PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 6
gina_butnaru spune:
Genie, eu am fost in Real, (e langa mine, la 2 statii), dar am ramas foarte dezamagita, cel putin la capitolul bebei. N-am gasit nimic din ce cautam: lapte praf, pantofi de iarna bebe, pijama bebe, biberon mai acatarii, nimic. Doar pampersi erau, din ce vroiam eu. Iar preturile, nu mai zic, un plovaras de bebe 70 lei. Eu zic ca e cam mult. Poate n-am nimerit eu cand aduceau marfa, nu stiu ce sa zic.
Mama lui Razvan-Andrei
Ticker
www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan, mami si altele

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=460bbbdd576a4f5b884f59&source=category&category_id=all" target="_blank">Filmulete
"Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!"
nicolica spune:
Babee, multa putere micutei luptatoare. Saracutza, toate dau peste ea! 
Gina,
hai ca te tin bine sa nu intri in butoiul cu melancolie![]()
Piersicoiul Philip
www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">octombrie
anasia spune:
genie, uite cateva retete
Biscuiti I
Ingrediente:
1 kg faina, 100 g unt, 2 pahare lapte, 40 g drojdie, 1 galbenus, putina sare
Se prepara un aluat amestecandu-le pe toate o data. Se lasa sa creasca. Se imparte in sapte parti. Se intinde fiecare parte, se taie în raze, incepind de la mijloc si se ruleaza fiecare raza de la margine spre centru în forma de corn, insa forma dreapta. Se ung cu ou, se tavalesc prin zahar tos si se coc la foc potrivit.
Biscuiti II
750 gr. faina; 250 gr. zahar; o margarina( Unirea, Rama, etc.); 2 oua; 1 praf de copt stins; smantan#259; cat cuprinde
Se amestec#259; toate fff bine, iar la sf. se pune smantana cat cuprinde. Le poti taia cu diferite forme cumparate din comert.
Biscuiti cu branza de vaci
2-3 Biscuiti se oparesc cu 100 -150 ml apa. Dup#259; racire, se adauga 50 g branza de vaca si 1-2 lingurite sirop de zahar. Se mai poate adauga suc proaspat de fructe (mere, piersici, portocale) sau suc de rosii
Biscuiti de casa pentru copii
25 de bucati
4 pahare faina, 1 pahar sifon sau apa minerala, 1 pahar untdelemn, 1 pahar zahar pudr#259;, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat.
Amesteci într-un vas sifonul cu zaharul vanilat, untdelemnul, apoi adaugi praful de copt dizolvat intr-o lingura de apa si pui faina în ploaie, treptat. Framanti totul 15-20 de minute, pana obtii o coca elastica din care intinzi o foaie subtire. Tai apoi biscuti pe care-i asezi intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si-i coci la foc potrivit timp de 15-20 de minute. Cand sunt gata ii pudrezi cu zahar.
Biscuiti fara ou pt. cei mici
375g faina;250 g margarina;120 g zahar;1/2 plic praf de copt;1/2 pahar cu lapte
Toate ingredientele se amesteca si se intinde o foaie potrivit de groasa.
Biscuitii se pot taia în patratele sau cu forme speciale. Se coc la foc potrivit într-o tava unsa cu unt.
Biscuiti cu lapte
Biscuitii simpli se piseaza bine; se fierb 2 ligurite de praf de biscuiti cu o lingurita zahar #351;i 200 ml lapte 5-10 min.
Biscuiti (piscoturi, turta dulce) cu lapte
Inmuiati in laptele caldut biscuiti, piscoturi sau turta dulce pana se sfarama bine de tot si se face ca o crema.
E delicios si poate fi un meniu pentru ora 10:00 dimineata sau pentru ora 17:00 dupa-masa.
Biscuiti pentru sugari
530 g faina, 250 g zahar pudra, 250 ml lapte, 60 g unt, un varf de cutit de bicarbonat
Se framanta un aluat, se taie biscuiti de forma triunghiulara si se coc la foc potrivit in tava tapetata cu faina. Dupa racire se trec prin masina de tocat si se pastreaza într-o cutie bine inchisa.
Se folosesc (opariti în prealabil) cu suc de fructe sau cu mar ras (4 lingurite de biscuit pentru un mar mare ras) sau alte fructe strivite si ca adaos la lapte sau iaurt.
julax, cum le faci, exista ceva mai simplu, fara praf de copt sau bicarbonat?
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
gina_butnaru spune:
Babee, offf, stiu prin ce treci cu Rebeca si noi am fost asa asta vara, mai eram si la mare, nu vroia nimic, cu dintisorii, ma bucuram si daca manca putin iaurt sau fructe cu biscuiti. Mititica! 

mult!
nicolica, bine ca m-ai prins ca era sa cad cu totul in "butoi". 

Mama lui Razvan-Andrei
Ticker

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=460bbbdd576a4f5b884f59&source=category&category_id=all" target="_blank">Filmulete
gina_butnaru spune:
Anasia, mi-ai facut o pofta cu retetele tale de biscuiti! Din pacate, eu nu prea am timp sa mai fac nici mancare pentru noi, de cand e piticul la cresa, iar noi mancam la serviciu, ce apucam. Poate doar in week-end sa incerc retetele tale. Cred ca sunt delicioase. 

Mama lui Razvan-Andrei
Ticker

Babee spune:
Rebeccai acum 3 luni i-au iesit primii dinti.Nu a plans, nu a fost maraita, saliva abundent doar.La Phillip a iesit primul la 8.5 luni si pana la 1 an jumatate bum bum cate 2, cate 4.El nu a avut dureri,sa planga sau altceva.Cum spunea cineva:a aparut dintele fara sa stim.
Sunt diferiti numai ca ma doare sufletul cand vad ca ea nu poate manca.Nici banana n-a mai vrut astazi![]()
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Piersicutze spune:
Salutare fetele,
Alex se simte bine. Azi a fost pima zi in care a mancat calumea la pranz, supa de rasol, paste cu branza si ou si desert un pic de cozonac. Ii mai dau antibiotic azi si maine.
Si eu ii dau Augmentin, dar unul mai puternic. Este singurul la care a reactionat. Doar ca asta a constipat-o un pic.
Babee imi pare tare rau, ca Rebecca este bolnavioara. Nu vreau sa te sperii, dar asa a inceput si la Alex. Daca zici, ca este rosie in gat, de aceea nu papa. Sanatate multa si sper sa nu treceti prin ce am trecut noi.
Colac peste pupaza am si eu gatul in pioneze. Sper sa nu cad la pat.
Mada drum bun acasa. Din cate stiu eu aeroportul nostru e cam varza si nu preau au locuri de joaca ptr copii, plus ca scorurile sunt f mari. Sa nu schimbati bani in aeroport si pe cat posibil evitati cumparaturile, chiar si mici chestii cum ar fi sandwichuri si apa, ptr ca sunt f scumpe. Daca nu aveti legatura directa, si trebuie sa stati peste noapte, apelez la sora-mea, ea sta in Pipera, aproape de aeroport. Macar sa aveti unde pune capul pe perna, daca nu voi, macar copilul. Imi spui si vb cu ea. Cred ca ar fi de acord.
Buli imi pare rau, ca mama ta nu se simte bine. Uf.
Multumim fetelor pentru gandurile bune cat a fost Alex bolnavioara.
Babee spune:
De vineri am "usor" capsa pusa pe educatoarea lui Phillip.El a inceput gradi noua din Octombrie.Am vorbit saptamanal cu educatoarea lui despre cum ii este, daca se integreaza, daca e activ la actiuni etc(chestii normale ).El este un copil normal,linistit dar daca e calcat pe "codita" face urat.Adica el nu cauta cearta niciodata, si-o ia de la altii si ca reactie normala-zic eu- uneori da si el.Dar..copiii sunt copii si se mai intampla, adulti nu prea au ce cauta in "certurile" lor.Aici n-a fost nimic deplasat, am inteles(si stiam) ca lui Phillip ii plac actiunile de scurta durata si nu cele de lunga durata(la nici 4 ani asa e normal),dar vine acasa intr-o zi si-mi spune ca educatoarea lui i-a spus ca e OBRAZNIC.Am incercat sa il fac sa imi povesteasca contextul,n-am prea inteles.Pana sa fie serbarea de Mos Nicolae mai povestea ca l-a amenintat Lena ca la el vine Krampus(legenda aici spune ca Nikolo aduce dulciuri copiilor cuminti si Krampus-un diavol- nuiele copiilor obraznici).Asa ca dimineata la el a venit Nikolo acasa(nu am considerat ca trebuie sa-l sperii cu Krampus, nu am pus accentul)dar in pachetul de la gradi a primit un Krampus de cioco.Nu va pot spune reactia lui, a plans si mi-a spus ca el a fost cuminte si ca nu vrea sa il bata diavolul ala.
Astazi am luat-o direct pe domnisoara Lena si a facut fete fete ca ea nu a spus, ea nu a facut.I-am retezat-o clar si sper sa fi inteles ca la noi nu exista cuvinte de genul:obraznic, nesimtit, prost crescut etc.Si m-a deranjat cand a insinuat ca Phillip poate minte.E copil, poate minti dar nu prea cred ca asta ar fi raspunsul real.
Voi ce ati fi facut?
Gabriela
, Phillip si Rebecca
Babee spune:
Sabina ai mei tot au mai avut episoade de gat rosu si n-au primit antibiotic.Acum sa vedem cum evolueaza "situatia".Sanatate multa si lui Alex si tie!
Gabriela
, Phillip si Rebecca