Strumfi de iulie-august 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Azi se face un an de la testul pozitiv, si cand am scris prima data la mamici de iul-aug2007 iar Deni imi ura bun venit!

Nu pot sa cred ca acum am copil de 4 luni....Ce mai zboara timpul! Nu stiu pentru voi, dar pentru mine sarcina si astea 4 luni au fost cele mai intense din viata mea.

Simo mami de Matei Hisham
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Simo, ce sa-ti doresc? Sa fie la fel de intense zilele din sarcinile ce vor veni.

Ame, m-ai prins. Nu am mai postat nimic despre cadouri. Noi am mai discutat aici cand eram gravidutze. Desi ironizata atunci, parerea mea a ramas aceeasi: prefer sa ofer si sa primesc ceva folositor. Si asa cum mai spuneam, eu la noi nascuti duc ceva care sa aminteasca copilului peste ani de mine, o jucarica, o ...ceva. Si Pampers. Si daca duc doar Pampers confectionez eu o felicitare, ceva. Incropesc un text lacrimogen...Desigur...sunt multe chestii folositoare ce pot fi daruite, dar pe mine la atat ma duce gandul. Si mai ales ca stiu ca astea nu prisosesc niciodata. Decat hainute care sa nu placa parintilor sau jucarii de plus care sa oboseasca pe dulap si sa colectineze praf...UIte, eu de exemplu am primit un marsupiu pe care nu il pot folosi deloc. Are muuuulte curele si cureluse, nu mi se pare ca Victor ar fi in siguranta acolo. Dar am primit, intr-adevar si multe hainute. Frumoase.
Ma enerveaza teribil obiceiul socrilor mei, preluat si de cumnati, acela de a darui bani. Desigur...sunt de multe ori mai utili, ca iti iei ce vrei tu. Dar sa vezi faza: ziua cumnatului e in iunie, iar a sotulu in iulie. Dupa obiceiul impus...sotul zice sa nu mai cumparam cadou pentru fratele sau, sa-i dam bani. Buun. Si cum nu ne intalnim cu el, transmitem banii prin socrii. Si ce aflam? Ca dragul meu cumnat nici nu i-a mai luat, cica sa-i lase acolo, ca oricum ni-i da inapoi de ziua sotului.
Sau, uite, acum: socri au fost la noi si ne-au dat niste bani, cica pentru cadouri de ziua mea, de Mos Nicolae, de Mos Craciun...(si daca mai era ceva era bine) Pai crezi ca mi-am luat ceva mie? sau ca voi lua ceva anume lui Stefan de ei? aiurea. Se cheltuie pe mancare, pe ale casei. Stii, un cadou, chiar asa, mic si neinsemnat, sau poate neadecvat, e placut prin aceea ca cel ce ti l-a oferit s-a gandit la tine cand a cumparat/confectionat aia. Si-a alocat un timp din timpul lui pentru a-ti cumparaconfectiona ceva. Cat de mic.

(Na! Ca ai vrut sa scriu! Acum sa te vad cum ma mai opresti)

Oana , Stefan si Victor . Si tati

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=16" target="_blank">Frumoase, haioase, burticoase (mamicideiulaug2007) Merita votul, nu?

(scuzati, sigur iar am inversat niste litere cand am tehnoredactat)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Nonna nu ai aparut azi. Oare Vlad e tot bolnavior? sau profitati de soare si ati iesit afara?
Eu abia astept sa se trezeasca Victor sa iesim putin, ca ieri nu am fost.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=16" target="_blank">Frumoase, haioase, burticoase (mamicideiulaug2007) Merita votul, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

neata fetele
am votat si eu o Lorinuta tare preocupata de jucariora si un Filip machio

asta noapte medeea a avut program artistic pe la ora 3 ca sa fiu fresh azi, cand mergem la pediatru si la dentist ca mi s-a rupt un dinte

Aylyn e groaznic cat de putin mananca puica ta. De fapt si cu Dragos tot asa ma chinuiam cate o ora sa-i bag bibe in gura si apoi il rodea doar. Si cu toate astea a crescut mare, frumos si mai ales destept. Prevad o broscuta super inteligenta

Gabriela - Dragos(29 iulie 2001) si Medeea (21 august 2007)

Mergi la inceput

Daca tot is singura pe aici, sa va mai povestesc. Sa va povestesc cu ce ma confrunt eu.

