***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (39)***
Raspunsuri - Pagina 18
Irinusha spune:
Iar ati inceput mai fetelor? Nu mai despicati firul in patru ca nu iese ceva bun ... cine stie ce se mai intelege si cum se intelege!?
Kay, nici nu vreau sa-mi inchipui prin ce ai trecut si prin ce treci! Si eu ma rog ptr.Sosonica sa se faca bine!
Dar te rog frumos, nu compara copii bolnavi cu animale ... nici macar o pisica cu un porc, crescut ptr. a deveni friptura. E ca si cum compari mere cu pere ... nu merge si basta!
Daca nu-ti place sa stii un animal omorat, atunci renunta la consumul carnei. [AlexAlice, ma aplec in fata ta, daca din dragostea ptr. animale te-ai facut vegetariana! Asta da atitudine!
]
Eu una nu sunt de acord cu vanatul ... deci nu consum carne de vanat. Ce nu inseamna ca nu mananc un iepure - de. ex. - de crescatorie. Asta e boicotul meu ... si nu astept de la nimeni sa faca la fel.
Dar ma zgarie pe creier cand aud proteste mari si inimoase, dupa care ma gandesc cum te bucuri de o chifteluta - vorba Andradei! E ca si cum ne pitim dupa deget!
Gata, asta a fost parerea mea ... acum astept
:D
LiliLove, ce bine ai spus!
Sarbatori fericite si voua!
O zi faina fetelor si capsunici sanatoase si mancacioase!
Mamica de
Cristian (3 Mai 2004) &
Amélie (26 Iunie 2007)
Sarbatori fericite!!!
Vine Craciunul, haideti sa facem putin pe Mosu': http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59
lbelciug spune:

lauradi, merci, da, acela era site-ul!
vali5, mihamora, sarumana!
vali, n-am facut poze, doar filme, pt ca noi parintii, am stat ascunsi dupa un paravan de sticla astupat partial cu cearceafuri. asta a fost o masura strategica pt ca cei mici sa nu ne vada si deci sa nu plece de langa educatoare.
ella, nu te supara. didi sigur nu a vrut sa te ofenseze, doar sa te citeze.
maine plecam la BR si nu cred ca mai intru pe forum, asa ca va urez de pe acum Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si sa aveti the best christmas ever, cu pruncii langa brad!
pupici si va rog eu nu va mai suparati, acum in prag de mare sarbatoare!
am scris cu puiul in brate, scuze pt "caligrafie".
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
Androix spune:
quote:
Originally posted by doxinu
Fetelor ceva pentru constipatie stiti?Noi papam doae supita de zarzavat si suc de morcoveata!Acum suntem tare,tare constipati!Ce mai tipa,nici cu supozitor nu face cum trebuie adica face foarte putin(scuze de detalii).Nu stiu ce pot face voi ce ati facut cand v-ati confruntata cu situatia?
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
Noi ne-am confruntat cu situatia asta si inca nu am scapat. La Filip nu am avut problemele astea asa ca acum imi vine sa-mi dau palme uneori. Si noi am avut doua zile de cosmar cu tipete sfasietoare. Sfatul pe care ti-l pot da este daca apelezi la supozitor sa nu il pui pe tot odata. Eu il taiam in jumatate si tot asa pentru ca nu facea tot ci cate putin din prima ii mai bagam si cealalta jumatate. Am reusit sa remediez putin situatia cu pere. Nu ne lipsesc din masa de fructe si am eliminat banana. Cu suc de morcov nu am incercat ca nu am storcator si sa-l dau pe razatoare si apoi sa-l storc cu mana nu m-am complicat.
Intreba cineva de care le dam, cele care dam pere. Eu am cumparat de toate felurile dar cel mai mult ii plac cele romanesti luate din piata sau cele de import dar nu chinezesti alea mari si galbene care nu au nici un gust, ci cele olandeze, mai micute dar tot galbene. Problema este ca am inceput sa nu prea mai gasesc.
Andreea mama de Filip si Georgia
ralucami spune:
Salut!
Nu am citit nimic din urma, ca nu am avut timp nici sa respir. Voiam sa va spun ca am ajuns cu bine acasa, dar SINCER nu recomand nimanui sa se trambaleasca prin zboruri intercontinentale cu bebe. Maria a fost fff cuminte, dar efectiv eu am crezut ca lesin de oboseala si ma rugam sa ajung mai rpd la destinatie ca in caz de ceva sa ramana puiuta cu ai mei in caz ca mi se intmpla ceva.
Acum sunt bine, am reusit sa ma odihnesc si o astept pe maica-mea sa apara la o cafea. 
Alyna mi-am adus aminte de tine cu o faza si am ras pana mi-au dat lacrimile cu frate-meu. Tu povesteai de faza cu team building-ul si de sotul tau ca vrea sa se duca. Mi se pare normal ca noi, la varsta asta sa vrem sa stam non stop impreuna, dar stai sa-ti povestesc ceva. Ajung acasa, frate-meu singur in aeroport. Tata cica e plecat la .... team building in V Dornei.
Mi-au cazut dintii cand am auzit la ce activitati ... mondene participa taica-meu. Dar rasul lumii de-acum urmeaza. Ajung in Iasi, terminata psihic de oboseala si o gasesc pe maica-mea pusa pe destainuiri
Era suparata ca taica-meu nu a luat-o si pe ea la Vatra Dornei, ca ea s-a saturat doar sa aiba grija de copii ( de precizat ca copii
suntem eu cu frate-meu, si avem 29 respectiv 23 de ani
) si de casa. Si ca TINETI-VA bine!!! ea crede ca taica-meu "are niste combinatii pe-acolo de nu a vrut sa o ia si pe ea!!"
. Am murit si am inviat cand am auzit!( de ras, evident!)
Ieri a venit taica-meu acsa si mai nou nu-si vorbesc. De fapt isi vorbesc, dar prin telefonul fara fir (mama: "Raluca n-a spus taica-tu si la ce ora vine acasa?" tata ;" in caz de intreaba cineva
ajung in jur de 6 juma acasa!".
Concluzia : trebuie sa facem un family building caci nu se mai poate!!!
Trimit mesajul si revin mai tarziu, de pe laptopul meu, ca ma dispera tastutura asta a lui frate-meu.
Va pup pe toate !
Androix spune:
Citesc si vad ca am picat ca nuca in perete
iar nu ma baga nimeni in zeama...
Andreea mama de Filip si Georgia
addinel spune:
buna dimineata
vad ca iar s-au iscat discutii pe plantatie. pacat, tocmai acum in prag de sarbatori. eu tocmai de-aia scriu atat de rar. probabil ca unele dintre voi inca isi mai amintesc de un conflict de inceput de odisee cand o replica de-a mea (ft pasnica si optimista in viziunea mea) a jignit pe cineva (am uitat pe cine, dar scuze si acum) si a iscat un val de "ocareli" la adresa mea. atunci mi-am zis ca poate nu sunt potrivita pentru un spatiu virtual si ca nu am sa mai scriu niciodata. aiurea, nu am putut! totusi desi citesc zilnic scriu rar si atunci fara sa ma implic in problemele altora, sa nu fiu iar interpretata gresit.
si pentru ca vin sarbatorile tin sa multumesc inca o data lui androix, eltekai, lui pepsi care mi-au fost de un real ajutor si datorita carora am reusit sa alaptez. multumesc fetelor 

sarbatori fericite tuturor mamicilor si taticilor si capsuneilor si capsunicilor de pe plantatie, sa dea DD ca linistea si bucuria sarbatorilor sa se "aseze" in casele si sufletele voastre!
pupici
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
andradap spune:
Androix, cum sa nu te bagam in seama.... makr mai avem si altceva de discutat...
Uite... eu am avut mari prob cu A cu constipatia...de fapt cine nu stie la cat m-am lamentat pe tema asta.... Ei bine 3 luni de zile a facut doar cu termemometru, supozitor etc.... (si cia da dependenta...pai sa-l vedeti de vreo 2 sapt ce face el la kk... de ti-e mai mare dragu'
). I-am introdus siropul de lACTULOZA (DUPHALAC) si tot la supozitor/termometru ajungea (ma rog in primele zile facea SPONTAn, dar dupa s-a obisnuit si cu asta!!!
) Nu mai spun de pere, struguri, prune, portocale, cereale cu porumb si chestii de genu'... copilul meu NU avea treaba... Acum vreo 2 sapt. am zis: HAI CA AM COPIL MARE si imi permit sa-i dau CEAI LAXATIV
Bineinteles ca m-am uiatt pe pliculetele de plante sa vad ce contine... Si anume: frunze de senna, scoarta de crusin, radacina de lemn dulce, fructe de marar, fructe de anason. Asdar NU are nimik NOCIV pt un copil de 7 luni.... Efectul??? Nu-ti spun ca deja am zis c-o iau razna... de unde copilul meu facea numai daca te rugai... acum face si de 2 ori pe zi (NU te gandi ca e diaree!!! Este d econsistenta normala si muuuult) si pateaza si cate 2 imbracaminti... Cred ca mi-au fost ascultate rugaciunile CU VARF si-NDESAT!!! Ceaiul de care vorbesc este la pliculete de la firma FARES si eu l-am cumparat din AUCHAN... TINEM PUMNII... desi acum nu stiu parca era mai putina rufarie de spalat inainte.... ![]()
Ella, si eu sunt mai mult decat CONVINSA ca Didi a vrut sa citeze!!! Sunt 100% sigura!
Si... fetelor.... KAY, ALYNA24, PEPSI.... suntem oameni mari sau nu???? Hai sa ne comportam ca niste pers mature... nu ceva de genu' luat jucariile si plecat!!! Ca daca voi faceti asa... eu cea ami necoapta la cap si mai neinteleapta de ce nu as proceda la fel? Sau alte fete??? Sa ramana forumul asta pustiu..... acum de sarbatori??? Ntz ntz ntz... Nu-i frumos!!! Asa ca veniti inapoi la raport!!!
Andrada de
ANTONIO (12 Mai 2007)
Madi spune:
quote:
Originally posted by Gravidutaquote:
Originally posted by Madi
Nu mi-a spus dupa ce varsta pot sa ii dau, dar din ce am citit si eu, cred ca dupa 1 an. In privinta iaurturilor mi-a recomandat Brenac, Milli sau Zuzu.
Din cate am citit si eu, intr-adevar banana este considerata potential alergen, mai ales in alergii incrucisate (parca banana e cu latexul), dar mai mult la copii cu alte alergii sau care provin din parinti alergici. Daca nu e cazul, se poate da si mai devereme.
Madi, am o rugaminte: intrucat pe subiectul asta intram doar noi, mamicile de capsunei, poti copia postarea cu ce ti-a spus Gina Palicari si la subiectul cu Diversificarea (e in semnatura mea) sau, daca ti-e mai usor, il pot posta eu? Acolo mai intra si alte mamici si informatiile mi se par foarte utile.
Acum, o alta intrebare: cat de facil ai ajuns la Gina Palicari? Adica ai avut programare si, daca da, cand ai facut-o? Si eu imi propun de mult timp sa ajung la ea, pentru o discutie, dar acum chiar am de gand sa fac asta.Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Graviduta sigur, incerc sa copiez sfaturile la subiectul cu Diversificarea, sau daca nu te deranjeaza si ai mai mult timp (eu azi am de umblat) poti sa il copiezi tu, te rog, pe mine nu ma deranjeaza.
La Gina Palicari am ajuns foarte usor. Am sunat saptamana trecuta la sfarsit, parca joi sau vineri, si mi-a spus ca este miercurea si joia la Batistei de la 2-5. Mi-am facut programare atunci.
Din ce mi-a spus dansa, si dr. Rodica Nanu, cu care am vazut ca scrie mereu cartile, are aceleasi concepte in ce priveste cresterea copiilor. Mie mi-a spus ca daca nu voi da vreaodata de ea, sa apelez cu incredere la Dr. Nanu, ca imi va spune ce mi-ar spune si ea.
A! si am uitat sa va spun ca mi-a recomandat gimnastica si masaj zilnic.
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
doxinu spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri voi incerca cu suculet de para si multumesc pentru link a fost de mare ajutor.Acum de dimineata victorieeeeeeeeeeeee a facut singurel putin!Tot e ceva decat nimic.
Multumesc mult fetele!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
lilly love spune:
fetili dragili,
Hai ca va mai scriu o data, chiar daca asta inseamna ca, in timpul in care bble meu in sfarsit doarme!, voi ramane cu vase nespalate, eu fara dus, casa vraiste, legumele de piure pt Cristian nefacute, portia de tihna neluata...
Kay, mesajul meu in contextul respectiv, era pacifist si pozitiv, suna asa, rupt, repet, din context:
” Fiecare medic tine la parerea lui.Punct.
Asa si in viata de pe forum; in plus insa, aici exista o doza mare de dezinteres, data de experienta nefericita sau trista sau dimpotriva, minunata si exemplara a fiecareia dintre noi: Sonia cu inimioara ei si problemele specifice –are o mama asa de hotarata, pe care probabil doar muntii o pot misca din loc in deciziile ei”.
Experienta ta, kay, o consider trista, dar si exemplara si minunata in acelasi timp. Doar o femeie care a trecut sau trece printr-o asemenea drama [lupta pentru viata copilului ei] poate intelege cu adevarat dimensiunea a ceea ce ti se intampla. Restul, noi cele fericite care ne putem tine copilasii sanatosi in brate, putem doar sa empatizam cu suferinta voastra, sa ne bucuram pentru progresele micutei tale luptatoare. Dezinteresul la care faceam referire consta in doza pe care noi, cele care scriem si ne rupem din timpul pretios pe care-l rapim familiilor noastre, o oferim prietenelor de pe forum. Adica nu petrecem timp cu propriii copii, ci cu ai celor de aici. Mi se pare un dezinteres constructiv, benefic, pentru ca putem oferi ajutor, confort, sfat, informatie, prietenie, suport.Punct.
Plantatie, desi vad ca se denatureaza sensul si incepe sa se foloseasca peiorativ, in zeflemea, este un cuvant reusit mi se pare mie; pe plantatie sadesti mladite care prind viata pentru ca traiesc intr-un spatiu prietenos, benefic pentru a creste, sunt udate si atent ingrijite.
Mie-mi place cuvantul plantatie pentru noi. Cred ca se potriveste, e doar o figura de stil, naiva dar frumoasa. Pentru o lume virtuala.
Alyna, probabil nu stii ce sa mai crezi! Probabil esti suparata [sigur!?], ai deschis fara sa vrei acest lung sir, parca nu se mai termina?!, de discutii, parca prea virulente. Nu fac apel la spiritul de sarbatori, fac apel doar la capacitatea noastra, fiind femei educate, destepte, frumoase, mamici implinite, sa incercam sa intelegem si ce se intampla de partea cealalta a ‘baricadei’; iarasi e vorba de empatie. Nici eu nu suport suferinta acestor animale in numele unei imbecile traditii de ignat; n-am s-o inteleg niciodata si sper sa piara odata pentru totdeauna. Dar, atata vreme cat sarmalutele si carnaciorii si friptura “sanatoasa” la gratar imi satura poftele de carne,atata vreme cat pantofii mei sunt de piele si geanta si manusile la fel, iar geaca de piele imi troneaza falnic in garderoba, nu am dreptul sa detest virulent faptele celor care iau asta ca fiind o portie normala de ...viata.
Normal, pentru unii, insemna hidos si detestabil pentru altii.
Dar nu am voie sa judec asa.
Stop violentei spun si eu, sa ucidem animalele intr-un mod cat mai putin dureros, cat mai ...’uman’...ce trist, nu? Trebuie sa traim? Trebuie, bineinteles. Copiii nostri trebuie sa manace proteine?Trebuie, desigur...Si atunci? Cum sa facem sa fie..bine? Bine, pentru noi, categoric...doar nu pentru animale; noi avem constiinta ele au instinctul. Ce soarta figuranta....
Cate nopti si zile am plans si eu, cand, dupa ce vedeam sau auzeam de orori si cruzimi impotriva fiintelor necuvantatoare , nu mai puteam manca, ma apucau teribile accese de disperare si uram pantofii, cizmele, bucatica de “ficatel bun si de la tara” din farfuria cu supa sau”micii fragezi”...imaginile din abatoarele de vite ma bantuie si acum, mormanele de porci morti de infometare din Romania de acum cativa ani, custile cu caini din pietele din China, bancurile de balene ucise primitv de o localitate intreaga cu copiii si femeile in frunte, cu ciomegele, in Scotia, de soarta ogarilor “necompetitivi” din Spania, de pisicile si cateii nedoriti din Florida, de calutii cu carnea crescuta peste hamul pe care stapanii cretini nu i-l scot pentru ca nu le pasa....offf, ar insemna sa ma sufoc de durerea lor, dar, aleg sa traiesc...incercand asa cum traiesc acum. Sa mai scriu si cum se obtine blanita astrahan, aceea fina si dulce la atingere? In Siberia, oitele gravide, cand stau sa fete, sunt agatate de picioare , li se cresteaza burtile, mielutii sunt aruncati intr-un morman unde incepe operatiunea de desfacere a pielii, iar oitele muribunde sunt aruncate intr-un alt morman, unde raman pana mor. Sa mai scriu ca totul se petrece pe viu? Si sa nu-i cred pe bietii activisti disperati care defileaza in pielea goala pe la marile case de moda, doar, doar...reusesc sa induplece un creier de om? sau de maimutele carora li se cresteaza craniul pentru ca un bogat al lumii sa-i deguste cu fin talent..creierul proaspat? Credeti ca sunt eu sadica? sau lumea in care traim e asa?
Puneam la un moment dat o intrebare” Merita lumea asta copilul meu?' Nu mi-a raspuns nimeni; poate doar nu s-a inteles ce am vrut de fapt sa intreb.
Sper ca da, desi ...o luam razna, din toate punctele de vedere
Rolul meu, ca mamica a lui, este sa-l fac sa inteleaga ca nu trebuie sa provoace suferinta fizica nici unei fiinte necuvantatoare, atata vreme cat nu e vorba de pozitii extreme: instinctul de supravietuire sau cel de aparare. Iar daca o va face din joaca, atunci va primi niste scatoalce si reeducare intensiva! Dar nu va fi asa, sunt convinsa, copilul meu va iubi animalele pentru ca si eu le iubesc, mult
Alyna nu a vrut asta, dar noi nu intelegem si mergem mai departe fara sa incercam macar sa intelegem. Te rog Alyna, nu te supara, nu ai nici o vina! Din punctul meu de vedere, a fost doar o poza nenorocita.
Ella, si eu sunt convinsa ca Didi a vrut doar sa citeze, atat. Chiar mi s-a parut amuzant contextul, parea un fel de mamica dadacitoare care-si dojeneste puii sa nu se mai ciondanesca. N-am sesizat rautatea mesajului, sau ironia. Personal, prefer ‘plantatia’ ‘casniciei fara obligatii’! Fara nici o legatura cu tine - nici macar ca generatoare a acestui termen, pur si simplu doar comparam sentimentele care-mi reies din cei doi termeni. O casnicie fara obligatie suna sec, plantatia e plina de viata si emotie.
Androix, cand ma gandesc la tine, stii ce vad? mamica si doi piticuti obositi care dorm dusi cand tati vine de la serviciu si-i filmeaza amuzat...mie mi-a fost drag de tine si mi-as dori sa ne mai scrii. Cand ai incetat sa mai fii asa activa aici am banuit, doar, ca e greu cu 2 copilasi asa mititei, in nici un caz altceva.
Cam atat, doar ganduri bune am pentru voi, si nu uitati! Copiii nostri trebuie sa inteleaga ce e iubirea fata de aproapele, cuvantator sau ne.
Va pup si va imbratisez
Andreea + baby boy Cristian [28.06.2007]
My baby
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL