Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (48)
Raspunsuri - Pagina 20
gabdyd spune:
Nicole, eu as zice sa trecila o picatura pe zi. La nebunia mea l-as scoate de tot
ca io am fost cam obsedata de treaba cu fontanela inschisa prea devreme.
sherbi spune:
deci, spanacul cahhhhhhhhh.
geaca e H&M. cred ca pe doinatodor o poti ruga sa-ti ia ca e aproape de ungaria si am vazut ca-l imbraca pe pici de la ei. de altfel au lucruri f frumoase si ieftine.
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
diana_jors spune:
Niste retete traduse de pe site-ul dat de Amma, m-am gandit ca nu toata lumea stie franceza. Am facut si niste "replace all" deci daca nu suna fraza foarte romaneste ma intelegeti ... dar pricepeti:
supa DE dovlecel
Préparation : 10 mn / cuisson : 30 mn
* 200 grame de dovlecel
* 1/3 l. de formula de continuare
* 1 galbenus de ou razuit
* 1 lingurita de unt
se curata si se inlatura semintele dovlecelului. Le se taie felii apoi se gateste 15 mn in apa fierbinte. se scurge si se blenduie. se agauga si galbenusul de ou. se pun pe foc mic aproximativ 15 mn. se adauga lingurita de unt in momentul servirii.
Carne DE pui JARDINIERE
Préparation : 15 mn / cuisson : 2 h
* 20 grame d’escalope de pui
* 1 morcov
* 1 gulie
* 1 pastaie de fasole verde extra-fina
* 1 pastaie de mazare
* 1 frunza de patrunjel
* 1 lingurita de unt
* sare
se curata morcovii si gulia. se spala apoi se taie felii. Se taie felii fasolea verde, se spala si se taie bucati mici. se spala patrunjelul. se pun toate
legumele intr-o caserola cu apa rece cu un varf de sare si se gateste 2 ore à foc mic adaugand puiul cu 10 mn inainte de sfarsit. se blenduie apoi continutul
caserolei cu lingurita de unt. se adauga putin lapte pour servirea in biberon sau se da cu lingura.
orez CANTONNAIS
Préparation : 10 mn / cuisson : 10 mn
* 4 pahare de orez
* 3 oua
* 200 grame de mazare boabe congelata sau la cutie
* 300 grame de jambon
se fierbe orezuk, se scurge. Se bat ouale, se adauga o lingura de apa. se gateste omleta in tigaie.
Pentru bébé : se varsa intr-un bol de mixer 120 ml de apa de la orezul fiert, se adauga 30 grame de orez gatit, 50 grame de mazare boabe si 15 grame de jambon. se blenduie si se serveste.
pentru restul familiei : se condimenteaza
malai AU VELOUTE DE morcovi
Préparation :15 mn / cuisson : 20 mn
* 125 grame de malai
* 3/4 de litre de lapte
* 250 grame de morcovi cuites à l'eau
Se fierbe laptele, se adauga "in ploaie" malaiul. se gateste à foc mic - se amesteca.
Pentru bébé : Se varsa 120 ml de zeama de la fierberea morcovilor in un bol si se blenduie. se adauga 30 grame de malai si 50 grame de morcovi fierti. se
blenduie si se servesc.
Pentru restul familiei : nu imi iese traducerea deocamdata :) mai incerc
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
karra80 spune:
quote:
Originally posted by sherbi
ma omorati cu retelele de mancaruri, mai ales ca eu stau cu burta goala toata ziua...mi-e mila de fi-miu ca nu are parte de o mamica gospodina.
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Acuma stiu ce mananci de arati asa de bine

Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Luna 8
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
diana_jors spune:
Continuare:
piure DE dovlecel cu ou MIMOSA
Préparation : 30 mn / 10 mn
* 150 grame de dovlecel
* 1 galbenus de ou proaspat
* 50 ml de lapte
se curata dovlecelul, se inlatura semintele, se spala apoi le se taie bucati. Se fierb intr=un vas cu putin apa. se lasa 10 mn apoi se pune laptele si se blenduie pana se obtine o pasta omogena. Se fierbe un ou tare, se inlatura coaja si se separa galbenusul de albus. se zdrobeste galbenusul cu furculita si se amesteca in crema de dovlecel.
CREME VICHYSSOISE
Préparation : 15 mn / cuisson : 40 mn
* 30 grame de praz (partea alba)
* 120 grame de cartofi
* 1 frunza de patrunjel
* 1 lingurita de unt
* 1/4 de litru de apa
* 1 varf de sare
Se curata bine prazul, apoi se taie julienne. se spala si se curata cartofii .se taie rondele. Intr-un vasse pune la incalzit sucul din praz cu apa (ceva de genul asta). Cand incepe sa fiarba, se adauga patrunjelul si rondelele de cartof. Se gatesc à foc mic timp de 35 à 40 mn. Se mixeaza. inainte de servire, se adauga une lingurita de unt.
CAVIAR D’AUBERGINES AU BŒUF
Préparation : 10 mn / cuisson : 5 mn
* 150 grame vinete
* 20 grame de carne de vita
* 50 ml de lapte
se spala vanata si se taie in 2. Se gatesc bucatile de vanata 4 minute sub presiune . Se prajeste putin carnea de vita intr-o tigaie anti-adeziva. Cand vanata este gata, se scoate miezul cu o lingura apoi se blenduie toate pana se obtine o pasta omogena
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
karra80 spune:
quote:
De la 5 luni doarme numai cu mami in pat , nu am ce-i face doarme numai cu tzatzi in gura, m-a disperat....... zi si noapte doar asa vrea sa doarma.
Si noi tot asa dar noi nu mai papam tzitzi dar ea doarme pe o parte si in timpul noptii mai cade pe burta si nu stie sa se intoarca innapoi...si atunci se ridica in maini se trez si plange asa ca prefer sa dorm cu ea si cand pica pe burta ii dau un bobarnac si se intoarce innapoi pe spate...tati saracu e exilat dincolo in cealalta camera dar e mai bine ca macar el se odihneste suficient...si din cand in cand il mai
incalzesec eu.....Carmina
de
MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Luna 8
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
gabi78 spune:
quote:
Originally posted by madybulancea
IA PRIVITI AICI UN BAIAT CARE NU A FACUT NICI 6 LUNI (FACEM VINERI) http://family.webshots.com/video/3015234460101726224eUTzzY
Poze Razvanelu
varsta nazdravanlui Razvan
mady cred ca d-aia s-a nascut el la urma stupului...ca le stie pe toate si i-a lasat si pe ceilati sa ajunga la nivelul lui..

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
diana_jors spune:
Dupa 8 luni:
piure MIMOSA
Préparation : 10 mn
* 2 saculeti de piure de morcovi
* 2 linguri de branza
* 2 galbenusuri de ou
* 160 ml de lapte demi- écrémé
* 160 ml apa
Se fierb ouale 10 min, se curata, se separa galbenusul. se zdrobeste cu furculita. Se prepara piureul de morcovi dupa indicatiile de pe ambalaj (pentru asta cred ca erau laptele si apa). Se adauga branza si galbenusurile.
supa cu lapte
Préparation : 20 mn / cuisson : 20 mn
* 8 linguri de Céréale 5 légumes
* 60 grame escalope de pui
* 1 frunza de telina
* 3 ramuri de patrunjel
* putn cimbru
* 1 frunzuita de dafin
* 500 ml de lapte semidegresat
* 150 ml de apa
* 1 lingurita de ulei
* 1 varf de sare
Se spala ierburile si se leaga in buchet. Se prajeste intr-o tigaie carnea de pui taiata bucati mici. se adauga buchetul de ierburi, apa si sarea. Se acopera si se lasa la fiert in tigaie 10 min. Se scoate buchetul. se blenduie bucatile de pui apoi se pune in tigaie. Se pune laptele si se lasa la incalzit 5 minute. Se stinge focul si se adauga cerealele din 5 legume.
Restul altadata, ca mi-a pierit cheful azi ![]()
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
kmi78 spune:
salutare fete dragi !
mai aparem si noi ca de 5 zile n-am deschis calculatorul, nu mai am timp deloc parca cu fata mea care vrea numai sa se ridice sa mearga a fost si tare maraita, dar cu folos ca avem si noi un dinte!!!
noutati nu avem , nu vrem sa spunem nimic, de mancat mananca destul de bine acum , sunt multumita insa nu pune pe ea , azi o mai cantaresc o data poate , poate vreo surpriza placuta ; sambata cand am cantarit-o la bilantul de 8 luni , luase doar 20 gr!!!! nu stiu ce s-a intamplat luna asta, e prea spintena cred
cam atat despre Timi, am atat de recuperat...
loina_ln spune:
buna la toata lumea.
scuze ca nu am intrat de mult. oricum am reusit acum si sper sa o fac mai des de acum. am reusit sa pun si poze cu bondarelul meu, Robert care are 6 luni si jumatate, cantareste 11,5kg si masoara 75 cm.
deci.. pozele... sper sa pun bine link-ul
http://good-times.webshots.com/photo/2171971630096653195DJhoeR
http://good-times.webshots.com/photo/2409230690096653195njYrZB
imi plac la nebunie toti micutii vostri, sunt dulci foc.
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"