LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)
Raspunsuri - Pagina 15
T_Ioana spune:
Ziua buna!
Am reusit sa ajung la zi cu cititul......polemici, polemici!
Sa fiu sincera eu de f multe ori ma simt aiurea rau cand citesc unele postari ale Monicai. Nu consider ca Diana e mai inteligenta decat Razvan dar e clar ca e mai interesata si mai sociabila. De asta a acumulat atat de multe cunostinte. De ce ma simt aiurea: parca pe undeva, in postarile Monicai, descifrez o nota de "A mea poate, vrea si face mult mai multe decat altii!". Poate sunt paranoica dar eu impresia asta o am, ca in cele mai indrecte moduri cu putinta Moni incearca sa sublinieze foarte clar lucrul asta!(Sper sa nu se supere Moni si sa inceapa iar discutii, luat jucariile si plecat sau mai stiu eu ce.....asta simt eu!!)
Asa cum s-a mai spus fiecare isi educa si se ocupa de copilul lui cum stie mai bine, doar ca nu fiecare copil raspunde la fel la stimuli. Cred ca la asta se reduce pana la urma totul, la cum coopereaza copilul!!!! Si eu sunt amatoare de jocuri cu piciul, am gasit un site www.l umeapiticilor.ro (scoateti voi spatiul aferent) de unde ii aduc -cand apuc la birou- tot felul de planse pt colorat, desene cu personajele favorite etc (acasa nu am imprimanta). Ii plac, dar e mai inebunit sa-mi puna mie creioanele in mana si sa colorez in timp ce el se uita la ce fac, cand il las sa manance singur imi ia mana si-mi da lingura sa-l hranesc eu, daca vrea ceva ma trage de mana pana la obiectul respectiv si se miauna pana-l primeste (desi ma chinui sa-l fac sa zica ce vrea si il las de multe ori si cate 5 minute sa bazaie da-de-a zice macar "da!""ada!" sau ceva de genul.......)
A invatat extrem de repede sa faca puzzle-ul cu animale si puzzle-ul cu cifrele de la ceas, si a invatat SINGUR(nu a acceptat nici un fel de autor)! Efectiv a inceput sa se joace cu ele si cand a stiut sa le faca a venit cu toate, se catara in brate la mine sau la Cristi si ne arata si noua. La sfarsit se aplauda si musai sa-l aplaudam si noi; dar daca incercam sa ne bagam de la inceput in jocul lui renunta si pleaca la altceva. Este extrem de independent, nu cere ajutorul decat dupa ce epuizeaza toate variantele de a obtine singur ceva, se joaca cu orele cu tot ce se invarte(roti, titirezi,globuri, bile, etc) dar destul de rar iti da voie sa intervi in jocul lui!
Cu vorbitul stam f prost, in sensul ca dupa noi nu repeta nimik in schimb spune o multime de cuvinte de la BE si deja anticipeaza imaginile (de ex aplauda inainte de a aparea imaginea cu un copil aplaudand sau spune "tuu" inainte sa apara cifra 2 etc) Eu sunt fericita vazand ca se dezvolta frumos, papa bine, doarme bine si in general pare un copil extrem de vesel si fericit. Si undeva in sinea mea sunt convinsa ca peste cativa ani nu se va mai vedea diferenta si ca e posibil ca un copil care la 2 ani nu vorbeste nimik si nu se joaca cu alti copii sa fie mult mai inteligent ca un copil care la doi ani facea o gramada de lucruri potrivite mai degraba pt 4 ani sau vorbea ca o moara stricata
.
Mi-as dori ca aceasta postare sa fie luata ca o simpla parere, sa nu se supere nimeni pe mine si sa nu interpreteze gresit lucrurile. Nu vreau sa necajesc/jignesc/supar pe nimeni si sper ca nu se vor gasi "intepaturi" sau "atacuri" in mesajul meu.
Va doresc o duminica minunata si timp de calitate alaturi de spiridusi!
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2
"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"
Giova spune:

Ioana te inteleg perfect, poate de asta a sarit si Cosmi si eu. Sincer si pe mine ma deranjeaza unele postari ale lui Moni, mai ales cand zice ca baietii sunt mai inapoiati, mai lenesi, etc. Stiu ca si Irina a sarit de cele mai multe ori. Nu cred ca esti paranoia, si eu simt in unele postari acelasi mesaj...sau poate suntem amandoua paranoia
.
Anasebe hai ma nu-l pune pe Tibi in cealalata extrema. el nu vorbeste, dar deseneaza frumos.
Maraki felicitari pt. telefon.de unde l-ai castigat? nu e pacaleala?
Ingrid ma bucur ca e ok Diana. si nu inteleg de ce nu mai poti scrie despre Diana. cum i-am zis si Monicai nu ma deranjeaza, pe mine.
Irina perfect de acord si cu tine, nici eu nu vreau sa-i bag o groaza de cunostinte inutile in cap. doar ce vrea el si cand vrea.
Cel mai important e ca sunt sanatosi, cum au zis si alte mamici, si mai putin ca vorbesc sau nu, ca deseneaza sau nu, ca spun poezi sau nu. la 5 ani toti fac acelasi lucru: vorbesc, deseneaza, recita, etc.
noi azi am umblat prin oras, pe acasa si acum asteptam musafiri: nasii lui marco cu Robert. sper sa nu planga si sa se acomodeze, ca sa vina mai des la noi.
pe mai tarziu.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Ana_m spune:
Hm .... mesaje subliminale...mda
Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m
Ana_m spune:
Aici atmosfera ¨¨¨normala¨¨¨ , ca de obicei periodic , nu ? Linistea nu-i de noi , nu domnule , nu
. De ce , cand se poate sa ne contrazicem
. Oare chiar nu-si poate fiecare tine parerea ca de facut oricum fiecare facem cum credem ca e mai bine ?
Giova , acum sincer unde sau cand a scris Moni ca baietii sunt lenesi ? Chiar sunt curioasa . Promit sa nu mai scot un cuvant daca m-am inselat .
Giova spune:
Ana a precizat de cateva ori ca baietii sunt mai inapoiati decat fetitele. daca nu crezi, pot sa zica restul...poate tot mame de baieti, caci cu siguranta ele au retinut.
si chiar nu e cearta aici, fiecare isi spune parerea, cred ca avem dreptul pe un formu public.
Nu stiu de ce...dar eu am avut o groaza de copii, si am cunoscut multi. chiar nu mi s-a parut ca e unul mai inteligent decat celalalt.
Fiecare exceleaza in ceva, e normal, ca doar au parinti diferiti si au crescut in medii diferite( am preluat de la Anasebe).
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
anymony spune:
Sal si de la noi,..o sa citesc si eu sa vaz de unde polemici...
Noi am reusit aseara sa mergem in carrefour pt cadouri si azi in Metro..cu toata zapada de afara.
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
maraki spune:
A scris ca sant mai inapoiati baietii, mai demult! Sant de aceeasi parere cu o mica diferenta: sant inapoiati in privinta varstei cand incep viata sexuala ![]()
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Bee spune:
Buna fetele.
LA noi e zapada? Sa ma bucur, sa nu ma bucur? Ma cam incurca, fiindca mi-e frica sa conduc pe zapada si am multe drumuri de facut!
Am vazut poze de la ziua lui Mario (si filmulete). Super spiridusii! Unul mai minunat decat altul. Uau, am ramas impresionata de ce zicea Irina, ca Ioana papa elegant!
March, tu de ce n-o lauzi pe asta mica? Sa luam si noi exemplu. A mea nu mananca! NU ca nu mananca singura. Ash lasa-o sa manance cum vrea ea, numai sa vad ca intra ceva in stomacel. Dar stiu eu ca asa e ea. Are perioade si perioade.
Cat despre baieti lenesi si inapoiati, aici chiar trebuie spus ceva. Sunt sigura, ca subtextul vorbelor de genul asta suna cam asa" NU va faceti griji ca ai vostri nu fac cutare sau cutare. O sa faca mai tarziu, ca asa sunt multi baieti". Pai barbatu-meu de "inapoiat si lenesh" a vorbit la 3 ani, de credeau ai lui ca e mut. SI eu vorbeam perfect la un an jumate (i-am spus mamei mele ca nu o cred, mai ales ca nu are probe, dar sustine sus si tare ca la un an jumate vorbeam cu propozitii). SI acum? Inteligenti suntem amandoi, doar ca el e mai realizat si mai orientat profesional.
Eu de la a mea faptura mica, vreau sa fie fericita si sa se simta iubita. Asta e cel mai important. Si apoi vreau sa-i cultiv orice urma de talent artistic (chiar daca o sa-l vad ca e mic si subdezvoltat- talentul), doar in limitele in care asta i-ar face placere. Sport vreau sa faca. SI cu restul.......cum o sa vrea si cum o vor duce puterile. Azi am facut curat intre jucariile ei. Si am constatat asa: muuulte plusuri, muuulti copiii (jucarii mici de cauciuc), o orga mica, multe carti de povesti, iar din seria jocurilor oarecum logice: 2 seturi de cuburi, 1 bat cu cercuri colorate, o piramida cu castronase colorate de diverse marimi si un puzzele de lemn. Cam slabut. Si ea freaca copiii aia de ma ameteste. Asta-i place.
ca ma cheama bebele mic
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
Ana_m spune:
![]()
Prefer sa nu imi zic parerea , de data asta .
marchplayer spune:
monicooooo
, aia-i prunaaaa nu cioco!!!!!
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete