UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilly love spune:

Acest topic a fost creat cu un anumit scop, s-a ajuns insa aici. De ce? pentru ca orgoliile mari ii zgandara pe unii mari si destepti pe scaunul din fata calculatorului si nu-i lasa fara sa se scarpine bine de fata cu altii.
Sheannamp, din partea mea !
Nu cunosc criteriile care au dus la alegerea ta ca moderator, dar este impardonabila obraznicia cu care ne tragi de urechi si ne dai palmute. Inteleg ca esti un mare medic, si ca "Ai muncit si invatat foarte mult ca sa ajungi medic, nu ai facut sex oral si nici alte compromisuri pentru pozitia pe care o ai, in timp ce colegii de la ASE, DREPT si POLI sau ARHITECTURA se distrau in vacanta tu faceai practica in spital si veneai in garzi, benevol si pe gratis ca sa inveti meserie", dar crede-ma, iti lipseste ceva mult, infinit mai important decat tot ce-ai primit in toti anii aia multi de scoala: bunul simt.
Fraze de genul:'DA! Presa romaneasca nu incearca decat calomnierea sistemului medical, in goana dupa senzatie si din dorinta de a-si vinde stirile',
'mass-media romaneasca. Care minte intr-un mod strigator la cer',
'De unde stii tu acest lucru? Stii ca asemenea acuzatie, fara probe, se numeste calomnie',
' in acesti 10 ani in care eu ma ocupam cu aceste lucruri, dumneata ce faceai pentru altii? Ce studii sau cunostinte medicale ai care sa iti permita sa faci judecati privind corectitudinea unor tratamente sau comportamente medicale',
'Nu imi permit sa emit judecati despre lucruri pe care nu le stapanesc suficient. Voi de ce o faceti atunci cand e vorba de medicina?',
'imi place cum vorbesti BalMascat de transparenta....'....denota o aroganta si o lipsa de fair-play fata de participantii la acest topic incredibile.
Ai deviat, dna doctor, discutiile, de mult prea multe ori, insa acolo unde cea care a creat acest topic nu si-ar fi dorit. Aici, cei care simt si pot patrunde, macar un strop, drama acestei familii, empatizeaza cu suferinta lor, transmit ganduri bune si spera ca nedreptatea colosala, omorul care s-a petrecut sa fie pedepsit. Penal!
"Putea si trebuia sa prevada"...cam cum e cu neadaptarea la conditiile de trafic, dai peste un om si-l spulberi...tot omor e, din culpa..si faci puscarie; nu inteleg de ce se evita cuvantul: omor - asa e prevazut de codul penal: omor din culpa.
Eu asa vad.

Ii doresc micutului Ionut sa se faca mare, sa fie puternic si mandru de taticul lui, sa fie frumos si destept, sa poarte demn in sufletelul lui nefericirea de a nu-si fi putut imbratisa, mirosi, atinge, mangaia, gadila, distra pe mamicuta lui. Copilasul asta isi va cunoaste surasul si frumusetea si gingasia mamei doar din poze si articole si amintiri!
Sa ai ochisorii buni, sa vezi norisorii, eclipsa, fulgerul, floarea de nu-ma-uita, marea albastra, nisipul auriu si sa ai bratele puternice sa-ti poti uimi tatal intr-o buna zi cu imbratisarea ta puternica, de barbat serios!

Pacat, o alta drama infinita ce putea fi evitata daca niste doctori isi faceau datoria pentru care au jurat si s-au specializat
Sau doar o statistica bifata, pentru altii

Te-as ruga , Sheannamp, daca poti, sa explici la topicul la care ai facut afirmatia "documentata si din surse sigure" cum ca micutul Sebastian sufera de fapt de alte afectiuni decat cea pe care parintii au spus ca o are, cat de reale si fondate sunt afirmatiile tale
si, daca poti sa nu-ti stapanesti lacrimile si daca sufletul tau se strange in fata aceste mari si infinite dureri, asa cum o afli aici:

http://www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=693

atunci ai o

pentru doctori, spusa cu atata tristete:
„Sa-ti pui o mana sub obraz si sa te’ntrebi cu infrigurare: Ce am facut eu oare azi?'

Andreea

MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

quote:
Originally posted by lilly love

Ii doresc micutului Ionut sa se faca mare, sa fie puternic si mandru de taticul lui, sa fie frumos si destept, sa poarte demn in sufletelul lui nefericirea de a nu-si fi putut imbratisa, mirosi, atinge, mangaia, gadila, distra pe mamicuta lui. Copilasul asta isi va cunoaste surasul si frumusetea si gingasia mamei doar din poze si articole si amintiri!
Sa ai ochisorii buni, sa vezi norisorii, eclipsa, fulgerul, floarea de nu-ma-uita, marea albastra, nisipul auriu si sa ai bratele puternice sa-ti poti uimi tatal intr-o buna zi cu imbratisarea ta puternica, de barbat serios!

Minunate ganduri. Sa aiba noroc si sa i se realizeze aceste ganduri de bine.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Lillylove,

Iti multumim pentru tot, pentru gandurile tale bune...si, mai ales, pentru faptul ca AI INTELES!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

LillyLove, esti talentata. Ai si simt artistic si probabil de aceea iti place articolul pe care il citezi. Fiindca articolul e scris frumos. Prea frumos pentru gustul meu. Nu cred ca in cazul micului Sebastian este nevoie de cuvinte..."mestesugite". Dincolo de cuvinte, articolul nu aduce nimic nou. Cu exceptia murdariei legate de medicii de garda. Fiindca este o mare murdarie. Pana la urma este o mare murdarie si daca este adevarat.

Cat despre ceea ce ne-a scris Sheannamp in legatura cu micul Sebastian...As zice sa facem o lista cu cei care o cred si cei care nu o cred. Si, cand aflam care este adevarul, cei care au gresit sa isi ceara scuze. Uite, eu o cred pe Sheannamp. Apare numele unei boli, cum a aparut boala si prea multe explicatii ca sa fie o minciuna. Dar daca gresesc sunt gata sa imi cer scuze.

Am scris la subiectul legat de Sebastian. Vinovatul trebuie pedepsit si, am subliniat, in cazul in care medicul de garda este vinovat ar trebui sa plateasca luna de luna costurile recuperarii copilului. Am scris si eu, ca si autoarea articolului, ca nu consider vinovat medicul care nu s-a prezentat la servici in timpul liber. Dar revin la articol, indiferent ce a facut medicul de garda, e mi-ze-ra-bil sa incepem sa-l acuzam de adulter si, nu numai atat, ci, nici mai mult nici mai putin, ca facea sex in spital, in timpul garzii.Sau am inteles eu gresit? Da, am scris si eu de rau de dr.Radoi, pe care nu il cunosc, dar mi-am scris parerea despre apararea lui intr-un articol. Eu cred ca acum dr.Radoi ar trebui sa dea in judecata ziarista, sa dovedeasca ceea ce a spus sau sa plateasca.

Dar aici era subiectul despre Natalia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

am recitit ce s-a postat in zilele din urma si am rams cu un gust amar ...

E adevarat ca trebuia sa ai solidaritate de breasla dar in numele aceteia sa -ti arogi asemenea merite de ,,doctor mai presus de voi , muritorii care oricand ajungeti la mana noastra si noi avem cheile raiului mi se pare cam mult .

In prmiul rand , cei 2 dr. evidenti care postaeza aici -Xio si Shennemap sunt tineri-cel putin asta am inteles eu iar ucenicii de obicei au modestia de a recunoaste ca nu sunt stapanii adevarului absolut , ca mai au mult de invatat pana a-si ajunge maestrii
Nu e nimic rau in a fi un medic tanar dar nu poti sa fi si atotstiutor in numele a ,,5 ani de facultate si unul de meditatii...
Pai pe vremeuri erau 20 pe un loc la medicina , se faceau 3-4 aniu de meditatii , nu exista acest sistem de spagi -sau cel putin nu la acest nivel si daca murea acasa sau la spital cineva , -mai ales o gravida sau un nou-nascut , vinovat sau nu dr.risca puscarie direct , fara Colegiu sau forumuri pe subiect

Si nu era bine , dupa parerea mea . Dupa cum nu e bine nici ca un Om sa merga la spital cautand usurarea suferintelor si sa gaseasca izbavirea si mantuirea lor .
Si sa nu fie nimeni vinovat , ca ,,asa i-a fost dat , sau a avut o boala grava -pai cat de grava ca doar dr. Bucur era acee care ii monitoriza sarcina si ar fi trebuit sa aiba fisa bolnavei cu abslout toate problemele ei de sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by lilly love

Acest topic a fost creat cu un anumit scop, s-a ajuns insa aici. De ce? pentru ca orgoliile mari ii zgandara pe unii mari si destepti pe scaunul din fata calculatorului si nu-i lasa fara sa se scarpine bine de fata cu altii.
Sheannamp, din partea mea !
Nu cunosc criteriile care au dus la alegerea ta ca moderator, dar este impardonabila obraznicia cu care ne tragi de urechi si ne dai palmute. Inteleg ca esti un mare medic, si ca "Ai muncit si invatat foarte mult ca sa ajungi medic, nu ai facut sex oral si nici alte compromisuri pentru pozitia pe care o ai, in timp ce colegii de la ASE, DREPT si POLI sau ARHITECTURA se distrau in vacanta tu faceai practica in spital si veneai in garzi, benevol si pe gratis ca sa inveti meserie", dar crede-ma, iti lipseste ceva mult, infinit mai important decat tot ce-ai primit in toti anii aia multi de scoala: bunul simt.
Fraze de genul:'DA! Presa romaneasca nu incearca decat calomnierea sistemului medical, in goana dupa senzatie si din dorinta de a-si vinde stirile',
'mass-media romaneasca. Care minte intr-un mod strigator la cer',
'De unde stii tu acest lucru? Stii ca asemenea acuzatie, fara probe, se numeste calomnie',
' in acesti 10 ani in care eu ma ocupam cu aceste lucruri, dumneata ce faceai pentru altii? Ce studii sau cunostinte medicale ai care sa iti permita sa faci judecati privind corectitudinea unor tratamente sau comportamente medicale',
'Nu imi permit sa emit judecati despre lucruri pe care nu le stapanesc suficient. Voi de ce o faceti atunci cand e vorba de medicina?',
'imi place cum vorbesti BalMascat de transparenta....'....denota o aroganta si o lipsa de fair-play fata de participantii la acest topic incredibile.
Ai deviat, dna doctor, discutiile, de mult prea multe ori, insa acolo unde cea care a creat acest topic nu si-ar fi dorit. Aici, cei care simt si pot patrunde, macar un strop, drama acestei familii, empatizeaza cu suferinta lor, transmit ganduri bune si spera ca nedreptatea colosala, omorul care s-a petrecut sa fie pedepsit. Penal!
"Putea si trebuia sa prevada"...cam cum e cu neadaptarea la conditiile de trafic, dai peste un om si-l spulberi...tot omor e, din culpa..si faci puscarie; nu inteleg de ce se evita cuvantul: omor - asa e prevazut de codul penal: omor din culpa.
Eu asa vad.

Pacat, o alta drama infinita ce putea fi evitata daca niste doctori isi faceau datoria pentru care au jurat si s-au specializat
Sau doar o statistica bifata, pentru altii

Te-as ruga , Sheannamp, daca poti, sa explici la topicul la care ai facut afirmatia "documentata si din surse sigure" cum ca micutul Sebastian sufera de fapt de alte afectiuni decat cea pe care parintii au spus ca o are, cat de reale si fondate sunt afirmatiile tale
si, daca poti sa nu-ti stapanesti lacrimile si daca sufletul tau se strange in fata aceste mari si infinite dureri, asa cum o afli aici:

http://www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=693

atunci ai o

pentru doctori, spusa cu atata tristete:
„Sa-ti pui o mana sub obraz si sa te’ntrebi cu infrigurare: Ce am facut eu oare azi?'

Andreea

MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL

Off-topic, replica la un alt off-topic:
Daca aleg sa iti raspund la intrebari voi fi acuzata in continuare de mesaje off-topic si depasirea atributiilor de moderator.
Daca nu iti raspund si tac (pentru ca, sincer, chiar nu am inteles ce vrei de la mine) atunci se va presupune ca acuzatiile tale sunt pertinente.....

Aleg insa sa tac. Pentru ca ceea ce ai facut (ruperea din context si citarea unor afirmatii pe care clar vad ca nu le-ai inteles) nu necesita o lamurire.
Mi-am exprimat pozitia destul de clar. Fara sa ma ascund in spatele unui nick pe un forum. Nu am de ce sa imi fie rusine cu ceea ce spun, si nici cu ceea ce sunt si realizez in viata.

Nu ti-as dori vreodata sa intelegi durerea unei mame asa cum o fac eu. Din proprie experienta, traita cat se poate de real si nu din carti sau articole de ziar sau povestiri. Pentru ca nu doresc acest lucru nici celui mai mare dusman al meu (nici nu am asa ceva)......

Tocmai din acest motiv cred ca adevarul si dreptatea este mai presus de orice alt lucru. Indiferent de consecintele emotionale pe care le are, indiferent cat de dureros sau jenant sau aparent imposibil pare.

Asa ca, vezi tu, lilly love, cand treci prin ceea ce am trecut eu ca pacienta si mai apoi ca mama de doi mari luptatori si supravietuitori, postari si acuzatii ca cele pe care mi le-ai adus nu ma mai afecteaza.
Nu am nici un motiv sa mint si sa inventez, nu am facut-o niciodata si nici nu imi este rusine sa recunosc cand gresesc atata timp cat acest lucru este concret demonstrat.

Sanatate multa!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Cand pui lupul paznic la oi, cum poti spera sa se faca dreptate?
cand ne dam cu parerea nu putem sa nu fim toti de acord ca s-a infaptuit o tragedie, o mama a murit, un copil poate va suferi toata viata de probleme permanente.
un tata a ramas sa isi vada copilul cum se chinuie, fara sotia lui, mama copilului.
sa-l creasca singur.

Sheanamp, sa zicem ca aceasta mama ai fi putut fi tu......copiii tai ramaneau fara mama, cu probleme permanente, pt sotzul tau sa-i creasca singur.
mama ta ar fi decedat la cateva zile de durere.
copii tai nu si-ar fi cunoascut mama, ar fi crescut fara sa le poti oferi dragostea ta, fara sa-i alaptezi, etc.
si daca te pui pt o secunda in postura asta, si nu o iei din loc ca asa ceva nu poti sa cuprinzi cu mintea....ai putea accepta ca aveai zile si ca totul a fost in mana unor oameni care nu au facut ce trebuie?
ce ar gandi copiii tai in timp afland totul?
ce ar fi sotul tau fara tine, cu o asemenea tragedie pe umerii lui?
inca nu te-ai cutremurat???

e foarte usor de judecat cand asta se intampla altcuiva, deh....bad luck! statistica.
nu s-a intamplat in ultimii 7 ani, era momentul!!!

sunt de acord, omor, nu a fost premeditat, dar asta s-a intamplat.
trebuie ca fiecare sa ne asumam responsabilitatea faptelor. si sa platim pt ele.
ar trebui ca nimeni sa nu fie mai presus de lege, dar din pacate unii sunt mai egali ce altii, ca de exemplu chiar si aici pe acest forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Andries

Dumnezeu sa o odihneasca pe Natalia, sa-i dea putere lui Mihai si multa sanatate si noroc lui Ionut!

Este cumplit ceea ce s-a intamplat si bine ar fi sa nu fie lasate faptele doar pentru judecata divina, pentru ca spitalul este un loc unde te internezi ca sa traiesti si sa-ti fie bine, nu un loc unde sa te duci cu frica-n san ca ti se poate intampla nu stiu ce nenorocire.

ps:

pentru XIO: eram cat p-aci sa-ti iau apararea, dar faza cu medicina legala m-a dat pe spate, nu-i prea multa actiune zici? pai inclusiv nevestele batute de soti abuzivi sunt de competenta medicinii legale sau tie iti trebuie cadavre ca sa fie "actiune"? Doamne fereste de-asa atitudine la un viitor medic (poate te faci totusi avocat).

pentru Lona: merci, ai explicat foarte bine, de-am inteles pana si eu, un inginer fara cunostinte juridice sau medicale.

Andries

Eu cand am spus ca aici se interpreteaza totul dupa bunul plac al fiecaruia nu m-a cerzut nimeni.
Inainte sa ma acuzi de ceva , de ce nu te gandesti ca exista mai multe posibilitati decat cea spusa de tine?
Nu este actiune , adica nu vezi lucruri teribil de interesante pt. care sa te chinui , sa cauti prin carti , pe internet, sa stai cu periuta sa gaseti scame si mai stiu eu ce .
Vai de mine ca ma bucur cand vad o urgenta? Te invit la medicina unde absolut toti studentii trepideaza de fericire cand vad ceva interesant , si asa este peste tot de altfel.
Acum probabil imi vei sari in cap cu stiu eu ce idei , dar inainte de asta gandeste-te ca oricat de incantata as fi fost eu ca am participat la o amputatie de exemplu , pacientul respectiv a fost facut bine.
Ca sa nu va mai oripilati de lipsa de compasiune(nu are nici o legatura , dar ma rog) va recomand sa urmariti cateva episoade din Anatomia lui Grey .

Ligeea , eu nu sunt doctor , sunt doar studenta . :)

Lillylove, ca sa-ti raspund la intrebarea pusa cu tristete : desi sunt doar o studenta la medicina ,am stat de vorba 5 minute cu un pacient , i-am ridicat moralul cu toate lipsa mea de compasiune de care stie tot forumul.
Ce am facut eu la spital? Am primit un "Domnisoara , Dumnezeu v-a trimis aici " din suflet......
Tu?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Xio, repet!!! Esti-------pe-------topicul-------ne-po-tri-vit!!!!!!!!!!!
Aici e vorba despre o mama care a murit la nastere, despre puiul ei ramas singur :-(((((, despre sotul ei ramas singur, despre mama ei care a murit de durere.
Nu intereseaza pe nimeni daca tie iti tresalta inimioara cand vezi ca i se amputa unuia un picior sau alteia un san.
De asemenea nu intereseaza pe nimeni cum ai reusit tu in 5 minute , sa ridici moralul unui om.
Astea sunt placerile tale, satisfactiile tale, pe care le poti discuta pe topicul potrivit!!!!!!!!!!!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Nu este actiune , adica nu vezi lucruri teribil de interesante pt. care sa te chinui , sa cauti prin carti , pe internet, sa stai cu periuta sa gaseti scame si mai stiu eu ce .
Vai de mine ca ma bucur cand vad o urgenta? Te invit la medicina unde absolut toti studentii trepideaza de fericire cand vad ceva interesant , si asa este peste tot de altfel.
Acum probabil imi vei sari in cap cu stiu eu ce idei , dar inainte de asta gandeste-te ca oricat de incantata as fi fost eu ca am participat la o amputatie de exemplu , pacientul respectiv a fost facut bine.

Xio, oricum ai vrea s-o dregi, tot rau iti iese. Las-o balta, am inteles cu totii ce vrei sa spui!!! Cei care scriu aici nu sunt idioti, te rog sa ma crezi! Nu interpreteaza nimeni aiurea ceea ce scrii, insa tu te exprimi in cel mai nefericit mod cu putinta. Oricum, ai scris acelasi lucru si de data asta.

Sa-mi spui doar pe la ce spitale o sa lucrezi in Timisoara, te rog...sper ca ai mei sa nu ajunga vreodata pe mana ta!

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput