Strumfi de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

quote:
Originally posted by mychydutza

am facut vaccinu. bebe a fost viteaz si n-a varsat nici o lacrima. are 7,6 kg, si 67 cm. a luat ff bine in greutate. sunt si un pic suparata pt ca ne-a zis ca are FIMOZA. mie mi-a zis pediatra sa-l mai decalotez la baie dar fff usor. acu imi zice ca trebuia sa insist. pai daca nu mi-a zis nimeni?????????? chiar imi fac mustrari de constiinta ca din cauza mea o sa sufere bebe. cica sa ne ducem dupa 15 ian sa ii faca o mica incizie care nu e dureroasa insa dupa aia e mai naspa ca il doare cand face pishu.
mamici de baieti, care e treaba cu fimoza asta?????poate ma lumineaza alinele......

Mihalea, la fel am patit si noi cu putzica, dar nu doctorii pediatri( am 2) ne-au spus asta ci un urolog. Ma plangeam mai demult ca a iesit pozitiv la 2 bacterii la urocultura. Am repetat testul si am avut acelasi rezultat, asa ca pediatra ne-a trimis la ecorafie la rinichi la domn Stamate. Toate bune si frumoase, nici o problema asa ca hai la urolog. Ne-am dus la Grigore Alexandrescu si acolo imediat diagnostic Fimoza, veniti in ianuarie sa-l operam. A decalotat doctorul cat a putut, a facut si o incizie- absolut nedureroasa, puiul mic n-a zis nici pas; si mi s-a recomandat sa-l ung inainte de baita cu o crema cu hidrocortizon. Eu una nu eram de acord cu decalotarea si nu sunt nici in continuare, dar infectia se pare ca e locata la nivelul preputului asa ca nu am ce sa-i fac.
Ce vroiam de fapt sa spun dar m-am intins la povesti e ca m-am documentat si am desoperit ca la noi in tara fimoza e diagnosticata foarte usor. Daca nu se poate decalota repede- si putza unui baiat nu se poate decalota in mod normal- imediat se zice ca e fimoza. Sper sa ma corecteze Anya daca vorbesc prostii dar am vazut imagini cu fimoza vs normal si al meu sigur nu are fimoza. Vezi ca e si un subiect pe DC despe fimoza.
oricum m-a dezamagit pediatra cu diversificarea cu suc de la 4.5 luni. park nu mai am asa incredere in ea............ma rog, zic ca esiis fac ca mine...........

*mihaela*

fianna cu printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Mihaela eu i-am facut circumcizie lui Matei la 6 zile. Lasand la o parte ce a fost in sufletul meu, cu anestezie generala etc, daca o sa faca incizia o sa il usture un pic la pipi cam 36 de ore...si acum ei nu mai fac asa des ca atunci....Stiu ca asa a patit mama cu fratele meu.

Oricum, in caz ca o faci, cand plange pt ca a facut pipi il schimbi imediat si ii pui 3-4 comprese sterile imbibate in Rivanol. Si cand spun imbibate adica inecate. Eu puneam compresele pe o farfurie si turnam rivanol peste (fara grija, nu contine alcool)...iei compresele din mijloc si le pui asa ca o caciulita pe putza. fara sa strangi. ai sa vezi ca se linisteste instantaneu.

Ai grija, rivanolul pateaza groaznic, deci e bine sa sacrifici niste hainute care stau sa-i ramana mici si o peinca ceva, pentru ca oricat te-ai stradui o sa picure

Sper ca am reusit sa fiu simpatica si de data asta.

Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

quote:
Originally posted by fianna

quote:
Originally posted by mychydutza

am facut vaccinu. bebe a fost viteaz si n-a varsat nici o lacrima. are 7,6 kg, si 67 cm. a luat ff bine in greutate. sunt si un pic suparata pt ca ne-a zis ca are FIMOZA. mie mi-a zis pediatra sa-l mai decalotez la baie dar fff usor. acu imi zice ca trebuia sa insist. pai daca nu mi-a zis nimeni?????????? chiar imi fac mustrari de constiinta ca din cauza mea o sa sufere bebe. cica sa ne ducem dupa 15 ian sa ii faca o mica incizie care nu e dureroasa insa dupa aia e mai naspa ca il doare cand face pishu.
mamici de baieti, care e treaba cu fimoza asta?????poate ma lumineaza alinele......

oricum m-a dezamagit pediatra cu diversificarea cu suc de la 4.5 luni. park nu mai am asa incredere in ea............ma rog, zic ca esiis fac ca mine...........

*mihaela*

(01.08.07)

Mihalea, la fel am patit si noi cu putzica, dar nu doctorii pediatri( am 2) ne-au spus asta ci un urolog. Ma plangeam mai demult ca a iesit pozitiv la 2 bacterii la urocultura. Am repetat testul si am avut acelasi rezultat, asa ca pediatra ne-a trimis la ecorafie la rinichi la domn Stamate. Toate bune si frumoase, nici o problema asa ca hai la urolog. Ne-am dus la Grigore Alexandrescu si acolo imediat diagnostic Fimoza, veniti in ianuarie sa-l operam. A decalotat doctorul cat a putut, a facut si o incizie- absolut nedureroasa, puiul mic n-a zis nici pas; si mi s-a recomandat sa-l ung inainte de baita cu o crema cu hidrocortizon. Eu una nu eram de acord cu decalotarea si nu sunt nici in continuare, dar infectia se pare ca e locata la nivelul preputului asa ca nu am ce sa-i fac.
Ce vroiam de fapt sa spun dar m-am intins la povesti e ca m-am documentat si am desoperit ca la noi in tara fimoza e diagnosticata foarte usor. Daca nu se poate decalota repede- si putza unui baiat nu se poate decalota in mod normal- imediat se zice ca e fimoza. Sper sa ma corecteze Anya daca vorbesc prostii dar am vazut imagini cu fimoza vs normal si al meu sigur nu are fimoza. Vezi ca e si un subiect pe DC despe fimoza.

(01.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo fetelor !!!!!

Din cauza timpului liber restrans pe care il mai am, si pentru ca am atatea de facut pana plec in Romania peste cateva zile, am intrat sa va spun la toate :

Va doresc din toata inima sa aveti un CRACIUN FERICIT alaturi de familia voastra si copilasii vostri dragi care isi petrec intaiul lor Craciun alaturi de voi, sa fiti fericiti si sanatosi impreuna!!!
La fel va doresc un inceput de AN NOU 2008 plin de realizari pe toate planurile, multa fericire, sanatate si noroc in viata, sa fiti iubite mereu si mereu de sotii si copii vostri.
LA MULTI ANI !!!! pentru voi toate, cu drag din partea mea...

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

mychy, subiectul de care zice si fianna este aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66086

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

diana, multumim pentru fisiere. le-am salvat. dar chiar asa, broccoli, de la inceput sau dupa un an (cam mare intervalul). ca revin la diversificare, poate imi mai ziceti sa mai trec acolo, la alimente.

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumim la fel, samadhi! Sa ai si tu un an nou fericit si sarbatori frumoase si linistite alaturi de familia ta!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

quote:
Originally posted by Nonna76

Lia si mie mi-e draga Runa-una ta.Te rog salveaza-ma si spune-mi in ce carte,piesa de teatru e personajul Una ca ma chinui sa-mi aduc aminte si nu reusesc(ca tot vorbeati de memorie).

Monica,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Ma bag si eu ca musca-n lapte desi nu ma cheama Lia :) Una e personajul lui Mircea Eliade din Intoarcerea din Rai sau Huliganii, nu mai stiu in care din volumele astea apare, parca in primul totusi. O mai fi si in alte carti/piese de teatru, dar eu doar acolo am intalnit numele asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

mada, acum am in cap doar 2 variante de mancare: fasole batuta (poti folosi din aceea din conserva si scapi de fiert ore in sir) si chiftelute; daca mai am inspiratie, mai scriu. fetelor care m-au intrebat de vacanta le raspund ca am avut o saptamana de vis,(dupa nu stiu cat ani, chiar meritam sa ne mai si relaxam putin), cu soare mult, nisip alb, ocean turcoaz, palmieri, mancare buna, bauturi exotice si muuulta salsa. sarah a fost in largul ei, a avut liber la tot ce si-a dorit, a stat mai mult in apa, a facut castele de nisip iar seara era nelipsita de pe scena (canta, dansa si se aplauda singura). Ines a fost o cuminte, a mancat, a ras si a dormit. Pe plaja a stat in scaunul de masina pus pe carucior (deci acoperita); am scos-o de acolo doar pt. masa si poze; in primele zile n-a banuit nimeni ca mai avem acolo un copil, toti credeau ca e caruciorul pt. Sarah, asa ca ulterior am fost admirati pt. curajul de a pleca cu 2 copii mici dupa noi. (recunosc si eu ca mi-a fost teama sa plec cu ele departe de casa). Ma intreba cineva cum e Cuba- nu stiu cum e toata Cuba ca noi nu am iesit din resort insa oamenii care lucrau acolo m-au impresionat pana la lacrimi aproape,deoarece sunt extrem de saraci si nu au acces la aproape nimic. Nu gasesc haine pt. copii, cosmetice, pampersi, medicamente, nimic- sunt asa cum eram noi in timpul comunismului si traba asta mi-a lasat un gust amar, caci mi-a amintit de copilarie, cand tanjeam tot anul dupa o banana prapadita de craciun si o bomboana cubaneza (ce ironie,nu?); dincolo de asta, s-au bucurat de orice lucru neinsemnat pe care l-am oferit si ne-au multumit oferindu-ne in schimb diverse suveniruri la care tin f mult. Cam asta despre vacanta noastra - am pus cateva poze la semnaturawww.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

quote:
Originally posted by burtika

buna ziua fetelor, am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat:
am o prietena care a ramas insarcinata,are 36 de ani,e al doilea copil si il doreste din tot sufletul. a luat 4 zile aciclovir,un antibiotic, in perioada de inceput,pentru zona zoster fara sa stie ca e gravida. pe prospect nu scrie ca ar fi contraindicat la gravide,medicul zice ca e posibil sa-l fi afectat pt ca a luat exact cand se forma embrionul. a avut ultima menstruatie pe 2 oct si a luat astea intre 22 si 26 .e disperata saraca,nu vrea sa-l dea afara ca se chinuie de 10 ani sa ramana.
eu nu stiu ce sa-i zic, decat sa mai mearga si la alt ginecolog, daca voi ati trecut prin asta sau stiti ceva plzzzz, spuneti-mi si mie. multumesc.

lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD

Eu am gasit pe web urmatoarele: "Although aciclovir is not licensed in pregnancy, there is substantial clinical evidence gathered over many years to support its use." (pagina: http://www.patient.co.uk/showdoc/40000197/)

Si eu stiam de regula 'totul sau nimic' din primele luni de sarcina.
Eu as sfatui-o pe prietena ta sa ramana optimista, sa nu se grabeasca cu vreo decizie de intrerupere de sarcina daca nu are o dovada clara ca s-a intamplat ceva rau cu embrionul; mai ales ca zici ca sarcina e asteptata de atata vreme. Sa aiba incredere ca totul va fi bine, starea de spirit conteaza mult in timpul sarcinii.

Mergi la inceput