Strumfi de iulie-august 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 11
i_ulia spune:
oana, multumesc de intrebare. de adaptat ne-am adaptat bine. recunosc ca nici nu mi-am facut mari ganduri, eu am mai tot fost in germania, vorbesc limba bine. iris inca nu e la varsta la care sa aiba probleme de adaptare, atat timp cat le are pe mama si pe tzitzi e ok (bine, cu plansul de seara de rigoare si toate cele, dar fara altele suplimentare). inca ma adaptez insa la viata in 3
anto, ca bine zici tu cu cupilul si sudarea cuplului.
lia, in prospect scrie ca infanrixul se administreaza dupa minim o luna pauza.
olguttza spune:
Andicu, si eu ma gandeam la bb Filip, ca nici noi n-avem treaba cu tiparele!
noi am inceput cu sucurile de fructe, care, insa, n-au durat mult (vreo 2 sapt.); am facut pauza o sapt, dupa care am inceput supa si piureul de legume; dupa aia, am trecut la piure de mar copt/para. ce-as face eu: as incerca sa-i pun putin mar (copt sau fiert, adica sa aiba aceeasi consistenta ca legumele fierte) in piureul de legume, sa-i dea o oarecare dulceata; si, pe masura ce mai adaugi o leguma, scazi cantitatea de mar. nu stiu daca e o solutie, dar as incerca. sau, pur si simplu, as face o pauza de cateva zile cu piureurile, as lasa numai lapte, pana uita.
dupa care, as relua legumele. nici cu branzica nu accepta piureul? ca eu astazi am ajuns la concluzia ca mai bine i-o pun cu legume decat cu fruct, pt. ca masa de pranz tre' sa fie cea mai consistenta, iar marul doar gustare; plus ca, daca-i dau piureul gol si apoi supa, mai vrea si nitel lapte. si ce-am facut?! apropo, si eu am auzit de lapte in piure, dar n-am incercat (io-l diluez cu putina supa, ca sa nu stea tzeapan in lingurita).
Edit, c-am vazut o dulceata de Runa-Miruna. 
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
Antoanela23 spune:
quote:
Originally posted by andicu
Salutari si de la noi!
culmea e ca la inceput manca, acum , pe masura ce-i mai introduc cate-o leguma, si cu 2 sau cu 3 daca fac piure, refuza. De fapt, manca doar piue de morcov cu dovlecel, atat.
Aveti vreun sfat , va rog?! ce sa-i fac ca sa manance si legume? cineva mi-a sugerat sa-i pun lapte formula, un pic in piure. e ok?
Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/2075948175/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Filip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi
Nu cred ca are nimic daca-i pui un pic de lapte in piureul de legume, macar sa ti-l accepte asa. Mai asteapta cu ccc carnita, chiar si 2-3 sapt, nu-i nici o graba. Morcov cu dovlecel ii place pt ca e dulce, dar tot e bine ca-l mananca si pe asta. Da-i asa cateva zile si apoi adauga inca ceva, dar putin cate putin. Si alta idee ar fi sa pui un pic de mar in piureul de legume si sa-l scoti treptat mai tarziu. Bafta, are personalitate buflinelulu tau,
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
diane_dun spune:

Ce bine ca exista acest forum! Asa vad ca nu sunt singura obosita!
Nu prea am motive serioase, fie-mea este foarte cuminte, dar ma dispera drumurile astea dese la doctor. Nu stiu cu ce fel ata m-a cusut cand am nascut, cert e ca nu s-a resorbit cum ar fi trebuit si de vreo doua luni jumate ma tot duc la doctor si de doua ori pe saptamana sa-mi faca aplicatii cu nitrat de argint. Drumul in sine nu ma oboseste foarte tare, insa mi se pare complicat rau sa mulg lapte ca sa aiba soacra-mea ce sa-i dea copilului cat timp lipsesc eu. Nu reusesc sa scot lapte decat noaptea, cand se trezeste fie-mea sa pape. Este absolut minunat sa te apuci pe la 3 jumate noaptea sa montezi pompa si sa mulgi (uf, nici mie nu-mi place cuvantul asta, mai zicea cineva). Si nu reusesc intr-o singura noapte sa fac de-o portie, imi trebuie cel putin doua nopti pentru asta.
Sa vedem daca imi mai amintesc ceva din ce-am citit…
Felicitari iepurasilor
! La mai multi dintisori!

Nico, ma bucur mult ca a scapat Andra de orteze si ca e bine! Iti doresc spor la invatat si bafta la examene! (sa ne spui si noua cand termini cu ele, ca eu sunt in stare sa-ti urez bafta pana la vara!
)
Luna, felicitari pentru kg Adelisei, tin pumnii sa treaca repede problemele: si ochisorul si refluxul. 
monicabo si fie-mea a inceput sa ia prost in greutate: in ultima saptamana a luat mai putin de 100 gr, tot cu san exclusiv. Eu nu intentionez sa ma stresez sau s-o diversific mai devreme de 6 luni. Cum spunea si alina.a, fiecare copil are ritmul lui.
alina.a, am admirat frumusete de familie! De bulina, ce sa mai zic, e o dulceata! 
Lia, am vazut pozici cu Minunea. Se face pe zi ce trece mai frumoasa.
Asa, ca mamica ei. 
Eliza, mi-a placut mult cum i-ai scris Gabrielei.
Eu n-am probleme cu memoria (nu mai multe decat de obicei
), dar sunt la prima nastere, poate din cauza asta.
Gabriela, am facut ciocolata dupa reteta ta, multumesc frumos, tare buna!
Mi-a iesit de consistenta caramelei, asa trebuie sa fie sau am gresit eu undeva?
Aylin, imi pare rau pentru pierderea ta. Trebuie sa-ti fi fost tare greu. Ce bine ca o ai pe Alma acum sa-ti insenineze zilele.
Multumiri multe fetelor care au inceput sa schiteze planuri de diversificare, in special lui Jadi, Oanei Ghinetz si lui Aylin. Dau copy/paste cu constiinciozitate si ma simt mai stapana pe mine. Intreb si eu: cum credeti ca e mai bine, apa sau ceai intre mese? Si daca ceai, de care?
Felicitari lui Ines de valen si lui Aaron de oaana pentru progrese!

Mychy, fie-mea a plans la vaccinul de 2 luni, dar n-a zis nici miau la cel de 4 luni. Succes la doctor!
andreea_c, ma bucur ca ai scapat usor cu operatia, sanatate multa iti doresc! 
Anto, si eu am avut o problema similara cam la o luna dupa ce am nascut. Pe mine m-a tinut aproape o luna intreaga! (timp in care am tinut un regim strict, fara nimic dulce, de ajunsesem la greutatea de dinainte de sarcina). Intre timp am mai pus vreo x kile.
Sanatate multa, ca restul se rezolva! Ma bucur ca papa Sonia din biberon. 
olguttza si mie mi-a placut povestea ta. N-am fost pusa in aceeasi situatie, asa ca n-as sti sa-ti zic daca si fie-mea e geloasa, dar cu siguranta pot sa-ti spun ca stie cine e *mami*. Era soacra-mea acum vreo saptamana la noi si a intrebat-o: “Unde-i mami?” si Dani imediat a intors capul si s-a uitat la mine. Eu n-am dat importanta, am zis ca e o coincidenta, dar azi, s-a intamplat la fel si de cateva ori la rand!
Ame, eu am primit la botezul fetei scaun de masa asa. Nu l-am desfacut inca, e in cutie, iar cutia e pe post de masuta in hol.
Am zis ca nu-l desfac sa nu se umple de praf, dar uite ca acum nu pot sa spun daca imi place sau nu, daca e bun sau nu. Vad eu in februarie...
Sper ca n-am uitat nimic. Scuzati placinta de mesaj, mi-a fost dor de voi. 
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=16" target="_blank">Votati frumoasele si simpaticele mamicideiulaug2007!
Mami de
Dani (1 august 2007)
Antoanela23 spune:
Eliza, eu stau rau cu memoria, dovada fiind ca uit mereu ce vrau sa raspund, ca mai jos.
Valen, bine ai venit din vacanta, asteptam povesti si poze.
Cristina, multumesc pt reteta si eu mor dupa praji cu mere.
Luna, felicitari pt luatul in greutate al Adelicioasei si nervi tari in continuare, mai e un pic si scapati de cosmarul asta cu varsatul.
... si iar am uitat...
Anto, mamica de
Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">
Victor (8 octombrie 2005)
andutzy spune:
Andicu, poti sa-i pui linistita o lingurita-2 de lapte formul ain supa sau peste legume. Cu gustul laptelui este deja invatat si poate le va accepta mai usor! Eu asa i le-am introdus celui mare!
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
liadorian spune:
Diana,
! Si tu si eu avem fete minunate!
Eu tot cu beleaua mea cu vaccinul. Mai am o nelamurire si dr. meu nu raspunde la tel. Daca Miruna a facut la 3 luni Infanrix Hexa, acum cumpar Infanrix IPV+Hib sau tot hexa? Uf, in momentele astea mi-e ciuda ca nu le stiu eu pe toate, sa nu va mai zapacesc pe voi...
Lia si
Miruna Demetra
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Diana,! Si tu si eu avem fete minunate!
Eu tot cu beleaua mea cu vaccinul. Mai am o nelamurire si dr. meu nu raspunde la tel. Daca Miruna a facut la 3 luni Infanrix Hexa, acum cumpar Infanrix IPV+Hib sau tot hexa? Uf, in momentele astea mi-e ciuda ca nu le stiu eu pe toate, sa nu va mai zapacesc pe voi...
Lia siMiruna Demetra
Lia, trebuie sa cumperi Infanrix IPV+Hib. Ordinea lor se pastreaza, se decaleaza doar varsta la care i le face. La 7 luni o sa-i faci iar Infanrix Hexa.

Edit: am zis Infanrix Hexa la 7 luni in ideea ca ii faci IPV+Hib-ul la 5 luni, lasand cate 2 luni intre vaccinuri. Eu asa as face. A! Schema de vaccinare mi-a dat-o medicul meu de familie, nu-ti zic asa, doar dupa capul meu.

Mami de
Dani (1 august 2007)
madabout2003 spune:
V-am citit pe sarite!
Felicitari pentru kilograme Adelicioasei, Mychy bafta la vaccin si noi am facut azi dimineata! Emily are 6.800kg si 63.5 cm!
Lia am admirat Minunea
!! Ce frumos stie ea sa scoata limba,
!!
Fetelor ajutati-ma cu ceva destul de off topic, maine seara organizam cu colegii mei de master, care vin din diferite regiuni ale lumii Ziua Bucatariei Internationale
si eu nu stiu cu ce sa ma duc!!!
Ma gandeam sa fac sarmale dar nu mai am foi de vita si varza murata nema!! M_am gandit ca desert sa fac prajitura Semiluna dar apoi chiar nu stiu ce ar fii asa mai reprezentativ pentru bucataria romaneasca, care sa se faca repede, usor (nu mici ca in cazul asta trebuie sa stau afara la gratazr si pe frigul asta!!!
) Deci ce bucate traditionale romanesti credeti voi ca as putea sa confectionez eu maine? O sa va citesc raspunsurile diseara ca trebuie sa plec acum! Va pup pe toate!!!
MADA mamica de Emily 07/08/07
www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea
andicu spune:
Multumesc mult, fetelor!
o sa incerc intai cu lapte si daca nu vrea si asa, o sa incerc cu mar. Cu carnita am zis si eu ca as putea sa mai astept, voi mi-ati confirmat-o! 
Andicu mami de
www.flickr.com/photos/9457501@N02/2075948175/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Filip la 5 luni(27iunie 2007)Cum crestem noi