Strumfi de iulie-august 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 12
violetan spune:
fetelor, am citit articolul asta: http://forum.supereva.ro/forumsupereva/log.asp?log_id=84101 si am bociiiit!!!! ma simt atat de batrana ca-mi vine sa
sa uit 
pupici la toata lumea!!!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
liadorian spune:
Diana, Mada,
!
Diana, am dat deja "comanda" de vaccin, va merge mama mea sa-l cumpere. Si eu as vrea mult sa asteptam pana se implinesc cele doua luni distanta intre vaccinari, poate si fiindca stiu ca voi toate ati procedat la fel cu bebeii. M-as simti mai in siguranta, nu stiu exact sa explic de ce, desi am gasit si eu prospectul vaccinului si am citit aolo ca e ok un interval de cel putin o luna...
Mada, idei de retete... Hmmm... Nu stiu daca-s neaparat autentic romanesti, dar eu am copilarit cu pui cu smantana. Cand ma gandesc la ceva bun facut de bunica, la asta ma gandesc. Si la supa de pui.
Si la cozonacul ei cu nuca.
Ar mai merge si radauteana propusa de karli, postase ea reteta cu tot cu "indicatii tehnologice" cu ceva vreme in urma. Spor la gatit! Cand ma gandesc ce nebunie o sa fie maine seara la voi, imi lasa gura apa!
Lia si
Miruna Demetra
Diana2007 spune:
Lia, am trimis pe mailul comun tabelul cu ordinea introducerii alimentelor precum si cateva retete de piureuri pentru bebelusi. Aici se recomanda sa faci o cantitate mai mare pe care sa o pui in cutii din acelea pentru cuburi de gheata, dupa ce ingheata le scoti si le pui in niste pungi de plastic sigilate. Cica se pot pastra destul de mult asa in congelator (este trecut timpul de pastrare la fiecare reteta), eu nu prea sunt de acord cu asta, dar cine stie cum voi face cand ma voi intoarce la servici, e bine de stiut, mai ales ca tot sunt mai bune decat cele la borcanase din comert. In afara de piureurile de legume si fructe, sunt si cateva cu carne si peste, nu mai stiu cine intreba de ultimul precum si cu tofu (se apreciaza foarte mult proteina din tofu si se foloseste ca alternativa pentru branza).
Am recitit acum despre fructele alergene si vad ca banana intra de la 6-7 luni iar portocala dupa 9 luni, nu stiu daca voi urma ce scrie aici dar stiu ca ei au mare stres cu alergiile astea si cred ca s-au gandit ceva inainte sa dea tabelul in forma asta. Dar daca nu mananca astea pana la un an doar nu o fi foc, sunt destule alternative.
Am trimis si o poza pentru rubrica "A patra luna", deci sunt gata cu temele pentru azi.
Editez: mesajul anterior pentru a face o precizare. Atunci cand am scris despre mancare consistenta seara ma refeream la mancarea dinainte de culcare si nu la cina care se serveste de obicei in jur de ora 18 pentru un copil care se culca la ora 21 si care mi se pare normal sa fie mai consistenta, doar este una din mesele principale ale zilei. Scuze daca nu m-am facut inteleasa si cu toate astea, cereale cu lapte la ora 12 noaptea tot nu mi se pare sanatos pentru un copil de cinci luni, ca sa nu mai zic de program de somn 12.30 la 11 ziua, dar asta chiar nu e problema mea !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
ghinetz spune:
Diana, eu ziceam de cereale seara. Dar ma gandeam la cina. Asa am procedat la Stefan. Cand a mai crescut i-am dat la micul dejun. Sau si la micul dejun, caci ii mai dadeam uneori seara.
quote:
ca sa nu mai zic de program de somn 12.30 la 11 ziua, dar asta chiar nu e problema mea !
Aici nu stiu la ce te referi.
Aylin
. Imi pare rau daca am trezit amintiri.Oana
(scuzati, sigur iar am inversat niste litere cand am tehnoredactat)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
i_ulia spune:
mada, ce zici de fasole batuta? asta sigur se face usor. sau varza calita cu jambon. sau salata de vinete (eu mai ales de-asta as face)
olgutza, legat de gelozie, eu am remarcat la iris ca daca e la ea in pat si il vede pe sotul meu ca ma ia in brate, ridica bratele catre noi, iar daca o ignoram incepe si urla. la fel ca tine, prima oara am zis ca e coincidenta, dar am repetat faza si se confirma ![]()
aylin_tarcan spune:
oana, e ok. nu ma deranjeaza sa vorbesc despre asta. chiar ma gandeam, citind povestea lui sunflower, ce diferite au fost experientele mele. pe cat de mult m-am chinuit prima oara, pe atat de repede am nascut a doua oara (daca am ajuns la dilatatie 10 fara nicio durere!). asa de tare as mai vrea un copil, insa numai cand ma gandesc la inca o sarcina cu probleme si stres si la faptul ca s-ar putea sa fie si al doilea ca primul (si cu doi in mod cert nu as face fata) intru in panica.
si aici ii recunosc pe parintii dlui aylin, care nu au mai facut inca unul de greu ce le-a fost cu minunatul domn.
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Diana2007 spune:
Oana (Ghinetz) - ti-am trimis PM 
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Nonna76 spune:
Am aparut si eu mai pe seara.V-am citit dimineata dar n-am avut nimic de zis.Acum sa vad ce mai retin din ce s-a discutat.
Oana multa sanatate lui Stefan.Ce-a patit?M-am gindit eu c-ai sa intrebi de mine.Si eu m-am intrebat dimineata ce faci de nu ai aparut pina in 10.(ora 10)
Oana(de la Birlad) am si eu un colac de grasime in jurul taliei.Talie nu mai am ,in jurul locului in care se situeaza talia de obicei.Eu i-am propus sotului o operatie de lipoaspiratie dar a zis ca nu,sa incerc natural.Vedeti cit ma iubeste?
Carla daca as putea ti-as transfera eu vre-o 2 kg.
Lia si mie mi-e draga Runa-una ta.Te rog salveaza-ma si spune-mi in ce carte,piesa de teatru e personajul Una ca ma chinui sa-mi aduc aminte si nu reusesc(ca tot vorbeati de memorie).
Pentru mine casnicia e mai frumoasa cu copii.Are un sens.Mi se pare mult mai frumos acum chiar daca e mai greu.Sotul meu mi-e mult mai drag cind il vad cu Andrei in brate sau acum cind se joaca cu Vlad.
Despre diversificare s-a vorbit suficient,(nu e cazul sa mai zic si eu ceva)am salvat multe postari .Eu zic ca o sa ma descurc.
mychydutza spune:
am facut vaccinu. bebe a fost viteaz si n-a varsat nici o lacrima. are 7,6 kg, si 67 cm. a luat ff bine in greutate. sunt si un pic suparata pt ca ne-a zis ca are FIMOZA. mie mi-a zis pediatra sa-l mai decalotez la baie dar fff usor. acu imi zice ca trebuia sa insist. pai daca nu mi-a zis nimeni?????????? chiar imi fac mustrari de constiinta ca din cauza mea o sa sufere bebe. cica sa ne ducem dupa 15 ian sa ii faca o mica incizie care nu e dureroasa insa dupa aia e mai naspa ca il doare cand face pishu.
mamici de baieti, care e treaba cu fimoza asta?????poate ma lumineaza alinele......
oricum m-a dezamagit pediatra cu diversificarea cu suc de la 4.5 luni. park nu mai am asa incredere in ea............ma rog, zic ca esiis fac ca mine...........
*mihaela*
ghinetz spune:
Nonna, eu stiu de Alta si de Ela (din Camil Petrescu). O fi la el si Una??? Lia...salveaza-ne.
Oana
(scuzati, sigur iar am inversat niste litere cand am tehnoredactat)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"