Strumfi de iulie-august 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 18
stefania_97 spune:
Salutare fetelor,
Avem si noi vesti, unele bune unele nu asa bune. Catarina e racita si nu reuseste sa doarma bine din cauza nasucului infundat asa ca azi dupa o noapte in alb suntem zombi.
A venit asistenta si am aflat ca are 5,700 kg . Mie mi s-a parut putin dar ea a zis ca se incadreaza in grafice. A luat 600 gr. in ultima luna nu stiu de ce doar atat ca de mancat mananca. Are 60 cm.
Am vorbit putin si despre diversificare desi nu vreau sa incep pana pe la 5 luni. Mi-a recomandat sa incep cu moose de cartof, morcov, brocoli. Fara suc, piure sau moose de legume. Daca totul merge bine cereale si la urma de tot fructe dar pulpa la fructe nu suc. Ea mi-a spus ca in final fiecare decide dar e bine sa incepi cu cel mai putin dulce aliment.
Nonna -sa iti traiasca baietii sunt scumpi foc.
Timi- Sophie e o frumoasa.
Nikole- albastrel e un cuceritor plin de sarm.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
CarlaV spune:
Aylin, bravo !!!
Lorina001, folder-ul cu favorite il gasesti in C:\Documents and Settings\user , unde inlocuiesti user cu numele pc-ului tau. Copiezi si pastrezi directorul si dupa ce reinstalezi windows il re-copiezi cu suprascriere. Daca nu merge da-mi PM cu adresa ta de mess si depanam on-line.
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
X-ray spune:
luna imi pare tare rau....
fianna eu bag merele date pe din doua,chiar intregi nu prea ma risc
.dar le spal bine si le bag cu coaja cu tot.
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
CarlaV spune:
Stefania, multi pupici pentru Catarina sa se faca bine repede.
On-topic: cat costa vaccinul de 4 luni si la ce farmacie? Cam la ce valoare sa ma astept si unde ati gasit cel mai ieftin?
Off-topic: super faza ieri la Real,- ... nu intelegeam de ce stau la coada sa intru in parcarea aceea subterana care are indicator la intrare ca este doar pentru masinile sub 2m inaltime... Intrase o gagicuta cu un super 4x4 si nu si-a dat seama ca nu incape pana nu s-a atins cu el de sus, statea acolo blocand sensul de intrare si era disperata, nu mai stia ce sa faca. Intre timp se facuse coada de vreo 7-8 masini in spatele ei, toata lumea radea, oamenii care ieseau din magazin radeau si ei, ce mai, distractie in toata regula. Pana la urma am intrat in magazin pe contrasens in timp ce soferita se chinuia sa dea inapoi in rampa si tura motorul ala de ziceam ca-l rupe. Cred ca nu-i mai arde de shopping acolo o vreme...
stefania_97 spune:
Am uitat sa spun aici se da banana de la 4 luni.
Astia nici nu au auzit de batista bebelusului. Cand vin in Romania o sa imi cumpar si eu ca acum am nevoie si nu am.
Pupici fetelor
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
CarlaV spune:
Revin ca tot am uitat sa scriu ceva.
Si eu am storcator de fructe din acela, e adus din Franta acum vreo 2 ani, nu e cel "express" care se gaseste la noi, de putere mai mica. In principiu sunt foarte multumita de el, mai ales dupa ce am invatat ce sa nu fac cu el
.
In reclama oamenii aia pun un ananas intreg si il storc. Eroare... dintr-un ananas am scos un pahar de suc, o punga de pulpa care a ramas in aparat, iar fibrele lemnoase din coaja mi-au blocat sita, ca a trebuit sa spal aparatul de 3 ori pana sa storc fructul. La mere este excelent, are gaura aceea de pus fructele mai mare decat alte storcatoare, daca aveti incredere ca sunt mere "de post" atunci e ok sa le puneti intregi. Si la morcovi e super. Problemele apar la fructe/legume mai uscate si fibroase. Oricum, faza din reclama cu pulpa care ramane uscata e asa, de ochii lumii, pulpa adevarata ramane in aparat si se spala dupa aceea. La spalat iar mi se pare greu la sita lui, mi se mureaza mainile pana scot tot din gaurele.
Ca impresie generala oricum e cel mai bun de pana acum.
Anya20 spune:
asa...am depistat si maraiala si febra arinei...de la dinti! e f nervoasa si suge manutele, e plina de balute. aseara iar a facut un pui de febra, dar macar nu e racita. oof, cand ma gandesc ce trai pe vatrai am avut cu dintii anyei pe care i-am gasit direct iesiti in gurita...
gabi, sper ca sunt mai bine fetele. transmite-i lui ines ca arina nu e racita, deci nici ea nu ar avea de ce sa fie 
timi, intr-adevar, aveti o fetita dulce-dulce. transmite-i lui tati laudele noastre si "bun venit!" in "clubul tatilor de fete", care cred ca fetite ca ale lor nu mai are nimeni
.
mycky, si strumful vostru e adorabil. sa va traiasca!
nikole, f buna ciocolata...mai ales daca s-ar face singura...![]()
alinutza...poate azi vorbim, tu insista...
. daca poti pana in ora 5, ca dupa plecam intr-o vizita. si, te rog, bea si pt mine un pahar de suc...eu am storcator braun, de care sunt f multumita. anyei nu stiu daca i-am facut de 5 ori suc cu el...ca pana il spal, pana il remontez...dureaza.
...apropo de suc...ieri am fost la petrecerea unui baietel, prieten de-al anyei. ne-a invitat la un loc de joaca...foarte frumos, multi copii, distractie. cand au ajuns la momentul "masa", le-a pus la fiecare, pe cate o farfurioara...numai mancare "sanatoasa", de care anya nu mai mancase niciodata: cartofi prajiti, chiftelute, snitele, pizza ...si cate un pahar de cappy de portocale. ea s-a asezat constiincios la masa...eu nu stiam cum sa fac sa mai subtilizez din mancarea din farfuria ei. insa nu stiam ce sa mananc eu si ce sa-i opresc, pt ca toate erau numai "bunatati". am lasat-o in final sa bea si cateva guri de suc, apoi am trecut-o pe apa. a mancat ce-a mancat, apoi s-a dus la joaca. restul copiilor si-au pierdut rapid interesul pt mancare, asa ca au plecat inaintea ei de la masa. dupa un timp, ma uit dupa ea printre copii...nu era nicaieri. plcase din nou la masa, unde se asezase frumos pe alt scaun si manca dintr-o farfurie neinceputa
. de data asta n-a mai baut suc, mi-a spus ca este "cafea" (la noi in casa, tot ce nu are voie sa manance sau sa bea e..."cafea"). stiu ca nu pot sa o feresc toata viata de mancaruri nesanatoase, dar daca as mai putea inca un timp...macar pana merge la gradinita. acolo n-am sa pot s-o urmaresc eu si sigur va vedea ce mananca si ceilalti copii. ma bucur insa ca este intelegatoare...cand ii spun ca nu are voie, nu mananca.
luna...nu poti lasa copilul sa se deshidrateze, pentru ca, daca varsa tot ce mananca, asta este urmarea, pe langa faptul ca nu va creste. daca ii ingrosi laptele cu putine cereale de orez, nu e o tragedie. e un caz special. orezul nu este alergen, nu are gluten, este usor de digerat pentru bebelusi. gandeste-te, ia o decizie si nu te mai uita inapoi. 
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
lorinaoo1 spune:
Mihaela
gata, s-a rezolvat cu favoritele.
CarlaV tocmai ce imi desprinsei si eu urechile. Multam fain
. Acu imi pun pozele pe cd-uri si cand vine sotul cu win bootabil trec la fapte mai serioase ![]()
Luna nasol cu hranitul asta. Eu cam am emotii cand ma gandesc la diversificare, inca nu ma grabesc sa incep, desi mai gusta din marul meu si e foarte entuziasmata. Poate totusi mai dureaza putin pana se obisnuieste cu noul tip de lapte, Anya cred ca stie mai bine. Lorinuta mea a avut o perioada cand varsa des din cauza ca manca des si lacom. Acum am scapat. Iti tin pumnii sa mearga bine 
Alina.a sa folosesti muuulta vreme storcatorul, urarea cu placerea nu se aplica, deja il folosesti cu placere ![]()
Stefania parca se poate da comanda si pe net de batista bebelusului, nu se poate asa?
uff, sper ca nu-mi da eroare, ca nu mai am rabdare sa mai scriu inca o data...
Lavi -
fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)
karligutza spune:
Anya inteleg bine ca atunci cand le ies dintisorii pot face si o usoara febra? deci pazzzzeaaaa! ca vin dintii; sa fiu cu ochii pe Adeluta pe care o banuiesc si eu ca i-ar iesi cu toate ca e mai mica decat Arina; insa baleste de mult, ba mai mult a descoperit un nou joc cu saliva ei: scuipa facand balonase si se distreaza de minune... bineinteles cu limbuta printr-un coltisor al gurii scoasa afara! e de mare comedie! insa am vb.cu o mamica de bebe de 10 luni ca "scuipatul asta distractiv" nu e bine sa-l incurajam la randul nostru prin distractia noastra (ah, ce dragalasa e! uite cum face! hahaha... etc) pt.ca ea nu si-a dezvatat-o nici acum si e f.rau cand ii da sa pape ca se 'distreaza' asa si cu papa in gurita!
deci aviz noua si restului de amatoare.
Am facut si noi vaccinul de 4 luni. Nici o reactie adversa dupa. Nu febra, nu miau-miau. Fata de data trecuta cand a plans de cand a intepat-o pana dupa ce am imbracat-o acum a fost "boboc"! A zis un pic "au" la intepatura si apoi eu ca o mama cu experienta
i-am suflat putin aer in fata si a tacut malc pe tot parcursul administrarii vaccinului
(zic experienta pt.ca si mie cand eram pe masa de operatie la nastere (si iar imi aduc aminte ca n-am pus inca povestea nasterii pe hartie
) i-am zis anestezistei ca mi se face rau si ea imediat a strigat! "OXIGEN!" si bineinteles "adrenalina 2 milililitri"
etc etc); asa si eu cu Adeluta: "OXIGEN!"
si Adeluta n-a mai stiut ca e pe mana la tanti doctor! Anya
karligutza
sunt mamica Adelutei 
karligutza spune:
Lavinia ce zici de www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Miss%20Odiseea%20Sarcinii&page=16" target="_blank">mamicideiulaug2007? ne acorzi si votul tau? 
karligutza
sunt mamica Adelutei