PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 20
doniro spune:
Cristina, eu azi nu am mai rezistat si am luat-o pe Daria cu mine in pat sa o adorm. E prima data dupa muuult timp, ea doarme singura mereu, dar imi era asa de drag de ea... Chiar ma gandeam ce ar fi sa se obisnuiasca acum sa doarma numai cu mine; acum, cand au ramas mai putin de 2 luni si vine bb2, iar eu nu o sa mai pot sta dupa fii-mea ca acum.
Ce sa zic, eu pot vorbi doar din experienta personala, ma raportez la Daria care pana acum - slava Domnului - e ff usor de "strunit". Mi-e greu sa cred ca daca vrei cu adevarat sa il determini pe copil sa faca ceva, nu reusesti; dar repet, nu am de unde stii cum e cu alti copii. Ma pun doar in situatia ta si ma gandesc ce as face: cred ca sunt deja destul de marisori sa inteleaga ce le spunem (ma refer strict la limbaj). Deci i-as explica simplu ca toti copiii mari, ca el, dorm singuri; ca patutul lui e mai frumos decat al lui mami; ca are mai mult loc in el etc (altfel spus, vrajeli...). Dupa laptele de seara, l-as duce in patutul lui. In primele nopti as sta langa el pana adoarme. Sigur ca o sa fie greu, pt ca va adormi f greu si cu multe urlete, dar e imposibil sa nu oboseasca, iar daca te vede acolo, nu risti sa il traumatizezi. Sunt sigura si ca ei speculeaza totul, se prind cand esti serios sau nu; din cauza asta as avea grija sa fiu cat se poate de hotarata, nu l-as lua in brate, nu l-as pupa etc. Iti iei un scaun si stai langa patutul lui. Il culci de cate ori se ridica si tot asa... Dupa ce reusesti (sigur reusesti) sa il faci sa adoarma asa, incepi lectiile de adormit singur la el in patut: in prima noapte il lasi sa planga 10 min, te duci langa el, apoi 20 min si tot asa. Imi dau seama ca trebuie muuuulti nervi, dar nici alternativa nu m-ar incanta (faza cu dormitul in pat cu copilu' la 7 ani mi se pare...........nu am cuvinte). Poate iti spui ca mi-e usor sa vorbesc, ca lucrurile par mai simple din afara; asa si e, dar la naiba, el e un copil si tu un matur, tu l-ai facut pe el, ce naiba :)
P.S. Pls, nu mi-o lua in nume de rau ca ma bag, e doar o parere, o idee.
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
+31 cu
Victor Mihai
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
Cristina_Ioana spune:
Doniro iubita, nu am de ce sa ma supar, ma amuz doar cum povestesti tu acolo cu 'vrajelile' ![]()
Crede-ma ca am incercat toate acele variante, in patutz nu mai are loc demult, ca se loveste de zabrele si se trezeste din ora in ora. Din pacate uite ca la noi nu a tinut cu vrajeala asta. Si mie mi se pare inadmisibil sa dormi cu copilul de 7 ani in pat, nu m-am dat batuta, numai ca repet, dupa n nopti albe mai cedezi si preferi sa doarma langa tine linistit decat sa se trezeasca din ora in ora. Vreau sa-ti spun ca el se trezeste cateodata in miezul noptii sa vada daca sunt acolo (sau bona, ca doarme si cu ea), vine cu capul pe mine sa il pup si se culca linistit daca sunt acolo. Fara leganat, fara nimic, se culca cuminte numai sa stie ca e carne de om langa el. Iti dai seama ca ma face praf, se culcuseste in mine si doarme.In fine, om vedea cum om reusi sa dormim singurei pana la urma. Ca si noi vrem bb2 si o sa fie o pb atunci. Ma rog, noi avem bona acum care sta la noi, avem 3 camere si spatiu ok, dar tre' sa se invete si el sa doarma singurel totusi.
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Cristina_Ioana spune:
Apropos de dormit, cred ca v-am mai povestit o data si imi cer scuze daca plictisesc pe cineva cu aceeasi poveste, si eu si sotul am fost la fel cand eram mici. Nu am conceput sa dorm singura, dormeam numai cu bunica, pe care o adoram, pana intr-o zi cand am avut o revelatie si am zis 'gata, de diseara ma mut in camera mea'...si asa a ramas. Acum mama mai face misto cateodata de mine si de sotz ca de ce ii pretindem lui Luca sa doarma singurel cand si noi i-am chinuit pe ai nostri cu aceeasi pb ? ![]()
Pediatra cunoaste toate astea ca mi-e prietena si mai in gluma, mai in serios imi zicea ca si kestiile astea se mai mostenesc si sa il las in pace deocamdata. Ca dupa un an de nopti albe in sfarsit doarme si el cat de cat ok, sa ne bucuram de asta ![]()
dariana spune:
Consi, Darius e bine acum,multumim de intrebare, in ianuarie mergem iar la control sa vedem cum evolueaza, dar eu zic ca pare ok, iar la controlul trecut, la fel ne-a zis ca e bine.
Crissa, am facut op de hipospadias.
Cristina, nu pot sa te scot din dilema, ca nici eu nu stiu cum sa-l fac sa doarma singurel, pot doar sa-ti spun ca nu esti singura, daca te incalzeste cu ceva, acum mai nou il adorm si il pun in patutul lui, doarme vreo 2 ore, se trezeste, plange, ma duc la el, ii dau un pic de tzitzi si adoarme la loc, dar nu mai merge sa-lpun la el in pat, trebuie sa-l tzin la mine, iar pana dimineata se mai trezeste de cateva ori pt tzitzi. eu cred ca e mai simplu cu cei care nu se trezesc peste noapte, dar pt noi e tare obositor sa faci ture asa, chiar daca, patul meu de ex, este in camera lui. Si almeu nicinu sta la discutziii sa ii explic si sa ma intzeleaga daca i-as spune ca e mare si bla bla bla, n-are nici o treaba el! Am incercat faza asta cu tzitzi si n-a tzinut. Deocamdata.......asta este, poate la 2-3 ani ne intelegem altfel cu ei....ce sa zic, nici mie nu imi convine sa dorm cu el pana la 7 ani si nici sa-i dau tzitzi pana la gradinitza, insa pana acum nu a avut efect nici o metoda aplicata, chiar nu stiu cum sa fac, pt ca al meu e rasfatzat si marait rau si cand e sa urle, urla nene, nu gluma!
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
norocuta spune:
Bysco mult succes maine la examen!

Crissa, Tweety, mada-mxm, Bulinuta si tuturor bolnaviorilor, multa sanatate!
cristina-ioana baiatul cel mare a dormit in pat cu bunica-sa pana la 2 ani, chit ca la un metru de ea avea patutul de bebe. Spune ca urla imediat cum il punea in el, fie dormind ori treaz, era un fel de pedeapsa.
Apoi a dormit cu mine inca 4-5 luni de genul ii citeam sau ii spuneam povesti (unele erau vorbe fara sens-el voia sa auda indiferent ca intelegea ceva) pana ne-a venit patul cu aparatori (1m/1.80m) si i-am explicat ca fiecare are patul si locul lui fara a forta nota. Adormea langa noi si il mutam frumos apoi pana a inceput sa adoarma uitadu-se la Tom&Jerry si, astfel ne-am detasat fara probleme.
Acum adoarme singur, uneori mai zice "nu mi-e somn", iar noi ii zicem sa se relaxeze (sa-si aleaga un DVD, dar sa stea in pat) nu sa doarma...ca stim noi
...in cateva minute e dus.
Aaaa diferenta: Ali a dormit (de mic) noptile fara intreruperi. Nu dormea in timpul zilei nici 5 minute, dar dormea 10-11 ore noapta, puteai sa dai si petrecere langa el.
Nour mi-a mancat zilele: adoarme greu, se trezeste ca si Luca, iar daca e zgomot in jur sare "prezent" de parca nu vrea sa piarda nici un moment. Asa cum spuneai tu l-am luat cu mine in pat dupa 6-8 luni ca nu mai puteam sta in picoare de oboseala, iar acum multumesc lui Dumnezeu a inceput sa doarma 6 ore neintrerupt, apoi se mai trezeste o data si...putem incepe ziua ca niste oameni normali. In timpul zilei doarme (doua reprize) in patutul lui, numai ca noaptea el se roteste, in patut nu mai e loc suficient, astfel pana va prelua "patul mediu" de la Ali, inca mai doarme cu mine.
Eu zic ca cu rabdare si tact se pot schimba multe la copii, vei gasi tu din instinct metoda care se va potrivi lui Luca.
Hai cam m-am lungit...scuze.
Va doresc un weekend placut!
Consi spune:
Dariana ne bucuram ca sunteti bine.
Avmaria va salutam si noi de pe meleagurile mioritice

. Sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste antibioticile. Din nefericire in Romania, cred ca majoritatea pediatrilor recomanda antibiotice la o temperatura de peste 38 cu 5. Si asta evident fara nici o (sau nicio-ca nu prea mai stiu cum e corect) analiza
. In aceste conditii o mama disperata cu copilul bolnav poate fi foarte usor influentata. Si Luca a avut febra mare si pediatra noastra a spus: antibiotic. De doua ori am fost tentata si chiar am pus mana pe ele. Am avut noroc cu medicul de la Urgente (pe care intamplator il cunosc) si mi-a spus ca nu e cazul. Si nici nu a fost. In 2 zile nu mai avea nimic. Probabil am captat un virus, desi nu am avut muci, dureri sau kk diluat.
Crissa returnam inzecit
.
Eu sunt la scarbici si ma gandesc cu groaza la luna decembrie, care e cea mai aglomerata. Supravietuiesc cu speranta ca ma va prinde Revelionul in Austria. Asa ca Babee sa stii ca urmaresc cu interes prognoza meteo de la tine. Si apropos de asta: azi a nins pentru prima data in Tm, dar acum e o vreme de...
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.
Consi spune:
Cristina eu am fost traumatizata cand in clasa a V a, mama mi-a zis ca nu mai pot dormi cu bunica. Cred ca a durat ceva timp pana m-am obisnuit sa dorm singura, de-mi amintesc si acum. Asa ca mi-am jurat ca o sa-mi obisnuiesc copchilu sa doarma singur. Si treaba asta am facut-o cateodata si cu tipete si proteste din partea lui. Eu cred ca nu te lasa inima sa-l lasi sa planga, dar de voi depinde asta. Eu am primit reprosuri din partea unor membrii ai familiei mele, ca "n-am inima" ca-mi las copilul sa planga uneori inainte de culcare, dar uite ca n-are nik si zau ca il iubesc mult de tot.![]()
Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.
Cristina_Ioana spune:
Norocuta si Dariana, va multumesc ca 'v-ati lungit'
. Ma regasesc foarte mult in ceea ce scrieti voi, si noi suntem cand asa cand asa.
Si eu cred ca fiecare copil are ritmul lui si daca nu avem un copil usor 'manevrabil' om creste mari si ne-om intelege cumva, tre' sa gasim noi o cale sa comunicam. ![]()
Cristina_Ioana spune:
Consi, pup fata si pe Lucu! 
Nu e vorba ca nu am avut inima sa il las sa planga, ca am incercat si asta, dar nu a prins pur si simplu. De la bun inceput a fost asa si nu s-a lasat deloc 'manipulat', crede-ma ca am citit carti si eram doxa la teorie si stiam exact cum sa fac, dar uite ca fimiu'a avut alte planuri cu mine.
Poate oi reusi cu al doilea ![]()
nicolica spune:
Cristina_Ioana, apropos "cale de comunicare". O prietena de-a mea, isi obisnuise copilul sa doarma cu ea, din aceleasi motive enumerate de tine. Cand a inceput copilul sa vorbeasca si sa inteleaga mai mult ce i se spunea, pe la 2 ani jumatate, a facut un pact cu el si anume: Avea voie sa stea cu mama in pat atata timp cat era lumina afara, pe ferestra. Dupa cateva incercari, a acceptat sa se culce singur seara, dar dimineata cum vedea lumina pe fereastra cerea in pat cu mami. Dupa un an dormea singur si la amiaza.
Incerca poate functioneaza si la voi.
Piersicoiul Philip
www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">octombrie