Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (60)
Raspunsuri - Pagina 20
magdalena76 spune:
Eu cred ca Vladut mananca destul de bine dar dupa doctor un este suficient. Acum nu vreau sa-l inscriu la concursul de mister grasanul. Voi ce spuneti fetelor bb mananca mult?
La 5 dimineata tzitzi
La 9.30 un kefir de 150gr
La 14 tzitzi
La 18 legume, carnita pui blenduite aprox 150gr si o para blenduita aprox 100gr (para nu o mananca in fiecare zi si o mai alternez cu suc de portocale dar din suc bea vre-o 30-50 gr)
La 20 cereale cu lapte aprox 130 gr
La 22 tzitzi pana adoarme
Mai trebuie sa-i dau vitamine?
magdalena76 spune:
Am uitat sa va spun ca eu iau in continuare elevit si tardyferon fol, pana termin cu alaptatul.
Gata sper ca nu am mai uitat ceva ca am trimis o gramada de mesaje.
Imi cer scuze fetelor cu probleme mai grave ca ale noastre. Nu stiu ce sa va raspund. Sanatate bebeilor bolnaviori si rabdare mamicilor ingrijorate
Va pup si o zi buna
karla32 spune:
Ela, mie imi spusese dr pediatru ca apare dupa 15 decembrie vaccinul in farmacii. si ca trebuie sa il administreze el chiar daca se da pe cale bucala...inca nu m-am interesat.
magdalena76, eu zic sa fii atenta cu vitaminele la copil. e posibil sa ii dea metabolismul peste cap si sa nu se ingrase cand va fii mai mare (fratele meu este exemplul unui atare fapt!!! l-au indopat cu vitamine cand era mic si dupa 12 ani a luat-o razna cu greutatea rau...iar acum, e ditamai "namila"!).
Luca, dragostea mea
Luca luna VIII
tzuna spune:
Vaccinuri suplimentare - mi-s zis medicul Mariei de familie ca se fac dupa 1 an. Acum nu stiu cat e de adevarat ca eu nu prea mai am incredere in ea.
Lapte cu cereale seara- Maria mananca asa de la 6 luni (i-am pus si mai devreme dar numai cate 1 lingurita si nu bea decat jumatate deci era ca si cum nu ii puneam) si a avut si nopti in care a dormit si nopti in care nu a dormit deloc bine. Eu nu cred ca are legatura cu cerealele. Nu spun ca nu deranjeaza niciodata ce mananca dar nu cred ca ar plange atata noaptea de la mancarea d epeste zi atata timp cat ii dau cam acelasi lucru. Plus ca inainte sa inceapa perioada cu dintisorii ea dormea f bine noaptea (se trezea numai 1 data sa manance) apoi gata. I-au si iesit cate 2 dintisori o data, cei de sus au iesit toti 4 in decurs de 2 saptamani... Acum nu stiu ce sa zic... Daca ar fi un alt motiv pentru care plange mi-ar placea sa-l aflu ca ne-ar fi mai bine la amandoua.
Mancare terciuita_nici nu visez inca. Maria mananca mai totul cu biberonul. Sunt f stresata din cauza asta dar nu am ce face. Cu lingurita mai mult de 2-3 inghitituri nu vrea si pediatrul mi-a spus sa o las in pace ca altfel nu va mai vrea deloc. Acum sunt zile cand mananca mai bine dar nu sunt linistita pentru ca mananca cu biberonul si nu cu lingurita. Lingurita o acepta numai cand ii e pofta de ceva: ne vede pe noi mancand, eventual in vizita la prieteni si vrea si ea si atunci ii dau cu lingurita iaurt sau ce-i pot da ei din ce mancam noi si asa mananca vreo 40-50g. Mai pateste cineva asa? Banuiesc ca nu.. nu stiu nici de ce intreb. De aceea sper ca de sarbatori sa i se faca pofta vazandu-ne atatia la masa si sa manance mai mult cu lingurita. Voi face in asa fel incat sa mancam atunci cand ar tb sa pape si ea si sa am pregatit totul poate ajunge sa manance masa de pranz cu lingurita. Daca stiti ce as mai putea face astept SFATURI.
Alta intrebare- ce le dati puilor sa molfaie singuri in siguranta? Ca Maria din curiozitate ar incerca dar are 7 dinti si mi-e frica sa nu rupa bucati mari si sa se inece. I-am dat o data paine si a mancat putin fara sa pateasca nimic, apoi cred ca a rupt o bucatica mai mare si a vomitat tot. Ii mai dau banana dar la fel.. rupe bucati f mari i-ar dc i-o maruntesc eu e cah si nu mai vrea deloc.
magdalena76 spune:
Tzuna eu ii dau un colt de piine sa-l molfaie (dupa ce termina de mancat) asa de distractie. Daca rupe bucata mai mare al meu o cuipa cu mare sila. In schimb este disperat dupa firimituri, le vaneaza ca un uliu. Doctorul mi-a spus ca pot sa-i dau piine si bucati de morov fiert ca daca are 4 dinti inseamna ca stomacelul este pregatit de alimente mai mari si este formata nu stiu ce enzima.
Am incercat si eu cu banana (desi doctorul mi-a spus ca este contraindicata pana la un an ca poate produce alergii) si era cat pe ce sa vomite ca s-a innecat. Si mi-a fost frica si nu i-am mai dat.
Elena.2006 spune:
Neata stup!
La multi ani puiutilor care azi isi serbeaza inca o luna!
Cereale in biberonnu mai dam, dam decat laptic simplu.
Mancare neblenduitaeu am inceput sa ii dau de ceva vreme,ii place sa molfaie, sa rontaie..a primit cu bine,desi mai are momente cand isi face sila. Legumele si fructele le stivesc cu furculita iar carnita tocata cu cutitul marunt.
Eu ii dau sa molfaie biscuite facut de mine, o bucatica mica de portocala.
Despre rotavirus nu stiu mai nimic si nici doctora nu ne-a zis nimic...o sa intreb, ca nu e de gluma.
Multa sanatate la copilasi!
Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Atit de mare
9 luni
Filmulete
magdalena76 spune:
Karla pai si eu de asta va intrebam ca mi se pare ciudat si-i dau copilului vitamine de la o varsta atat de mica si in conditiile in care mananca bine(eu asa credeam pana acum) si este vioi.
ghibuadina spune:
MAGDALENA76, eu asa stiu de milumil ca are cereale.de fapt nu stiu ce mai are ca ii da o energie, dupa ce-l bea, de mama-mama.de multe ori dupa bibele de seara nu adoarme, se mai joaca si doarme mai tarziu.
eu zic ca mananca ff bine copilul,nu-i da nimic si oricum un copil care papa san nu poate ajunge obez, eu asa stiu.
TZUNA, eu ii dau aLexiei biscuite din ala mai moale, gen petite beure.Il mananca, nu se ineaca, insa stau prin preajma ei ca mi-e teama.I-am dat si paine, dar n-o las nesupravegheata niciodata.Si ea se uita la noi cd mancam , ii mai dau cate ceva,dc ii place casca gurita, dc nu se stramba.De ex la petrecere i-am dat si ei un pic de blat din tort si 2 gurite de suc ca se prea uita in pahar
karra80 spune:
quote:
Originally posted by ghibuadina
Am dat o cauitare pe google, nu-i prea gluma cu rotavirus asta.dar n-am gasit sa specifice de vaccin la 2 si 4 luni
dar se transmite tot asa prin aglomeratii de la om la om, ca nu-mi vine s-o mai scot nicaieri...
ADINA cu ALEXIA-23.02.2007-www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=10243&from=search&keyword=alexia" target="_blank">VOTATI ALEXIA
noi ce am avut avuma viroza asta cu diaree si rosu in gat doar din Real sau din Mall o puteam lua.
Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Luna 10
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
florin-a spune:

Rezultat coproparazitologic-prezent Blastocystis Hominis
A papti cineca asa ceva cu bebe?daca da ce tratament ati urmat?
Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png