Asa...gravida fiind am tot fost avertizata sa am mare grija cand va veni BB de Stefan, sa nu sufere, sa nu devina gelos. Am auzit chiar cazuri in care reincep copiii sa faca pipi pe ei etc. Unde mai pui ca urasc expresia "lasa, ca tu esti mai mare" Asa ca mi-am propus sa imi dau toata silinta sa ma ocup si de Stefan ca pana acum. Sigur..se alinte mult, mai ales daca stau un timp indelungat cu Victor. Vrea sa doarma cu mine, vrea sa ii fac eu baie (pana acum asta facea sotul). Si incerc sa le fac pe toate. Sau daca nu pot, sa il iau macar cu binisorul, sa-l aman pana uita, sa-l amagesc cu cate ceva. Si merge. In mare e un baiat cuminte si intelegator. Ei, nu acelasi lucru se poate spune despre sot. Care...face scene de gelozie! Adevarate scene de gelozie! ca de ce Stefan nu mai vrea sa doarma cu el?! Ca de ce vrea sa-i citesc eu povestea?! De ce nu mai face baie cu el?! De ce...?! Spuneti si voi.Si nu destul ma chinui cu copiii, sa-i impac pe amandoi - recunosc, de cele mai multe ori cel mic e mai neglijat, il las in patut, mai maraie, mai tace, mai adoarme - acum trebuie sa impac si sotul, sa-i explic. Ba mai scoate si cate o gogomanie mai mare decat el: ca eu il invat pe Stefan sa se poarte asa. Nu! Ca e dus rau!!!! Ca mie nu-mi convine cand doarme asta micu sa stau sa ma relaxez, nu!!! Eu vreau musai atunci sa am joc cu Stefan!
Banuiesc ca nu are rost sa mai intreb daca cineva s-a mai confruntat cu asa ceva, ca nu cred ca mai exista. Si...nu degeaba spuneam eu ca am trei copii. Dar...parca uneori as vrea si un matur in preajma.

Na! Ca iar m-am plans.

Mergi la inceput

jadi ce mai face Vladut? Tot bolnavior? Of! saracutzul. Hai, mai povesteste cu noi, poate trece ziua mai usor. Ca nu te-am ami vazut de ceva timp. Stiu, banuiesc ca acum te pune si seful la treaba...Dar nu trec ele toate?! Ai sa vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

salutare
tare bine imi prinde cafeluta simo.
am facut instructie cu andra toata noaptea. doar la ora 7 am hotarat ca are voie in pat. va dati seama ca nu prea am dormit dar poate recuperez si eu la pranz.
anya nu fi suparata ca mie tare bine imi prind sfaturile tale. chiar daca nu am timp sa citesc tot imi salvez si cand e cazul deschid si citesc. eu despre diversificare chiar am citit mai putin dar mai am mult timp.
bona azi a aflat ca vreau sa renunt in timp la formula si e foarte dezamagita ca fata are un program bun cu formula. adevarul e ca mananca la 4 ore si doarme mai bine dar eu tot insist cu sanul. ea nu ma poate intelege. si mi-a spus ca eu sunt singura mamica (de 10 ani e bona) care nu vrea sa-i dea copilului nici apa sau ceai. toate incepeau diversificarea cel tarziul la 4.5 luni. asta e. se obisnuieste ea si cu mine.
Samurai-lady, alexi bine ati revenit.
oana si mie imi e tare dor de acea perioada. si culmea cumnata cea mica e gravida de iulie august 2008. trebuie sa o initiez zilele acestea in ale forumului sa mai citesca si ea ca sigur face multe greseli.
oana si noi am primit pampers cadou si ne-a prins foarte bine. si primim bani de la socrii cu scuza ca nu stiu ce sa le mai cumpere la copii caci noi stim cel mai bine de ce au ei nevoie (au cumparat la alex haine care nu s-au potrivit). prind bine si banii, eu incerc sa cumpar atunci ceva pt destinatarul lor. si eu apreciez mai tare gestul decat cadoul. dar sunt dezamagita, recunosc, daca nu primesc flori.
la capitolul sot eu am noroc. ma ajuta dar sigur uneori ar prefera sa fie lasat in pace cum e sotul tau.
simo ce mamica ai! vreu si eu una.
Amethyst la mine prima sarcina a fost cu probleme si tot mi-am dorit o burtica. de fapt imi mai doream un bb. nu a fost usor nici cu a doua sarcina (vorba sotului poate la a cincea sa fie ok) dar am fost tare mandra de burtica mea.
cadouri noi am primit multe la ambii copii. andra a primit bijuterii, hainute pana la 2 ani (da tot ii mai cumpar si eu cate ceva ca nu ma abtin), port-bb (de la o fata de pe forum, e foarte bun), scaun de masina. adevarul e ca si noi am dat de la alex aproape tot si sti cum se spune dar din dar se face.
eu nu ii dau apa la pitica.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Saliu!
In primul rand multumiri si pupici fetelor care au votat cu Lorinuta si celor care au avut intentia: Andicu, Aylin, Alina.a, tati de Matei Hisham si Simo, Nico, GabrielaV L-ati mangaiat pe suflet pe taticul cel mandru, ca el fu cu ideea cu concursul

Ame despre cadouri... noi am primit de la nasi muuulte hainute frumoase si mai mari si mai mici, un carusel si cercei de aur (ii facem si noi gauri acu in decembrie, ca aici nu au vrut sa ne faca mei devreme, ca cica inca nu e format lobul urechii pana la 6 luni). De la prieteni iar hainute (drept e ca unele nu le-a purtat sau nu prea) si multe jucarii, canita de la Primii Pasi pt apa. Am fost f multumita, mai ales ca in primele luni nici nu am cumparat hainute prea multe, am avut si imprumutate de la prieteni. Ei, si daca e dupa mine, i-as lua la fiecare iesire din casa cate ceva sau il pun pe tati sa-i ia ceva frumos. Asa se face ca are fata o groaza de jucarii, ba m-am apucat sa-i mai confectionez si eu, dupa nevoile si inspiratia mea. Da' sa va mai spun ca m-am apucat sa-i fac zestre deja ? Am facut 3 pernute ca sa i le pun pe laterale cand sta in fundulet, na. Acum lucrez la fetele de perna plusate

Simo pt mama ta ca stie sa te laude si tie pupici ca sa ai rabdare sa mai lupti si pe fronturi straineze cu babismele.

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

ANYA: Acum am dat de povestea Arinei si am ramas cu lacrimi siroaie pe fata cand am citit povestea ei... la inceputul povestirii mi-am amintit de prima sarcina care insa nu a fost chiar asa de tragica ca a ta. Ma bucur ca ai depasit acele momente si te poti bucura cu fiecare clipa de prezenta Arinei, de fapt a celor doua printese care le ai. Si eu ca tine am vrut un baiat la inceput, insa cand a venit Maxima m-am bucurat foarte mult chiar daca nu am vazut-o deloc de la nastere 37 de ore... si mi s-a parut un calvar, cred ca as fi innebunit daca i s-ar fi intamplat ceva, dar ea era okay chiar daca s-a nascut prematur.... Acum la fel nu as mai inlocui cu nimic altceva pe copii mei, de care ma bucur la fel ca ii am.Fetele oricum de la natura au instinctul de a lupta si Arina a dovedit asta inca o data ca si alti copii ca vrea sa traiasca, iar tu ai scris o poveste colosala cu un Happy End fericit.
E bine sa crezi in minuni, si cred ca toti copii au un ingeras al lor care au grija de ei. Pacat de copilasul care a renuntat la viata.
pentru tine si pentru fetitele tale.

Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

quote:
Originally posted by Anya20

n-am citit din urma de 2 zile, dar cand am dat pe pag 1 mi-a sarit in oki mesajul tau...
pai bine, fratilor, nu va repet eu de cateva luni (si nu numai eu!) multe dintre lucrurile astea?! sau poate se retin mai usor de la tv... a, sunt si "amanunte" cu care nu sunt de acord. dar cu cele mai multe ne-am tot batut gura pe aici. din asta am retinut un lucru...sa o las mai moale cu "sfaturile", ca vorbesc cam de pomana poate daca eram si eu director...aveam mai mult succes

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Anya, te rog frumos, nu o lasa mai moale cu sfaturile, ca tu esti baza noastra. Eu ce mai pun in directorul "Anya" pe care il consult cand am nevoie? Nu o sa-ti pot multumi indeajuns pentru tot ce-ai spus pe aici. Crede-ma, datorita tie, eu n-am sunat-o niciodata pe pediatra fetei (decat cand m-am rugat de ea sa vina la controlul de o luna pe care pana la urma nu l-a mai facut...) si mi-am pus intrebari in ceea ce o priveste. Inca astept intalnirea mamicilor, sa ma prezint cu buchetul mare de . Sper ca te-am convins.

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=16" target="_blank">Votati frumoasele si simpaticele mamicideiulaug2007!

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput