Tragi-comic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihos spune:

Alba - daca tu cunosti o asa femeie superwoman- fa-mi si mie (sau chiar sotului meu) cunostinta cu ea!
si bineinteles ca as vrea sa stiu si in ce companie as putea lucra 3 ore/zi - suficient incat sa-mi vada "valoarea" (si as lucra chiar voluntar ceva vreme)..

serios fetelor, articolul e super, e adevarat ca e dus la extrem, insa are un mare sambure de adevar... dar noi trebuie sa ne bucuram ca PUTEM ALEGE ce vrem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihos spune:

sorry, Alba... Qsar scria de super-woman

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Am mai explicat: femei deosebite era un joc de cuvinte... o glumita; deosebit = diferit
Nu cred in femeia care poate-orice-face-totul-perfect. Nu cred, si gata!

"Se poate face cariera lucrand doar cateva ore..." Hm! Poti avea un job bun, satisfacator, confortabil si destul de bine platit. Perfect de-acord. Da' de cariera-cariera, de-adevaratelea, fara munca pe branci, eu inca n-am auzit... Cred ca e chestie de definitie, pana la urma. Si de sisteme de referinta.

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Eu cand am citit textul am inteles ca e prezentata femeia super puternica.Sunt sigura ca sunt doar cateva.Nu stiu cum puteti crede ca o femeie ca cea prezentata in text,face asa usor totul doar cu calm.Unde ati avzut femei de cariera muncind 4 ore pe zi?
Nu ne referim la cele ce au un job ce iti permite timp liber,o facultate care poti lua raspunsurile de pe net,o famile...Pai asa sunt mullte,cred ca putem gasi multe chiar aici pe forum.Si chiar si in situatia asta e foarte greu.Amintiti-va cand erati in studentie si pierdeati nopti ca sa invatati,si nu aveati famile,copii,rate!
In general un job bun iti da sansa de a sta acasa cu copilul dar nu iti garanteaza ca il ai innapoi,sunt altii fresh si liberi pt job-ul respectiv.

Cred ca exista aceste femei puternice,doar ca nu cred ca totul e roz in famile.Trebuie sa sacrifici ceva,nu le poti avea pe toate.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Despre wonder women, oamenii macar discuta, se intreaba daca exista aevea astfel de femei. Dimpotriva, barbatii nici nu-si pun problema sa ajunga sa le faca pe toate la superlativ. De ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Aaaa... si mai am o nelamurire: Ce-i aia o femeie puternica? Serios! Cu ce-i mai puternica o femeie care ALEGE cariera si este gata sa sacrifice (aproape) totul ca sa ajunga suuuus-sus-si-mai-sus, decat o femei care ALEGE sa traiasca mai putin glorios, sa aiba un job, o casa, o familie, copii, catel, prieteni, carti, o viata...

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Da, cred ca asta e diferenta, in definirea "carierei".
Vad ca multi o asociaza cu un job, eu nu fac asta.
Parerea mea e ca daca esti talentat si bun, rezolvi mult mai repede treburile pe care le ai de facut.

Femeia prezentata nu mi se pare puternica. Nu pot sa inteleg cum cineva accepta sa-si traiasca viata muncind, mi se pare aiurea. Am prietene care au facut asta si nu le-am inteles niciodata.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by vilma

Despre wonder women, oamenii macar discuta, se intreaba daca exista aevea astfel de femei. Dimpotriva, barbatii nici nu-si pun problema sa ajunga sa le faca pe toate la superlativ. De ce?

Ca sa atingi luna, iti trebuie macar o scara pana la nori Ei stiu de ce
Asa cum am mai spus, e regretabil ca in cele mai multe familii din Romania, femeie "alege" sa le faca pe toate ( si bine), pentru ca nu poti trai numai dintr-un salariu.
qsar, e vorba de audienta daca in primul caz (carierista de serviciu), se aud niste aplauze, in al doilea caz, la inceput a fost durerea, apoi auzi zi si noapte plansete de copii, apoi cel mai dulce "mama", iar dupa ani buni iti auzi propriile ganduri cand stai ingrijorata daca sunt bine sau nu ...si dragostea asta nu dispare niciodata, nici nu se diminueaza ca intensitate, pe cand niste aplauze... cand cea "puternica" iese la pensie, noroc ca sunt bani pentru psihologul care o va face sa nu se simta inutila in viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Sarut mana Vilma !
Sa nu-mi spui ca inca nu stii ca barbatii le fac pe toate la superlativ, ntz, ntz, ntz ...

uf, Q, ieri ai fost prea subtila pentru mine ...
Cred ca o femeie puternica sau un barbat puternic este acea persoana care s-a impacat cu ea insasi indiferent de cat de "glorioasa" ii este existenta ... acea persoana care si-a gasit linistea (fericirea ar fi deja prea mult).
Ai dreptate, avem libertatea de a alege doar ca ar fi superb daca am putea alege la 25 cu mintea de la 40. Stii, am observat in jurul meu o multime de oameni care, in jurul lui 40 (cu criza sau fara), incep sa se dezmeticeasca si sa-si dea seama ca degeaba au un job care le aduce bani buni. Doua saptamani de vacanta pe an e al dracu' de putin !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Eu una nu cred ca in Romania poti fi si femeie de cariera si sa ai si o viata proprie care presupune familie, copii si sa-i creasca femeia de cariera fara ajutoare.
Poate ca in alte tari e posibil sa ai o cariera si sa muncesti cateva ore/zi si sa poti si trai si lejer din asta, dar...in Romanika noastra asta e imposibil.
Si vorbesc din experienta!!!
In mod clar nu ai cum sa urci pe scara ierarhica fara multeee ore de stat peste program , fara multeee week-end-uri muncite indiferent daca de acasa sau de la birou, fara ani de zile fara vacante, fara timp liber mai deloc...nu ai cum! Cel putin asa este in Romania.
Iar daca in sfarsit reusesti sa ramai insarcinata si sa faci un copil, atunci nu poti sa stai cu el acasa dupa ce-l nasti decat cateva luni, fiindca daca nu te intorci la birou dupa 3-4 luni de la nastere nimeni, dar NIMENI nu-ti pastreaza pozitia. Poti bineinteles sa ALEGI sa stai acasa 2 ani , atat cat prevede legea, pe 800 ron, dar cand te intorci la munca, te intorci pe ceea ce se gaseste liber, pozitie mult inferioara celei de pe care ai plecat! Fiindca asa este in sistemul capitalist, angajatorul e obligat sa te tina pe statul de plata dar nu este obligat sa te tina si pe aceeasi functie!!!
Iar faptul ca TU cotizezi statului roman ani de zile cu sume importante din salariu, iar cand intri in concediu de maternitate primesti DOAR 4 luni 85% din baza medie pe economie si apoi doar 800 ron, este alta MARE nedreptate si discriminare pe care statul roman o face femeilor de cariera.
Da, e adevarat, poti alege, ori faci cariera, si ajungi ca pe la 37-38 ani cand esti suficient de sus pe scara ierarhica , sa faci si un copil (daca mai ai cu cine si daca-ti mai permite organismul) si in cazul asta, daca in continuare mai vrei cariera, te intorci la servici in max 4 luni dupa ce ai nascut, ori alegi sa ai o familie, copii , sa stai cu ei cate 2 ani acasa si eventual un job care sa-ti permita sa suplimentezi veniturile familiei, dar fara ca acestea sa depinda de job-ul tau.
Asta e realitatea, credeti-ma, vorbesc din propria experienta!

Mergi la inceput