Strumfi de iulie-august 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 18
Vivela spune:
cris_m, si David are 2-5 scaune pe zi (de regula, 3), dar asa a fost de la nastere. Si consistenta e cea descrisa de tine si pediatra noastra a zis ca e ideal asa. Pe mine nu ma dispera, am devenit experta in schimbat scutece, in 2 timpi si 3 miscari, ca nici nu stie copilul ce i se intampla
.
Gabi, mamica fericita de Davidel scumpel
Asa crestem noi
liadorian spune:
Buna dimineata si multumim de cafea! Noi ca de obicei cu somnul, nici nu mai vreau sa reiau subiectul. Nu trezirile ma deranjeaza cel mai tare, ci presiunea celor din jur care nu mai pot de grija mea - ca sigur fata trebuie diversificata, ca de aia se trezeste asa de des (pai in cazul asta incepeam si eu marul cu biscuite la 2 luni, ca de la 2 luni a inceput distractia de noapte
), ca sigur laptele meu nu-i ajunge/nu e bun etc.
Azi-noapte pe la 1, cand s-a trezit iarasi Miru, si-a adus D. aminte ca el e sefu' la noi in casa si mi-a dat termen pana azi la amiaza sa trec copila pe formula, ca el nu mai suporta sa se trezeasca o data pe noapte.
As mai pune vreo 30 de ciocane de astea in capul lui, dar va rog sa le subintelegeti... E el baiat bun, dar si cand scoate cate-o perla, ma lasa masca...
Eu chiar nu mai am chef sa dau explicatii nimanui de ce fac ce fac, asa incat de acum o sa mergem pe formula "e copilul meu si fac ce vreau". Cui nu-i convine, n-are decat sa procreeze si sa se joace cu propriul copil, na!
Gata, am spus tot ce-aveam pe suflet.
Eliza, am sa incerc de acum sa-i curat bine nasucul Mirunei inainte de culcare, poate o fi avand si ea ceva mucisori ascunsi. Nu strica sa incerc.
Ame, eu ii dau Mirunei un body cu maneca lunga si ceva deaupra - o salopeta, un costumas, ceva de genul asta. Caciulita in cap si apoi o bag cu totul intr-un fas dintr-o bucata, care se incheie cu fermoar de la picioruse pan' la gat. Cred ca stii despre ce-i vorba, nu stiu cum se cheama hainuta respectiva. Interiorul fasului e din polar si de obicei, cand o scot de Miruna de acolo, nu e transpirata dar e calduta bine.
Ce parere aveti?
Lia si
www.flickr.com/photos/15329177@N08/" target="_blank">Miruna Demetra
Amethyst spune:
Nonna, scuze, am gresit si o sa modific mesajul.
Liad, am priceput, mersi, cred ca se numeste combinezon sau cosmonaut, ceva de genul
Nu te supara pe sot, o fi si el mai obosit si ii merge gura fara sa gandeasca prea temeinic inainte
. Eu daca m-as trezi si acum din 2 in 2h as innebuni cu siguranta ca am nevoie de mai mult somn. Sotul inca face fata. Deci depinde de om.
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
monicabo spune:
Buna dimineata,
La fel o imbrac si eu pe Andreea cand iesim afara, peste body cu maneca lunga, un costumas, si o jachetica, ii pun un fas dintr-o bucata, in care ea sta bine, si este calduta cand o scot din el. Si pe cap, bineinteles o caciulita, si peste, gluga fasului.
Lia, nu mai fii trista
. Or sa treaca si trezirile astea de noapte... Nu renunta la laptele tau...eu am inteles ca nu exista lapte de mama bun sau prost, daca este, este si este bun. Daca este cazul, da-i o formula seara, inainte de culcare (eventual). Asta daca accepta biberon (banuiesc ca nu i-ai dat niciodata)...
Nma, merci pentru mesajul privat
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze
liadorian spune:
Cristina,
tie si lui Denis! Nu stiu daca duhul din lampa a mai ajuns pe la voi, ca a avut o gramada de treaba la mine!![]()
Cris_m, Miruna are zile cand face kk o singura data si destul de abundent, dar cam la fel cu l-ai descris tu, dar si zile cand schimb cate 5-6 scutece cu cate un pic de kk in ele.
Ce parere aveti?
Lia si
CarlaV spune:
Amethyst, asa e, am avut mare noroc cu Saby ca mi-a dormit bine, eu am tot zis ca n-am nici un merit in chestia asta, am facut doar ce-a zis doctorita si la noi a functionat, asta nu inseamna ca functioneaza la toti. Am copil bun, nici colici n-a avut prea mult, cred ca de maxim 5 ori.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
Vivela spune:
Ame, afara eu il imbrac in body cu maneca lunga, un pulovaras (ceva destul de subtire), ciorapei pantalon (da, am gasit asa mici si grosuti!), si combinezon, nu f gros nici ala, dar calduros. El pare sa se simta bine asa, se simte mai rau daca ii e cald, asa ca daca intru in magazin, tb sa stau f putin, ca altfel incepe sa se agite.
Lia
, imi pare rau ca treci prin presiunea asta. Nici nu stiu cum e mai bine, asa ca in cazul tau, sau sa-ti zica sotul "faci cum stii tu mai bine" (un fel de "habar n-am, descurca-te"). Dar de ce e convins sotul tau ca formula e solutia sa nu se mai trezeasca copila? Ce o sa faca daca o sa se trezeasca si atunci? (cred ca deja si-a format un reflex de trezire, stiu copii care s-au trezit muuult timp noaptea, macar si pt o gura de ceai, pt ca asa se obisnuisera).
Gabi, mamica fericita de Davidel scumpel
Asa crestem noi
liadorian spune:
Fetelor, incerc sa nu ma supar, dar se cam repeta figura asta de ceva vreme - nervii nocturni ai lui D. si deja m-am cam saturat sa-i menajez lui si somnul, si sensibilitatea. De ce i s-a pus pata pe formula, habar n-am. De fapt o banuiala as avea, dar e neintemeiata, deci nu se pune. Gabi, cred ca e exact asa cum spui tu - Miruna si-a format reflexul asta cu trezitul, fiindca alta explicatie chiar nu gasesc.
Ce parere aveti?
Lia si
monicabo spune:
Lia, avand in vedere ca alaptezi, de ce trebuie si sotul tau sa se trezeasca? Daca era pe formula, intelegeam, putea sa-i dea si el sa manance, dar asa? Oricum, tu ii dai sa manance si numai tu, in situatia actuala, sotul tau poate dormi linistit in continuare (chiar daca se trezeste cand plange fetita - asta banuiesc ca il deranjeaza)...
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze