UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 40
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
sunt absolut de acord cu denizel ca nu e topicul lui xio ca sa vedem ce suflet mare are.
V-as ruga sa facem un efort sa tinem discutia in limitele subiectului.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Tipic pt. "aici".
Eu primesc picioare in fund , diana se ia de mine si spera sa nu ajunga cu "ai ei " la spitalul in acre sunt eu (ba chiar ai vrea , dar tu ma cunosti mai bine) , si eu ar treui sa tac si sa vb la subiect?
hai mai ca deja e jenant.
Daca vrei sa vorbim la subiect , hai sa nu mai punem intrebari idioate despre " ce ati facut astazi?" , ca la intrebarea asta era mesajul meu .
Vreti un topic? Scrieti si voi on topic , ca daca puneti intrebari si faceti tot felul de supozitii cretine mesajele vor veni ca raspuns la ce scrieti voi , si nu ca raspuns la topic.
ca sa raspund eu sa " ma laud" , trebuie sa fie inainte o intrebare sau o afirmatie de la un atotstiutor.
Da' iubesc corectitudinea , maturitatea , bunul simt si obiectivismul care care tratati multe subiecte
Ca sa fim in ton cu voi , eu , Shea si alte pers. care lucreaza in sistemul sanitar ar trebui sa incepem sa aberam , sa ne lasam libera imaginatia si sa fantasmam la cat de ratate sunteti in domeniul in care lucrati , viata amoroasa , viata de familia , si mais tiu eu ce ....pana acum eu n-am citit asa ceva de la noi spre voi , doar de la voi spre noi...poate reflectati si la asta.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Pisicuta/Pisicuta.jpg)
Pisicuta spune:
quote:
Originally posted by XIO
Tipic pt. "aici".
Eu primesc picioare in fund , diana se ia de mine si spera sa nu ajunga cu "ai ei " la spitalul in acre sunt eu (ba chiar ai vrea , dar tu ma cunosti mai bine) , si eu ar treui sa tac si sa vb la subiect?
Daca vrei sa vorbim la subiect , hai sa nu mai punem intrebari idioate despre " ce ati facut astazi?" , ca la intrebarea asta era mesajul meu .
Vreti un topic? Scrieti si voi on topic , ca daca puneti intrebari si faceti tot felul de supozitii cretine mesajele vor veni ca raspuns la ce scrieti voi , si nu ca raspuns la topic.
ca sa raspund eu sa " ma laud" , trebuie sa fie inainte o intrebare sau o afirmatie de la un atotstiutor.
Da' iubesc corectitudinea , maturitatea , bunul simt si obiectivismul care care tratati multe subiecte
Ca sa fim in ton cu voi , eu , Shea si alte pers. care lucreaza in sistemul sanitar ar trebui sa incepem sa aberam , sa ne lasam libera imaginatia si sa fantasmam la cat de ratate sunteti in domeniul in care lucrati , viata amoroasa , viata de familia , si mais tiu eu ce ....pana acum eu n-am citit asa ceva de la noi spre voi , doar de la voi spre noi...poate reflectati si la asta.
XIO, mama, eu zic sa te relaxezi si sa nu mai pui la suflet, ca-i pacat!
Tragedia acestui eveniment este atat de mare, incat fiecare s-a incarcat in felul sau, raportat la experientele proprii si la sensibilitatea fiecaruia. Si cum ficare "surplus" trebuie sa refuleze cumva si undeva, iata ca "aici" a incaput cate ceva si fiecare si-a varsat amarul si indignarea.
Eu zic sa nu o mai iei in nume personal, ca-ti dauneaza la sanatate si-i pacat.
Hai, mai bine la "prieteni" din Timisoara si mai vorbim, poate rezolv sa-i aduc "pe-ai mei" la tine, ca sa-ti arat ca mai sunt oameni pe lumea asta care au incredere in daruirea unui medic si care mai vad si "jumatatea plina a paharului"!
Pisicuta, de 2 X mamica!
![](images/user_woman.png)
IreneCAM spune:
Pisicuta, frumoase mesajele tale pacifiste si in spiritul Craciunului etc. (nu zic "la misto", chiar asa e). Insa...in contextul acesta, pe mine m-au intristat extrem de mult. Cand esti statistica, vrei mai mult decat judecata divina, macar din motivul ca sesizand neregulile, ai putea face un bine altora, care nu ar mai trece printr-un calvar similar.
De asta sunt atat de multe persoane care acuza sistemul sanitar si medicii, nu e coltul frustratilor si al refularilor...toti cei care au scris aici acuzand au inteles durerea unei asemenea tragedii sau, mai rau, au trait-o. pentru micutul Ionut.
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
IreneCAM spune:
P.S. De cate ori citesc aici ma cutremur gandindu-ma: puteam sa fiu eu in locul Nataliei, putea fi oricare dintre noi. Femeia aceea care a murit de durere putea fi mama mea. Asa ca eu cred ca e important ca ancheta sa se deruleze corect si sa fie pedepsiti vinovatii. Nu e o vanatoare de vrajitoare, asa este normal intr-o lume civilizata.
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb
Marina spune:
Nu comentez mai multe din respect pentru ce se discuta aici. Daca te intrebi cine ti-a dat avertisment si bulina rosie sa stii ca eu am fost pentru mesajul plin de compasiune de mai jos, pentru toate ratatele de pe acest forum.
quote:
Originally posted by XIO
Tipic pt. "aici".
lilly love spune:
Martta a fost de acord ca eu sa postez acest mesaj.
"Martta,
Este strict alegerea ta, ca si initiatoare a acestui subiect, sa postezi mesajul meu. Iti las decizia tie pentru ca mi-e imposibil sa continuu prin implicare directa la acest topic, al VISULUI UCIS – as declansa la anumiti participanti, prin propria-mi vointa, inca un sir de polemici si justificari ale propriilor gesturi, vointe, actiuni si astfel s-ar denatura sensul si finalitatea mesajului tau
Pentru Sheannamp, punctual:
nu ti-am pus nici o intrebare
vreau de la tine un singur lucru, referitor la acest topic: daca nu poti empatiza cu suferinta acestei familii, sa-ti respecti motto-ul din jos-ul postarilor tale:” Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!”
te ascunzi in spatele unui nick pe forum –esti sheannamp; eu sunt Andreea, nu doar lilly love
foarte bine ca esti asa de increzatoare si mandra de realizarile tale! E, cred, foarte satisfacator sa nu-ti gasesti nimic de reprosat
ma doare suferinta oricarui copilas, sunt si eu mama. Le doresc puilor tai o viata ca un zambet de copil fericit!
sunt de acord cu tine ca dreptatea si adevarul trebuie sa reprezinte axul vietii fiecaruia dintre noi
mi-ai urat “sanatate multa!” intr-un fel care ma face sa ma zburlesc si sa ma scutur, brrr; contextul a fost deplorabil; nu-ti multumesc pentru ca n-am simtit bunavointa si caldura unei asemenea urari, dimpotriva
te-am rugat, daca poti, sa confirmi exactitatea unor afirmatii facute referitor la cazul micutului Sebastian, pentru ca ai arruncat aceasta informatie si ai parasit topicul, lasand intrebarile fara raspuns. Ai spus ca SOARTA si o boala din partea mamei" i-au distrus micutului viata"
http://www.qmagazine.ro/modules/articles/articles_display.php?a=693
In continuare nu inteleg care au fost criteriile care au dus la alegerea ta ca moderator; reactiile tale sunt agresive, generalizezi in egala masura cu cei pe care-i acuzi, nu ai bun simt si jignesti mai mult decat te lasa orgoliul tau sa vezi
Pentru Xio:
nu a fost o intrebare asa cum ai inteles tu sa o interpretezi, era o frantura de poezie a copilariei, spusa cu tristete de o mama aruncata intr-o alta dimensiune: aceea a neputintei dureroase de a nu-si putea ajuta copilul niciodata, pentru ca acestuia i s-a taiat instinctul de supravietuire. Copilul ei avea sanse sa fie normal dar cadre medicale au ales sa nu-i ofere drept la viata normala
Nimic din ce am facut eu ieri nu se compara cu maretia gesturilor si faptelor tale, pentru ca..nu practic/studiez medicina...sper ca ai prins ironia amara
In schimb am obtinut zeci de zambete si chicoteli pe mutrisoara baietelului meu scump
Ai reactionat specific, cinic si grosier
Pentru Fomalhauti:
sunt talentata la ce? Iar cu simtul artistic, no comment.
Pur si simplu e vorba de empatie, atat! Nu am incercat sa creez compuneri, sa fac literatura pe drama altora. E atata durere in povestile astea, atata cinism din partea cadrelor medicale si atatia oameni si copilasi cu destine implacabil schimbate din cauza nesimtirii si a incompetentei, incat imi vine sa iau o pusca si sa-i mitraliez pe toti cei implicati cu rol negativ! Sau sa-i spanzur de limba si sa le trag nesimtirea cu seringa din creier! Asta e si asta simt! Inteleg ca e o meserie grea, care te desensibilizeaza in timp si-ti mananca omenia ca o cangrena, dar nu pentru toti! Din fericire! Nu toti sunt asa, am intalnit medici minunati, nesofisticati, blanzi, fermi, profesionali pana la capat. Dedicati si care-si respecta meseria. Insa nu de ei vorbim aici. Si ei sunt aratati la televizor, le vedem realizarile aproape zi de zi peste tot in presa. Nu sunt marginalizati deloc!
Iar in ce priveste acest articol, pur si simplu ziarista a scris cu EMOTIE. Cu SUFLET.
Eu am plans si nu pentru cuvintele mestesugite, ci pentru durerea reala, cruda, hidoasa
‘Un dodoloata cu mutrita dulce, cu falcute triste si moale ca un puf. Un bebe obosit, stors de vlaga, ce mai... un om nacajit! Nasucul cat un nasture e bagat adanc in pieptul tatalui, parca de frica pofticiosilor de copii mici si dolofani... un copil frumusel foc si aparent cat se poate de normal. Un moment de liniste!... Opriti timpul! Tatal vine cu bebe in brate, sa-l vada si mami, sa se bucure impreuna de gandacelul mic care si-a facut aparitia pe lume acum patru luni. Sunt atat de fericiti de aceasta scurta iluzie a normalitatii incat involuntar te podidesc lacrimile!’
Se mai scrie si asa. Nu toate articolele trebuie sa fie scurte, la obiect, directe, transante. Despre drame se scrie asa, nu altfel. Dar, asa cum s-a spus, cinic, si asa cum am mai scris, pentru unii, dramele altora sunt statistici bifate si atat.
Iar faptul ca medicul din lina I impreuna cu medicul din lina a-II-a (care mai era si sotie de director de spital care manageriaza institutia si partial, situatia plus cariera sotiei) e foarte posibil sa si-o fi tras-o prin cabinet in timp ce sala de nasteri avea pacienti,...iarasi nu stiu ce ti se pare revoltator ca se reveleaza astfel de mizerii
Cata durere trebuie sa fi simtit biata bunica, pana a murit, stiindu-si fiica moarta si ingropata, la cimitir si nepotelul cu viitorul incert, trecut prin operatii atat de grele pentru trupusorul lui mic, cat o palma de om? Cat de trist poti sa fii incat sa ajungi sa mori de tristete......foarte trist
Un suflet este irepetabil, asa cum scria cineva aici.
Pentru Ionut, micutule, sa te faci bine!
Andreea
MY BABY
http://good-times.webshots.com/album/560327865NfDFnL
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Pisicuta/Pisicuta.jpg)
Pisicuta spune:
quote:
Originally posted by IreneCAM
Pisicuta, frumoase mesajele tale pacifiste si in spiritul Craciunului etc. (nu zic "la misto", chiar asa e). Insa...in contextul acesta, pe mine m-au intristat extrem de mult. Cand esti statistica, vrei mai mult decat judecata divina, macar din motivul ca sesizand neregulile, ai putea face un bine altora, care nu ar mai trece printr-un calvar similar.
De asta sunt atat de multe persoane care acuza sistemul sanitar si medicii, nu e coltul frustratilor si al refularilor...toti cei care au scris aici acuzand au inteles durerea unei asemenea tragedii sau, mai rau, au trait-o.pentru micutul Ionut.
Eu nu am contestat nici o secunda gravitatea faptelor si necesitatea imperioasa de a se face dreptate in acest caz (cea divina fiind ultima frontiera, dupa cum am spus), mai ales ca si eu sunt mama si, la randu-mi am mama, doar am constatat ca va rafuiti cu doua cadre medicale (sau viitoare cadre medicale, ma rog) a caror singura vina este aceea ca poarta halate albe si ca au o opinie care nu convine chiar tuturor. Avem prostul obicei de-a stigmatiza o breasla intreaga pentru o gresala, sau pentru ca sistemul medical este infect. Am spus si o repet, generalizarile sunt suparatoare si nedrepte uneori si le inteleg pe fete ca, in nevoia de a arata si partea cealalta a monedei, se exprima mai stangaci, dand astfel posibilitatea unor interpretari gresite.
Spun asta pentru ca stiu cat de hulita a fost breasla mea in timpul inundatiilor din 2005 (desi pana atunci eram tratati ca a cincea roata la caruta) si ma deranjau teribil remarcile gratuite, nedocumentate si rupte din context ale unor jurnalisti hamesiti de senzational si orbiti de nevoia de a scoate raitinguri sau tiraje cat mai mari.
Inca o data, va rog sa nu ma intelegeti gresit, am intreaga mea compasiune pentru familia Ionescu, atat de greu incercata si-i doresc tot binele din lume micului ingeras nascut in aceasta imensa tragedie si-mi doresc din tot sufletul ca cei responsabili de producerea acestei nenorociri sa dea socoteala cu varf si indesat, asa cum merita, dar asta nu inseamna ca-mi da dreptul sa arunc cu noroi in toti medicii, caci in ei il includ si pe cel care m-a ajutat sa nasc, care mi-a vindecat copii atunci cand au fost bolnaviori (fara a sta cu mana intinsa pt asta), pe cea care mi-a salvat bunica, dupa un a.v.c-u facut la 79 ani si, de ce nu, pe Shena, pe XIO, sau cine o mai fi aici, din tagma asta, de buna credinta si buni profesionisti.
Sper ca de data aceasta sa fi inteles talcul mesajelor mele si sa nu credeti ca nu-mi doresc o dreapta judecata pentru brutele din spit Giulesti care au permis sau au contribuit la producerea acelui nefericit, tragic si dureros eveniment!
Pisicuta, de 2 X mamica!
Marina spune:
draga lilly love ...o respect pe martta si respect durerea ei. Stiu si ce inseamna Giulestiul ala nenorocit asa ca o cred neconditionat pe martta desi stiu ca exista si doctori buni, exista si cazuri fericite. Asta nu e o scuza cand moare un om.
Dar chiar daca ea ti-a dat acordul o sa-ti raspund eu ca si moderator al acestui forum.
Lasa discutia in pace si nu-ti mai regla conturile aici.
MissParker spune:
Din articolul despre Sebastian am retinut urmatorul adevar ingrozitor de trist:
"Nici macar nu putem vorbi aici de un malpraxis, ci de indolenta, nesimtire, lene, dezinteres. Vorbim despre oligofrenia profesionala a unor oameni, despre puroiul din inimile lor si despre „miserupismul” care colcaie pe culoarele spitalelor romanesti."
Asta spune totul.
Felicia
11+
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)