Strumfi de iulie-august 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nma spune:

salutare
am intrat asa fugitiv ca nu rezist. azi mi-a spus bona ca prea stau la povesti pe net si din acest motiv nu am timp. normal ca i-am spus ca eu lucrez, ca am cursuri pe net si ea nu stie nimic, dar are si ea dreptate .
deci simo nu stiu cum stau cu studiul ca eu sunt inginer electro si maine am examen la "mamagementul analizei si evaluarii firmei". sunt tot felul de indicatori si conturi din care nu inteleg nimic, dar pana maine am eu timp . andra a fost destul de cumintica peste noapte, cu o trezire, dar s-a trezit alex plangand

pe la 6.30. plus ca a insistat sa merg cu el la gradi ca azi e concursul piticot. l-am dezamagit ca nu am mers, dar am promis ca merg cand se dau rezultatele.
am citit aproape tot dar mai raspund si maine dupa ex.
multumesc tuturor in numele andrei!

am uitat sa va spun ca noi nu avem voie sa folosim premergator. sotul e tare dezamagit, dar eu ma bucur ca nu sunt de acord cu el. voi ce parere aveti? o sa folositi?
pupici tuturor.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

andicu eu am mi-am scris parerea vizavi de carticica electronica trimisa de aylin pe mailul comun,despre cea din revista mami nu stiu nimic.daca nu te superi ca-ti scriu renunta la borcanase daca poti sa-i faci ceva sanatos in casa,tine-le pt urgente cum ar fi o calatorie.
aylin eu te inteleg si eu mie imi plac luncrurile clare.daca vrei ceva care respecta principiile de diversificare(mai ales ordinea introducerii lor ca varsta si tip de aliment)am trimis mai demult ceva pe mailul comun.poti sa incepi cu piure de legume sau mar ras in loc de suc.

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Aylin cu alte cuvinte tu esti foarte exacta si precisa , nu??????? m-ai distrat cu programul de supt! esti haioasa rau! recunosc ca si eu sunt destul de stresata pe tema diversificarii, insa zic ca in ultima instantza, instinctul de mama o sa-si faca datoria inka odata. exact asa cum ma gandeam ce o sa fac cu bebe cand o sa ajung acasa de la maternitate si dupa aia m-am descurcat de park as fi fost mama intr-o alta viata :) , tot asa zic ca o sa stiu ce e bine si ce nu si in cazul diversificarii.asa ca deocamdata bag capu in nisip,ma ascund dupa instinkt si bag la cap ce zic fetele pe aci!
vad ca au inceput sa rasara dintzishorii.......hehe. abia astept sa vina si la noi zana maselutza sa-i dea si lui bebe un dintzishor!

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

nico multa bafta maine!bai frate dar bona asta a ta e dementiala prea le stie pe toate,nu te superi ca-ti spun.
lia nu cred ca par jenante nici una din intrebarile tale.sa sti ca in prima faza tot laptele e pricipala masa,restul sunt gustari.inversarea se face treptat,adica alimentele =masa principala si lapticul completare,stai linistita ca raman mesele de noapte,sunt sfinte.asta daca nu si le scoate ea singura.nu ramane miru nemancata,iti va spune ea ca mai vrea...ma duc sa citesc de ashera

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dsteluta91 spune:

buna . vreau sa multumesc fatelor care mi-au raspuns frumos .iar celor care sunt rautacioase vreau sa le spun ca nu am timp sa intru sa citesc tot ce se scrie ,intru cand am timp deoarece am 2 fetite de care trebuie sa am grija 1-CRISTINA ,2 ANDREEA care este in clasa 2 si trebuie sa ma ocupsi de ia cand vine de la scoala plus ca soacra mea e operata la un picior si trebuie sa am grija si de ea plus ca sta si la curte (pasari,porci...) si mai am grija de mama mea care e bolnava de cancer si e operata la un san (si dupa 6 luni i-a aparut iar dar de data asta la amandoi sanii)si nu are voie sa faca efort si trebuie sa o ajut asa ca eu ziua ma inpart intre 3 casa .
va rog sa nu va suparati pe mine dar mai uit ceea ce citesc si de aceea va mai intreb chiar daca ma repet sau s-a mai discutat .
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna dimineata,

Va mai innebunesc cu o intrebare, in special daca imi raspund fetele de specialitate, Anya sau Alina (sau altcineva care e medic pediatru).
Noi avem 5 luni (maine implinim), luna asta iar nu am luat bine in greutate 2-300 g si alea chinuite... Ea mananca tzitzi, si chiar papa (nu suntem in situatia Almei), si totusi nu a luat... In acest caz, ce D-zeu fac cu diversificarea??? Sa o incep acum, sa mai astept un pic? Am inteles de la dr noastra (pe care o voi contacta) ca la copiii mai slabuti se incepe cu cereale, si pe urma piureuri sucuri etc...
Andreea, cum am mai zis, este un copil mai slabut, insa este vioaoe si f activa: da din picioare, se intoarce de pe spate pe burta si invers, se taraste prin ot patul... dau aceste detalii pt a intreba si aspectul asta: poate fi mai slabuta datorita faptului ca este mai activa? cum se intampla in cazul adultilor care fac mai multa miscare, comparativ cu cei mai sedentari? (si nici in cazul oamenilor mari nu este o lege vis a vis de greutate)

Am fost mai atenta in sensul ca dupa ce mi s-a atras atentia, am observat ca atunci cand sugea mai putin, aveam impresia ca sanii sunt mai moi, cand am pus-o mai des, atunci sanii se intareau mai mult (nu-mi curg, ca stiti ca v-am intrebat eu o data daca va mai curg sanii ca la inceput). Sanii se detensioeaza dupa masa, deci laptele se duce la ea. Am inteles ca nu exista lapte bun sau prost...

Pana acum slava Domnului nu am avut alte probleme de sanatate cu ea, insa ma cam dispera cu greutatea asta, ca nu ia cat as vrea eu..

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

Aylin, Lia sunteti tare simpatice cu nevoia voastra de program, pai eu cred ca daca ar fi sa ne tinem de un program strict am lua-o razna. Cu dragos am incercat asta si bineinteles ca nu puteam sa respect orele de acolo din motive de bb nemancacios si somnoros. Apoi incet, incet vor veni toate de la sine, cu alimentele pe care le accepta sau nu, fiecare bb cu mofturile lui si uite asa trece timpul si vom avea alte griji, bbrrr nici nu vreau sa ma gandesc

eu azi sunt tare necajita. de cateva zile nu ma mai inteleg cu al meu sotz si aproape ca imi vine sa-mi fac bagajele si sa plec cu copii la mama. Am obosit sa ma tot explic si sa nu primesc nici un ajutor din partea lui cand am nevoie si nici o apreciere. La el tot ce fac nu valoreaza doi bani si sunt doar afurisita si vesnic nemultumita. E foarte incapatanat si din orgoliu nici nu ar recunoaste ca are vreo problema
nu mai pot si sunt ffffffff obosita
daca nu ar fi vorba de nevoile copiilor as pleca sa nu-i mai vad fata acra
of fetelor, va invidiez pentru sotii vostri minunati care va spun ca va iubesc si va ajuta

fug sa alaptez un pui flamand si fac si eu ca si Camelia, scuze ca imi spun problemele din casa dar chiar nu mai pot si simt nevoia sa imi spuna cineva ca nu doar eu sun vinovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

aylin, sa stii ca ne potrivim si eu as face totul dupa un program bine stabilit dar copilul asta mi-a dat peste cap toata organizarea

liadorian sa-ti spun cum gandesc eu: prima masa, clar, de lapte; a doua masa de fructe/cereale (ei, mai dureaza pana se inlocuieste total laptele la celelalte mese, dar vorbesc in principiu), urmatoarea masa de legume (nu deodata, pe parcurs) si ultima masa de lapte. Eu cred ca din moment ce vor trece la alimente solide incetul cu incetul au nevoie si de apa pentru ca e adevarat ca laptele matern satisface si setea dar asta cand bebelusii consuma numai lapte. Mi se pare logic sa-i obisnuim cu apa de cand vor incepe diversificarea, eu incerc de pe acum pentru ca in cazul nostru, cand mananca si destula formula pe langa san, nu primeste suficient lapte de-al meu care sa-i satisfaca setea si asta se vede la modificarea de kk. Cu mesele de noapte nu ma pricep, fetita mea mananca acum doar o data (ea si-a facut programul asta desi se trezeste de mai multe ori) si pentru ca e singura masa cand suge la ambii sani fara sa refuze nici prin cap nu-mi trece sa i-o scot.
De cantarit mancarea nu cred ca o voi face vreodata, ma simt in stare sa aproximez foarte bine, e prea obositor sa-i cantaresc fiecare aliment in parte.

Gabrielabv imi pare rau de relatia cu sotul tau. Daca nu merge cu vorba buna, ai incercat sa il lasi singur cu toate cele pe cap plus copiii? Sa inteleaga si el daca altfel nu se poate ca nu e chiar usor sa le faci pe toate? Si sa mai fii si fresh si zambitoare cand apare el?

www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Nonna, ai doi copii tare frumosi!

Lia si Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Ok, am inteles, Alina.
Borcanase ii dau numai cu fructe care nu se gasesc acum , inafara de mere,pere, ananas..si de obicei i le combin cateodata cu cele facute de mine in casa. In fine, am tot intrebat si dr, si pe-afara ( fratele prietenei mele din germania are specializare pe nutritie si chimie alimentare-ambele) si mi-a zis ca aceste borcanse sunt cat se poate de sigure pt bebelusi. Eu nu vreau sa exagerez cu ele , ce pot sa-i fac in casa ii fac.Merci de sfaturi! esti intotdeauna dragutza si ma ajuti!

SI eu am aceeasi problema cu programul lui de cand am inceput diversificarea. Nu pot sa ma tin dupa niste ore stricte, ca nu vrea el, asa ca ma orientez si eu cumva, dar seara, noaptea si dimineata devreme mananca laptic. Am inteles ca la varsta asta ei inca trebuie sa aiba 3 mese principale de lapte/zi.

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/2075948175/in/set-72157600689970094/" target="_blank">Filip la 5 luni(27iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput