tot oamenii i-au invatat ca trebuie sa se apere de ei? Cred ca unii ar trebui sa se gandeasca si la asta.
Si din nou, nu vreau sa ma intelegeti gresit, chiar nu vreau sa deranjez pe nimeni, insa cred ca daca avem puterea fizica asupra altor animale, nu trebuie sa si abuzam de ea.
Sunt mamica si eu si tremur ori de cate ori vad un caine (ca sa nu spun o haita), care chiar si de departe pare sa se apropie de caruciorul cu care imi plimb copilasul de 9 luni. Si ma gandesc de fiecare data ce ar trebui sa fac in caz ca s-ar apropia prea tare sau chiar mai rau. Si probabil ca pentru copilasul meu as riposta, dar asta nu ma duce niciodata cu gandul la uciderea lor in masa.
Pana sa raman acasa cu copilasul, faceam naveta plecand la ora 6 din casa chiar si iarna pe bezna, si nu era defel placut cand auzeam cainii latrand in urma mea. Vorbeam cu ei (puteti sa radeti ca e intr-adevar de ras), pentru ca nu era nimeni in jur, si pana acuma nu s-a intamplat sa sara vreunul la mine...
Ceea ce va rog eu este sa va ganditi de doua ori inainte de a da un astfel de verdict. Ganditi-va ca tot noi, oamenii, suntem vinovati ca s-a ajuns la asta si nicidecum cainii.
Sau, extrapoland, nimeni nu poate afirma ca este in perfecta siguranta din cauza hotilor, talharilor sau a "oamenilor rai". Sa intelegem ca se va gasi o solutie asemanatoare si pentru ei? Si nu aruncati cu pietre, nu am pus semnul egal intre om si caine, dar din punctul meu de vedere sunt doua suflete, doua vieti pe care nu avem dreptul sa le atingem sub nici o forma.
Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas
Rufus spune:
Eu am auzit ca pielea de caine e nr.1 la manusi si, din grasime iese un sapun extra. Asa e?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
chiriuc spune:
Mda...de la cineva a carui ocupatie e ,,tata si sot'' nu te poti astepta la o intrebare pertinenta...
Rufus spune:
Asa e...noroc cu traducatorii...ne spun ei ce-i pertinent si ce nu.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
stefaniya spune:
citat din mesajul lui chiriuc Mda...de la cineva a carui ocupatie e ,,tata si sot'' nu te poti astepta la o intrebare pertinenta... |
Draga mea,iti reamintesc ca esti logata pe un forum desprecopii si e normal sa intalnesti mamaici si tatici.E extraordinar sa fii mama,tata,dar probabil ca nu vei stii niciodata.Doar mama adoptiva la caini,probabil si aici.
De cand ai postat aici nu ai adus nici un argument sa-ti sustii parerea,esti doar suparata pe viata.Eu zic sa-ti faci ordine in ceea ce-ti lipseste si apoi revino cu ganduri mai bune.
Ma amuza tare ca tu chiar te crezi o tipa sufletista.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya