***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (21)
Raspunsuri - Pagina 24
lbelciug spune:
Am fost si eu afara cu Matei. E chiar frumos. Imi place ca deja se simte mirosul de iarna.
Florentina, da, e o umflatura vinetie deasupra testicolului stang. Nu se stie de ce a aparut... pur si simplu. Inca n-am stabilit data operatiei, insa eu vreau sa fie intr-o zi de vineri ca pe urma sa fie week-end si sa am ajutorul lui tati. Imi e greu ca nu vreau sa-l duc pe B in spital din motive de tzitzi insa nici pe M nu vreau sa-l las singur... Oricum operatia va fi pana in sarbatorile de iarna. Simpatica broscutza!
Wow, Pitica! Ce fain ca mananca asa de bine Cosminel! Eu ma cam lupt cu Bogdanel pt cativa ml de piure de legume... Matei era mai mancacios...
Alyna24, cel mai bine intreaba doctorul. Se inneaca tusind sau cum?
Mica, nici eu n-am mai gasit vanzatorul care avea morcovii cu pricina, dar am luat de la altul tot bunicei.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
dicirstea spune:
Pepsi, as putea scrie 3 pagini despre alergiile esentialul fiind ca sunt nespecifice, adica la 3 luni dupa ce am intrerupt anticonceptionalele ( ca vroiam bb) au inceput sa imi apara blande ( asa le zicea in popor) adica sa imi apara pete mari,rosii-vinetii-grena, in relief si mancacioase de imi venea sa rup carnea de pe mine, mai intai pe burta, apoi pe maini si picioare , apoi peste tot, pana am facut edem Quinke. I s-a spus dermatita de contact, apoi alergii la diverse...din ce in ce mai multe, dupa cum le-am enumerat. Ca de la Colentina am plecat cu o lista la ce eram alergiac (dupa teste) si cu una cu ce puteam manca ..si din 2 in 3 zile mai taiam cate un aliment, pana am ajuns de suparare sa tin regimul Oshawa( ala cu 4 cereale vii-neprelucrate) si tot eram plina de umflaturi, si dupa ~5 luni de cortizon luat degeaba ( cum ajungeam la 2 pastile /zi, cum imi reapareau petele) Remarcasem ca petele aveau o ciclicitate in fct de cm, dar doar 2 dr mi-au spus treaba asta, si ei nu aveau pregatirea de specialitate si evident ca ceilalti dr luauin ras cand le spuneam treaba asta.Asa ca mi-am cam bagat picioarele si m-am intors la medicina traditionala. Adica ceaiuri si impachetari si bioenergie, si biserica. Acum, daca fac socoteala, la 2 ani dupa ce am renuntat la anticonceptionale si 1 an de bioenergie, ceaiuri si slujbe am facut un bb frumos ( zise cioara
si sper si sanatos. Nu am mai avut pete din luna a4-a de sarcina si pana cand am terminat de alaptat, apoi au aparut iar.
Am mai cunoscut 2 tipe suferinde de asa ceva, una fiind dr (veterinar, dar tot are habar de ceva) si dr de la Cantacuzino, care facea analizele m-a intrebat daca petele mele au legatura cu cm, iar celelate fete banuiau ca tot de la anticonceptionale patesc asa ceva.
Sa ma explic pete la : peste, ciuperci, capsuni, ciocolata(nici macar nu mananc), soia, vinete, fasole de orice fel, carne de orice fel, mazare, alune, banane, rosii, castraveti, miere, piersici.Dar nu neaparat. adica putam sa ma umflu de ciuperci si sa nu am nicio pata, nici cat un cos, dar puteam sa beau 2 zile numai apa si sa fiu de nerecunoscut.
Ai mai auzit de asa ceva??
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Graviduta spune:
AlexAlice, eu cred ca ambii doctori aveau dreptate. E periculos sa stai cu pisica atnci cand esi gravida, dar, daca ai pisica de mult timp si e vaccinata, curata, nu cred ca e riscul chiar asa mare, deoarece te imunizezi.
Paflo, mesajul ala fusese scris de o femeie bolnava de cancer.
Poohy, ai incercat cu Golden, ca-s mai dulci? Nici Mara nu suporta unele mere acrisoare.
Vali5, eu cand ascult "Girl,...", ma ia plansul, nu stiu dece. O fi vrero mica depresie dupa nastere. Si ma gandesc si la Mara, cat de repede creste...
Elteka, nu cred ca gasesc un combinezon din ala sub un milion in RO. M-am uitat pt finuta mea, ca-mi trebuia acum 2 saptamani sa o scot din spital si nici nu puteam sa astept comanda de la LR. Am gasit unul de 150 de ron, frumos, ce-i drept, dar nu asa gros cum pare cel de la LR.
