Tragi-comic

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa38 spune:

Mi-a placut textul si imi place si stilul autorului, se vede ca nu e un amator.
Din pacare si eu cred ca e foarte greu spre imposibil sa te realizezi pe ambele planuri. O cariera de succes cere timp, la noi aici nu prea poti sa pleci la 5 de la munca daca ai o functie de raspundere sau tintesti una. Practic ziua e cam sacrificata in cursul saptamanii, pentru copii si sot iti ramane numai sambata si duminica, daca nu cumva mai mergi si sambata la job. Asa ca ori ai o mama, soacra, bona, care iti ingrijesc copiii si iti fac menajul, ori te ocupi personal de casa si mai putin de job.
Practic e imposibil sa ai un copil la gradinita si sa lucrezi un program normal (normal nu de carierista) fara sa ai pe cineva care iti ia sau/si duce copilul de la/la gradi. Daca esti o femeie de succes cu program prelungit, iti permiti o gradinita particulara cu program la fel de prelungit.
Dar cred ca serile de la ora 20 in sus pestrecute cu copiii nu suplinesc nevoia lor de prezenta mamei.
Daca ne uitam la femeile de succes cunoscute din Romania, nu cred ca e una care si-a crescut copilul fara ajutor si care a pastrat o legatura stransa cu el, sau care a stat acasa macar un an si l-a alaptat, i-a schimbat scutecele si l-a leganat noaptea cand avea colici. sa fim seriosi, astea au bone care stiu mult mai multe despre copiii lor decat ele ca mame.
Nici eu nu ii plang de mila unei asemenea femei, e alegerea ei, e oricum in mare avantaj ca are posibilitatea sa aleaga, multe dintre noi nici nu putem visa sa urcam pe scara sociala prin propriile forte chiar daca nu am avea copii si sa parcam gipul fara sa-l zgariem. Sau alte multe dintre noi nu avem copii nu pentru ca avem o cariera solicitanta ci pentru ca nu putem sa-i avem. Asa ca femeia din textul de mai sus oricum ai da-o este o privilegiata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Cred ca articolul este o poveste reala,a unei femei din secolul nostru.

Femeia a incercat sa demonstreze,ani la randul ca poate sa faca si altceva decat ciorba.I-a fost greu pentru ca trebuia sa tina piept unei gloate de barbati care-i subestimau capacitatile organizatorice,intelectuale,etc.

Incet incet,a demonstrat ca poate.In ciuda ironiei cu care ese privita,femeia conduce companii,are barbati(sic) in subordine,este un lider.

Ocupata fiind sa arate regnului masculin ce poate face,femeia a neglijat alte aspecte ale vietii.Si nu e de condamnat,ca a fost o lupta crancena unde ea trebuia sa-si adune toate puterile pentru a reusi.

Doar ca natura nu doarme si ii da femeii putin planurile peste cap.
Ea este acum ´´de cariera´´ dar nu e fericita.De ce? pentru ca nu are o familei(copii).

Asa ca,isi aduna puterile si incearca sa o mai faca si pe asta,fara a-si clatina cariera.Este greu dar nu imposibil.Merita sau nu,asta depinde de cum vede fiecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

quote:
Originally posted by vilma

Parafrazand: perfectiunea nu aduce fericirea.
N-as plange pentru acea femeie, sunt sigura ca s-a gandit la avantaje si dezavantaje si a ALES ceea ce era mai bine pentru ea.

Perfect de acord ! In ziua de azi, avem puterea de a alege !

Nina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=11" target="_blank">copilarind alaturi de Nina-Cristina, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=29" target="_blank">Mica Visatoare, la "Clipe de viata 2007"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Cred ca nu ma intereseaza soarta femeii din topic
In contrapartida ar fi bine s-o prezentam pe femeia care se duce la job unde presteaza minimum 9 ore/zi si cu transportul 10 (plecat-au noua din Vaslui si cu sergentul zece), vine acasa unde trebuie (!) sa continue alt gen de munca, cea casnica (asa-i ca alternand tipurile de munca nici nu simti oboseala?), apoi tarziu in noapte cand vrea sa "moara" pentru cateva ore (pana suna ceasul de pe noptiera), vine sotul, tzup peste ea si daca se aud icnete nu neaparat inseamna ca placerea e mai rapida decat trenul "sageata", ci s-a cam ingrasat partenerul din dotare.
A, si sa nu uitam, castiga decent, cat sa-si umple in fiecare week-end carutul de mancare pe care va trebui s-o gateasca, da' bine, sa semene draga cu pozele din revistele culinare.
Deci, nu pot sa-i compatimesc pe saracii bogati care au de ales si care si atunci cand sufera o fac in lux.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Da, glumeam. Femei deosebite... adica mai multe, deosebite una de cealalta.
"Lista ultra-comprehensiva a femeii perfecte" mi se pare, sincer si serios de data asta, absurda. I se opune liberul arbitru; fiecare ALEGE... sau ar trebui sa o faca. Si isi ASUMA alegerea. Sau nu?!

Da... Adevarata drama o traiesc cei/cele care nu au posibilitatea de a alege.

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Oliv,
f tare!
M-a prins textul, surprinde bine acel "vartej" care te lupti pentru o cariera.

Nu stiu cata alegere constienta e intre cariera/familie
la nivelul vietii de zi cu zi.

Eu cred ca si carierismul poate avea mecanismul unui drog - nu te poti opri doar pt ca ti-ai propus. Trebuie sa vrei cu adevarat. Iar cei pe care ii stiu eu ca exemple reale - fosti carieristi, in momentul in care au decis sa iasa "din joc" au facut-o complet - adica nu s-au mai angajat nicaieri timp de 2-3 ani de zile, dupa care si-au cautat joburi comode, cu care nu au nimik in comun, pe nici un plan. Singura motivatie de revenire in lumea joburilor a fost oricum cea financiara...

Cat despre femei care sunt wander-super-women si le fac pe toate..sa fim seriosi...totul pana la urma e o chestie de prioritatea nr. 1 - echilibrul intre munca si familie mai are mult pana se va impune ca si realitate, cu tot trendul downshifting...
Eu mai incerc oricum sper sa imi iasa, dar stiu deja ca va veni o zi in care va trebui ori sa imi schimb domeniul de lucru ori sa admit ca am sacrificat copiii pe altarul jobului...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Nu stiu de ce se asociaza cariera cu cantitatea de munca?
Cineva de genul asta ori nu-si gestioneaza bine timpul, ori nu se respecta pe sine.
Eu cred ca poti face cariera muncind 3 ore/zi daca esti bun si-ti cunosti valoarea.

Si da, articolul debordeaza de misoginism...

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Originally posted by J G

Nu stiu de ce se asociaza cariera cu cantitatea de munca?

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

cam asta am zis si eu intr-un mesaj anterior. e posibil sa faci cariera si fara sa muncesti 14 ore pe zi. aici unde stau eu nu se lucreaza peste program si sunt multe femei in functii de raspundere - ba mai mult, cu norme part time unele!
pentru copii nu are nimeni bona, copiii merg la cresa sau scoala si stau acasa cu mami miercurea in majoritate iar in weekend ies cu parintii peste tot. da sa stiti ca aici pun si tatii osu' masiv cam la tot ce se intampla prin casa.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

De curand am citit cartea asta:
http://www.amazon.com/Are-Men-Necessary-Sexes-Collide/dp/0399153322
Iar subiectul e asemanator cu ce a postat dana d...(poate chiar mai mult, un mic sumar al cartii)
Mie mi-a placut tare mult...o recomand!!!!

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, Disneyland 2008
Mami si tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

quote:
Originally posted by qsar

Sunt sigura ca exista femei deosebite care pot: sa conduca multinationale, sa dea doctorate, sa parcheze gipul fara sa-l zgarie, sa nasca/creasca/ingrijeasca/educe copii, sa plimbe catelul, sa mearga de cel putin doua ori pe saptamana la biuti/masaj si de trei la sala, sa gateasca, sa lectureze carti, sa vada filmele de oscar, sa faca amor zilnic...

Honi soit qui mal y pense...

WOW,chiar asa ? Bun,deci daca aceste femei exista(lucru de care eu, nu ma indoiesc),doresc si eu un raspuns sincer.
Pina cind o s-o tina tot asa ?

Cassian la concursul DC "Clipe de viata 2007".
"cassian" si "derevelion"
http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=9
http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=15
Multumim

Mergi la inceput