Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (24)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Fetelor, multumim de primire.
Piciulika, postarile mele sunt atit de lungi pentru ca am trimis repede-repede multe mesaje pe care moderatorul le-a comasat si asa au rezultat cei 2 " giganti".
Despre colici:noi am folosit Sab simplex de la inceput si la 3 sapt cind au aparut primele colici am adaugat si Bonisan.Ce am observat eu: pe masura ce a scazut proportia de lapte matern in alimentatia zilnica in favoarea formulei , au scazut si manifaestarile colicoase. Sigur, nu pledez pentru alimentatie artificiala...nicidecum.
Acum facem asa: 15 pic sab inainte de fiecare masa si 15-20 pic de bonisan de 3 ori pe zi, tot inainte de masa.In timpul mesei tinem capul mai sus si scoatem aerul chiar de 3-4 ori , inclusiv prin intoarcere pe burta.Mai facem masaj blind in sens antiorar pe burtica sau pur si simplu tin mina mea acolo pina simt caldura si vad ca se linisteste.Am grija sa nu manince mai devreme de 3 ore , chiar daca se trezeste..ne mai jucam, mai vorbim, sau pur si simplu o las sa stea linistita.Si mai e ceva: tetina cu supapa pentru scoaterea aerului. Mie mi se pare ca se vede diferenta: cind folosesc pe cele cu supapa deranjul in timpul mesei e mult redus, fata de datile cind folosim din cele simple, fara supapa. Si mai cred ca orificiul de curgere tb sa fie adaptat virstei si nevoilor copilului, adica nu prea mare.La sin bineinteles ca n-ai cum sa reglezi asta.
Ceai n-am folosit deloc pentru ca toate aveau chestii care constipa si noi aveam o problema cu constipatia.
acum s-a rezolvat spontan treaba cu iesitul afara pe la 3-4 zile.Iese zilnic si , culmea, tocmai cind ii dau numai formula , care se zice ca mai incetineste tranzitul.

mama de Cristian(05.01.2004) si Ana-
Maria (05.09.2007)http://community.webshots.com/user/magdaz74

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Acum fetele alta problema am eu.As vrea sa fac scoala de soferi ca tati pleaca si ne lasa singurei si ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa invat si eu sa conduc ca poate am nevoie.Ce spuneti sa ma incumet?Mie tare frica imi este hi hi hi.

teo

Mergi la inceput

Despre lamiie nu stiu ce sa zic..n-am incercat dar asa, intuitiv mi se pare cam desuet..Oricum sughitul e normal, chiar si foarte frecvent si singura problema e disconfortul bebelui.
Eu rezolvam pina acum cu metoda "magica": ii dadeam putin sin si se linistea imediat.
Mi-am adus aminte o chestie tare despre diversificare:bunica sotului meu care a crescut 4 copii mi-a povestit ca le-a dat numai sin pina la 1 an!!! E o femeie simpla , de la tara, dar agera ...Si toti au acum intre 50 si 60 de ani, sunt bine mersi, au crescut mai inalti decit parintii, eu ii consider oameni cu o stare de sanatate buna, si s-au descurcat destul de bine in viata..N-am intrebat-o daca toata lumea facea asa.
Eu am primit , bineinteles , suc de portocale de la 6 sapt, gris de la 2 luni,...etc.Acum am rinita si dermatita atopica. Bine, pediatrul n-avea de unde sa stie..nu mai e nimeni cu atopii in familie si nici nu stiu daca se punea atunci problema asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Rita frumusica foc Maya...mare noroc sa aibe asa parinti.

Teo apucate de scoala ca permisul e o ncesitate nu un lux.

Ali , Sonia 22.10.07 si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Roxali uite ca mi-ai spus exact ce trebuia sa aud gata ma inscriu asta nu inseamna ca or sa-mi dea si carnetul.Va pup pe toate ma duc sa ma joc cu papanasul,dovlecelul,fasolica,ingerasul,dragostea mea mica .Stiti despre cine vorbesc nu?Paaaa.

teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.clau spune:

Ritace dulce e Maya si ce mult va iubiti!Sa-i dea Dumnezeu multa,multa sanatate si voua multa putere.Ma rog pt dulceata Maya!

alina+ANDRA MARIA(26.08.2007)
POZE cu Andruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

quote:
Originally posted by Andries

quote:
Originally posted by Sabina

Neata!
afibebe, dar de ce ai hotarat asa?
eu zic sincer ca e o idee foarte proasta.
lasa-l sa implineasca macar 4 luni jumate.
Nu are inca enzimele necesare sa proceseze si alte alimente.
Sucul de morocov e plin de nitriti.
Marul e foarte acid.
supa chioara nu-i aduce niciun beneficiu momentan.
cereale nu are niciun sens pt ca e grasut.
de ce palaria mea vrei sa diversici??????

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

lol, Sabino, tu esti mereu pe faza?

da' si eu zic ca e prea devreme...pe-al meu (pe primul adica) mi l-a "diversificat" mama pe la 3 luni jumate aproape patru luni, a venit in vizita cand nu eram eu acasa si l-a servit cu un suc de morcov!! cand am ajuns acasa...nu-mi venea sa cred in ce film sunt...mama era super incantata de manevra ei.

Andries

Andreisule, daca imi permiti, as sta cu ochii pe dumneata, sa fiu pe faza cand incepi diversificarea la bebe, ca si eu il hranesc ca si tine, si san si artificial. Sper sa nu ma insel si sa imi amintesc bine. Deci , asa orientativ, cam cand te-ai gandit sa dai startul la diversificare?

Nana, Andrei Stefan - 26 septembrie 2007
Ingerasul care ne-a schimbat viata!
Andrei la 1 luna
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by moldoveanca

Acum fetele alta problema am eu.As vrea sa fac scoala de soferi ca tati pleaca si ne lasa singurei si ma gandesc ca poate ar fi mai bine sa invat si eu sa conduc ca poate am nevoie.Ce spuneti sa ma incumet?Mie tare frica imi este hi hi hi.

teo

Incumeta-te dar ai grija la 2 chestii: fa scoala exact pe aceeasi masina pe care o ai tu acasa si spune-i instructorului sa nu-ti tina el pedalele.
Eu am facut scoala pe un Opel corsa puturos si am avut un soc cind m-am suit pe Solenza noastra si am vazut ce demaraj avea si ca pedalele tineau cu totul altfel.Iar nenea instructorul meu mi-a tinut pedalele pina ininte de examen, de m-am trezit ca in realitate eu nu stiam sa plec de pe loc.Ei fac asta pentru confortul lor..oricum iti iau banii si nu le pasa cit de nepregatita ajungi tu..Ba chiar poate mai iei niste sedinte suplimentare dupa aceea , cind vezi ca de fapt nu te descurci si mai face inca un ban pe seama ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

La noi ca la balamuc. Ba n-am curent, ba n-am net, ba n-am timp. Asta e, nebunia dinainte de sarbatori. Si mai am si gramezi de probleme de serviciu de rezolvat, ca asta e luna nebunilor, cand toata lumea vrea sa rezolve in doua saptamani probleme de o luna. Dar trecem si peste asta.

Rita, aveti un ingeras de copil. Nu pot decat sa ma rog ca Domnul sa faca o minune si Maya sa devina din ce in ce mai puternica, sa lupte cu boala si sa invinga. M-ati facut sa plang.

Andreea, groaznic ce am citit in articolul ala. S-a incretit pielea pe mine. Nu pot decat sa-mi fac cruce si sa multumesc lui Dumnezeu ca am scapat cu bine, si eu si copilul. Ca zau ca nu mai am curaj sa fac altul.

Rox, ma bucur pentru vestile bune de pe frontul mov. Sper ca si cu Andrei sa va intoarceti tot cu vesti bune, si sa nu fi patit nimic micutul.

Nu stiu cine intreba de sughit si lamaie. NUUUUUU! Lasati copiii in pace, nu le strepeziti stomacul.

Ramonaiani, tu aveai nedumeriri legate de vaccin. De ce la noi se face la doua luni si la voi la trei. Noi l-am facut la doua luni jumate. E chestie strict organizatorica. Mi-a spus pediatra ca se poate face oricand intre doua si trei luni, dar ca e musai sa treaca o luna intre primul vaccin si urmatorul (cel de la patru luni).

De rest, piciul doarme ca un belferica, dupa ce m-a terorizat toata noaptea. S-a trezit din ora in ora. Nu cred ca am reusit sa inchid ochii mai mult de o ora jumate in total. Sper sa fie doar un accident, ca altfel o iau razna.

Mai am o intrebare pentru mamicile care au copilasi mai mari: aveti idee prin Bucuresti de cursuri/cercuri de pictura sau desen? Ca pitica mea isi iroseste talentul acasa si la gradinita, ca noi suntem total lipsiti de talent si imaginatie. Nu i-ar strica putina indrumare. Am cautat pe net dar n-am gasit nimic. Sau macar un profesor dispus sa lucreze cu un copil.

Ma intorc la dosarele mele...

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

io tot cala nebuni, femeia la curatenie, abia am adormit bebele, sofia sare peste tot, si nu avem apa calda

Ano, lasa fata in pace.
Mie mi-a zis o prietena sculptorita catrebuie lasati copiii sa deseneze cum vor ei, nu au nevoie de lectii la varsta asta.
Doar incurajati.
Noi aa am facut cu Sofia.
Culmea, mi se pare caare mult mai mult talent la desen decat la muzica!
,.acuma o roaga pe Marieta sa stea nemiscata, ca sa o deseneze! poftim! la pian nu s-ar duce....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput