Cainii fara stapan
Raspunsuri - Pagina 11
Andries spune:
uite ca am scris un mesaj lung... dar am uitat sa-mi scriu parola...ideea era: care este propunerea practica? nu vrem "ciorba de loboda", hai sa facem ceva mai "de substanta". Dar ce? Si mai ales cine? Exista vreo directiva europeana care sa oblige autoritatile sa faca treaba?
Andries
Andries spune:
Capcaunule ... si daca eu lovesc un caine cu masina pe drum... se cheama ca tot iau ani de puscarie/amenda?
Ca daca sare la fi-miu, evident si-o fura potaia, fara doar si poate.
Andries
qsar spune:
In Romania exista deja o traditie a discutiilor publice pe tema cainilor vagabonzi: victimele trec rapid in subsidiar in timp ce orice varianta credibila, civilizata si de bun simt pentru rezolvarea problemei este contestata aprig de protectionisti; ei sunt apriori contra, dar vin si cu solutia: "sa se faca ceva!!!!". Si-atat! Oamenii care chiar fac ceva o spun asaaaa, cu un soi de modestie calma si lucida. Multumesc, Fomalhauti! Dar in evolutia discutiei, opinia lor este acoperita de strigatele activisto-atotstiutoare ale celor care vor "sa se faca ceva". Pai ce activist esti tu, daca nu reusesti sa-ti convingi nici macar colocatarul? :)) Sigur, emiterea de teorii este mai simpla si mai la indemana... si nu implica nici o responsabilitate. Si nici nu costa nimic. Falfai un slogan, si gata! Pffff! Ecologism de canapea! Acesta ar putea fi, asadar, un subiect banal... o galceava sterila si nesfarsita.
Si totusi... Este vorba de moartea unui copil, aici. Oameni buni! A MURIT UN COPIL! Sfasiat de caini...
Chiar ne-am pierdut ultima urma de decenta si de umanitate incat sa facem dintr-un astfel de subiect un teren de lupte ideologice? Mie una, citind si, vrand-nevrand, participand la acest subiect, mi se face cam... rusine.
Mi-am dat seama ca nici macar nu stiam cum o cheama pe fetita. Am cautat... O chema Veronica.
Aceasta este o opinie personala si nu are nici o legatura cu statutul meu de moderator.
desprecopii spune:
Andries nu te astepta la o actiune DC pentru ca nu vom face.
Insa voi - cei cu afectiuni canine deasupra sigurantei copiilor pe strazi, uniti-va, luati cainii acasa, cumparati teren, construiti adaposturi, faceti voluntariat, mitinguri cu semnaturi in fata primariilor. E dreptul vostru la cuvant si actiune. Idei care dau bine:
- faceti poze in mijlocul cainilor vagabonzi, alaturi de copiii vostri
- instruiti mamasele de bloc ca dragostea de caine nu este egala cu aruncarea restutilor de la puiul la ceaun pe geam
- luati caini in casa - si dovediti monstrilor CA SE POATE
- deparazitati-i si vaccinatii ca macar atunci cand musca sa nu transmita turbare
- chemati presa sa va vada in actiune.
in cateva cuvinte: DO iT. Aratati ca existati si ca iubiti in mod practic aceste fiinte. Nu cu smotocei si pisicute jucause se dovedeste asta. Nici cu stikere dulcici lipite pe parbirz. CU ACTIUNE INSA. Fara bla-bla-uri tocite si morale fabuliste. Daca nu se poate, ghinionul vostru si norocul monstrilor (aici ma refer la potentiale victime), atunci e cazul ca autoritatile sa faca ordine si curatenie in aceasta Romanie inerta.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Andries spune:
Deci avem mai multe probleme:
caini agresivi fara stapan;
caini dresati pentru lupte;
cai batuti pana la moarte de stapani;
sobolani pe unde nici nu crezi;
urs care sare la om;
pisici vagaboande;
etc.
Nu suntem noi primii cu problemele astea, sa nu re-inventam roata, 'ailalti' din europa-europa, mai avansati si mai metodici, cum au facut?
Andries
Andries spune:
qsar de prea multe ori in Romania trebuie sa se intample ceva dramatic pentru ca opinia publica sa fie sensibilizata... se scrie doua zile in ziar, in rest Dumnezeu cu mila...
Andries
karmenutza spune:
Valentina o chema. Valentina Tiganus.
" Medicii legisti au stabilit ca Valentina a murit din cauza pierderii masive de sange, informeaza Gandul. "
Catalina
capcaunul spune:
Simplu, orasul si satul sunt ale oamenilor, padurea si muntele sunt ale animalelor salbatice. Intr-un oras NU ARE CE CAUTA un animal cu potential agresiv in libertate!!!
qsar spune:
... de unde reiese ca nici macar ziaristilor nu le-a pasat prea tare despre copila asta... unii scriu Veronica altii Valentina. Da' ce le pasa lor?! Sa se vinda fituica, asta conteaza!
Fomalhauti spune:
quote:
Originally posted by capcaunul
Simplu, orasul si satul sunt ale oamenilor, padurea si muntele sunt ale animalelor salbatice. Intr-un oras NU ARE CE CAUTA un animal cu potential agresiv in libertate!!!
Oamenii au domesticit unele animale, cu diferite scopuri. Oamenii au luat animalele de la "locul lor" pentru a le folosi in diferite scopuri. Oamenii au o responsabilitate fata de aceste animale.
De fapt, oamenii au o responsabilitate fata de toate animalele, fata de plante, fata de pamant in general. Ca sa citez...Spiderman: "Cu o mare putere vine si o mare responsabilitate." (ce sa facem, asta e cultura mea de mama...Din asta stiu sa citez...)
As vrea sa ma credeti in calitate de iubitor de caini si de alte animale: niciun iubitor de caini nu crede ca locul acestora este pe strada, in oras. Nimeni, dar nimeni nu spune: sa-i lasam pe strada, lasa ca e bine asa cum e. Toti vrem sa schimbam situatia existenta.