Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (60)
Raspunsuri - Pagina 19
magdalena76 spune:
Buna dimineata mamici!
La multi ani albinutelor si bondarilor care au mai “imbatranit” cu inca o luna. Si la cat mai multe!
Bine ai venit in stup Anca!
magdalena76 spune:
Cafeluta am baut-o dar daca vrea cineva mai fac una ca tot sunt la scarbici si tot nu am chef de munca.
Noi nu avem noutati, Vladut tot nu s-a obisnuit cu programul lui mami de servici, asa ca face foamea(sau mananca ff putin) pana vin eu acasa. Bine ca am program scurt. Desi dupa ce o sa faca Vladut anul si nu o sa mai am program scurt nu stiu ce o sa fac.
Fetele care munciti am si eu o intrebare:
Cum s-au obisnuit bebeii fara voi si cu cine stau acum?
Si acum sa raspund si eu la ce s-a intrebat pe aici:
Stefimic noi avem o masa de cereale cu lapte pe la ora 8 dupa baita de seara. Si pe la 10-10.30 Vladut adoarme dupa ce mai trage o dusca de tzitzi si se mai alinta cu tzitzi.
magdalena76 spune:
Continuare
Vladut al meu mananca totul blendut, daca este mancarea mai mare o vomita asa ca nu mai insist. In schimb ii mai dau cate un colt de paine pe care-l molfaie cu aia 4 dintisori, dar de mancat nu cred ca il mananca. Poate cateva firimituri.
Din cate am inteles este normal la varsta lor. Si daca ma gandesc ca la meu abia de 2 luni a vazut ce-i aia mancare.... cred ca m-as grabi sa-i dau mancare neterciuita (desi am incercat)
ghibuadina spune:
Am dat o cauitare pe google, nu-i prea gluma cu rotavirus asta.dar n-am gasit sa specifice de vaccin la 2 si 4 luni
dar se transmite tot asa prin aglomeratii de la om la om, ca nu-mi vine s-o mai scot nicaieri...
magdalena76 spune:
Na ca tot am uitat ceva.
De vaccin nu stiu ce sa zic, mie doctoru nu mi-a spus nimic. Ce-i drept,nici eu nu l-am intrebat. O sa ma interesez, ca pana acum nu mi-a trecut prin cap.
karla32 spune:
Buna dimineata!
loradin, dea Domnul sa nu aiba nimic Ana decat nerv si frichineala. dar probabil tu iti dai seama ca o si doare ceva daca plange...ce sa zic...imi pare tare rau si ma doare sufletul. de ce nu a lasat Dumnezeu sa le putem lua noi durerea!!! macar pana mai cresc putin...
Si Luca e ingrozitor de cateva zile si nopti. Nu plange dar nu vrea sa doarma.nici ziua, nici noaptea! se trezeste si se foieste, trage de noi, bocane, tzoncane dar nema somn. Bine, are si crize de personalitate (zic asa ca sa nu il numesc rasfat si sa nu imi trag inca palme ptr greselile mele!). Nu pot sa-i iau ceva din mana ca face urat tare! Se trage inapoi si scoate niste sunete de parca ma injura, se face rosu la fata si mai ales intre sprancene (seamana cu mine, normal) si plange. daca ii dau inapoi ce i-am luat tace imediat. e haios dar sunt si ingrijorata. ce va face mai tarziu? se va tavali pe jos probabil.
incerc sa il invat in patut. e...cumplit! cum il pun acolo se trezeste si se agata de mine. aseara l-am lasat sa planga dar facea urat si mi s-a facut mila. mi-am amintit si momentele in care plecase taica-su si eram in casa doar cu el...se ghemuia la pieptul meu si uitam de suparare...e greu dar mi-e teama ca o sa-l adun de pe jos in curand la cat este de zurliu! a invatat sa mearga si de-a busilea, dar face chestia asta mai ales prin somn. pleaca cu ochii inchisi, de-a busilea pana la marginea patului. mai trece si de obstacole... sunt ingrozita ca sare peste noi! dar nu stiu cum o sa reusesc sa il invat. stie deja ca il pun acolo si daca ma apropii de patut cu el incepe sa planga...daca e adormit se trezeste...dar nu ma dau batuta!
Luca, dragostea mea
Luca luna VIII
tzuna spune:
Si noi raportam o noapte rea... S-a trezit Maria de nenumarate ori si a plans rau de a trebuit sa o plimb in brate, sa-i cant.... S-a linistit in final cu putin laptic desi clar nu-i era foame dar poate ca era caldut... nu stiu ce sa zic...Acum iar mananca haotic, putin si des ca un bebe mic. Si eu inclin sa cred ca e de la dinti ca saptamana trecuta a avut si vreo 3 nopti cand a dormit f bine si a mancat cam acelasi lucru.
Draga Loradin, imi pare tare rau pt Ana mica dar sper sa-i treaca cat mai repede.Poate analizele vor arata ceva...Nu stiu ce sa spun...Daca nu va trebui sa va resmnati ca sunt sanse mari sa fie de la dintisori si la cat de agitate au fost fetele noastre in general asa vor fi si de acum. Dar cine stie... poate chiar nu-i prieste un aliment si atunci trebuie doar sa aveti rezultatul la analize. Va pup. Aveti grija de voi.
Maria a primit cadou un cos de jucarii de la Ikea si acum e bagata in el peste jucarii si-i asa incantata....
o zi buna tuturor.
elpower spune:
Despre vaccin contra Rotavirusului, se numeste Rotarix si uite ce am gasit:
Rotarix
Pulbere si solvent pentru suspensie orala Vaccin rotavirus, viu Indicatii terapeutice: Rotarix este indicat pentru imunizarea activa a sugarilor incepand de la varsta de 6 saptamani pentru prevenirea gastroenteritelor produse de infectia cu rotavirus. Doze si mod de administrare: Schema de vaccinare consta din doua doze. Prima doza poate fi administrata incepand de la varsta de 6 saptamani. Intre doze trebuie sa existe un interval de cel putin 4 saptamani. Este de preferat ca schema de vaccinare sa fie administrata inainte de varsta de 16 saptamani, dar trebuie finalizata inainte de varsta de 24 de saptamani. Rotarix se administreaza numai pe cale orala. Rotarix nu trebuie niciodata injectat. Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune: Rotarix poate fi administrat concomitent cu oricare dintre urmatoarele vaccinuri monovalente sau combinate (inclusiv vaccinurile hexavalente - DTPa, VHB, VPI/Hib): vaccinul difteric/tetanic/pertussis celular (DTPw), vaccinul difteric/tetanic/pertussis acelular (DTPa), vaccinul Haemophilus influenzae tip b (Hib), vaccinul polio-inactivat (VPI), vaccinul hepatic B (VHB), vaccinul pneumococic conjugat si vaccinul meningococic serogrup C conjugat. Contraindicatii: Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare din excipienti. Hipersensibilitate dupa administrarea anterioara de vaccinuri rotavirus. Antecedente de invaginatie. Subiecti cu malformatii congenitale necorectate ale tractului gastro-intestinal care predispun la invaginatie. Sugarii cu suspiciune sau diagnostic de imunodeficienta. Nu este de asteptat ca infectia asimptomatica cu HIV sa afecteze siguranta sau eficacitatea Rotarix. Cu toate acestea, in absenta unor date suficiente, nu se recomanda administrarea Rotarix la subiectii cu infectie asimptomatica cu HIV. Administrarea Rotarix trebuie amanata la subiectii cu boli febrile acute severe. Prezenta unei infectii minore nu reprezinta o contraindicatie pentru vaccinare. Administrarea Rotarix trebuie amanata la subiectii cu diaree sau varsaturi.
Deci nu m-am lamurit daca se face sau nu dupa 4 luni. Eu am intrebat de el pe aici cand avea Thea 3-4 luni, dar nu stia nimeni nimic. Intrebasem si dr, care, deasemenea, habar nu avea. Parca a zis Karra ca ar aparea si la noi dupa 15 Decembrie. N-am inteles prea bine, daca in schema de vaccinare sau pe piata.
pentru tot 

!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
magdalena76 spune:
Adina milumil3 are si cereale in el? Ca eu am rugat-o pe mama sa-mi ia si mie milumil si cereale separat. Noua ne-a recomandat dr sa papam milumil in loc de branza de vaci (pe care bb o vomita si daca incerc sa o ascund in alta mancare, se prinde si refuza mancarea). Cica milumil asigura necesarul de calciu si nu mai trebuie sa-i dau picaturi sau altceva. Eu ii dau si tzitzi dar nu stiu cat suge sau daca suge min 500 gr laptic/zi.
absoluta spune:
Loradin daca crezi ca te poate ajuta sa vorbesti cu o pediatra si sa-i spui totul eu iti dau un numar de telefon . Este pediatra la Fundeni.