Alaptatul Help Line (7)
Raspunsuri - Pagina 6
laura1713 spune:
Multzumesc, fetele!
Se pare ca am revenit la normal. Am avut vreo doua zile "negre", cand nu a vrut sa pape mai nimic, si apoi seara, cand nu mai puteam nici eu nici el de nervi, am cedat, m-am muls si i-am dat sticluta. A papat 125 dintr-un foc si ar mai fi papat. Apoi noaptea a revenit la normal, a supt cuminte, si de atunci se pare ca e ok.
Khrisu, el a fost micut la nastere, a avut 2850 gr., dar a recuperat bine, a pus 1400 in primele 4 saptamani. Si cum eu m-am invatat sa pape bine, eram disperata ca lesina copilasul de foame. Pana la urma cred ca a avut si el niste zile mai nasoale si nu i-a fost fomica ca de obicei.
Pupici la mamici si copilasi.
Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas
xelanoimis spune:
Am gasit o solutie partiala, cu protectoarele de mamelon de la Avent. Bebe a inceput sa suga... ne chinuim un pic la inceput dar par sa functioneze. In schimb s-au lungit mesele cate 3-4 ore si la sfarsit tot plange de foame, asa ca uneori trebuie sa-i mai dau completare cu biberonul.
khrisu spune:
Si eu am folosit protectoare timp de 7 luni...altfel nu il puteam alapta (asta la inceput cand nu aveam sfarcuri deloc si el era foarte mic). Din pacate au creat dependenta iar bb nu mai stia sa suga fara ele.. si pana la urma s-a intacat Nu mi-a placut deloc sa alaptez cu protectoare. Incearca totusi cum ti-a spus dianocica poate e frenul sublingval...
siara spune:
Salut la toata lumea,amrevenit si noi la normal de cateva zile,am scapat de diaree si ne pregatim de diversificare dar habar n-am cu ce sa incep ca la Raul am inceput cu sucuri dar acum mi-e frica un pic,poate cu celebra supa de legume.Bun intre timp mi-a "fugit"lapte- le pe foc..Xelanoimis s-ar putea sa aiba dreptate Dianocica si Khrisu cu frenul sublingval,poti si tu sa observi cand plange ca-si ridica limbuta ,compara cu frenul tau,bb meu a avut pb asta si e destul de controversata unii spun ca nu-i deranjeaza cand sug altii ca totusi e o problema,al meu nu-si putea tine suzeta cand il ridicam dar nu mi-am facut probleme ca nu voiam sa se prea invete cu ea,doar cand o doct l-a observat m-a intrebat daca poate sa suga,atunci am facut o legatura intre durata foarte mare pe care o avea la inceput cand sugea,mi s-a invatat apoi la bib si i-am usurat munca,sper sa nu fie cazul tau totusi(ma refer la bib) si sa rezolvi problema.Va pup ca-mi sunteti dragi
khrisu spune:
Siara... trage cu ochiul la ce spune OMS referitor la diversificare. dianocica are link-ul pus.
siara spune:
Khrisu,Casian implineste 5 luni pe 29 si eu stiam ca la copiii cu alimentatie mixta cum este el se recomanda inceperea diversificarii pe la 5 luni...nu?Am sa citesc si linkul respectiv,acum citesc pe la diversificare.Mai am un motiv, cred ca diareea la cam slabit un pic,are 6500 kg si 66 cm,s-a nascut cu 2920 si 50cm,in perioada diareei nu l-am cantarit sa nu intru in panica desi a facut forma usoara dar tot diaree se numeste si vreau sa se intareasca un pic,oricum pana la o masa mai consistenta mai avem.Nu fac bine?Am sa mai citesc,de diaree am scapat cam de o saptamana.Inca nu i-am dat nimic exceptand zeama fiarta de morcovi si orez pe care fortata de imprejurari am fostnevoita sa i le dau pt ca de lapteleHN i s-a facut greata.
alina023 spune:
Buna fetele,
Revin si eu f pe fuga (sunt chioara de somn...) sa va spun ca parca s-a ameliorat un pic problema cu ragadele la acel san in schimb a aparut alta problema. Bebelina mea a inceput de cca 2-3 zile sa suga la 2-3 ore sau chiar la o ora. Pare ca nu se satura.
Ieri am mers la pediatra ei si a cantarit-o. Se pare ca a luat in 9 zile "doar" 210 g si vrea sa-i bag supliment. Am refuzat asta pt ca stiu ca asta este primul pas catre laptele praf.
Ce ma sfatuiti sa fac? Oare nu am suficient lapte? Oare nu este indeajuns de hranitor pt ea? Oare ar trebui sa-i bag acel supliment? Sunt tare confuza (nu numai din cauza oboselii ...)
Multumesc mult de ajutor!
Alina mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
poze Ana mica in burtica
poze Ana mica in primele zile in lumea asta
siara spune:
Alina eu zic sa mai rezisti tentatiei suplimentului.Bbii isi modifica felul in care sug mai ales ca fetita ta e inca micuta.Laptele tau e cel mai hranitor pt ea.Mie nu mi se pare asa putin cat a luat in 9 zile chiar daca e asa micuta dar nu vreau sa vorbesc prostii daca pediatra ti-a spus altceva,oricum eu nu i-as da inca supliment,eu am facut prostia asta si-mi pare rau ca asa s-a invatat Casian cu bib,si nici sanii mei n-au mai produs cantitatea necesara,asa ca acum are alimentatie mixta si putea fi naturala.Sper ca vei primi si alte raspunsuri mai edificatoare si veti iesi cu bine din acest impas.
khrisu spune:
quote:
9 zile "doar" 210 g
Cum adica doar???? Nu mai retin cat are bebele tau?? E posibil sa fie un puseu de crestere adica doreste brusc lapte mult mai mult..se regleaza laptele in 2-3 zile. tine-o la san cat doreste ca sa-ti stimuleze lactatia... Puseele de creste apar pe la 6 saptamana, 3 luni , 6 si 9 dar nu e o regula...
alina023 spune:
Multumesc mult pt raspunsuri.
Nici eu nu vreau sa-i bag supliment si de aceea v-am cerut si voua parerea. Stiu ca multi pedriatri merg dupa carti numai ca bebelusii sunt f diferiti intre ei asa ca ce merge la unul nu e valabil neaparat si pt altul.
Ana s-a nascut cu 3250g, a iesit din maternitate cu 3120g si acum, la 16 zile de la nastere si 12 de la iesirea din spital, are 3430g.
O sa caut un grafic cu cresterea bebeilor in primele luni de viata. Poate ma mai edific putin..
Pupici!
Alina mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
poze Ana mica in burtica
poze Ana mica in primele zile in lumea asta