Tragi-comic

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
Originally posted by qsar

Aaaa... si mai am o nelamurire: Ce-i aia o femeie puternica? Serios! Cu ce-i mai puternica o femeie care ALEGE cariera si este gata sa sacrifice (aproape) totul ca sa ajunga suuuus-sus-si-mai-sus, decat o femei care ALEGE sa traiasca mai putin glorios, sa aiba un job, o casa, o familie, copii, catel, prieteni, carti, o viata...

Honi soit qui mal y pense...

O femeie puternica e aceea care se crede puternica. O femeie care are incredere in ea, sigura pe ea, hotarata, greu de intimidat, care nu accepta un refuz adica lupta pentru un lucru pana il obtine.
Eu asta inteleg prin femeie puternica si nu cred ca ai nevoie de trasaturile astea ca sa stai acasa sa faci mancare si sa cresti copii perfecti.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Editez ca sa scot "axioma", ai dreptate, nu suna bine, mea culpa.

Mergi la inceput

E o mare diferenta intre un job bine facut care te ajuta sa-ti intretii familia si o cariera ascendenta. Un job mai bun sau mai prost, mai bine platit sau mai prost.. avem cu toate, in majoritate macar si nu trebuie sa fii "o femeie puternica" pentru ati face datoria la locul de munca 8 ore/zi, 5 zile/saptamana si apoi datoria de sotie si mama acasa restul de ore 7 zile/saptamana. Pentru asta trebuie doar sa fii o femeie obisnuita si daca esti "o femeie obisnuita" cu limitele ei, cu frustrarile ei, cu nesiguranta sau nu 100% increzatoare in fortele proprii, poti totusi sa fii o sotie buna si o mama buna dar nu ai posibilitatea de a alegea celalta varianta, cea de femeie de succes, de cariera.
Parerea mea...

Iar daca esti din cealalta categorie adica o femeie de succes atunci ai posibilitatea de a alege dar de obicei nu o faci pentru ca succesul, aplauzele si banii sunt ca drogul, nu-ti vine sa te lasi decat poate cand e prea tarziu.
In concluzie la 50-60 de ani cand tragi linie oricum ai fi tot regreti ca n-ai fost altfel sau ca n-ai ales cealalta varianta.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by dana d

quote:

Aaaa... si mai am o nelamurire: Ce-i aia o femeie puternica? Serios! Cu ce-i mai puternica o femeie care ALEGE cariera si este gata sa sacrifice (aproape) totul ca sa ajunga suuuus-sus-si-mai-sus, decat o femei care ALEGE sa traiasca mai putin glorios, sa aiba un job, o casa, o familie, copii, catel, prieteni, carti, o viata...

O femeie puternica e aceea care se crede puternica. O femeie care are incredere in ea, sigura pe ea, hotarata, greu de intimidat, care nu accepta un refuz adica lupta pentru un lucru pana il obtine.
Eu asta inteleg prin femeie puternica si nu cred ca ai nevoie de trasaturile astea ca sa stai acasa sa faci mancare si sa cresti copii perfecti.
Crede-ma ca stiu ce spun din proprie experienta.

Fetele mele

Mor cand citesc chestii de genu' " Crede-ma, ca stiu ce spun", pentru cititori suna asa a axioma, nu se poate demonstra, nici combate. No offense, dana
Sa inteleg ca daca nu esti o femeie carierista, n-ai incredere in tine, nu esti sigura pe ceea ce faci (adica te uiti de o suta de ori sa vezi daca ai inchis aragazul ori ba?), nehotarata (cand iesi din bloc nu stii incotro s-o iei, la stanga, la dreapta, la stanga, of, nu ma pot decide), te intimideaza toti, chiar si papagalul din colivie, ca sa nu mai zic de copiii care daca fac "bau" o iei la fuga..unde, in stanga sau in dreapta?
Exagerez desigur, dar ceea ce ai enumerat ca fiind caracteristicile de baza ale unei femei puternice nu implica ca aceasta sa fie exclusiv "workaholic". N-ar trebui ca o femeie "obisnuita" sa priveasca de jos, cuibarita fiind, tabloul celei se numeste "femeie de cariera".
In concluzie, pentru mine Xena este o femeie puternica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Oliv75

quote:
Originally posted by dana d

quote:

Crede-ma ca stiu ce spun din proprie experienta.

Fetele mele

Mor cand citesc chestii de genu' " Crede-ma, ca stiu ce spun", pentru cititori suna asa a axioma, nu se poate demonstra, nici combate. No offense, dana
Sa inteleg ca daca nu esti o femeie carierista, n-ai incredere in tine, nu esti sigura pe ceea ce faci (adica te uiti de o suta de ori sa vezi daca ai inchis aragazul ori ba?), nehotarata (cand iesi din bloc nu stii incotro s-o iei, la stanga, la dreapta, la stanga, of, nu ma pot decide), te intimideaza toti, chiar si papagalul din colivie, ca sa nu mai zic de copiii care daca fac "bau" o iei la fuga..unde, in stanga sau in dreapta?
Exagerez desigur, dar ceea ce ai enumerat ca fiind caracteristicile de baza ale unei femei puternice nu implica ca aceasta sa fie exclusiv "workaholic". N-ar trebui ca o femeie "obisnuita" sa priveasca de jos, cuibarita fiind, tabloul celei se numeste "femeie de cariera".
In concluzie, pentru mine Xena este o femeie puternica

Chiar ca exagerezi, tot no effense.
Nu in la sensul ala de puternica ma gandeam (depre Xena) dar e si ala un gen de femeie puternica, o femeie-barbat gen pe care nu-l prea agreez.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Pentru mine o femeie puternica e aceea ce duce pana la capat ce a inceput.Multe aleg sa faca si incearca dar pe parcurs se opresc pt ca sunt solicitate prea mult.
Am o verisoara care acum cativa ani lucra la CEC,apoi si-a dorit sa fie avocata,ajunsa avocata si-a dorit sa fie judecatoare.A ajuns si judecatoare dar cu riscul pierderii unui barbat si lipsa copiiilor.Ea e puternica pt ca a reusit sa faca toate astea.Sigur poate fi o sotie buna,o mama buna doar ca nu a reusit sa le aibe din dorinta prea mare de a ajunge ce-si doreste.
Zicem ca ce le-a trebuit atata,pai probabil ca nu s-ar fi simtit implinite si ar fi avut oricum un regret in suflet.Fiecare alege drumul in viata.Cum am mai zis,pt orice exista sacrificii.

Eu una prefer sa am un job normal,familia langa mine tot timpul dar in schimb cand vad cate o tipa ca a realizat mai mult,jos palaria in fata ei!

Cred ca trebuie sa intelegem pe fiecare asa cum este,de multe ori si dorinta asta mare de cariera se datoreaza parintilor si a felului cum ai crescut.

Cat despre barbati puternici....eu consider ca am un barbat puternic (intelectual) e si bun ca tata si sot...si gateste...Si ei muncesc mult cand e vorba de cariere.Nu putem face comparatii de genul femeie/barbat

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

Sarut mana Vilma !
Sa nu-mi spui ca inca nu stii ca barbatii le fac pe toate la superlativ, ntz, ntz, ntz ...

www.treklens.com/members/pozaru/photos/" target="_blank">Ceva poze

ah, daca te referi la faptul ca isi aleg niste standarde "proprii si personale"...gen merge si asa.

Femeia puternica: daca ma gandesc la mine, as zice ca trebuie sa fii foarte puternica (,) ca sa alegi sa fii casnica.

La general, o femeie puternica poate fi o femeie care are curaj sa schimbe ceva, sa inceapa ceva nou atunci cand echilibrul s-a rupt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:

Cu absolut nimic.
Riscand niste "vorbe de duh", pot spune ca mi se cam apleaca de incercarile disperate ale femeilor care cred ca o cariera le ridica mai mult in ochii...ma rog, nu stiu ochii cui...in timp ce se uita dispretuitor (tot ele!) la cele care fac si copii, si au si grija de ei.
Articolul este exagerat, tocmai de aia starneste si zambete, chiar nu conteaza cine l-a scris, conteaza ca sunt femei deranjate de el. De ce, oare?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Rufus,
Pentru ca, poate, se regasesc in el...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

A avea venituri proprii inseamna pentru o femeie independenta.Daca lucreaza,e ambitioasa si poate, vrea mai mult, mai bine, mai sus. Ce face cu familia in timpul asta, e alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:

banui ca e o femeie care alege sa traiasca asa cum ii place (carierista sau familista).
una care isi asuma alegerile si traieste cu ele. o femeie care spune: am obosit, vreau vacanta, vreau sa trimit copilul la bunici o spatamina sau dragule, saptamina asta gatesti tu sau nu gateste nimeni, mincam ce gasim.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput