Strumfi de iulie-august 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

petele pumoasele pe unde umblati?

Simo mami de Matei Hisham
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Simo felicitari pt voinicelul Matei Hisham, sa creasca sanatos si sa eclipseze Dubaiul

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Iaca si eu iar in zona! dimineata si seara, ca asa ma lasa Filipu'.

Votat Lorinuta si de la noi ! e o scumpa!

Ca veni vorba: daca are cineva dorinta sau placerea , votati-ne, va rugam, si pe noi aici : http://www.vedeta.himalayaherbals.ro/index.php?page=galerie&pagina=166 . Voturile se inregistreaza zilnic, pana pe 15 decembrie. Multumim.

Si eu am program zilnic cu Filip: baita, masaj dupa baita, gimnastica zilnic, cate putin , mai mult pe masa de schimbat, in ritm de muzica, ceva gen cutiuta muzicala sau cd-ul de la Superbebe ( SUnt fericit! ).

Simo, s-ar putea sa nici nu dea multe lamuriri dr pe acolo, in Germania, prietena mea habar n-avea de alimentatie si altele, pe ele nu le instruieste nimeni, decat dupa nastere, vreo 2 saptamani, vine moasa si le invata strictul necesar.
Ea a inceput diversificarea dupa ureche: cum scrie pe borcanelele gen Hipp, Nestle . Am incercat eu s-o mai indrumez, dar i se pare exagerate incercarile noastre cu usurelul...imi pare rau sa-i zic, dar sa nu vada ea mai tarziu ce si cum. (fetita are aproape 6 luni si ii da piure cu carne de porc din borcanel ).

E super ca sunteti pe primul loc! pacat se poate vota doar o data!

Andicu mami de Filip(27iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

votat amandoi dementialii:lorina si filip!
simo felicitari pt matei.si eu eram curioasa de sfaturile lor vizavi de diversificare,alaptat si chestii de genu'...
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Multumim Alina!

Mai citesc din urma si mai zic si eu una-alta :
First_Carmen, felicitari pt evolutiile bebeilor! imi inchipui ce-i pe tine, sa vezi toate dragalaseniile la dublu! da' si ce greu! cum te imparti?
Lachi, si eu zic ca era cam devreme pt sucuri, dar macar evita sa le dai citrice! la face rau la burtica si sunt si alergene! mai repede incearca cu supa si piure de legume sau fructe... vezi ca pe siteul comun e o lista cu diversificarea trimisa de Alina.a! e f buna, eu m-am ghidat dupa ea.

Cat despre mamicile cu 2 copii, oof, parca ma sperie cand ma gandesc ca mai vreau si eu unul, mai peste 3 ani! da vad ca si atunci ai batai de cap mari cu amandoi..eu ma gandeam ca daca Filip are 3-4 ani, altfel ma voi intelege cu el cu un fratior bebelus in brate, dar se pare ca nu-i chiar asa..Bravo voua ca rezistati sau insistati sa rezistati, mai ales cele fara ajutor!
Eu sunt norocoasa, ca macar de 2-3 ori pe saptamana am ajutor si profit din plin si atunci.

Ioana, si eu sunt rea de somn si tare greu imi vine sa ma obisnuiesc, chiar si dupa 5 luni, cu trezirile nocturine si desteptarea finala la 6-7 dimineata! mai ales ca Filip nu doarme in timpul zilei decat de vreo 3 ori cate 30-40 min, deci nici-o sansa sa ma mai odihnesc atunci!

Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by alina.a

votat amandoi dementialii:lorina si filip!
simo felicitari pt matei.si eu eram curioasa de sfaturile lor vizavi de diversificare,alaptat si chestii de genu'...
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

stai fara grija ca luna viitoare nu scapa...vine sotul si ala e stilul "eu vreua sa stiu tot"

Simo mami de Matei Hisham
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Am vrut sa-i votez pe Lorina si Filip da e valabil doar pt reteaua mobila din Ro

Nico,Mada multumesc.

Mada cu ce o echipezi pe Emily? Si pe mine ma bate gandul sa o iau la bazin pe Sophie dar aici nu au bazn special pt bebei, e pt copii in general. Pana inot eu poate sta sotul cu ea si invers.....tare dor mi-e sa merg la bazin.

Ioana multumesc, am sa-i transmit aprecierile tale, tare falos o sa fie

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Gabrielabv eu sincer urasc acele vietuitoare. sper sa scapati repede de el.
aylin nu stiu de unde ai mama atata rabdare. sper sa incepe cat mai repede si alma sa manance sa nu te mai chinuie.
first_carmen tare mi-a placut mesajul tau. doamne ajuta sa fie sanatosi si cuminti strumfii tai.
tati de Lorina de la mine ati primit un vot. bafta multa!
andicu sa ne amintesti maine ca vad ca se voteaza un copil pe zi si tare imi plac si pozele lui. cu doi copii e greu dar e si foarte bine. sa vezi cate perle scoate cel mare, sau ce mult isi iubeste surioara si cum are grija de ea. ti se topeste inima asa ca poti sa te gandesti linistita la bb2.
simo bine ca ati scapat de vaccin.
de o ora tot fac exercitii cu pitica ridicat din/asezat in patut. plange ii dau titi si adoarme imediat. nu cred ca s-a saturat dar nu vrea sa manance mai mult.
am scris pe la subiectele pe unde mai umblu sa voteze poza cu mamicile de iul-aug. vad ca aveti punctaj bun. si eu sper sa castigati.

nico, mami de Andra 09.08.2007 si Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Nico, chiar vroiam sa-ti spun ca ma bucur ca esti bine si ai scapat de operatie! cat despre vot, o sa pun link la semnatura! multumim oricum!
AndraZ, . Filip poarta acum hainute pt 6-9 luni sau chiar body de 12M , depinde de fabrica. Are 72 cm deci sarim bine peste hainutele de 3-6 luni! in schimb, cele cumparate din Germania, de ex, marimea 74-80 ii vin bine, unele ii sunt un pic mari, adica le mai poarta si luna viitoare; oricum nu corespund marimile, mai ales aici, in tara.

Va , ma retrag, ca mai am un rand de rufe de intins si de pregatim mesele de noapte ale copilului ( care doarme de la 7.30 si prevad ca se va scula pe la 10.30-11 sa manance, ca n-a mai mancat de la 5!)

Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

quote:
Originally posted by mychydutza

deja cap nou!
am urmarit o emisiune pe antena 2 super interesanta despre diversificarea bebelusului.am urmarit cu are interes mai ales dupa de cei 2 dr au concluzionat cu: "NU EXISTA LAPTE DE MAMA DE PROASTA CALITATE", si au insistat pt alimentatia naturala pana la 6 luni.
era directroul sp. G.Alexandrescu.eu am notat repede cate ceva si o sa postez si aici. nu zic ca e bine ce ziceau ei insa eu am aflat multe lucruri din relatarile fetelor asa ca sunt de principiu ca orice info e de folos.deci.......
DIVERSIFICAREA SE FACE LA 4 LUNI LA ALIM ARTIFICIALA SI INTRE 5-6 LUNI LA NATURALA
#61692; La sugarul alimentat artificial nu se recomanda laptele noaptea. Este bine sa ii dai ceai ca sa nu faca asocierea lapte –trezit.
#61692; Carnea care se da la bebe e bine sa fie de vita matura sau de gaina matura. Nu se recomanda carnea tanara!
#61692; Dupa 4 luni bebe trebuie sa aiba 5 mese pe zi
#61692; Ficat dupa 6 luni sau mai bine de evitat(toxic)
#61692; Nu se recomanda alimentarea in parc-igiena
#61692; Sare si zahar se da dupa 1 an
#61692; Trebuie sa se evite adaugarea de lapte in supa sau piure pt gust. Nu e buna asocierea
#61692; Nu se da miere la bebe mai mic de un an
#61692; Albusul se introduce in alimentatie dupa 1 an
#61692; Banane kiwi sunt alergogene. E bine de evitat la bebe mai mic de 1 an
#61692; Se introduce in alimentatie ulei din germeni de porumb sau floarea soarelui . cica e bun pt creier.
#61692; Nu ulei de masline
#61692; Cantitatea de ulei: 4-6 ml /kg corp
#61692; Se adauga 3-4 linguri in supa

ETAPELE DIVERSIFICARII-BEBE ALIMENTAT ARTIFICIAL

1. SUPA DE ZARZAVAT.-4 LUNI
Se trece cat mai repede la consistenta groasa. Se inlocuieste masa de la ora 14.00. se adauga si carne tocata si ulei.(dupa o anumita varsta)
Introducerea 1 aliment se face in 10 zile. Supa de morcov 2-3 bucati, fara cartof, si albituri. Se fierbe o ora jum#259;tate.
-2-3 zile se da doar supa dupa care dupa care se mixeaza legumele. Este bine de introdus si praz pt ca ajuta la flora intestinala
- 5-6 zile se introduce si carntza mixata
-7-10 zile se adauga si ulei (se poate pune in supa care fierbe la final).
- in a 10 zi, mananca 110-120 grame de piure de legume(in care se gasesc 20-25 picaturi de ulei si 4 linguri de carne mixata)

2. PIUREUL DE FRUCTE – 5 LUNI
SE INLOCUIESTE MASA DE LA ORA 10. –mar, piersica sunt cele mai recomandate.
Nu se dau biscuiti. Piureul de fructe se poate da cu branza de vaci, care se prepara in casa(200 ml lapte si 4 tablete de calciu lactic)

3. 5-6 luni : se incepe diversificarea la sugarul alimentata natural. Se urmeaza etapele 1. si 2.
Se introduce galbenusul de ou fiert tare -10 minute, in piureul de zarzavat de 2 ori pe saptamana si se adauga si carne mixata.
Se introduce in alimentatie si iaurt facut in casa de preferat.(se fierbe laptele si se adauga o lingura de iaurt ca sa se acreasca)

4. in luna 7 nu sunt schimbari majore in alimentatie

5. dupa 8 luni se pot introduce si alimente cu gluten: paine, orz, ovaz.
Porumbul si orezul nu au gluten
*Cerealele fara gluten se introduc in alimentatia lui bebe dupa 6 luni

Intre 6-8 luni se adauga si cartoful in supa . tot acum se poate introduce si untul ecologic. Se alterneaza : o zi ulei , o zi unt(are continut bogat in lipide).

intre 6-8 luni bebe are 5 mese pe zi : 2 de lapte seara si dimineata, una de fructe, una de legume si una de iaurt.

5. la 9 luni se poate introduce si mamaliga din malai negrisat cu branza si iaurt
papanasi din branza de vaci: branza+galbenus se fierb in apa. Se adauga faina sa nu se sfarme.
Dupa 8 luni se creste granulatia mancarii. Se pot da perisoare fierte si legumele mai putin zdrobite.-are dintzishori.

*Dovlecelul este fff bun de folosit in supa chiar de la inceput deoarece are un grad de mineralizare mare.
Dupa 8 luni se poate da sufleu de dovlecel: se paseaza dovlecelul fiert se pune galbenus si se da la cuptor.
Tot dupa 8 luni se poate da orez fiert calit in ulei vegetal.

PAINEA SE INTRODUCE CAT MAI TARZIU DE PREFERAT DUPA 8 LUNI SAU 1 AN.

*mihaela*

n-am citit din urma de 2 zile, dar cand am dat pe pag 1 mi-a sarit in oki mesajul tau...
pai bine, fratilor, nu va repet eu de cateva luni (si nu numai eu!) multe dintre lucrurile astea?! sau poate se retin mai usor de la tv... a, sunt si "amanunte" cu care nu sunt de acord. dar cu cele mai multe ne-am tot batut gura pe aici. din asta am retinut un lucru...sa o las mai moale cu "sfaturile", ca vorbesc cam de pomana poate daca eram si eu director...aveam mai mult succes

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput