Alaptatul Help Line (7)
Raspunsuri - Pagina 21
creem spune:
Multumesc, Principe!
La mai multe lunite bebe-ului tau!
fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9
principe spune:
S-daniela,
semnele mastitei sunt:
febra
inflamarea glandei mamare
durere
tumefierea acesteia(se intareste)
daca ai semne de mastita ...fa masaje si pune bb-ul cat mai des la piept si mulge dupa ce el a terminat.
masajele le faci in forma circulara si suav ,alternezi masajul cu mulsul sau suptul bb-ului.
poti pune si comprese cu apa rece.
limba incarcata,sau limba saburala,poate apare in infectii cu candida sau in cazuri de supraalimentare.
amandoua cazurile sunt des intalnite la bb-ei,primul apare deobicei dupa un tratament lung cu antibiotic,in care s-a distrus flora bacteriana a apratului digestiv,se trateaza cu antimcotic ..la sfatul medicului...bb-ei infectati cu candida ,nu au apetit,sunt nelinistiti,refuza sa fie alimentati..etc
limba saburala data de supraalimentare este mai des intalnita si bb-ul nu prezinta nici un alt semn.
nelinistea ta ,da,poate face ca bb-ul sa refuze pieptul...intre voi doi exista o conectie cerebrala...
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Ramses spune:
Fetelor am o maaare urgenta!!!!
Bbele meu de 3 luni da semne de intarcare,nu mai vrea sa suga de la san deloc...cum il pun in pozitie urla si se cambreaza...
Eu mai am o fetita de 3 ani pe care am alaptat-o 8 luni,deci nu sunt o novice,dar acum sunt chiar suparata...
Greseala mea este ca in timpul saptamanii il mai las cu bona care-i da bibe dar asta se intampla cel mult o data pe zi si nu zilnic...
Doar azi am avut un refuz categoric,deci sper ca nu-i tarziu sa fac ceva sa nu se intarce...
Va rog sfatuiti-ma!!!!!
principe spune:
Ramsess,
tu sti unde ai gresit,si cred ca mai sti si ca daca nu scoti de tot biberonul risti sa se intarce.
ascunde laptele si biberoanele ca bona sa nu fie tentata sa dea lapte bb-ului in lipsa ta.
pune-l cat mai des la san..daca plange ,nu-l forta linisteste-l si dupa 10-15 minute incearca iar..repeta procedura pana accepta...fara biberon.
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
Ramses spune:
Multumesc, Principe!
E adevarat ca stau bine cu teoria,practica ma omoara! Am crezut ca daca ii dau cand si cand cate un bibe n-o sa se intarce,dar azi brusc 'i s-a pus pata' si nu a vrut sa puna gura pe san...m-am muls si i-am dat cu biberonul...apoi cand era mai somnolent l-am pus la san si a papat dar asta seara, dupa o zi intreaga de chin ,tipete si urlete...Bb in general e tare cuminte,n-a plans atata de cand e el...
Daca trec cu bine de asta ,nu-i mai dau bibe pana nu hotarasc sa-l intarc!
In legatura cu intoarcerea la servici si continuarea alaptarii puteti sa-mi dati cateva tip-uri?!
Kitty spune:
nu stiu cat de coerenta pot fi ca ma simt tare rau.
Am febra 38 de vreo 3 zile - nu stiu inca daca e o viroza urata sau e sinuzita, ca ma doare capul ingrozitor. Giulia are 11 luni si inca o alaptez. E bine sa o alaptez daca am febra? Nu-mi spune-ti sa intreb dr, ca ei nu i se pare o catastrofa sa terminam cu alaptatul la varsta asta, dar mie da. Adica are niste probleme cu burtica - momentan avem glutenul scos - in ca nu avem un diagnostic - dar mi-as dori mult sa mai alaptez o perioada.
Am de gand sa merg la dr si sa ma tratez - dar as vrea sa stiu daca ar trebui sa intrerup alaptatul.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
selina-d spune:
Kitty eu am alaptat si cu febra 40 (de la o infectie urinara urata) si nu a fost nici o problema. Bebe nu a comentat si nici nu i-a "picat rau" cum ma tot ameninta mama.
Ai grija de tine si sper sa te faci bine cat mai repede
TOMALAVINIA spune:
quote:Draga de tine, stiu prin ce treci:((
Originally posted by Kitty
nu stiu cat de coerenta pot fi ca ma simt tare rau.
Am febra 38 de vreo 3 zile - nu stiu inca daca e o viroza urata sau e sinuzita, ca ma doare capul ingrozitor. Giulia are 11 luni si inca o alaptez. E bine sa o alaptez daca am febra? Nu-mi spune-ti sa intreb dr, ca ei nu i se pare o catastrofa sa terminam cu alaptatul la varsta asta, dar mie da. Adica are niste probleme cu burtica - momentan avem glutenul scos - in ca nu avem un diagnostic - dar mi-as dori mult sa mai alaptez o perioada.
Am de gand sa merg la dr si sa ma tratez - dar as vrea sa stiu daca ar trebui sa intrerup alaptatul.
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
Asa am patit-o si eu.Am dus raceala pe picioare, pina la o sinuzita urata, cu febra si dureri de cap ingrozitoare.Si iata ca inca iau antibiotic, desi alaptez.(augmentin mi-a prescris dr 10 zile).Nu a afectat lactatia, Crsitina suge bine, ca si inainte.II dau totusi Biotics ca sa nu ii distrug flora intestinala(antibioticul trece in lapte) si beau si eu 3 capsule pe zi.Ma simt muuult mai bine, decit cu dureri de cap si oboseala crunta, prefer sa ma tratez, nu trece de la sine sinuzita:((
Ai grija de tine si trateaza-te.Ai sa vezi ca bebe nu va pati nimic.
Multa sanatate!Exista o categorie extinsa de antibiotice care se pot lua pe perioada alaptarii.
AngeliquedeS spune:
quote:
Originally posted by principe
Referitor la refluXUL gastric..regurgitare.
Asa cum a zis si Pepsi,nu-l miscati brusc,nu-i schimabati pozitia,daca este la orizontala sa.-l aduceti la o pozitie verticala....deoarecec bula de aer aflata in stomacelul bb-ului, prin ridicarea brusca a bb-ului se eleva si ea brusc si odata cu eliminarea ei se elimina si continut stomacal.
daca ati alapatat la orizontala,intoarceti bb-ul pe o parte si aduce.ti picioarele bb-uli un pic catre abdomenul acestuia..in acest fel bula de aer se eleva trepatat si nu este nevoie ca bb sa fie ridicat sa ragaie...desi mai bine este ca jumatatea superioara a bb-ui sa fie mai sus decat cea inferioara.
pozitia cea mai bun de alaptat este cea semielevata ,adica mama si bb-ul sa aibe jumatatea superiara ridicata ..folositi-va de o perna...in acest mod bula de aer se eleva mai repede ca in pozitia orizontala....dar nu brusc ca sa fie insotita de reflux gastric.
eu de foarte rare ori am alaptat in alte pozitii decat cea semielevata ..si cred ca deaceea niciodata nu m-am simtit obosita ...dormeam amandoi ca ursii,fara sa ne preocupam de ragait.
multumesc ca ai scris asta, mi-ai clarificat multe lucruri. puuuuuuuuuup!!!
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi
noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori