voi cum ati rezistat??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

He, he... vremuri grele... Si la noi tati venea dupa 18-19.00 seara acasa si nu era deloc usor, mai ales ca d-ra noastra are program de somn de frumusete, adica seara se culca la 7!! Exact cand venea tati totul era rezolvat. Deoarece a avut colici pana la 5 luni plimbatul in aer liber a fost chestiune de supravietuire, nu numai moft. Aveam de ales: ori im cadeau picioarele de atata mers ori imi tiuiau urechile si creierii de atata urlat. Si acuma (are aproape 8 luni) solutia in caz de urgenta e iesitul afara. Hai ca trec si astea. Si acum tot aceeasi situatie e, tot la 7 se culca si tot prost doarme noaptea. Dar e mai simplu, nu stiu daca m-am obisnuit eu sau Andra e mai cuminte. Cred ca amandoua. Cafele la greu si la mine, ciocolata intre ele ca sa ma tin pe picioare, si da-i inainte. Eu tot timpul m-am consolat cu ideea ca e sanatoasa si papa bine. Asta ramane, ca oboseala o sa treaca. Si mai fa si tu cu randul cu tati, in week-end sa mearga el la plimbare si sa furi si tu 1-2 ore de somn pana la urmatorul alaptat. Sa vezi ce bine e... Sanatate multa si rabdaaaareee....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Trebuie sa rezisti asta e, mai e mult pana o sa fie liniste... dar e mai placut asa decat fara...

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Eu cand cad intr-o pasa de asta proasta ma gandesc cat de mult mi-am dorit acest . Si astfel totul revine la normal si veselie.

AlinaB si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

si eu m-am descurcat singurica pina a facut fata 7 luni..
dar sincer,mai ales la inceput nici nu vroiam vreun ajutor...mi-era mai bine singura pt ca mi se parea ca toata lumea ma incurca...ca nimeni nu are grija mai bine ca mine de copilul meu...
in plus am avut si necazul unui tata bolnav...de cancer in ultima faza...
si venea sotul meu la 5 de la servici....plecam la spital..zi de zi timp de 3 luni jumatate...venaem seara la opt o spalam ii dadeam sa manince..si apoi la 10 dupa ce se culca...spalam,gateam...faceam ce trebuia sa fac in cursul zilei
din cauza supararii mele si fata a fost tare agitata perioada aia...nu stateam cu ea decit in port-bebe ca sa pot sa beau apa sau sa pot sa pun cafea la fiert...dormea doar cite o jumatate de ora cam la doua ore..si atunci puteam sa ma duc la toaleta sau sa maninc ceva
a fost cea mai trista perioada din viata mea..cind ar fi trebuit sa fie cea mai fericita...
si soacra mea nu a venit o ora macar sa stea cu mine...sa ma ajute...sa zica uite mama du-te la spital ca stau eu cu fata..au fost zile cind o luam cu mine la spital ca sa stau mai mult cu tata
dar vorba romanului sa nu dea dumnezeu omului cit poate duce
daca cineva imi spunea inainte ca am sa trec prin asa ceva as fi zis ca nu am cum ca am sa mor inainte...dar nu ai ce face..esti neputincios...
eu zic ca te descurci...mai ales daca ai o stare de bine...in jurul tau...restul,adica micile necazuri provocate de bebe,trec ..si o sa-ti aduci aminte cu placere(chiar daca acum nu-ti vine sa crezi)de ele
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Draga mea Anda,

Eu mi-am crescut singura fetita timp de 2 ani si 8 luni. Adica sotul meu avea un servici foarte bine platit, dar trebuia sa stea cam pana la 11 noaptea. Era firma americana si uite ca atunci cand se facea 6 seara la noi se facea 8 dimineata la ei si aia de abia veneau la servici. In schimb seful de aici ii forta sa vina de la 9 dimineata. Deci iti dai seama ca eu ma ocupam de toate in casa. Si noaptea la fel. Fata mea de mica a avut un somn agitat, iar eu eram chiauna mai tot timpul. Si ca rezultat pot spune ca am avut o depresie (adica mi se parea ca sunt inutila), apoi pentru ca sa rezist nesomnului beam o gramada de cafele, dar si cand alea nu si-au mai facut efectul mancam tone de ciocolata si am ajuns obeza si pe langa toate astea, acum dupa 8 luni de zile de cand am un program mai normal, nu mi-am revenit cu somnul.

DAR NU-MI PARE RAU? IN CURAND VREAU SA RAMAN INSARCINATA CU AL DOILEA BEBE SI CHIAR DACA O SA FIE LA FEL DE GREU NU-MI PASA!!Imi doresc al doilea copil!

Multa sanatate si Muuuuuuuulta rabdare!!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu am vrut azi sa pun exact aceeasi intrebare dar vad ca mi-ai luat-o inainte si tocmai de aia am mai prins putin curaj. E adevarat ca trec toate la un moment dat, dar acum e greu de tot. Sotul meu e la serviciu pana seara la 7-8 si uneori si in weekend, mama e la 600 de km departare si are grija de nepoata mea de 1 an si jumatate deci nu are cum sa vina si la noi(a stat cu noi 1 saptamina dupa ce am nascut dar cu tot cu nepoata mea asa ca m-am rugat sa plece mai repede ca ala numai ajutor nu mai era). In rest soacra mea a murit acum 2 ani, sora-mea e in UK si cam asta ar fi fost toate ajutoarele la care as fi putut apela.
Am zile in care imi vine sa ma urc pe pereti pentru ca Carinei cred ca ii ies dintii si nu doarme bine(si ziua si noaptea se trezeste din ora in ora si plinge),nu maninca bine (decat laptele-eu cred ca din cauza oboselii am si ramas fara lapte si a trebuit sa o intarc). Timp pentru mine nu mai am de mult dar cumva gasesc in fiecare zi puterea sa merg mai departe numai privindu-mi copilul in ochi. Si asa, mergem mai departe visand la ziua cand ea va fi mare.....
Curaj Anda ca stii cum se spune: Dumnezeu nu da mai mult decat poti duce(probabil ca noi suntem niste persoane foarte puternice de aia ne-a dat atata).

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Anda, si eu am fost in aceeasi situatie. Dormeam 10min. la 3 ore si dadeam apa la soricei pana nu mai puteam! De ajutor de la bunici, nici vorba! Am redus din treburile casei cat am putut si am pus bebele pe primul plan. Asa ca nu dispera. O sa treaca. O sa fie si mai bine. Rabdare si...tutun!
Claudia si Alex(4ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Nici eu am avut alte ajutoare decit sotzul meu (doar 3-4 ore seara), caci bunicele sunt la distanta. Cum m-am descurcat? Numai eu si peretzii mei stim cite biberoane am pus la fiert pina le-am topit, cum am facut cafea fara apa de am nenorocit cafetiera, de cite ori am ars mincarea, de lapte in foc nu mai spun, etc, etc. Ada, dar, a trecut abia o luna!! Cind simti ca nu mai poti si te lasa rabdarea si nervii, gindeste-te ca daca nu ai tu rabdare si calm cu copilul tau, atunci cine?

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Si noi ne-am chinuit singuri si in continuare ne descurcam tot singuri.
Iesitul afara e esential pentru cateva minute sau ore bb e linistit complet dupa. Eu in scot in port-bebe. Se pare ca a fost o investitie buna (150000 din piata dr. Taberei). La magazine e si 250000 acelasi model. Bb se simte leganat si doarme bustean.
-Pentru a fi eficienti-mai ales noaptea- avem mai multe biberoane pline si pe masura ce se golesc cateva le sterilizam.
-Pentru incalzire biberon folosim un filtru de cafea (produce apa fiarta in cateva minute in care scufundam biberonul), de asemenea il incalzim imediat ce Alex da semne ca se trezeste si nu apuca sa se enerveze prea tare( in felul acesta adoarme imediat dupa ce a golit biberonul)
-baie incalzita progresiv seara inainte de culcare.
Iata cateva secrete ca sa te descurci mai usor. (Dar e al naibii de greu). Noi sa fim sanatosi, ca belele curg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuela spune:

Si eu sunt singura cu bebe ziua, fara bunici sau bone. Sunt franta si doar zambetul lui Paul ma face sa-mi mai revin. Din pacate, bebe nu doarme ziua decat jumatate de ora, timp in care nu apuc sa cad si eu intr-un somn cat de cat...Noaptea se trezeste de 2-3 ori sa pape la san (exclusiv)...Si are aproape 5 luni! Si ce e mai rau:ii ies si dintii, mai face si colici(mai rar, e drept), la plimbare mai plange cateodata , il dor gingiile. Si ca sa fie tacamul complet: nu pot sa beau cafea pt. ca alaptez. Dar ajutoarele mele in prezent sunt: calciu efervescent,supradyn si ... calgel pt. bebel.
Toate acestea se vor fi sfarsi odata!!

Mergi la inceput