LMA!! -Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (133)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Buna fetele
Vad ca va stresati cu gramajul la mancare, sa va zic cat manaca Mario si nu e slab n-am avut niciodata problema asta mereu a fost in grafic dar noi nu mancam cantittati mari, deci de ex.
la 9(atunci ne trezim noi)-bb cu lapte 260
pana la prinz poate mai serveste un biscuite sau ceva de rontaiala
la 13-ciorba cu carne de vitel in jur de 150 maxim eu nu cantaresc dar stiu aproximativ cat are vasele lui(dar ciorbita destul de consistenta si cu un pic de paine in ea+smantana)
la 16-cand ne trezim 200 ml iaurt cu fructe
pe la 19 o mandarina sau portocala, sau banana
si la 21-bb cu lapte cu ceriale 270ml

uneori noaptea mai vrea un bb cu lapte foarte rar depinde cat de consistent i-l fac bb-le inainte de somn.

Sunt zile cand are si mai putine mese sau ciuguleste de la noi din farfurie, sau mai e prin casa chec depinde de zile dar in mare astea ar fi cantitatile.
Fiecare copil are rituml sau nu mai comparati copii intre ei depinde de metabolismul fiecaruia, de cata miscare face etc.Atata timp cat copilu e vioi nu are probleme nu cred ca e cazul sa va stresati atat.

In rest noi suntem bine, Mario e un dulce pe zi ce trece e tot mai inteligent ne imita in tot ce facem(parca e un mic papagal)ne arata ca ne iubeste tot mai des , normal ca ne topeste pe ambii.Eu sunt bine zic eu ca inca n-am fost sa dau analizele dar am timp dupa sarbatori.La noi e mica problema cu jucariile nu-i plac jucariile, prefera lucruri mai complicate,stie sa arate in carte animalutele, in poze cine e Mario, mama,tata, bunica.Vorbeste limba lui dar incercam s-o intelegem comunica foarte mult cu noi, este foarte sociabil mai putin cu copii de varsta lui prefera copii mai mari.
Va pupic pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

porumbita clar, nu trebuie sa comparam, fiecare are ritmul lui depinde de.o gramada de chestii :)

pe mine insa m.a stresat cand era mic cu laptele asa de rau ca pana acum imi doream al doilea bebe fetita acum sa fie orice doar sa bea lapte :)))

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Cu putina intarziere urez si eu:
La multi ani ANATEO! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei dragi!
La multi ani Mara de Bulisor!

Flore, foarte frumoase pozele de la Craciun!
Saruta, haioase tare domnisoarele elfi!
Ziggy, sanatate multa lui Calin!
Asiza, noi n-am servit nici sirop de muguri de pin, nici miere, asa ca… habar n-am. Despre dizinfectat masina de spalat, ma gandesc ca o tura la temperatura maxima cu masina goala ar fi ok.
DeeaA, ce mamica tanara esti! Bravo tie! pentru povestea nasterii si pentru Craciunel!
Luciaro, Alexia are 9,100 kg si folosim Huggies nr 4. E ok, nu da nimic pe afara. Noaptea face pipi de maxim doua ori. Seara mananca cam 240-250 ml de lapte cu cereale si atat, nu se trezeste deloc peste noapte.
Dayanara, moaaaaama, cat papa Ivan! Doamne, cat de diferiti sunt copiii nostri! Bravo! Asa e, fiecare copil are ritmul lui. Alexia mananca asa:
08.30-09.00 – 130 ml lapte
10-10.30 – 200 gr fructe cu branza, biscuiti sau cereale
14.00 – 220, maxim 250 gr legume cu carnita + o jumatate de mandarina
17.30 – un iaurt mic cu o banana sau biscuiti
20.00 – 240 ml de lapte cu cereale
Intre mese ii mai dau un biscuit sau cativa pufuleti. Eu sunt foarte multumita de cat a luat in greutate si cum s-a dezvoltat, deci nu ma plang.

Aseara, timp de o ora si ceva Alexia a umblat prin casa tinand o soseta de-a ei in gura. Tot ce facea (joaca, alergat pisici, schimbat pampers), facea cu soseta in gura. Azi tine cu dintii un copacel de plastic de la un joc de-al ei. Daca ii e sete, scoate copacelul, bea apa si pe urma il baga iar in gura. Ma intreb oare ce va mai tine in gura maine!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

TEUTZ si voua!
Noi folosim nr.4 de la Pampers(avem 9.400kg)ii vin perfect,nu da nici noaptea pe dinafara(iar el mai papa 2 bibe)si nici nu-l schimb in timpul noptii de..f.mult timp.
Aaa,TEUTZ si al meu David umbla cu cate ceva in gura(ca e un tub de crema,un capac mai mare(sa nu-l inghita)o soseta,etc..dar neaparat tre sa tina ceva in manuta sa rontaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

salutare.
fuseram pe la socra-mea vreo 2 zile. ziceam ca daca mai schimbam aerul incepe cupil sa manance. da` de unde...si mai vad si aici cantitati astronomice de papa, chiar ca imi vine sa imi iau campii...
nu stiu ce sa-i mai fac. azi am zis sa nu mai incerc la 10.30 asa ca pe la 11.30 am zis ca e momentul. ea a zis pas, alta incercare la 12.00, la 12.30, nimic. si aveam asa: iaurt, mar ras, mar intreg, mandarina, paine. nici macar o lingurita. nici amestecate, nici simple. asa ca am batut un ou si l-am prajit la teflon si a mancat vreo juma de ou. de la 13.30 pana acum a mai supt de 2 ori inainte sa doarma. si atat. acum doarme de pe la 17. o astept la cotitura piure de legume cu orez si carne de pui.
mi se pare ca a si slabit. parca e mai usoara cand o iau in brate . nu mai e bolnavioara, ca sa zic ca ar mai avea un motiv. si are 2 saptamani de cand nu mananca. asa ca daca aveti idei ce as putea sa-i mai fac le astept cu tot dragul. sunt dispusa sa-i dau si mancare pt. copii mai mari, orice, numai sa manance...
va pupacim .

Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancader spune:

pentru toate minunatele!
Noi ieri am pertrecut la ziua fiului meu, ne-am simtit tare bine, in special fi-miu:), am dansat, am cantat, am ras cu toti invitatii, am suflat in lumanarica(tati:)), ce sa mai, a fost o petrecere super reusita. Imi pare rau ca nu pot sa va poze pt ca nu stiu cum, inca.
Asiza, noi nu am folosit siropel din muguri de pin, desi ti-au raspuns si fetele, il pupam pe Deniscu sa se faca bine repede, si voua spor la facut bagaje.
Luciaro, Andre are in jur de 9.5 kg(suntem si noi in categoria fulguletilor, si am trecut pe pampers nr.5, si sunt ft multumita si de up and go de la pampers nr.5.
Deea, super povestea nasterii lui Craciunel, pupam mamica tanara(eu am nascut la 21 de ani, si acum am 22)
Dayanara, nici Andre nu sta prea bine cu mancatul, dar uneori mananca de ma sperii si eu. Uite un meniu de-al lui:
6-6.30 un bibe de lapte de 200ml
10-10.30 fructe cam 150-200gr
14.00-15.00 piure de legume cu carnita 300-400gr(can are chef)
18.-18.30 un iaurtel
21.-21.30un bibe de lape de 150 ml
Cantitatile nu le respecta intotdeauna, dar cand ii este foame mananca, dar de obicei cam face nazuri
Porumbita, ai mare dreptate in ceea ce spui, iar fiecare copil are propriul lui ritm de dezvoltare, in fiecare moment al zilei ei sunt diferiti, iar noi trebuie sa reusim sa le interpretam reactiile, nevoile, la timp.samburelul din burtica si pe Mario(apropos am si eu un nepotel de 4 luni pe care il cheama David-Mario)

Anca, mamica lui Andre-Lucian(28.12.06)

Mergi la inceput

ancader - mananca ceva fructe al tau :) sunt curioasa cum le faci , sa incerc si eu
poze daca vrei cred ca poti pune in picasa de google sau webshots sunt mai multe site.uri care gazduiesc albume

ivan si dayanara

Mergi la inceput

aka - m.am uitat la pozele voastre din semnatura, ce scumpa e :) si grasunica mai, ca ma uit la manute, si unele poze par facute la moeciu cred

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Ancader, mooamaaaa, ce mamica tanara esti!...nu am apucat sa-ti spun ieri, dar va urez azi LA MULTI ANI pentru Andre, sa fie sanatos si voios!!! Asteptam poze de la petrecere, sa va cunoastem si noi mai bine!

Aka, imi pare tare rau sa aud ca mititica e in greva foamei...nu stiu ce sfaturi sa-ti dau ca noi nu am avut asa perioade drastice de nemancat...totusi, ai colectat si urina, ca infectia urinara mai da inapetenta, desi alte simptome poate sa nu aiba?...Sanatate multa multa multa!

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis (19 dec 2006)
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancader spune:

Dayanara, fructele i le fac in felul urmator:banana,nelipsita, pe care o combin ori cu mar, para, piersica, caisa, mandarina,si mai pun in ele cereale de la milupa pt 8 luni(din acelea cu iaurt) pt consistenta). Sa sti ca nici Andre nu se omoara cu fructele, asta e si marele meu of. La cantitatea asta ajungem cu diverse tertipuri, ca altfel am manca si noi 3 lingurite. In schimb nu ma pot plange de mancarica de la pranz pe care o mananca cu mare drag(300-400 gr mereu), mancarica in care pun cam o data la 2-3 zile usturoi si binenteles nelipsita smantana, ca sa mai ia in greutate.
Asiza, ma faci sa rosesc, multumesc mult pt urare.
O sa incerc sa ma lamuresc care este treaba cu pozele, pt ca tare as vrea sa ne cunoasteti. Daca nu poate ma lamuriti voi(dar "mura-n gura" va rog)

Anca, mamica lui Andre-Lucian(28.12.06)

Mergi la inceput