Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Dragi mamici,

Multumesc din suflet pentru sfaturi si ajutor. Sunteti minunate!

Am reusit sa rezist aseara tentatiei de a ma mulge si am pus-o tot la san. LA fel si azi. Mi-a ajutat mult link-ul pe care mi l-ati oferit. Am tot incercat sa gasesc pozitia corecta. Problema mare este ca Ana nu deschide gurita suficient oricat de mult as incerca eu sa o conving. Probabil ca asta a fost problema de la bun inceput dar eu nu am realizat. Nu stiu ce sa fac ca sa o conving sa deschida gurita mai mult. Aveti vreo solutie voi?

Multumesc inca o data si pentru toate mamicile!

Alina mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

poze Ana mica in burtica

poze Ana mica in primele zile in lumea asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Selina, parca m-ai descris pe mine cand am nascut.nu am nascut greu, dar am avut problemele descrise de tine si infectie urata. stiu cum e. odihneste-te si da copilului sa suga la cerere. nu te mai mulge tu ca asta duce la blocarea canalelor. daca simti sani tari, atunci mulge cateva picaturi. si fa masaj cu apa calduta pe sani atunci cand ii simti grei. uita de proba suptului. nu e relvanta deloc. dupa ce descrii tu sunteti in plina perioda de colici. am trecut si peste asta cu multa rabdare si alaptat la cerere. stiu ca iti vine sa iti pierzi mintile, dar o sa treaca. faci exact ce trebuie sa faci, stai linistita. daca ii mai dai din biberon incearca sa ii dai san cat mai des. posibil sa planga si ca vrea mura-n gura din biberon. la san trebuie sa depuna efort. fii optimista, stii doar ca laptele tau e cel mai bun.
Alina, cand vezi ca nu ia sanul bine, scoate-l imediat cu degetul mic facut carlig ca sa nu te muste de san. si ea o sa deschida iar gura mare si mai incercati. o sa invete repede de foame. succes.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Mamici, help! Puiutzul meu face cred greva foamei!
Aseara a papat cam 20 min. si apoi a inceput sa urle, dar urlete din alea de parca il taia cineva. Nu garantez ca de foame, pentru ca daca ne plimbam cu el se linistea (am facut ture pana la ora 1).
Azi noapte a papat de la san, nu stiu sa va spun cat, dar ne-am trezit tot la 3 ore, ceea ce pentru noi este normal.
De azi dimineatza insa, parca e in greva foamei. Tragea de cateva ori de la san, apoi incepea sa urle. Gandindu-ma ca, cine stie, poate nu este suficient lapte, m-am muls si am scos fara probleme vreo 80 ml, asa, "la prima strigare". Cand a chirait de foame, i-am dat sticluta si a papat 40 ml, apoi dupa o ora alti 40, dar asa ca si cand nu voia sa ma refuze, nu ca i-ar fi foame. A dormit apoi 3 ore, iara la san, a tras bine 5 minute, apoi nu a mai vrut. A dormit din nou. Acuma dupa masa, cand s-a trezit si s-a miscat putin, i-am si dat tzitza, a supt tot asa, cateva minute, si apoi a inceput sa urle. As fi crezut ca nu e suficient lapte, sau nu e bun, sau mai stiu eu ce, dar copilul meu nici nu plange acuma de foame, ci sta linistit. Mai da cate un tipat scurt (crampele) dar se linisteste singur. Si asta in conditiile in care pe el nu il puteam amagi cu nimic cand ii era foame, trebuia papa si gata.
Acuma se multzumeste cu suzeta si cu privitul pe pereti. Febra nu are, kk a facut.
Ce sa mai cred sau sa mai fac, ca sunt disperata?
Please help!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Nu imi da nimeni vreo idee?
Iar a facut asa, a supt putin cu pofta, apoi nu a mai vrut, a plans putin, ne-am plimbat si acuma e fericit pe burtica, desi nu doarme. Eu ce sa mai cred?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

L-ai obisnuit cu biberonul cumva?? Adica i-ai mai dat si cate un biberon pe zi cu lapte, ceai?? Daca e asa inseamna ca e confuz si uita sa suga la san (e total diferit de biberon..laptele vine la inceput un pic apoi vine foarte tare si el devine confuz si tzipa). Grija si la suzeta..in general nu trenuie sa i-o dai inainte de 6 saptamani cat sa se invetze bine sa suga DOAR la san. Si suzeta poate duce la intarcatul timpuriu, confuzie.
Daca nu, poate ca sunt colicii sau sanul e prea plin si-i vine debit mare, nu face fatza si se enerveaza...Incearca sa te storci un pic inainte cat sa-l faci un pic mai moale si apoi da-i sa suga. Colicii trec cu multa dragoste din partea ta, contact piele pe piele, tzinut mult in brate, dormitzi impreuna ca sa te simta aproape.

Mergi la inceput

Khrisu draga, nu folosim biberon decat in cazuri extreme, adica daca eu trebuie sa plec din casa si nu stiu exact cat stau. Si atunci ma mulg si las sticluta. dar asta se intampla max o data pe saptamana. NU cred ca sunt colicii pentru ca nu ar dormi asa linistit cate 3 ore daca l-ar durea burtica.
Se poate oare sa fie putin racit si de-aia sa nici nu ii fie prea foame? Ca ma gandesc la mine, cand sunt bolnava, nu imi arde de mancare. Eu alta explicatie nu gasesc, si doct de fam, dupa ce am eliminat toate ipotezele (kk, febra, etc)a zis sa mai asteptam pana maine sa vedem. Dar oare nu are nimic copilasul meu daca papa asa putin pana maine?
El si asa e tare micut (avem 5 sapt si cateva zile si 4400 gr.), oare nu e nici un bai?
Multzumesc oricum de sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

eu am inteles ca de la san nu vrea dar din bibe a vrut... citisem pe undeva ca e posibil ca un bebe satul alimentat la san daca i se ofera un biberon cu lapte nu-l refuza chiar daca e satul. Nu toate zilele sunt la fel in ceea ce priveste alimentatia si somnul. Adica poate manca mai putin intr-o zi. Copilul meu spre exemplu a facut greva foamei saptamana trecuta ..abia daca a papat cateva lingurite cu mancare intr-o zi intreaga..ieri si-a revenit si rupe tot la mancare..au si ei zile mai proaste nu neaparat sa fie bolnavi..daca e vioi e ok...aaaa si e foarte probabil sa suga cat ii trebuie in 5 minute..in timp ei se harnicesc si o masa dureaza din ce in ce mai putin..
in legatura cu greutatea..depinde de cat a avut la nastere..copilul meu avea la 6 saptamani 4.350 (mai putin ca al tau) si s-a nascut cu 3.280. In prima luna tre sa puna nu mai putin de 500 grame. (asa mi-au spus mie la spital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Buna fetelor,
am si eu nevoie de un sfat.

Bebeul meu, Andrei, are 9 zile si refuza sa suga la san. Ne chinuim de fiecare data, dar nu deschide gurita suficient ca sa muste sfarcul cum trebuie. Daca reuseste sa muste, dupa doua trei molfaieli ajunge sa impinga sfarcul afara cu limbuta si sta asa si limpaie, multumindu-se cu ce picura. Cand e foarte flamand urla de nu mai poate de frustrare cand vede ca a prins sfarcul si nu curge cum vrea el, asa ca n-am reusit sa ajungem inca la un compromis.
In maternitate a mancat 2-3 zile formula cu biberonul, dar de cand am ajuns acasa manaca doar lapticul pe care il mulg. Acum folosesc o pompa manuala cu para de cauciuc, dar ma dor mainile ingrozitor de la ea. Stau cam 1 ora sa mulg ce mananca la o masa si in plus dupa cum arata para, o sa se strice in curand (si nu are nici o saptamana de utilizare).

Am inceput sa citesc capitolele anterioare si am vazut ca pompa electrica de la Medela avea mai multe recomandari, dar era "imprumutata" de la farmacie, asa ca ma intrebam daca e aceiasi cu modelul pe care l-am vazut de vanzare online, MEDELA - POMPA MINI ELECTRIC la 300RON pe siteul bebelusultau. Ma gandeam daca merita sa fac comanda cat mai repede, inainte de vacanta de Craciun, asa ca astept cu nerabdare sfatul vostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by xelanoimis

Buna fetelor,
am si eu nevoie de un sfat.

Bebeul meu, Andrei, are 9 zile si refuza sa suga la san. Ne chinuim de fiecare data, dar nu deschide gurita suficient ca sa muste sfarcul cum trebuie. Daca reuseste sa muste, dupa doua trei molfaieli ajunge sa impinga sfarcul afara cu limbuta si sta asa si limpaie, multumindu-se cu ce picura. Cand e foarte flamand urla de nu mai poate de frustrare cand vede ca a prins sfarcul si nu curge cum vrea el, asa ca n-am reusit sa ajungem inca la un compromis.
In maternitate a mancat 2-3 zile formula cu biberonul, dar de cand am ajuns acasa manaca doar lapticul pe care il mulg. Acum folosesc o pompa manuala cu para de cauciuc, dar ma dor mainile ingrozitor de la ea. Stau cam 1 ora sa mulg ce mananca la o masa si in plus dupa cum arata para, o sa se strice in curand (si nu are nici o saptamana de utilizare).

Am inceput sa citesc capitolele anterioare si am vazut ca pompa electrica de la Medela avea mai multe recomandari, dar era "imprumutata" de la farmacie, asa ca ma intrebam daca e aceiasi cu modelul pe care l-am vazut de vanzare online, MEDELA - POMPA MINI ELECTRIC la 300RON pe siteul bebelusultau. Ma gandeam daca merita sa fac comanda cat mai repede, inainte de vacanta de Craciun, asa ca astept cu nerabdare sfatul vostru.

ar putea fi o problema legata de frenul sublingval. adica ata aia mica de sub limbuta. daca e prea mica e posibil ca bb sa nu poata scoate limbuta suficient cat sa apuce sanul bine. in mod normal asta trebuia verificat in maternitate dar n ar fi prima oara cand nu se intampla...mai poti face ceva: atunci cand deschide gurita pt tzi, tu sa prinzi mamelonul si sa il turtesti un pic. daca el nu poate deschide gurita asa mult atunci sa incerci sa il facitu mai mic, cat sa ii intre in gurita. intelegi ce zic? sa il prinzi intre degete si sa il ajuti sa il ia mai usor in gurita. dr de familie are obligatia sa vina acasa in primaluna de viata a lui bb. il poti suna sa il rogi sa vina si vada limbuta lui. daca intr adevar e o problema, atunci se rezolva foartee usor, se ciupeste un pic acolo, o taietura f mica si intr o zi se rezolva. poate te mai ajuta si fetele cu alte idei.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

laura poti sa incerci:
1. sa te mulgi un pic inainte de a-i da sa suga. poate vine prea mult laptic si se enerveaza
2. sa incerci sa il pui sa ragaie dupa primele guri. si aopi inapoi la san.

revin ca s a trezit..

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput