Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Formal: si totusi ce va impiedica?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

quote:
Originally posted by Fomalhauti

[...] Numai gura e de iubitorii de animale...Ba nu. Eu am cinci caini de pe strada. Ai mei, la mine in curte, vaccinati, deparazitati. Eu am dus un caine la un adapost particular fiindca a fost primit. Ulterior, cand am vrut sa mai duc mi s-a spus ca s-a umplut adapostul. Da, eu as lua din cand in cand un caine (sau mai multi pui de caine) si i-as duce intr-un adapost daca as avea garantia ca vor trai decent. [...]

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Si?
noi vorbim de cei 40,000 de care sint inca pe strazi si pe care NIMENI NU II VREA.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Peste tot in lume ecologistii omoara animalele in nr prea mare ptr a proteja un ecosistem. Formalhauti, asta se cheama responsabilitate. In Romania e delasare, nepasare, indolenta...
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

[quote]Originally posted by desprecopii

Am mai scris ca am cinci caini luati de pe strada. Nu mai pot lua, nu am spatiu suficient nici pentru astia cinci. Suma pe care o cheltuiesc pe mancare pentru caini nu este lipsita de importanta pentru bugetul meu. Nu in ultimul rand unul din caini a avut jigodie (luata de la hingheri) si nu mai pot gazdui alt caine, se presupune ca am virusul in casa.

Nu stiu unde as putea duce un caine pe care l-as gasi pe strada. Adaposturile pe care le stiu sunt pline...

Nu am bani sa-mi fac un adapost. Nu am timp sa ma ocup de aproape nimic in afara de astia mici (cainele care a avut jigodie era dus de sotul meu la veterinar, la diverse ore din noapte....) Totusi, daca ar exista un loc unde sa pot duce un caine si sa fiu sigura ca traieste decent, mi-as face timp si l-as duce (poate l-as trimite tot pe sotul meu, noaptea...)

Astea sunt motivele mele personale...

A, nu am bani sa fac donatii. Sotul meu insa da cei 2% unei fundatii care se ocupa de cainii fara stapan din Bucuresti (si fundatia respectiva sprijina si oamenii care vor sa ajute animalele dar nu au bani sa o faca...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

La ultima "numaratoare", estimativa gasisera autoritatile vreo 300000 de bucati.

Catalina

Mergi la inceput

Andrada, si eu sunt de parere ca in Romania e o problema cu responsabilitatea in mai multe domenii. Si sunt deacord cu tine si ca orasul este un ecosistem profund perturbat. Singura problema in care avem pareri diferite este cea a modului in care trebuie rezolvata problema. Eu cred ca razboiul intre cei care iubesc animalele si cei care nu le iubesc nu este o cale de rezolvare, este un razboi lung (de-a lungul timpului fiecare a avut victorii si esecuri; acum, poate suntem noi "la putere", maine veti fi voi, dar nu cred ca problema se va rezolva, fiindca voi ati fost si ieri si noi am fost alaltaieri - Brigitte Bardot, Lis etc). Razboiul asta ne costa pe toti, oricum se va rezolva undeva la mijloc atunci cand se va rezolva - unii caini vor ajunge in adaposturi, altii vor muri...Si se va rezolva dupa mult, mult timp.

Daca ar exista colaborare...Of, sunt razboaie in care mor oameni si nu se poate colabora....De multe ori am vrut sa deschid un subiect despre toleranta. Despre "asta e parerea mea, dar poate nu este cea corecta" - cati pot spune asta?

Probabil este un subiect fara sens, ma duc sa dorm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Razboiul asta ne costa pe toti, oricum se va rezolva undeva la mijloc atunci cand se va rezolva - unii caini vor ajunge in adaposturi, altii vor muri...Si se va rezolva dupa mult, mult timp.

Ideea este ca pana se va rezolva, vor mai fi victime!!!!
Pentru mama fetitei faptul ca se va rezolva in mult, mult timp nu mai are nici o importanta...
Pentru fetita ar fi fost bine sa se rezolve ieri!!!!

Nu este timp...din pacate pentru ambele "tabere"...
Uneori, desi nu dezirabil, se cer masuri drastice...
Mai ales cand ai putea preveni moartea unui copil....

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by karmenutza

La ultima "numaratoare", estimativa gasisera autoritatile vreo 300000 de bucati.

Carmen & Ioana Catalina (4.oct.2005)

Catalina

Asta inseamna, pentru Bucuresti, ca o persoana din 10 ar trebui sa adopte un caine. Sau ca o persoana dintr-o suta ar trebui sa duca 10 caini undeva, intr-un adapost - daca acesta ar exista. Si apoi, noi, bucurestenii ar trebui sa suportam fiecare,prin "taxele locale" hrana a o zecime de caine...Da, inteleg ca ar exista niste cheltuieli initiale importante, dar tot asa inteleg faptul ca in 6 ani cheltuielile de intretinere ar fi la jumatate si in 12 ani ar fi foarte reduse. (Nu ar fi zero fiindca intotdeauna vor fi oameni care vor abandona caini...Si asta se cheama iresponsabilitate)

Mi-a adormit copilul in brate...Ziceam ca ma duc si eu sa dorm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
orasul este un ecosistem profund perturbat.

Care este in viziunea ta starea de echilibru a "ecosistemului" unui oras?

Mergi la inceput