Kid, eu nu o dau pe Mara cu crema cand o scot afara, dar bine ca ai intrebat, ca o sa ma gandesc si eu serios la asta, mai ales acum ca a venit frigul.
Ninutza, eu ii pun Marei o caciulita f subtire, cu broderie sparta, doar dupa ce o spal pe cap, adica o data la 3 zile. Asta pt ca incerc sa ii mentin temperatura in camera la maxim 24 de grade si, dupa baita, mi se pare cam rece pt porii ei. In rest, ii mai pun cand nu am incalzit camera si mi se pare prea rece sau curent. Dar asta e f rar. Si, in ambele cazuri, o fac din acelasi motiv de sot stresat ca si Carmen_So. ![]()
Mica, am votat-o pe Maya. Ai vazut ca acel aluculesei george a postat alt filmulet? De unde l-o mai fi furat?
Carmen_So
, terapia cu ciocolata este cu uz extern sau intern?
Moberi
, si cam in ce consta adeverinta de alaptare? Nu poti sa faci o poza sa le duci sau tre sa fie live? In 4 ani de avocatura, n-am auzit asa ceva. Legea nu prevede hestia asta.
Ibelciug, eu stiu ca vaccinul de 6 luni e rapel pt 2 luni, deci ar trebui sa fie acelasi.
Dicirstea, am avut o colega in facultate care s-a dus la salonul Wella de langa Opera si au facut practica cu parul ei, de nu o mai recunosteam (in sens negativ). Am vrut sa ajung si eu pe-acolo, dar m-am razgandit cand am vazut-o, pt ca majoritatea te coafeaza si tund cum le trazneste lor, nu cum le spui tu ca ai vrea sau ca-ti sta bine.
Florentina, vezi ca sunt niste huse dragute, diverse culori, in catalogul Quelle sau pe site-ul lor. Sunt elastice, dar un pic cam scumpute din ce am vazut eu.
Uffm gata, am reusit sa acopar 8 pagini din urma.
Fetelor, am si eu o intrebare (de curiozitate): voi le dati masa de fructe piticilor si apoi imediat lapte sau mai lasati sa treaca un timp (o ora, doua)?
A, si inca o intrebare, ca vad ca discutati de asigurari si conturi: la ce forma de economisire/investitii v-ati gandit pt copii, ca n-am fost atenta de la inceput?
Diversificarea
Vali5 spune:
Am mancat, am spalat piticul, l-am hranit si l-am culcat. Si dependenta asta, bat-o vina, m-a facut sa mai deschid putin forumul.
pitica, sa-ti traiasca piticul papacios! Abia astept sa ceara si Andrei singur de mancare - altceva decat laptic.
Alyna24, ce bine de voi ca mergeti la munte. Abia astept si eu la iarna. Sa va distrati!
Carmen_So, ce dulce e Ana cum doarme cu manutele sub cap! 
An@, imi pare rau sa aflu prin ce ai trecut cu fetita. Sper ca acum e spre bine.
katiapam, ii dai deja gris? Stiu ca are gluten si nu e recomandat copiilor sub 8 luni. Asa ti-a spus dr? - poate la voi au alta parere doctorii.
dicirstea, saracuta de tine cu atatea alergii pe cap.
Graviduta, Andrei se satura la masa de fructe. Dar mananca un mar intreg + cereale. Si abia peste 2-3 ore mai maraie de foame si ii dau masa de legume care consta in cateva lingurite din ce-i prepar + laptic. Nu ii plac legumele, dar eu nu ma las.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
Carmen_So spune:
Dicirstea, am o prietena care, aproape la fel ca tine, avea alergie la foarte multe alimente. A fost la o gramada de doctori si in cele din urma a ajuns la un alergolog de la CMU, care a vindecat-o. Pot s-o intreb cum il cheama, daca vrei.
Carmen, Mara (12.08.04) si Ana (21.06.2007)
poze cu Mara
chiquitita spune:
Carmen_so, ti-am admirat printesucile!
Imi palce mult si mobila,a sa as vrea sa ii fac si fetitei mele.
paflo, am pus pozele.
Am fost si noi 2 ore jumate afara si a fost foaret bine. Am mai ridicat carutul si Livia nu mai urla asa, probabil nu ii placea doar la orizontala!
Mami de Livia (08.06.2007)
Paflo spune:
Iar mi-a dat Explorerul eroare si am pierdut mesajul. Cred ca se cere o reinstalare de Windows.Incerc sa reiau - sper sanu uit nimic.
An@, incearca sa-i dai cerealele cu lingurita. Si noi ne-am chinuit o perioada cu diferi tetine si am renuntat in final. E mai comod sa i le dau cu lingurita, la masa de ora 18, plus ca asa ii amestec si fructe proaspete in cereale.Va tinem pumnii sa va faceti repede bine si sa nu se confirme alergia la lapte. Oricum trebuie sa ai mare grija ce ii dai.
Graviduta, adevarul este ca probleme intr-adevar mari (cum este si cancerul)iti schimba total perspectiva asupra vietii. Ar trebui sa luam si noi aminte si sa iubim mai mult. Eu ii dau Sofieilapticul imediat dupa fructe si nu am avut niciodata probleme.
Dicirstea, exista alergie la progesteron, din cate stiu eu. Mai citesc prin cartile mele, caci nu stiu mare lucru despre afectiune si te tin la curent.Iar chestiile de genul: o data faci alergia la o substanta/aliment, apoi nu o mai faci si apoi iar o faci sunt o tampenie - inseamna ca nu respectivul aliment e incriminat (pot fi inclusiv aditivi alimentari).Iar cu testele alergologice sunt tot felul de discutii (depinde de care ai facut - pricktesturi, idr-uri, IgE specifice, etc), un test pozitiv nu inseamna automat ca-ti apare urticarie.Sa stii ca chiar o sa caut sa vad daca gasesc ceva sa te ajute (cu ocazia sta mai pun si eu mana pe carti).
Sofia iar a mancat f putin - doar 90 ml la masa de seara (si manca 180-210)dupa care mi-a intorc categorica spatele si a trecut la somn.Ghici cine se va trezi sa hraneasca copilul pe la 1?
Fug la somnic, ca si ieir am avut noapte grea!Somn usor tutror!
Florina si Sofia (09.05.2007)
alynta27 spune:
Buna!
Imi pare rau ca nu am apucat sa citesc decat pe sarite!
Pepsi cred ca a plans un pic daca i-au iesit 4 dintisori deodata!
Michigan ma bucur ca te mai citesc! Faina faza cu piciorusul in gurita! Al meu nu a ajuns inca la performanta asta!
Alyna24 trebuie sa fii tare fericita dupa un pupic asa special!
Florentina Roman acusica vor avea si ai nostri dintisori! Pana atunci vor sta cu pumnii in gurita!
Monitza frumoasa foc Albastrica!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
David
Cum a aparut Printul!
Poze burtica
Pozele mele
addinel spune:
hai ca apuc si eu sa scriu. am facut baita, am papat si am predat dodoloatza sotului s-o distreze pana o vrea ea sa adoarma.
multumesc tuturor care ati felicitat dodoloatza.
acum ne ajunge pana la 1 an :P
vroiam sa spun asa:
1. am votat maya si rasul ei frumusel.
2. graviduta eu masa de piure de fructe o consider de sine statatoare (adica nu ii dau lapte dupa) dar o plasez intre doua mese de-ale ei de laptic. ai inteles ceva? adica: inainte papa laptic din 4 in 4 ore. acum ii dau o masa cu fructe cam pe la jumatatea intervalului.
3. interesante explicatiile cu glutenul. le listez si le arunc in fata tuturor celor care ma streseaza de nu mai pot ca de ce nu dau biscuiti copilului. acum 2 saptamani am rabufnit ca prea de la vladica pana la opinca ma innebunisera cu "biscuitzeii" lor- "petit beure mama, sunt tare buni".
4. ce ma fac cu dodoloatza ca nu vrea deloc supa sau legume? ia fix 3 lingurite dupa care incepe sa scuipe de mama focului si sa faca un "cah" care desi e tare haios deja ma scoate din minti ![]()
5. desi de curand ma plangeam ca nu plange pitica a inceput sa-si dea drumul. cred ca a fost doar o perioada si m-am alarmat eu degeaba. azi a mancat ptr prima data un bibe de 210 ml.
mai vroiam sa scriu cate ceva, dar sunt chemata la apel. revin maine dimineata.
pupici la mamici si capsunici
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
ankaa spune:
Salutare fetelor!Doamne cat ati scris in 2 zile
.Eu mai am d recuperat si aveam o gramada de raspunsuri de dat,dar las totul pe maine.Acum sunt abia la pag 17 cu cititul
si am luat notite ca babele,sa nu uit ceva
.
pt Soniuta.La multe lunisoare,sa cresti mare si sanatoasa si sa fi la fel de frumoasa ca acum.Felicitari pt dintisor.La multe lunisoare si bebeilor sarbatoriti zilele trecute
.Eu de fapt am intrat sa va spun ca am reusit sa pun si eu poze cu Alex
.Daca aveti timp si chef,gasiti pozele in semnatura.O seara placuta sa aveti....si fara certuri
.
anka,
fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE