Alaptatul Help Line (7)
Raspunsuri - Pagina 20
softurela spune:
quote:
Originally posted by ayla
Spuneti-mi si mie va rog cat poate fi tinut laptele de san la temperatura camerei si cat in frigider? Multumesc.
Din pacate nici eu nu stiu asa ca ne-ar ajuta un raspuns de la cineva care stie.Eu incerc sa-l tin cat mai putin la frigider.
Multumesc
Diana 15 dec 07
Pepsi spune:
laptele de mama proaspat muls,se pastreaza la temperatura camerei(19-22C) timp de 10 ore la 25C timp de 4 ore. il putem pastra la frigider timp de 5 zile la 4C. daca vreti sa=l conservati mai mult timp e mai bine sa fie congelat imediat dupa ce este muls. laptele se pastreaza la congelator(-19C) timp de 4 luni sau mai mult. ff important, cind bebe a pus deja gurita pe lapte se arunca ce ramine.laptele decongelat NU este voie sa mai fie recongelat. laptele de mama nu se incalzeste decit pus in apa care este calda. nu se pune pe foc sau microunda ptr ca se distrug anticorpii din el.laptele decongelat se pastreaza la temperatura camerei 1 ora, la frigider 24 ore. si atentie ff important, timpul dat de mine nu este cumulativ, adica nu e voie sa tinem la temperatura camerei laptele muls 8 ore si apoi il bagam in frigider 5 zile si apoi il congelam. facem una din etape, sau il congelam imediat, sau sta la temperatura camerei, sau la frigider.
darene, la 2 luni sug cam 10 min pe sin, si cer cam la 2 ore in medie.
softurela, am o prietena care s-a intors la munca la 4 luni si a continuat sa se mulga, ii dadea la bebe dimineata si cind venea de la servici, si bebe are aproape 1 an si ea inca are destul lapte. deci nu-ti pierzi laptele din cauza ca vei folosi si pompa sa lasi lapte la bebe. e adevarat ca pompa nu trage deloc atit de eficient ca si puiul mic, dar nu-ti pierzi laptele. alaptatul pe linga faptul ca hraneste puiul, + toate beneficiile cu anticorpii, etc ii da si liniste sufleteasca si dezvoltare armonioasa. de aceea este important contactul piele la piele, sa iti tii puiul in brate, sa comunici cu el,sa-i dai siguranta de sine, ptr ca la bebei mici suptul este cel mai dezvoltat, prin asta comunica. am spus asta referitor la ce spuneai de biberon,deci nu numai sa primeasca laptele tau e important ci si alaptatul efectiv, schimbul ala intre voi doi!
ar fi interesant ptr fetele care scriu sa-si puna la semnatura si data nasterii bebeului, cel putin mie mi-ar fi mai usor sa vad virsta bebeului daca e sa dau un sfat sa fie adaptat la virsta puiului mic, merci
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
softurela spune:
quote:
Originally posted by Pepsi
laptele de mama proaspat muls,se pastreaza la temperatura camerei(19-22C) timp de 10 ore la 25C timp de 4 ore. il putem pastra la frigider timp de 5 zile la 4C. daca vreti sa=l conservati mai mult timp e mai bine sa fie congelat imediat dupa ce este muls. laptele se pastreaza la congelator(-19C) timp de 4 luni sau mai mult. ff important, cind bebe a pus deja gurita pe lapte se arunca ce ramine.laptele decongelat NU este voie sa mai fie recongelat. laptele de mama nu se incalzeste decit pus in apa care este calda. nu se pune pe foc sau microunda ptr ca se distrug anticorpii din el.laptele decongelat se pastreaza la temperatura camerei 1 ora, la frigider 24 ore. si atentie ff important, timpul dat de mine nu este cumulativ, adica nu e voie sa tinem la temperatura camerei laptele muls 8 ore si apoi il bagam in frigider 5 zile si apoi il congelam. facem una din etape, sau il congelam imediat, sau sta la temperatura camerei, sau la frigider.
darene, la 2 luni sug cam 10 min pe sin, si cer cam la 2 ore in medie.
softurela, am o prietena care s-a intors la munca la 4 luni si a continuat sa se mulga, ii dadea la bebe dimineata si cind venea de la servici, si bebe are aproape 1 an si ea inca are destul lapte. deci nu-ti pierzi laptele din cauza ca vei folosi si pompa sa lasi lapte la bebe. e adevarat ca pompa nu trage deloc atit de eficient ca si puiul mic, dar nu-ti pierzi laptele. alaptatul pe linga faptul ca hraneste puiul, + toate beneficiile cu anticorpii, etc ii da si liniste sufleteasca si dezvoltare armonioasa. de aceea este important contactul piele la piele, sa iti tii puiul in brate, sa comunici cu el,sa-i dai siguranta de sine, ptr ca la bebei mici suptul este cel mai dezvoltat, prin asta comunica. am spus asta referitor la ce spuneai de biberon,deci nu numai sa primeasca laptele tau e important ci si alaptatul efectiv, schimbul ala intre voi doi!
ar fi interesant ptr fetele care scriu sa-si puna la semnatura si data nasterii bebeului, cel putin mie mi-ar fi mai usor sa vad virsta bebeului daca e sa dau un sfat sa fie adaptat la virsta puiului mic, merci
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Multumesc
Inteleg importanta alaptatului la san, dar cum la mine nu se poate incerc sa vad jumatatea plina a paharului. De doua zile incerc din nou sa-i dau san dar suge putin si renunta, dupa o ora iar ii este foame din nou. Asta se intampla dimineata si noaptea ca seara nu vrea deloc sanul. Asa ca renunt, oricum efortul mi se pare in zadar. Incerc sa o dezvat de biberon dar tot voi fi nevoita sa apelez la el din cand in cand iar peste 2 luni cand ma intorc la servici chiar mai mult.
Multumesc inca odata
Diana 15 dec 07
IrinaL spune:
Fetelor, am si eu o nedumerire.
Fata mea, care face azi o luna, are un program de masa foarte neregulat. Mananca cam 5 min. la un san si tot atat la celalalt si apoi adoarme. Doarme putin, dupa care se scoala si iar vrea sa manance. Daca se intampla sa-i dau prea repede dupa masa dinainte, o doare burta si regurgiteaza un fel de branzica, nu lapte nemodificat. Dupa care se pune pe urlat. Ajungem in felul asta la vreo 12 mese pe zi. Nu e cam mult?
Altfel ea s-a dezvoltat bine, a luat 1,2 kg in prima luna, s-a lungit cu 5cm. Are 5 kg si 56 cm.
Ce credeti, ar trebui sa-i mai distantez mesele? Si cum sa fac asta fara sa urle de foame?
Multumesc dinainte de raspunsuri.
Irina, mami de
Ileana si
Tudor
Pepsi spune:
laptele matern se digera intr=o ora, deci f repede, de aceea la bebei alaptati le e foame mai repede. e bine sa alaptati la cerere, in functie de nevoile copilului ptr ca fiecare copil este unic.
cu regurgitarea incercati dupa ce suge bebe sa nu-l manipulati timp de 10 min, adica dupa ce suge lasati-l la voi in brate, nu=l manipulati, nici ptr rigiit, deloc. in general nu mai regurgiteaza
albumele de familie
principe spune:
Referitor la refluXUL gastric..regurgitare.
Asa cum a zis si Pepsi,nu-l miscati brusc,nu-i schimabati pozitia,daca este la orizontala sa.-l aduceti la o pozitie verticala....deoarecec bula de aer aflata in stomacelul bb-ului, prin ridicarea brusca a bb-ului se eleva si ea brusc si odata cu eliminarea ei se elimina si continut stomacal.
daca ati alapatat la orizontala,intoarceti bb-ul pe o parte si aduce.ti picioarele bb-uli un pic catre abdomenul acestuia..in acest fel bula de aer se eleva trepatat si nu este nevoie ca bb sa fie ridicat sa ragaie...desi mai bine este ca jumatatea superioara a bb-ui sa fie mai sus decat cea inferioara.
pozitia cea mai bun de alaptat este cea semielevata ,adica mama si bb-ul sa aibe jumatatea superiara ridicata ..folositi-va de o perna...in acest mod bula de aer se eleva mai repede ca in pozitia orizontala....dar nu brusc ca sa fie insotita de reflux gastric.
eu de foarte rare ori am alaptat in alte pozitii decat cea semielevata ..si cred ca deaceea niciodata nu m-am simtit obosita ...dormeam amandoi ca ursii,fara sa ne preocupam de ragait.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
creem spune:
Si fata mea regurgiteaza destul de des, dar dupa ceva timp de la masa. Dr. mi-a zis ca se va regla abia dupa ce incepe sa manance si mancare solida deci mai avem pana atunci. Toata ziua tre sa o schimb ca se uda mereu din cauza asta.
Principe, cum alaptezi? Eu alaptez culcata si fata tot culcata dar nu am pus-o pe vreo perna, ci la orizontala in pat. Sa incerc sa o asez pe perna? Tu cum faci?
Pupicei la bebei!
fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9
S_daniela spune:
Bebe al meu in momentul in care sunt nelinistita nu mai suge cum face in mod normal asta poate fi o cauza a faptului ca nu suge destul sau se indeparteaza de la san.In legatura cu aftele baietelul meu dupa ce papa ii se incarca limba uneori chiar daca il curat tot ii raman punctulete albe inca o zi sau doua dupa care il curat din nou si ii trec oare de ce?va rog sa-mi raspunde-ti.mersi!
principe spune:
creem,
eu nu mai alaptez..bb-ul meu are 20 de luni.
alaptam ridicata si eu si bb pe o perna mai mare,eram cu bustul mai sus decat cu picioarele si bb-ul la fel,adica sa nu fie chiar o pozitie orizontala ci semisezanda,este o pozitie comoda atat ptru tine cat si ptru bb.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117