LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)
Raspunsuri - Pagina 16
silvi_2005 spune:
Saluatre si de la noi!
Sincer de data asta chiar nu gasesc ca este polemica sau cearta,pur si simplu Ioana a spus ce crede la fel ca si celelalte mamici si daca apreciez ceva pe lumea asta mai mult decat orice e sinceritatea pentru ca pentru mine una e cel mai important lucru, e ceea ce ne arata ca omul respectiv are tarie de caracter stie sa isi sustina parerea chiar daca nu coincide cu a majoritatii si gasesc asta minunat. Atunci cand si coincide cu educatie si bun simt asa cum a fost cazul fetelor, jos palaria parerea mea; pentru ca e la fel de important sa stii si sa poti sa spui frumos ce ai de spus fara sa tipi si sa jignesti si din pacate din ce in ce mai putini oameni stiu asta. Fetelor, eu una va dau o
si un pupic.
Nu cred ca trebuie sa ne deranjeze faptul ca sunt si contradictii pentru ca nu au cum sa nu fie deoarece am nascut toate copilasi diferiti, in zile diferite, ii crestem diferit dar fiecare spera acolo in inimioara ei ca face ce e mai bine.
Personal cred ca Monica nu a vrut intentionat sa supere si sa raneasca pe nimeni, atunci cand am gasit ca greseste cu ceva i-am spus-o si eu, gen remarcaca unele mamici o sa astepte si pana la trei ani sa le vorbeasca puiutii
si cred ca e o persoana care stie sa recunoasca atunci cad greseste pentru ca sincer nu cred ca are cineva cum sa sustina ca nu o face vreodata.
Cu siguranta ca poate a deranjat pentru ca sunt persoane care poate ar avea nevoie sa afle mai multe cum sa ii faca si pe copilasii lor sa vb decat sa citeasca toata ziua ca cineva a a mai spus si aia si aia si a mai facut nu stiu ce.
Personal cred ca apartenenta noastra la DC si in special la acest forum se manifesta exact cum suntem fiecare dintre noi in in raport cu un prieten, unii vb cu el toata ziua, simt nevoia sa povesteasca tot ce au facut,mancat si cumparat altii intra doar atunci cand au nevoie de ceva, altii cand isi amintesc ca mai exista si altii cand au o clipa de ragaz si isi fac timp sa vb cu un prieten drag, fiecare ne ragasim undeva. Mie nu mi-a placut nicodata dependenta de cineva si de ceva asa ca m-am bucurat si de pauzele de forum si am luat discret o pauza cand nu m-am regasit in admosfera sau am simtit ca in loc sa stau cu fiul meu intru sa vad ce s-a mai postat
.
Cu siguranta ca sunt persoane care nu au fost si nu sunt de acord cu mine, ca ma simpatizeaza sau nu asta e de la sine inteles,nici presedintii de tari nu sunt iubiti de toata lumea,asa e normal sa fie.
Am incercat insa ca de fiecare data cand intru sa fiu sincera si dau un sfat bun daca pot si sa ajut daca imi sta in putinta si sa fiu modesta, cu asta nu am reusit intotdeauna pentru ca fiecaruia ii place sa isi laude puiutul
.
Chiar sunt curiaosa ce o sa spuna Moni in legatura cu asta sa vad care e parerea ei.
Repet parerea mea,poate ar fi mai util sa incercam sa vedem daca nu putem da un exemplu prin ceae ce facem noi dar imi pare sincer rau daca prin asta ranesc pe cineva direct sau indirect.
Pe mine m-a ajutat sa vad cum evolueaza fiecare copil si sa ma orientez, nu ma deranjeazaca Alain nu vb asa de mult ca si altii din contra incercsa ma ocup cat mai mult de el, am reinceput metoda Hanen,o sa ziceti ca am o fixatie dar sincer cred ca e f bine sa o aplicam, am sintetizat toate inf si daca vreti vi le trimit pe PM daca mi le cereti. Nu fac inca fractii si geometrie pentru ca nu cred ca e cazul la noi si oricum vreau sa guste din plin orice moment,orice clipa si nu ma grabesc sa trecem la o alta etapa, vreau sa fie iubit si fericit, asta e totce imi doresc.
Imi cer inca o data scuze daca am suparat pe cineva, nu am avut intentia. Personal o sa postez mai rar nu in semn de suparare dar trebuie sa fac cumparaturi, sa ma pregatesc de plecare si sa petrec cat de mult timp pot cu piticul meu,pupici la toata lumea.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Giova spune:
Silvi jos palaria, doamna pana in varful degetului mic
.
Bee idem si la noi cu Clau si cu mine.cine are o cariera stralucita si un viitor bun? Baiatul din sotul meu, ca doar nu eu...care excelam in toate cand eram pitica.
si asta si din cauza...ca noi, femeile, de cele mai multe ori, ne sacrificam in favoarea familiei.
au fost nasii, i-au adus o pmega parcare lui Marco, pe 6 nivele
. pe care, cred ca o s-o strice in curand.
e asa de incantat de ea, caci numai acolo sta si se joaca cu masinutele.
Eu vroiam aia ca a lui Silvia, caci e mai simpluta pt. el, dar asta e. Oricum trebuie sa-i spun verisoarei mele sa-i cumpere altceva, ca asta a picat.
Robert e un dulce, a
putin ca s-a speriat de lift, dar pana la urma s-a ambientat asa de bine, incat a plans cand au plecat. nu s-au jucat unul cu altul, doar cand Robert ii lua cate o jucaria, marco ii arata cine e seful
. i-o lua urgent si zicea:mea, mea. de imi era si rusine.
merg sa-mi imbrac plodul proaspat imbaiat.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
maraki spune:
Hello,
In seara asta m-a intrebat socrosenia de un bibelou pt. sarbatori care-l primisem de la ea! Era nasol, in forma de inger, ieftinaciune la 50 ctc. I-am zis ca l.am aruncat demult
si se innrosise toata la fatza
ca vezi Doamne, nu se arunca darurile ![]()
Giova pai e super garajul, o sa se joace Marcolino
Ce spui sa cumpere in loc de garaj? La ce te.ai gandit?
Merg sa-i fac baie lui Angelo, revin dupa ce-l pun la somn.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Giova spune:
Maraki eu nu stiam ca-i cumpara garaj si ii zisesem verisoarei mele sa-i ia. acum trebuie sa vorbesc cu ea sa-i zic sa vada de altceva...nu stiu ce. probabil ceva casute/masinute/omuleti de la Lego, ca noi avem doar cuburi.
Cum ai putut sa-i spui socroseniei ca l-ai aruncat? nu esti normala....
.
maine e serbarea!!!! pelerina nu e gata, astept sa adoarma Marco sa o pot termina.
sper sa nu ninga la noapte, caci am treaba multa maine si e naspa fara masina.
Bee poate se topeste zapada, sau e curatata de pe strazi.
ieri am luat salau de la metro si azi cand sa-l fac putea de-a dreptul
. am luat peste stricat. si nu sunt prima care a patit-o, s-au mai plans si alti prieteni.
ce sa mai zic de laptele Dorna care e la ei 4,5 lei si in Real la 3, 6. o mare diferenta.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
LunaNoua spune:
Seara buna
Ma intreb acum daca exista vre-o solutie in rezolvarea acestei probleme. Fetele care se simt nasol sa auda de progresele altor copii ar prefera sa nu se mai vorbeasca despre ei, dar atunci, ce sa se mai vorbeasca? Ce sa mai povesteasca Moni aici? De italieni si negrii ? Poi nu e subiect de spiridusi de ianuarie-februarie? Nu despre copii ar trebui sa se vorbeasca ? Ce e de facut ? deschidem un nou subiect: Spiridusi care vorbesc si spiridusi care nu vorbesc?
Moni sau Ingrid sau nu stiu, sigur mai sunt si alte mamici de copii vorbitori, ele ce sa mai povesteasca, daca pe unele le lezeaza povestile lor ?
Daca nu mai sunt povesti despre copii, ce rost mai are subiectul? Si de ce nu sunt povesti si despre copii care nu vorbesc? despre ei chiar nu merita povestit ? Sigur fac o gramada de nazdravanii si isi arata inteligenta intr-un fel sau altul.
Comparatie ? Care mamica nu s-a uitat la vre-un copil de aceeasi varsta cu al ei si nu a inceput sa masoare: e mai mare, e mai slab, e mai cuminte, e mai blond, e mai nu stiu cum ???? Problema e ca ne comparam copii, si daca nu ne place rezultatul top sarim in aparare. Si de cele mai multe ori, nici nu exista agresiunea !!!
In concluzie, mie imi face FOARTE MARE PLACERE sa citesc sau sa vizionez filmulete cu spiridusi care fac de toate, orice ar face ei, si cu cat mai laudati copiii, cu atat mai frumos subiectul de citit. Un pupic mare pentru Moni si altul pentru Ingrid, si va rog .. nu va opriti din povestit.

http://community.webshots.com/user/torturi
LunaNoua spune:
Silvi,
daca ai undeva scris, ma intereseaza si pe mine metoda H... Imi trimiti si mie, pls.
http://community.webshots.com/user/torturi
asteryaro spune:
Buna seara, fetelor.
Silvi, nu stiu daca te-ai gandit si la mine, dar eu vreau pe PM sintetizarea metodei Hannen, eventual daca poti veni cu ceva sfaturi in plus, cat de multe, multumesc mult.
Nu va mai contrati si incurcati in explicatii.
Habar n-aveti (si nici nu doresc nimanui) cum e sa stai cu 10 kile de morcovi, frunzele nu se mai vad de muuuuuuult, pititi... undeva. Sa-ti tremure chilotii: o fi sau n-o fi autist? o fi sau n-o fi retardat?
Faceti exact ce simtiti voi ca trebuie pt. puiul/puii vostru/vostri.
Stiu, si mie mi-a picat putin greu afirmatia ca "baietii sunt mai lenesi", este o chestie din batrani, veche si perimata, uneori se mai verifica treaba, alteori nu, dar nu este regula. Ma rog, eu aveam si un oarece alt motiv sa ma simt nasol la afirmatia aia, dar consider ca Moni n-a facut-o cu rautate. Care era castigul??
In fine..., Razvan avanseaza, cu pasi mici-mici, dar o face. Merge de mana mea din casa si pana la masina, dimineata, pt. cresa. Este mai cooperant, parca. Contactul vizual devine mai lung ca durata, asta-i foarte important. Asta cat a fost plecat tati plecat, 10 zile (treaba cu mersul de mana). Foarte adevarat ca si eu MI-AM SCHIMBAT atitudinea, si cred in mod cert ca si asta influenteaza, in bine.
Eu va citesc zilnic, va iubesc pe toate, si nu mi-e dor de Bianca sincer
.
Sa nu uitati nici un moment ca am crescut impreuna de 2 ani si 9 luni (aproape) si asta ne obliga sa fim unite, sincere, oneste si cu mult bun simt, chiar daca suntem diferite.
Va avea si Razvan serbare, o sa filmez, nu stiu ce inseamna serbare la ei, o sa aflu.
La grupa mica de la cresa (cel puitn asa+i aici), nu exista educatoare, ci 2 asistente medicale, fiecare are cate o infirmiera + o femeie de serviciu. Cred ca nici la grupa "mare" (cresa are 2 grupe). Ca activitati invata: sa pape singurei, sa bea apa din canita, olita (fii-miu nu serveste inca, el sade pe canapea cu d-na Cici - directoarea si o mangaie pe bratari, si pe margele, uneori
), copiii se joaca impreuna, mai canta, danseaza, desene la 11,00 etc.
Cred ca in privinta copilasului meu, cea mai buna alegere am facut-o cu cresa, in cadrul terapiei.
Anasebe, merci pt. sutul in fund, mi-a prins tare bine!
Va pup pe toate, si fiti mame bune in continuare, fiecare asa cum crede. Oricum, sita s-a cernut, am ramas o trupa frumoasa, si normal ca ne mai si contrazicem, nah!
Muah!!!
http://www.elfyourself.com/?id=1331694396
Cristina, mami de
Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
Ingrid S spune:
Silvi, mi-a placut postarea ta, dar doar din punctul de vedere al sinceritatii. Nu trebuie uitat ca sinceritatea doare de multe ori, daca bine imi amintesc eu, Bianca a iesit de pe forum din cauza ca era prea sincera si prea dura in afirmatii.
Da-mi voie sa-ti spun ca postarea Ioanei, este in primul rand jignitoare si a facut asta cu buna-stiinta, deaoarece, in cazul unui mesaj lung, ai de regula timp sa-ti filtrezi propriile cuvinte. N-a jignit-o doar pe Moni, m-a jignit pe mine, pe Irinel, culmea, pe Anasol, si pe alti parinti ai caror copii vorbesc "ca o moara stricata". Atata vreme cat si tu te ocupi cu precadere de Alain si citesti si studiezi diferite metode sa-l faci sa vorbeasca sau sa interactioneze cu tine, imi pare rau sa ti-o zic, dar esti in postura noastra, a "mamelor exagerate". A, ca nu-ti inveti copilul alfabetul, e altceva.
Dar as avea o sugestie pt Ioana, si pentru alte mamici ce se simt atacate de discutiile noastre in care dorim doar sa ii invatam ceva pe copiii nostri, nu sa-i lasam cu ochii in tv sau sa se joace singuri cu masini sau papusi, si anume, sa-i scoata domnule legourile sau cuburile sau jocurile logice gen puzzle, pt ca "oricum nu inteleg sau sunt prea mici". Sa nu uitam iarasi, ca pe lego sau puzzle scrie de multe ori 3 ani, asa ca sunt inutile zic eu, la varsta lor.
Eu consider, fara a indulci cumva postarea, asta pt ca s-a facut asa un puternic apel la sinceritate, ca sunt copii ce trebuie tratati diferit, in functie de preocuparile lor, dar sunt egali ca inteligenta si dezvoltare psihica si fizica si aici ma refer la baieti cu precadere. Sunt unii care nu vb decat 3 cuvinte sau 4, dar inteligenta lor e in plina dezvoltare. Daca nu turuie toata ziua, mamele ii lasa in pace, e atitudinea ca oricum vor avea timp sa invete si ele prefera sa faca altceva, ascunzandu-se in spatele expresiei: nu stie, e prea mic.
In intentia mea nu era sa blamez mamele de baieti de pe forum, dar chiar nu suport sa mi se arunce mie sau altei fete in carca ideea de "mama exagerata". Si da, baietii sunt putin diferiti de fete, ei sunt capabili sa construiasca un lego sau sa faca un puzzle mai repede, datorita faptului ca au logica si ceea ce o fata de multe ori o ia prin intuitie, ei o rezolva altfel. Deci se poate.
Oportunitatea de a-i invata mai multe este la latitudinea fiecarui parinte.
Maraki, daca vb de intoarcerea Biancai, de ce n-am vorbi si de Nico? Ea a fost de mult mai mult timp impreuna cu noi, nu?
Am plecat la culcare, o noapte buna sa aveti!
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
T_Ioana spune:
Ingrid, regret ca parerea ta e ca am incercat sa jignesc in mod intentionat. Eu pot sa spun cu mana pe inima ca nu asta am dorit dar tu crezi ce vrei. Ai vazut ca am pus dupa expresia cu "moara stricata" un zambet mare dar probabil nu a fost suficient. Nu am chef sa ma disculp dar am specificat foarte clar ca ma simta "atinsa" (sa zicem) de mesajele Monicai......si stiu eu de ce spun asta, asa ca nu e cazul sa sari 3 m in sus, sincer! Imi vine greu sa cred ca Irinel sau Anasol s-au simtit lezate de mesajul meu. Eu zic ca a fost suficient de clar si deschis, fara "intepaturi" dar daca tu asta vrei sa gasesti n-ai decat!
Ar insemna sa fiu absurda sa sustin ca ma deranjeaza faptul ca unii copii fac progrese si altii nu, la vorbit, jocuri, indemanare etc. Am spus si repet, nu consider ca acesti copii sunt mai destepti decat al meu ci doar mai cooperanti. Atat! Si da-mi voie sa-ti spun ca nu prea ai cum sa stii cu siguranta in ce mod se ocupa mamicile de copilasi, poti doar sa tragi niste concluzii in urma unor postari iar aceste concluzii sa nu fie conforme cu realitatea.
As mai avea multe de spus dar din pacate intotdeauna se inteleg multe lucruri pe dos asa ca inchei aici "polemica"
.
Imi cer scuze fata de mamicile care s-au simtit lezate de mesajul meu anterior si le ofer o
sperand ca vor trece peste iar celor care au inteles exact ce am vrut sa spun un
mare!!!
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2
"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"
Giova spune:
am terminat pelerina, a iesit super(asta daca intereseaza pe cineva).
Cristina ma bucur ca aveti si voi serbare, sper sa fie una reusita. ma bucur sincer pt. progresele lui Razvanel.
noapte buna.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)