voi cum ati rezistat??

voi cum ati rezistat?? | Autor: anda

Link direct la acest mesaj

iara is la capitolul "intrebari timpite"...
mai sunt mamici care s-au dscurcat singure cu bb in primele 6 luni??? adicalea fara bunici si bone si alte ajutoare...
si daca da, cum??
ca io am trecut la vitamine si 3 cafele pe zi/noapte si am inceput sa injur pe ala care o inventat mersul biped...
spuneti-mi ca n-o sa o iau razna...

anda & bb edi

p.s. azi am implinit o luna. yupiii!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

Anda,afla ca sintem multe fara bunicute linga noi...
Si,ca sa te fac sa te simti mai bine,eu am doi bebei gemeni si nu am nici cel mai mic ajutor.La inceput a fost mai greu,in prima lunapina cind au inceput sa doarma noaptea fara sa se trezeasca(12-6)Din fericire am copilasi cuminti si nu sint plingareti,maninca bine si dorm destule ore,dar asta nu inseamna ca nu obosesc,munca e dubla...Si eu traiesc cu vitamine si trei cafele pe zi Gindeste-te ca intr-o zi totul va fi doar un vis

Love you all...
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

anda, sigur ca nu esti singura in aceasta situatie, ai sa vezi chiar cate mamici vor scrie aici cateva randuri..
fii insa constienta de faptul ca va veni o zi in care lucrurile vor intra in normal( este drept ca nu cel de dinainte) si iti va fi mult mai usor.
sper ca eduard este un baietel cuminte , mancacios si sanatos si totul se rezuma numai la rutina de zi cu zi.
ai mai multa putere si rabdare decat crezi !
numai bine si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Anda,mult curaj!
Eu sint in Germania si mama nu a putut ramine decit 3 saptamini dupa ce am nascut,deci vreo 10 zile dupa ce am venit acasa cu bebelusa iar sotul meu venea de la serviciu dupa ora 18.Imi venea sa-i pe astia cu legea lor ca nu poti sta mai mult de 3 luni in spatiul Schengen,consecutiv!
A fost cumplit de greu,bebelusa avea colici,nu prea dormea iar eu nu beam decit cafea fara cofeina pt ca o si alaptam si mai aveam si probleme cu hemoroizii pt ca nu mincam fructe si legume crude.Uneori eram asa de frinta ca abia ma mai tineam pe picioare:deschideam geamul la bucatarie si stateam cite jumatate de ora in aerul rece si mai imi reveneam.Dupa 2 luni jumatate,Marie a inceput sa nu se mai scoale noaptea si eu sa dorm din ce in ce mai multicel si mai bine.
NU dispera ca mai ai putin,putin iar Edy isi va face un program iar tu vei avea vreme de odihna!
Somn dulce!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

brrrrr, pai primele saptamini din viata copiilor mei sint cele mai tenebroase pe care le-amtarit, efectiv nu imi mai amintesc mare lucru , dar stiu bine ca nici nu vor deveni amintiri prea rozalii vreodata!!!
dar trebuie sa incerci sa nu te gindesti decitla faptul ca e o perioada grea care trece , treptat bebe creste si ii trec insomniile, colicii , si tu mai prinzi puteri; incearca sa dormi si sa te odihnesti cit de mult poti, cursa e lunga, nu te mai ambala cu curatenii aiurea si alte planuri marete, fa strictul necesar pt bebe, neglijeaza-ti sotul, puneti pritenel sa te ajute cit mai mult, lasa rufe si necalcate...minimum de efort asta da lozinca pentru perioada asta!!! e greu si poate ca vaicarelile noastre te vor ajuta; cindva vei incuraja si tu late proaspete mamici!!! dar hai bucura-te ca exista pampersi de ex!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Anda,
si eu ma ocup de 4 luni de Patrick de una singura (sotul vine dupa ora 18 acasa)si pot spune ca nu-i usor; nu din alte motive ca bolnav pina acum n-a fost dar peste zi nu vrea sa stea singur. Asadar probleme sunt tot timpul. Te inteleg foarte bine, mai ales in primele luni ai si tu starile tale uneori depresive ... etc. si nu e nimeni care sa te ajute. Eu mai am si o soacra care pune numai paie pe foc nu sta cu noi dar destul de aproape . Dar cam dupa trei luni vei constata ca incepe sa iasa un pic soarele si pentru tine; se mai lumineaza lucrurile.
Parintii mei nici nu si-au vazut nepotul, urmeaza de Craciun in RO.
Poate un sfat ar fi sa lasi toate celelalte lucruri balta, rezolva numai ce e fff. urgent si iesi mult la aer cu bebe plimbate cu carutul si incearca sa nu te gindesti la nimic priveste numai natura din jurul tau: la mine a dat uneori rezultate bune.
Asa ca multaaaa multa rabdare si sanatate maxima la amindoi.
narcisa + Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Anda, si eu sunt singura cu bebe.Nu m-a ajutat nimeni.sotul meu lucreaza de la 8 dimineata pana seara la ora 18 si deci mare ajutor nu-mi poate da decat in weekend.este foarte greu la icneput. Bebele meu are doua luni jumatate si pot sa spun ca abia de 2 sapt. m-am mai reglat un pic cu somnul. noaptea se trezeste la fix 3 ore, iar eu umblu ca teleghidata prin casa. mi-aduc aminte si ma bufneste si rasul ca intr-o noapte m-am trezit (buimaca de somn )fiindca am auzit copilul plangand, si l-am luat in brate si-l tot bateam pe spate sa scoata aerul, insa copilul tot urla, iar eu abia dupa cateva minute , cand m-am uitat la ceas mi-am dat seama ca nu-i dadusem sa manance.... Te vei obisnui cu toate si le vei face singurica. Roaga si tu o prietena sa-ti faca ceva mancare iar prin casa, nu te agita, important este sa ai grija de tine si de bebe.
Multa rabdare ca restul vine de la sine !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Draga Anda,
Si eu voi fi singura cu bebe cand va veni in martie. Sotul ma va ajuta cum va putea si el saracul dar el lucreaza mult deci ...prea mult ajutor din partea lui nu voi avea. Soacra-mea sta la 500 de m de mine dar mi-a cam dat de inteles ca nepotii o obosesc...
Dar dupa cum vezi sunt atatea fete care nu au ajutor in primele luni si totusi gasesc puterea sa se descurce. Asa ca iti doresc si tie ce-mi doresc si mie si celorlalte fete de aici..un bebe cuminteeeeeee si somnoros.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

la mine intradevar plimbarile in aer liber cu bebe in carut au insemnat reconfortarea mea .Ce daca aveam de spalat ca pica baia pe mine si nu aveam masina de spalat,ca aveam de facut cura ,mancare...
La ora 9 dimineata ii dadeam papa lui bebe si in jur de ora 10 eram la aer curat .Am avut cei drept noroc de vreme buna ,dar timp iti faci tu ca nu ti-l da nimeni.Sotul venea dupa ora 18 de la servici(in zilele bune cand nu avea de terminat proiecte),iar eu cu prislea stateam pe afara ,intre 10-16 ,aveam tot arsenalul cu mine(pampersi ,laptic ,ceai...pentru toate situatiile )Nu-ti spun ce bine dormea bebe afara,ca ajunsesem ca in zilele cu ploaie ,ca numai atunci nu ieseam afara ,sa las geamul intredeschis ca sa doarma ca altfel nu mai vroia.Restul le faci tu pe parcurs ,oricum vasele tot le vei avea de spalat ,mancare de facut si lucruri de strans prin casa toata viata ,dar sa te bucuri de toata atentia copilului tau nu vei mai avea timp dupa e trec cei doi ani de "relaj"
Sper ca te-am mai descretit putim fruntea si bucurate cat poti de mult de compania puiului tau
Roxy

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

cura=curat ,a nu se intelege ca tine-am cura ,ca dupa toata plimbarea numai de asta imi mai ardea,ca papa aveam doar pentru bebe pe traseu ,pentru mine...
Roxy

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

ha ha asta cu statul pe afara am uitat-o; gasisem ca e solutia cea mai bunasa lasi toate balta pur si simplu si sa haladui pe afara , ce daca era dezstru cind veneam, chiar era buna solutia !!!!

Mergi la inceput