Schimb de copii....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

E mult mai usor pentru noi sa ne dam cu parerea nefiind in situatie. Insa cand esti pus in fata unui asemenea fapt lucrurile se schimba. Cred ca cea mai buna solutie ar fi ca cele 2 familii sa locuiasca intr-o casa sau vecini, astfel incat sa ii poti vedea pe amandoi in fiecare zi. Altfel cred ca e f. traumatizant atat pentru copii cat si pentru parinti.
Sper ca asemenea cazuri sa nu se mai intample pentru ca e groaznic dupa parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Doamne, eu mi-as lua copilul. Cine stie ce viata ar avea in cealalta familie? Cum i-ar alina durerea si cum l-ar mangaia cealalta mama? Si cu siguranta mi s-ar rupe sufletul si dupa puiul pe care l-am crescut.
Dar e greu si sa-mi imaginez acest caz.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Copilul meu, cel pe care il cresc si il iubesc mai mult decat iubesc viata, este copilul meu acum, indifent ca l-am nascut sau nu eu.

Oricat de tare m-ar durea sufletul, celalat, adica al meu cel natural, nu este deloc al meu...este al mamei lui care il iubeste ca pe lumina ochilor ei! Eu asa vad lucrurile. Faptul ca celalalt a fost conceput de noi si a crescut in burta mea, nu poate anula toti anii astia in care eu si copilasul meu, cel de langa mine, am crescut frumos impreuna!

Eu merg putin mai departe si imi imaginez altceva. Daca mama mea ar afla azi ca eu nu sunt copilul nascut de ea, eu ce as simti? Dar ea? Ar anula asta oare faptul ca totusi, ea este mama mea, mama care m-a crescut si m-a iubit? M-ar da pentru un copil care ii este strain doar pentru ca este sangele din sangele ei?

Mama este cea care te creste, care nu doarme noptile de griji, care plange si tremura ori de cate ori copilul ei este bolnav, care, fara sa clipeasca, si-ar da viata pentru copilul ei, care se bucura pentru primii pasi, primii dintisori, primele cuvinte...asta este mama, nu cea care te naste si atat!

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Mie mi se pare absolut cumplit sa treci prin asa ceva. Infiorator...., nici nu vreau sa ma gandesc.

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Mie mi se pare firesc sa iti vrei copilul biologic. Mai ales la 10 luni, cand nu exista posibile repercursiuni mai tarziu. Daca descoperirea s-ar fi facut mai tarziu, lucrurile ar fi fost mai complicate.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

e o chestie atat de groaznica, de oribila, de neimaginat

si nu reusesc sa inteleg cum de s a putut intampla asa ceva, adik mai exista spitale unde copiilor nu li pune imediat dupa nastere bratara cu datele de identificare...ca doar nu au trecut doar numele de familie
La ambele nasteri pe bratara era scris numelele meu complet, numele copilului complet, data si ora nasterii...plus ca ti se spune imediat ce greutate a avut copilul, chiar au avut si aceeasi greutate

eu as da, impreuna cu celalalt cuplu de fapt, in judecata spitalul si as cere atatia bani(oricat ar fi e prea putin, durerea familiilor nu poate fi cuantificata) incat sa ne ajunga lejer sa cumparam o vila cu 2 ap, iar "trasferul" sa se faca treptat, si sa am posibilitatea sa il vad crescand si pe celalalt...mai ales ca e vb de un bb de 10 luni, daca era mai mare lucrurile erau complicate rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Priscilla spune:

Mi-as lua inapoi copilul indiferent de cat as fi de atasata de celalalt copil,mai ales daca greseala s-ar descoperii in timp relativ util(ex.:primul an de viata),si as face tot posibilul sa exist si in viata copilului pe care candva l-am crezut a-l meu.Cred ca i-as iubi pe amandoi la fel,primele amintiri, acelea cu copilul crezut a-l meu ,nu ar potea sa mi le ia nimeni.

Imi inchipui ce ar fi, ca acum sa descopar a mama, nu este mama,iar mama adevarata nu m-a luat inapoi la ea dupa ce ar fi aflat de o asemenea greseala,pe motiv ca s-a atasat de celalalt copil.Pai asta ar fi un motiv, sa nu se gandeasca si la sentimentele mele care ma v-or incerca pe viitor?
Si chiar as da spitalul in judecata daca as avea aceasta posibilitate.

mamica de zanamica(putin peste un an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Eu as tine copilul pe care il am fiindca pe asta il iubesc.
Multe spune-ti ca v-ati lua copilul biologic dar v-ati gindit cam ce ar simti copii daca i-ati schimba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Greu de zis... e foarte greu sa te adaptezi cu un copil care are o varsta mai mare! Plus ca cel pe care l-ai crescut il simti si este copilul tau! Nu as putea trai fara sa-i vad zambetul in fiecare dimineata asa cum ne invatasem; mai ales ca numai eu as sti ce ii place, cum ii place, ce simte, cand simte....
E clar, eu as pastra si creste copilul pe care l-am tinut in brate din prima zi!
Poate ca as tine legatura cu familia copilului natural, insa nu stiu daca nu ar fi chiunuitor in timp!
A fost si un film de genul asta... pana la urma fiecare a ramas cu cel pe care il tinusera la piept din prima zi de viata!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Offffff !!!
OFF TOPIC:Asta imi aduce aminte de o segventa din maternitate inainte sa ne externam eram toate mamicile acolo cu doctora pediatra pt un control inainte de externate si o mamica inaintea mea intrebata de doctora care este copilul ei a pus mana pe AL MEU ,vai vreau sa va spun ca mi s-au inmuiat picioarele ...imediat am zis ca nu se poate ca este copilul meu ,asistenta sa uitat la bratara de la mana si au ras de saraca mamica dar si de mine ca probabil eram si schimbata la fata !!!

Cat despre schimb este bine sa nu se intample asa ceva dar mama este cea care creste un copil nu cea care il face asta in general ...in situatia asta cred ca copii ar fi bine sa fie crescuti impreuna de ambele famili altfel ar fi un sock foarte mare de toate partile .

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput