Alaptatul Help Line (7)
Raspunsuri - Pagina 7
khrisu spune:
quote:
Khrisu,Casian implineste 5 luni pe 29 si eu stiam ca la copiii cu alimentatie mixta cum este el se recomanda inceperea diversificarii pe la 5 luni...nu?Am sa citesc si linkul respectiv,acum citesc pe la diversificare.
Vezi ca pe la capitolul 8 si 9 gasesti diversificarea data de Organizatia Mondiala a Sanatatii(OMS).. iar ei recomanda inceperea diversificarii incepand cu 6 luni (indiferent daca e hranit exclusiv la san sau formula in totalitate) dar nu mai repede de 4 luni. Depinde de semnalele pe care ti le da copilul... (nu impinge mancarea afara cu limba, intinde mana dupa mancare, etc)
Mie personal mi s-a intamplat ca pe la 5 luni sa se trezeasca din ora in ora noaptea sa suga...atunci medicul mi-a spus ca ar fi un semn ca nu-i mai ajunge laptele..Am incercat piure de fructe la ora 10 si piure de legume la masa de pranz. Am observat ca le scotea cam nedigerate..si am renuntat am zis hai ca mai astept vreo 2-3 saptamani ca nu e graba. Apoi in jur de 5-6 luni in intestinul copilului se formeaza amilaza pectinica(sper ca nu gresesc) care e raspunzatoare de digestie...si cred ca fecioru meu inca n-o avea formata atunci la 5 luni...Cand am mai incercat pe la 6 luni am observat ca scaunul era "legat" bine semn ca era pregatit organismul. Problema a fost ca n-a mai vrut papa asa cum a mancat la 5 luni... Ne-am cam chiunui noi adica am incercat tot felul de mancare ca sa-i prind gusturile dar abia pe la 7 luni a inceput sa pape.
Mie doctota mi-a dat niste reguli...
carne de vita pasare galbenus de ou dupa varsta de 6 luni
smantana iaurt unt dupa 7 luni
peste, gluten dupa 8-9luni (glutenul asta e continut in cereale cum ar fi graul ovaz secara) adica faca biscuiti, paine pana la varsta asta
siara spune:
Khrisu,multumesc de raspuns,Casian e cu manutele in gurita aproape permanent,din curiozitate i-am dat un pic de banana sa vad daca ar accepta-o si a supt-o ba chiar a muscat din ea si iam scos repede bucatica din gurita si mi-a pierit cheful de incercat,dintisorii astia nu mai au de gand sa iasa si ma cam induc in eroare cu bagatul manutelor in gurita si de fapt nu numai,micutul intinde manutele dupa orice obiect,cand il schimb apuca tot ce poate de pe masa.Totusi eu cred ca e tentat de mancare dar mi-ai dat de gandit si cred ca am sa mai astept o per.Lui Raul ii dadeam deja mancare dar diversificarea am facut-o f lent si am cam uitat,oricum din ce-mi amintesc regulile ce le-ai scris cu introducerea anumitor alimente le-am respectat.Ma uit mai tarziu peste capitolele respective,mersi inca o data.
alina023 spune:
fetelooooor, ajutoooor!!!!!! Stau cu Ana la san de 3 ore. Cum ii scot tzatza cum incepe sa urle si sa-si pape manutele. Lapte curge ca se si aude si vad si la ea in gurita cand ii scot sanul. Mai mananca, mai sta...dar 3 ore????? Ce ma fac? Ce-o fi si asta?
Alina mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
poze Ana mica in burtica
poze Ana mica in primele zile in lumea asta
khrisu spune:
Nu-i nimic anormal..creste creste..La inceput stateam cu copilul cate 2 ore cu pauze de 10 minute intre mese (inclusiv noaptea)..Daca rezisti si treci fara biberon o sa-si regleze mesele in curand si o sa-ti infinit mai usor... Trebuie sa rezisti ca e copilul tau si ii vrei binele...
alina023 spune:
Sigur ca rezist (desi am momente in care spun ca nu pot). Dar eu ma gandeam ca mananca prea mult si sa nu ii faca rau. M-am tot gandit la tot felul de "minunatii". Cred ca inca nu mi-a intrat in cap ca bebeii stiu mai bine decat mamicile ce le trebuie si ce nu.
Si iarasi, trebuie sa-mi intre in cap ca desi sunt frati, Ana si Luca sunt fff diferiti. Asta e...sunt inca la inceput (si cred ca o sa va mai bat la cap cu tot felul de panici de-astea).
Pupici si multumesc frumos!
poze Luca nazdravan
poze Ana mica in burtica
Roxie spune:
quote:
Originally posted by alina023
fetelooooor, ajutoooor!!!!!! Stau cu Ana la san de 3 ore. Cum ii scot tzatza cum incepe sa urle si sa-si pape manutele. Lapte curge ca se si aude si vad si la ea in gurita cand ii scot sanul. Mai mananca, mai sta...dar 3 ore????? Ce ma fac? Ce-o fi si asta?
mititica de ea ... mi s-a facut dor de momentele cand ii alaptam si eu pe ai mei... de mi-au dat lacrimile...
Las-o sa stea cat vrea ea, tu sa ai o pozitie cat mai comoda, daca adoarme, sa ai ceva de citit la indemana sau tv... vad ca e micuta de tot, cu timpul o sa invete sa isi ia cat are nevoie mai repede, si baietelul meu era un puturooosss... adormea la san, si cum il luam de acolo... imediat se sesiza si facea scandal.
Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)
TOMALAVINIA spune:
quote:Asa stateam si eu anul trecut, pe vremea asta:)).
Originally posted by alina023
poze Luca nazdravan
poze Ana mica in burtica
Nu te speria, e mai greu acum, dar sunt momente de neuitat!
Crestere mare si spor la alaptat!
selina-d spune:
am reusit intre timp sa conving piticul sa pape mai bine la san, dar intre timp m-am incaltat cu o noua problema. Cat nu manca, mai reuseam uneori sa ii dau sa suga cu protectoarele de silicon si acuma nu prea mai vrea fara ele. Noaptea (adica dimineata pe la 6-7 ca noaptea nu mai mananca)suge fara probleme si fara protectoare, dar in rest se stramba si se trage, iar daca cumva reusesc si prinde sfarcul, bea maxim 3-5 minute dupa care nu mai vrea. Daca pun iar protectoarele bea in continuare. La momentul cand am inceput sa le folosesc imi parea raul cel mai mic, adica mai bine protectoare decat biberon, dar acuma cum mai scap de ele??
emaaimee spune:
la munti ani mamici si pitici
Selina, o sa pape si fara aparatoare. da-i san fara aparatoare cand e semiadormit. o sa dureze, dar o sa-l convingi tu. succes.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII