Cainii fara stapan

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by Fomalhauti
orasul este un ecosistem profund perturbat.

Care este in viziunea ta starea de echilibru a "ecosistemului" unui oras?

Aoleu, tu esti cel cu efectul fotoelectric pe la un alt subiect...Ca a fost nevoie sa il intreb pe sotul meu cum sta treaba...Incerc sa-ti raspund asa cum pot, dar eu sunt o femeie simpla (simpla-simpla, crede-ma)...

Asa cum am mai scris de doua ori nu cred ca locul cainilor este pe strada. Cred totusi ca "ecosistemul casa" e firesc sa contina pe langa oameni, mobila si aparatura electrocasnica si cateva plantute de apartament si un animalut, cel putin (care poate fi peste, pasare, caine...). Nota: nu am scris ca ii consider anormali pe cei care nu au animale in casa (fiindca am avut surpriza sa imi fie interpretate anumite postari inofensive). Cat despre "ecosistemul oras" cred ca ar trebui sa contina oameni, fabrici si blocuri (fiindca acesta e specificul...) si in plus verdeata cat are loc, vrabiute, randunele, pesti in apa (Tamisa ajunsese la un moment dat complet fara pesti si a fost epurata si repopulata...). S-a discutat despre sobolani si Paris. La Paris se viziteaza canalizarea orasului (este extrem de interesant, este un obiectiv turistic pe care il recomand cu caldura); asa am aflat ca sobolanii din canalizare sunt otraviti periodic, dar astfel incat sa nu dispara toti fiindca un numar de sobolani este util pentru curatarea unei mari cantitati de resturi din canalizare. Deduc de aici ca in "ecosistemul oras" sobolanii trebuie sa ramana...

Nici nu mai zic de dormit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Lasa-l naiba de dormit...ia zi, nu crezi ca in loc sa se gandeasca alesii nostri (in Bucuresti) sa puna o taxa pe mersul cu masina in centru, sa puna o taxa din care sa se faca adaposturi pentru caini?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by pisigri

eu vreau sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in primul rind cu chesta urmatoare:
CUM ESTE POSIBIL ca un moderator de pe acest forum sa fie lasat sa se exprime cu atita "aciditate" (parca acest cuvint nu se sanctiona)la adresa animalelor fara stapin si la adresa celor care nu agreeaza uciderea lor "oricum, numai sa-i ucidem".
doamna andrada, instigi la omorirea ciinilor cu otrava de sobolani. ti-a trecut prin cap ca aceeasi otrava poate fi ingerata si de copilul tau? ai idee macar CUM se moare cind te intoxici cu otrava de sobolani?
tot dumneata, doamna andrada, iti permiti cu nonsalanta sa ne faci pe TOTI cei care iubim animalele un fel de handicapati psihic si retardati mintal, niste salbatici si antisociali care trebuie sa cumpere dragostea unei fiinte, cu o bucata de sunca.

TOATE ASTEA vin de la un moderator. poate nu realizezi faptul ca FUNCTIA pe care o detii pe acest forum implica si niste norme morale de conduita. ar fi de preferat sa revii un pic asupra acestui subiect, sau sa te ajute administratorul forumului sa iti amintesti de asta. daca vrei sa postezi lucruri de genul celor pe care le-am mentionat, renunta la functie....e simplu.

si ontopic: majoritatea iubitorilor de animale, care iubesc SI ciinii fara stapin, sint oameni sanatosi la cap. cunosc foarte multe exemple de persoane care aduna de pe strada ciini (si pisici), le duc la veterinar, platesc din buzunarul lor sterilizarea si vaccinurile. tot acesti adevarati iubitori stiu si sa solicite eutanasia pentru un caz sau altul. dar NUMAI EI, numai din buzunarul lor, nu au cum sa rezolve problema, mai ales in Bucuresti. oricum, nu peste noapte. si nu pot lua acasa TOTI ciinii fara stapin.
tot noi, acesti dementi fara acte, sustinem ideea de eutanasie. dar sa fie eutanasie. se gasesc bani pentru atitea timpenii, ar trebui sa se gaseasca si pentru "injectia fatala". imi cer scuze anticipat, dar nu stiu ce fel de sanatate psihica are ala care alege sa dea in cap unui animal, sa il spinzure, sa il omoare in bataie, sa toarne soda caustica pe el etc. SI ASTA se intelege in tarile alea civilizate dupa care tot tinjiti.
apropo....dupa ce ati postat pe aici, unii dintre voi s-ar inverzi sa vada cum traiesc ciinii cu stapin in alte tari. sint MEMBRII AI FAMILIEI. iar in paris (e destul de european pentru voi?) e plina strada de excremente de ciine, si nu stiu daca 10% dintre proprietari se gindesc macar sa le stringa.....
si daca tot vorbim de tari civilizate....poate facem o petitie sa vedem daca statul are voie sa plateasca specializarea si salariul unui psiholog canin care sa evalueze animalele astea. doar in strainatate exista asa ceva...ce ziceti?

poate daca o sa depasim nivelul de "jivinele alea neigienice", epitet adresat in mod egal si ciinilor fara stapin si celor cu stapin, poate daca o sa ajungem vreodata, ca natiune, sa RESPECTAM VIATA, o sa intelegem si de ce solutia este eutanasia, nu "otravirea" cu chiftelele indigeste ale soacrei...

cit despre experientele facute pe animale...nu mai comentez nimic. dar sa sugerezi ca pe toate animalele ar trebui facute intii experimente, este sau nu nevoie, si abia apoi ucise (otravite daca se poate...), este o dovada de sadism si de totala indiferenta si lipsa de respect la adresa "prostilor" care dam bani din buzunar ca problema asta sa se rezolve civilizat.

P.S. am mai participat la discutii pe tema asta. pentru cei care citesc doar ceea ce le convine din postarile celorlalti, repet inca o data: LA ORA ASTA SINGURA SOLUTIE ESTE EUTHANASIA, cu TOT ce presupune aceasta, efectuata prin metode si cu substante admise de forurile internationale.

Este pur si simplu abominabil ce citesc pe aici de la persoane mature , care mai au si copii. Nu ma mir ca sunt atatia "viteji" care maltrateaza animalele.
Andrada , daca ai si tu un caine , si prin ce ai descris intr-un mesaj anterior intelegi tu ca se manifesta dragostea , zau ca imi este mila de el .

Eu cred ca un om care este capabil sa omoare/maltrateze un biet animal fara aparare este macinat de frustrari si ar trebui evaluat psiho , ca cine stie cand trece de la caini enervanti la copii enervanti , la batrani enervanti , la vecini enervanti.

Rufus, singura diferenta , daca tot este sa discutam aiurea , e ca in cazul lui Teo anchetatorii aveau masina lui , cadavrul lui scos din caroserie, masina americanului , americanul , martori, probe.
Aici au un cadavru al unei fetite din care lipsesc parti moi, care prezinta urme de muscaturi de animale, ca nu este nici o haita in zona , ca s-a gasit pe camp , si din cate stiu eu pe acolo pot trece de la vulpi la lupi , porci mistreti si altele, ca sa nu mai spun de faptul ca nu este ceva obisnuit sa manance cainii un om . La alte animale te astepti insa.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

ok, ca sint 40.000 sau 300.000 de ciini fara stapin in bucuresti...asta e...clar

si cei care ne-am autoproclamat interesati de soarta acestor ciini, iubitori de animale (mai mult decit de oameni/copii, spuneti voi), nebuni, dereglati sau cum mai vreti, am recunoscut ca nu e locul lor pe strazi (motivele s-ar putea sa nu concida in totalitate, dar asta nu este esential decit de dragul polemicilor).

si "noi" si "voi" ii vrem asadar disparuti de pe strada. sintem de acord (noi) cu eutanasierea acestor ciini, cu conditia sa se faca, "ca la carte". ritmul de ucidere nu este mai scazut in cazul injectiei letale decit in cazul capului crapat cu toporul, este doar mai...uman, si imi place sa cred ca indiferent de opiniile noastre divergente, nu ne-am pierdut nici unii acel bun simt care ne face sa ne consideram specia superioara. nu este nici macar cu mult mai scump; e mai scumpa capturarea lor. totusi, niste norme sociale si niste legi afirma ca nu e bine ca acesti ciini sa fie otraviti si sa moara in chinuri sub privirile...inclusiv ale copiilor. deci....sa ne calcam pe suflet si sa acceptam eutanasia ca solutie de a scapa de ei, nu bita in cap.

inseamna ca sintem de acord. avem un numar X de ciini pe strada, vrem sa dispara, sintem de acord sa fie eutanasiati. mai departe...ce mai dezbatem?

Mergi la inceput

Cred ca intr-o prima etapa taxele locale ar trebui folosite pentru ceva in interesul tuturor. Adica nu pentru borduri sau pentru afise "Uite ce a facut Inimaroiu pentru sectorul 4".

Apoi cred ca primaria ar putea strange sume uriase de bani din amenzi aplicate celor care nu respecta legea. Ar putea incepe cu masinile parcate pe trotuar sau pe trecerile de pietoni. Sunt de acord sa fie luati de pe strazi cainii cu marcaj de la hingheri si amendati cu 1000 RON cei care si-au luat responsabilitatea pentru ei. (Cand iei un caine de la hingheri nu o poti face decat cu buletinul si semnand un act prin care te angajezi sa-l tii "in spatiul personal" si afli si de amenda. Tot aici trebuie sa specific ca platesti 150 RON dar nu ti-l vaccineaza decat antirabic si nu au nici macar bunul simt sa te informeze ca ai luat un caine contact de jigodie si tuse de canisa si ce ar trebui sa faci...)

Nu mai vorbesc de amenzile pe care primaria le-ar putea incasa de la "agentii comerciali" care isi arunca gunoiul te-miri-unde sau se extind in parcuri pe spatiile verzi (doar niste exemple care imi trec prin cap la miezul noptii).

Asa cum am mai scris cred ca investirea unei sume mari de bani pentru adaposturi pentru caini ar fi utila pentru toata lumea, pentru toti bucurestenii si "cu cap" s-ar putea obtine rezultatul dorit de toata lumea: sa nu mai fie caini pe strazi. Da' de unde cap?

Inca ceva: din acei multi oameni muscati de caini mai mult de jumatate sunt muscati de caini "cunoscuti", personali sau ai prietenilor...Chiar mie mi s-a intamplat...Da, cine se uita la mine, eu sunt nebuna rau...Asta e atac la persoana? Scuze, e tarziu si nu am pus copilul in pat, e tot la mine in brate, doarme si a inceput sa transpire...

Mergi la inceput

Eu i-am raspuns lui Rufus, da' uite cata lume a mai scris intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

In nebunia ce-a cuprins Romania in timpul partidei "patru labute" contra "doua maini si doua picioare" ma mir ca nu a aparut nicio initiativa legislativa pentru instituirea Indemnizatiei de crestere a cainelui. Sa vedeti atunci cum ar disparea imediat toti cainii maidanezi de pe strazi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

In nebunia ce-a cuprins Romania in timpul partidei "patru labute" contra "doua maini si doua picioare" ma mir ca nu a aparut nicio initiativa legislativa pentru instituirea Indemnizatiei de crestere a cainelui. Sa vedeti atunci cum ar disparea imediat toti cainii maidanezi de pe strazi!

Oohhh... cum de nu m-am gandit???
Genial! Asta e solutia!

Capcaune dau o bere...

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by XIO
Este pur si simplu abominabil ce citesc pe aici de la persoane mature , care mai au si copii. Nu ma mir ca sunt atatia "viteji" care maltrateaza animalele.
Andrada , daca ai si tu un caine , si prin ce ai descris intr-un mesaj anterior intelegi tu ca se manifesta dragostea , zau ca imi este mila de el .

XIO, chiar daca inca nu esti mama este asa de greu sa-ti imaginezi ca unele mame au in afara de dragostea pentru caini si ceva instinct matern (vis-a-vis de copii evident)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Numai ginditi-va ce-o fi in sufletul parintilor fetei. Numai daca ai copii poti realiza enormitatea celor intimplate.

Mergi la inceput