Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (48)
Raspunsuri - Pagina 17
biky spune:
Tzuna- mi separe mie sau Maria a inceput sa manance mai bine? Felicitari si tineti-o tot asa! Cate kg mai are?
Madybulancea- nu te panica...o sa vrea! Asa am patit si eu la inceput! Razvan e abia la inceputul diversificarii si e firesc sa mai faca si mofturi! Si la urma urmei daca ne-ai citit ti-ai dat tu seama ca avem si mancaciosi si nemancaciosi pe aici!
Roxanici- Raresu e o papusa vie! V-am visat asta-noapte si Rares avea parul mare, drept si blond ... semana cu un neamt!
Paula75- ma bucur pentru micuta ta ca a scapat de interventia chirurgicala! Urasc spitalele !
laura_oana- sunt invidioasa ca ai reusit sa te recreezi...si Edy de ce a dezbracat gagica si rade smechereste?
O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)
tzuna spune:
Tot eu.
PAULA75- sunt atat de bucuroasa pentru mititica ta ca nu a mai trebuit sa o tii in spital si sa o chinuie aia.... Cred ca si tu trebuie sa fii f linistita acum. Daca e nevoie da-i si lactuloza o vreme ca sa nu se mai constipe. La Maria a functionat si LASS BABY desi initial nu a avut efect. Si iaurt cu para. O pupam pe micuta si sa dea Dumnezeu sa nu mai aiba probleme.
GHIBUADINA si ROXANICI- pai de ce credeti ca am scris ce a mancat Maria ca am fost si eu multumita. In zilele cand mananca 100 ml lapte, 50 g fructe, 50 g legume si iar putin lapte nici nu aduc vorba despre meniul ei. Dar si mai incantata sunt ca azi a mancat fructele cu lingurita si chiar asa cu pofta. Nu i-am pus branza ca sigur isi facea greata dar tot e bine ca a mancat. Sa vedem ce iese cu masa de pranz. aia e tot cu biberonul ca nu am de ales.
tzuna spune:
Trebuia sa scriu si despre Razvanel. Pai e un alt copil atomic ca el la nici 6 luni e in picioare. Maria are 8 si nici acum nu se ridica asa, si cand sta in fund isi mai pierde echilibru si buf pe spate. Imi vine sa-l mananc pe Razvanel cand il vad asa iute, cum inainteaza el ... a inventat un nou mod de a merge in 4 labe cica. Felicitari. Sa va traiasca si sa fie tot timpul asa vioi si sanatos.
BIKY- avem zile si zile... dar in zilele cand papa sunt si eu mult mai relaxata si multumita. Acum are (de fapt acum 4 zile)7.150kg si 68.5 cm. Cu inaltimea e chiar bine iar cu greutatea tot cam cu 1 kg sub medie are. Dar ieri si azi a dat semne ca-i e si ei foame ceea ce e f bine.
carmenefr spune:
Buna dimineata!
Am venit si noi la cafenea
Ceai aveti?
Sa ma "laud "si eu cu sapt cea trecut...Problema???Cred ca ii ies dintii de sus, ca altfel nu se explica.
Am inceput sapt trecuta cu maraieli, febra mica, mancare putina si rara...Eu am crezut initial ca e vreo raceala.Si-i dadeam in continuare mancarici, lapte caldute-calai...E, nu voia de nici un chip.Fi-mea care avea cam 3-4mese de mancare adevarata, si 1-2bibe de lapte, a reusit sa manance intr-o zi...doar un iaurt si-un bibe mic de lapte si ceai, normal.Iaurtul il manca..pt ca era rece(la temp camerei).Ii dadeam cateodata si cu calgel, si in cateva sec, dintr-un copil marait, se schimba intr-un copil cuminte, cantator
, se juca singurica...
Intr-o noapte, cand a fost criza mai puternica, a dormit pe mine...cand simteam ca se trezeste si plange, o leganam...Asa am reusit toti 3 sa dormim.
Asteptam DINTII
De vreo 2 zile a inceput sa manance mai bine, adica iaurt, banana cu biscuiti, piure de legume cu cod...Si ce mai incropim ad-hoc.![]()
A!Ii plac ff mult fulgii de porumb inmuiati in lapte(cereale cu lapte ale noastre, bineinteles
)Mananca f frumos,deschide gura, de unde am dedus ca-i place.![]()
A, si acum chiar s-o laud.Sta in fund f bine, chiar si o ora, la joaca.
De ce v-am spus asta?Pt
mamicile de bebei mai mititei, care inca nu stau in fundnu va panicati ca la 6luni nu stau in sezut.pe mine mama ma tooot batea la ca, sa pun fata intre perne, ca o sa se obisnuiasca...Prostii.Ea nu voia decat pe burta.Si brusc, can avea putin peste 7luni, am pus-o de proba in fund...E, singura statea, fara ajutor!!!Adica eu cred ca fac si ei diverse lucruri de bebelusi atunci cand corpul lor e pregatit.
Contraceptie, si eu ma gandeam sa va intreb treaba asta acum vreo 2sapt. Sterilet are o verisoara de-a mea, nu stiu daca e Mirena, ea si-a pus dupa ce a nascut(adica acum vreo 6ani)N-a avut probl.
Eu cred ca si priceperea dr conteaza. Ca am auzit povesti cu un sterilet pus destul de inafara, si la contact sexual, pe partener il intepa...Noi am ramas tot la pastile...Pt un sterilet n-avem bani acu'
coolutz spune:
ioanaradu-am vazut scaunul pe care l-ai luat si mi-am adus aminte ...ceva de genul acela avem si noi si saptamana trecuta a cazut andrei din el...venisera sa ne puna in sfarsit fibra optica iar dupa ce au plecat au lasat un dezastru de numa...l-am pus pe andrei in scaun ..si l-am luat cu mine in camera ...ca nu puteam sa il las sa bantuie pe jos..in timp ce adunam sarmulitzele de pe jos si curatam urmele de pantofi ii mai cantam un alta si ne mai jucam ...la un moment dat m-am uitat la el ..si copilul meu era in picioare pe scaun si se sprijinea de marginea scaunului ...pana am fugit sa il prind...el deja plonjase...am apucat sa il prind de o mana..dar apucase sa dea cu capul de parchet
i s-a facut un cucui ....a plans dar nu exagerat de mult...si a adormit la san...dupa aceea s-a trezit vesel si ok ...i se trase si cucuiul
am sunat la smurd...mi-au spus sa il monitorizez..daca observ ceva in neregula la el atunci sa mergem la ei ..altfel nici ei nu ii pot face nimik
deci grija mare ..asta e dezavantajul faptului ca nu are centuri de prindere scaunul acesta...
,
andrea si andrei(6april2007)
elyanne spune:
Sirop de tuse: stodal... am gresit cand am zis din plante... habar n-am din ce e... med. homeopat...
Iar pt. muci ser fiziologic.
N-are febra...
Ghete... nici ai mei nu poarta 20... inca n-am gasit incaltari sa le vina... da' mai avem pana om umbla... Asa ca afara ii scot in combinezon... in casa can or umbla, desculti...
Si la Elena am avut probleme cu incaltarile... avea un an (a mers mai tarziu) si tot nu gaseam ceva sa-i vina... noroc cu o prietena care avea pantofiori din SUA... si aia era tocmai buni... masura 1 la ei... La noi n-am gasit atat de mici.
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Mihael@ spune:
arissa, ce poze frumoase cu cafea! tu poti sa faci asa ceva sau doar le admiri?
paula, ce bine ca ati scapat de operatie, ma bucur mult pt. mititica Eliana
ghibuadina, pai si eu sunt in aceeasi situatie cu tine...astept si astept si astept....de vreo 4 zile, ma trec fiori cand ma gandesc
carmenefr, tin pumnii sa iasa mai repede dintisorii...la noi nici un semn de asa ceva
Cizmulite cu blanita...da, cele mai mici sunt marimea 20, adica mai mari cu vreo 2-3 numere decat ne-ar trebuie dar eu i-am luat asa, marimea 20, ca sa o pot incalta usor si sa-i pot pune o soseta mai groasa...oricum nu par mari in picior
Stefi nici acuma, la 2 luni de la diversificare nu mananca mai mult de 130 ml de ce-o fi la o masa...in schimb uneori mai vrea lapte dupa...cred ca atata poate ea manca, o las in pace
Spuneti-mi si mie cate masuri de cereale le dati pe zi?
Eu ii puneam dimineata in fructe 2-3 masuri si in iaurt seara 2 masuri/alternam cu biscuiti...cereale fara lapte...o fi prea mult? prea putin?
Mihaela si
Stefania (19 martie 2007)
Poze
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii
carmenefr spune:
La multe lunite pt sarbatoritii zilei!!!
IncaltariI-am luat niste adidasi mai inalti, ca niste ghetute, nr 19.Dar ii sunt cam mari.Probabil poarta 18.Si niste bashcheti, alb cu rosu, mortali, dar nr 20.Poate de Craciun vor fi buni.
Prin casa umbla cu sosete cu antiderapant(am scos momentan covorul din sufr. asa ca bantuie numai pe parchet), niste botosei cu talpa de cauciuc, tocmai sa nu alunece.Oricum, are premergatorul de ceva timp, si deja e experta la aruncari dupa motan, sarit la tati in brate, sau la mami,prins orice e interesant...
Aseara sotul era la tv, ea bantuia cu mergatoreata.La un mom.dat, vede sotul un fir verde care mergea pe parchet...
Teodora furase un ghem de-al meu...Si-l insira prin toata casa...![]()
Am zis ca zilele astea o pun pe parchet, la exersat mesul de-a buselea.Ca la noi mersul e cam asa:se ridica in 4labe, face 2pasi, si apoi se arunca pe burta, cu mainile intinse iar se ridica, iar face pasi, iar se arunca...pana ajunge unde vrea![]()
carmenefr spune:
Pt raceala am folosit si noi tot Stodal, si apa marina, Marimer(imi venea sa scriu Marimar
), si apoi trageam cu batistuta mucii.
Oscilococcinum i-am dat in primavara, dar inainte de o raceala. A functionat.
carmenefr spune:
Doamne ce vant e p-afara...Langa blocul nostru(stau in vestitul sector 3unde pica des copacii pe masini
)sunt tei, brazi.Cand vine cate-o rafala de vant, ii baga in geamu' de la sufragerie, nene...Si la bucatarie la fel.
Fetele de prin tara, de la munte, la voi cum e vremea?A nins cel putin?
Multumim de incurajari pt Dinti.
Sper sa le iasa cat mai repede copiilor nostri, si sa nu ii mai chinuie atata.